- 15 Kasım 2009
- 1.424
- 635
- 688
- Konu Sahibi perrmanganat
perrmanganat nasıl oldun ?
2 gün önce açmıştım başlığı canım ya, aynı işte :)
Ama artık daha umutlu :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
perrmanganat nasıl oldun ?
Kızlar evleneli çok kısa bir süre oldu ve evlenir evlenmez de hamile kaldım. 12. haftası içindeyim hamileliğimin. Herkesin hamile olduğumu öğrendikten sonra yorumu şu oldu: 'Çok iyi olmuş Allah aratmasın' Allah isteyen herkese bir bebek nasip etsin.
Şimdi gelelim benim mevzuya
Ben kendimi anne olacakmış gibi hissetmiyorum, anneliği hissetmiyorum. Hemen hamile kaldığım için mi, beklemeden geldiği için mi bilmiyorum ama karnımda benden bir can varmış gibi gelmiyor.Allah sağlıkla kucağıma versin diyorum ama sanki ona yeterince iyi bir anne olamayacakmışım gibi geliyor,sanki varlığına sevinemiyorum. Ya doğduktan sonra da duygularım değişmezse? Ya anneliğin ne olduğunu o zaman da anlamazsam diye korkuyorum. Bazı zamanlar onunla konuşmaya çalışıyorum. ''seveceğim seni bebeğim'' diyorum, ama bu gelecek zaman kipini kullanmam hoşuma gitmiyor, benim 'seviyorum' kelimesini kullanmam gerekmiyor mu? Çok bencil olduğumu hissediyorum ona karşı. Anneliğe hazır olmadığımı düşünüyorum o zaman.
Çevremdeki hamile arkadaşlarıma bakıyorum, ne kadar mutlular hamilelikleri sebebiyle, ne kadar fedakarlar şimdiden bile. Bebeklerinin gelmeleri için çok çabaladılar.
Ben hamileliğimde tüm hormonlarımın birden değişeceğini ve bir hayvanın yavrusunu canı pahasına koruduğu gibi karnımdaki bebeğin üzerine titreyeceğimi sanıyordum. Ama öyle olmadı, Bazı zamanlar varlığını bile unutuyorum.
Bebeğim doğduktan sonra da aynı mı hissederim, yoksa birden annelik duygularım tavan mı yapar bilemiyorum. Ona haksızlık yaptığımı düşünüyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum.
Ne olur bana doğunca,onu kucağına alınca her şey farklı oluyor deyin. Hamileyken bu duyguyu hissedemezsin deyin. Nolur rahatlatın beni, buna çok ihtiyacım var. Kimseye bu duygularımdan bahsedemiyorum. Çocuğunu umursamayan bencil annelerden olmak istemiyorum. Ama şu an aynen öyle hissediyorum kendimi.
permanganat öncelikle affına sığınıyorum
çünkü profiline girip açtığın konulara baktım
sadece merak işte
yazdığın şeylerin aynısını hissediyordum ben de
inan doğum yapana kadar da aynı duygular içerisindeydim
benimki planlı bi hamilelikti üstelik
2010 temmuzda evlendim, 2012 de hamile kaldım
daha da bekliycektim, ama eşimin hakkına girmek istemedim
annelik bana göre değildi, çocuklarla da aram pek iyi değildi
açıkçası istemiyordum, ama işte eşim...
o beni zorlamadı ama ben vicdan azabı hissetmeye başlamıştım artık
benim yüzümden baba olamayacak mı diye
hatta bazen sinirlenip "doğurcam, annenle sen bakarsın, ben bakmam, ayağıma bağ olacak" falan diye sızlanırdım eşime
ta ki doğum yapana kadar
anam bi insan 180 derece nasıl değişir
kız kardeşim bile bendeki çocuk sevgisine şaşırıyor
şimdi diyorum kimse sevmesin, hep ben seveyim, hep benimle olsun
nereye gitsem alıyorum kucağıma geziyorum
düşün, benimki tombik, ona rağmen eşime diyorum ki, bizim oğlan gezmeyi seviyor, ben taşırım
avmye gidince saatlerce kucağımda oluyor bazen, ama gıkım çıkmıyor
bebek arabası da almadık henüz
kayınvalidem altını falan değişince delleniyom, acayip kıskanıyorum
merak ettim, sende durumlar nasıl oldu?
aynı duygular bndede var suan 14+4um ve cok ısteyerek olan bı gebelık 1hafta oncesıne kdr bebegımı sucluyordum neden dıye ama sukurler olsun cıktım psıkologa bıle gttm yenı sehır yenı ew yalnızlık bır turlu alısamadım hormınlar tawan ypmstı resmen ama dualarla kndıme gldım sanırım her hamılenın yasadıgı hormonlarn etkısıyle olan brsey ha suan yıne annelık duyularım cok gelısmis dgl daha kıpırtıda yok ya bole duygusz dewam ederse dogunca dıyede endıselenmıyorum degıl hani SAnırım akısına brkmk gerek cok sorgulanmamalı neden boleyım diye herseyın zamanı vr bunu ogrendım
Mesaj kutun dolmuş, mesaj atılmıyor. düzelir diyecektim. :)aynı duygular bndede var suan 14+4um ve cok ısteyerek olan bı gebelık 1hafta oncesıne kdr bebegımı sucluyordum neden dıye ama sukurler olsun cıktım psıkologa bıle gttm yenı sehır yenı ew yalnızlık bır turlu alısamadım hormınlar tawan ypmstı resmen ama dualarla kndıme gldım sanırım her hamılenın yasadıgı hormonlarn etkısıyle olan brsey ha suan yıne annelık duyularım cok gelısmis dgl daha kıpırtıda yok ya bole duygusz dewam ederse dogunca dıyede endıselenmıyorum degıl hani SAnırım akısına brkmk gerek cok sorgulanmamalı neden boleyım diye herseyın zamanı vr bunu ogrendım
Konu eski ama aktif üyeler varsa cevap yazabilir mi? Hamileliğine alışamayan istemeyen hanımlar doğurmuş evlatlarınızı büyütmüşsünüzdür. Nasılsınız şimdi, o hisleriniz doğumdan sonra geçti mi? Ben de 8 haftalık hamileyim içimde bir yumru var geçmiyor istemiyorum hiç alışamayacak gibiyim.
Başlığı ben açtım 6 yıl önce. 5 buçuk yaşında oldu kızım anaokuluna gidiyor.Konu eski ama aktif üyeler varsa cevap yazabilir mi? Hamileliğine alışamayan istemeyen hanımlar doğurmuş evlatlarınızı büyütmüşsünüzdür. Nasılsınız şimdi, o hisleriniz doğumdan sonra geçti mi? Ben de 8 haftalık hamileyim içimde bir yumru var geçmiyor istemiyorum hiç alışamayacak gibiyim.