Herkes mi böyle ?

duvarsaatii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2018
2.189
4.417
133
Iyi geceler kızlar. Allah daha büyük birt dert vermesin diyelim. Hatta tam dert midir bilmiyorum.Ama kafama takılıyor.Neden bazı insanlar devamli bir yarış halinde sizinle ve neden kimse kimsenin gercekten arkadaşı olamıyor? Bu bana mı böyle sizler de böyle şeyler yaşıyor musunuz?

Mesela yaşadığınız bi sıkintıyı paylaşıyorsunuz sonra gün geliyor önünüze seriyor.Ya da eşinizle aranız iyi olsa bile kötü günlerinizi hatırlatıp biz sizi de biliyoruz gibi olaya dönüyor iş.

Sosyal medya kullanmıyorum.Ama yine de insanların bir yarış halinde oldugunu görüyorum.Benimki bunu yaptı seninki ne yaptı?Ben şuraya gittim yok şöyle mutluyum yok şöyle iyiyim devamlı boyle bi reklam şeyleri. Ve en onemlisi çoğu insanın mutsuzluğumla beslendiğini bile düşünüyorum.Gerçekten lise olsun üniversite olsun.İnsanın eline hiç mi insan kalmaz ya.Sadece arkadaş olsa neyse akrabalar da öyle.Kendi yaşadığı sıkıntıları senden saklar ama seninkini anlatır da anlatırlar. Bilmek isterler.

27 yaşındayım.Benim yaşimda birçok arkadaşı olan insan da var. Hata bende mi acaba diyorum.Görmiyim duymiyim mi acaba diyorum.Yok bi kere soğuyorum ki o kişiden.

Ve en yaralayan da , şu. Bende vajinismus var 2.5 yıldır. Neyse bunu anlattığım derdimi paylaştığım kişiler çok seviştiğinin eşinin de kendisinin de yapmadan duramadığını bile havasını attı da attı. Kizlar gercekten bu yapılır mı bi insana?? Insanin böyle büyük derdiyle hiç yapilır mi.:KK43:

Dertleştiğiniz insanları iyi seçmelisiniz. Çünkü insanoğlundan herşey beklenir. Boşuna dememişler dostu insanın neresinden vuracağını en iyi bilendir...
Seçimlerinize dikkat ederseniz bu tarz sorunlar yaşamazsınız

Cok dogru. Benim gercek dostum dedigim 1-2 kiş uzak şehirde oldugu icin koptuk. Ee insan derdi varken de tartamiyor kime soyliyip soyleyemecegini ama ders oldu.

Şanslısınız. Benim etrafımı hep böyle insanlar sarmış.
Valla benim etrafimdakiler de seninkiler gibiler. Daha sonra ama kendi dertlerini anlatirken buldum onlari hem de bana. Sadece destek oldum. Insanlık ölmedi büyüklük bende kaldi. Gerci büyüklük demeyelim o Allah a mahsustur
Ben mesela birsey anlatiyorum ona,o bana kendi mukemmel otesi seylerini anlatıyor
Sonuc olarak o suanda daha kotu seyler yasadi. Valla üzülmedim pek. Neden dersen biz esrefi mahlukatlarin da nefsi var. Üzülmem gerekirdi ama uzulmedim. Oh olsun da demedim ama
Mesela basit bi örnek verim.
Ben evlendigimde doktor bana enfeksiyon var demişti ilac falan vermisti bana
Sonra muhabbet esnasinda whatsaptan konusuoduk baska biselerden bana diyor ki
"Balayinda girmedim denize havuza falan cok sukur enfeksiyon da olmadi ve hamile kaldim"
Evlendigi 2.ay hamile kalmis birisi bu. Bu benim zoruma gitmisti mesela.

Cok dogru. Benim gercek dostum dedigim 1-2 kiş uzak şehirde oldugu icin koptuk. Ee insan derdi varken de tartamiyor kime soyliyip soyleyemecegini ama ders oldu.
Denize düşen yilana sarilir canim uzme kendini Allah seni ve cumlemizi iyilerle karşılaştırsın.kimin bir zaman sonra nerede olacağını kimse bilemez o kibirlenenler gunlerini gorecekler merak etme.

Valla benim etrafimdakiler de seninkiler gibiler. Daha sonra ama kendi dertlerini anlatirken buldum onlari hem de bana. Sadece destek oldum. Insanlık ölmedi büyüklük bende kaldi. Gerci büyüklük demeyelim o Allah a mahsustur
Ben mesela birsey anlatiyorum ona,o bana kendi mukemmel otesi seylerini anlatıyor
Sonuc olarak o suanda daha kotu seyler yasadi. Valla üzülmedim pek. Neden dersen biz esrefi mahlukatlarin da nefsi var. Üzülmem gerekirdi ama uzulmedim. Oh olsun da demedim ama
Mesela basit bi örnek verim.
Ben evlendigimde doktor bana enfeksiyon var demişti ilac falan vermisti bana
Sonra muhabbet esnasinda whatsaptan konusuoduk baska biselerden bana diyor ki
"Balayinda girmedim denize havuza falan cok sukur enfeksiyon da olmadi ve hamile kaldim"
Evlendigi 2.ay hamile kalmis birisi bu. Bu benim zoruma gitmisti mesela.

Aynisı olmuş resmen benim yaşadıgımın.Ne kadar üzücü.Halbuki ne gerek var ki.Neye bu kibir?Elindeki iyi seyin garantisi var mı.Yok. icten mesajın icin teşekkur ederim bu arada.

Aynisı olmuş resmen benim yaşadıgımın.Ne kadar üzücü.Halbuki ne gerek var ki.Neye bu kibir?Elindeki iyi seyin garantisi var mı.Yok. icten mesajın icin teşekkur ederim bu arada.
Rica ederim uzme kendini insallah tez zamanda atlatirsin ve boyle insanlardan da kurtulursun insan kim dost kim dusman anlayamiyor

Herkes aynı değil tabiki ama yine de doğru insanlara anlatmak lazım . Fazla özel konulara gelince ise kimseye anlatmamak en güzeli. İlerde kimle iyi kimle kötü olacağımızı bilmediğimiz icin her seyinizi anlatarak insanlara koz vermiş olursunuz. İnsanın tabiki dertleşmeye ihtiyacı oluyor ama onda da en fazla anneye ablaya falan anlatır insan . Kaldı ki bazen annenin ablanın bile sıkıntılı dusman gibi davrananı oluyor, burda da konularda rastlıyoruz. Sizin özelinizi anlatıp da size nispet yapar gibi olan arkadaşlarınıza sorun olan konuları çözmüş gibi olduğunuzu söyleyin bir daha sizi kıracak bir şey diyemezler en azından.

"Küçük insanlar kişileri,normal insanlar olayları,büyük insanlar fikirleri tartışırlar"diye çok sevdiğim bir söz vardır.O büyük insanları bulmak zor ama en azından küçükleri eleyebilirsiniz.Büyükler için de kitaplar yeter.:spor:

Aynı ben ne arkadaş ve akraba yönünden yüzü gülmeyenlerdenim.. Dert anlatacağım, dışarda oturup bir kahve içeceğim kimsem yok, arkadaşlıklarım hep gelip geçiciymiş çok fedakar biriyimdir ama arkadaşlıklar artık bu tarz şeylerde değil nerde dedikodu var insanlar orda.
Sevmiyorum soğuyorum insanlardan

Iyi geceler kızlar. Allah daha büyük birt dert vermesin diyelim. Hatta tam dert midir bilmiyorum.Ama kafama takılıyor.Neden bazı insanlar devamli bir yarış halinde sizinle ve neden kimse kimsenin gercekten arkadaşı olamıyor? Bu bana mı böyle sizler de böyle şeyler yaşıyor musunuz?

Mesela yaşadığınız bi sıkintıyı paylaşıyorsunuz sonra gün geliyor önünüze seriyor.Ya da eşinizle aranız iyi olsa bile kötü günlerinizi hatırlatıp biz sizi de biliyoruz gibi olaya dönüyor iş.

Sosyal medya kullanmıyorum.Ama yine de insanların bir yarış halinde oldugunu görüyorum.Benimki bunu yaptı seninki ne yaptı?Ben şuraya gittim yok şöyle mutluyum yok şöyle iyiyim devamlı boyle bi reklam şeyleri. Ve en onemlisi çoğu insanın mutsuzluğumla beslendiğini bile düşünüyorum.Gerçekten lise olsun üniversite olsun.İnsanın eline hiç mi insan kalmaz ya.Sadece arkadaş olsa neyse akrabalar da öyle.Kendi yaşadığı sıkıntıları senden saklar ama seninkini anlatır da anlatırlar. Bilmek isterler.

27 yaşındayım.Benim yaşimda birçok arkadaşı olan insan da var. Hata bende mi acaba diyorum.Görmiyim duymiyim mi acaba diyorum.Yok bi kere soğuyorum ki o kişiden.

Ve en yaralayan da , şu. Bende vajinismus var 2.5 yıldır. Neyse bunu anlattığım derdimi paylaştığım kişiler çok seviştiğinin eşinin de kendisinin de yapmadan duramadığını bile havasını attı da attı. Kizlar gercekten bu yapılır mı bi insana?? Insanin böyle büyük derdiyle hiç yapilır mi.:KK43:
Bu insanlar arkadaşınız değil, siz oyle sanıyorsunuz. Bu kadar onemli bir sorununuzu arkadaşlarınıza değil bi uzmana anlatın lütfen. Insanoğlu çiğ süt emmiş. Bazen ağzından/kaleminden çıkanı gözü/kulağı duymuyor/görmüyor.

Bilmiyorum başlıktaki sorunun cevabını. Herkes mi öyle yoksa bana mı denk gelenler öyleydi bilemiyorum. Hayatıma giripte beni kendiyle kıyaslamayan kimse olmadı. Sahip olduklarımızda olamadıklarımızda şans veya nasip. Ama insanlar hep bir karşılaştırma derdinde. Ben hiçbir arkadaşımın hayatında olan güzel şeyleri kıskanmadım Allah yukarda ama ben azıcık mutlu olsam bak senin bu yaşta şunun var ben şu kadar sene bekledim hala yok bilmem ne. Keşke benimde mutluluğumla mutlu olabilecek birileri olsaydı. Zaten bir yerden sonrada bıraktım. Kimin için kendimi yırttıysam sonrasında ne yaptın? yapmasaydın oldu. Değeri yoksa önemide yok benim için. Bence sende böyle yap sana ve yaşadıklarına değer vermeyen sadece kendiyle yarıştıran kendini dinlettirmek isteyenlerden uzak dur. Ben huzuru böyle buldum.

İnsanlar böyledir. Benim sevgilim yok dersin oo ben her gün teklif alıyorum der. Ben yemek yapmayı bilmiyorum dersin ooo ben harika yemek yaparım der. Çözüm sunan yardım içeren konuşma nadir bulunur. Burada, bir derdim var forumunda bile öyle. Çoğunluk elinde taş bekliyor.

Derdini anlatmayacaksın o zaman. Bunu genelde insanın en yakın bildikleri, dostları, akrabaları yapar. Derdine üzülğrmüş gibi yapıp arkadan sevinen mi ararsın, yoksa herşey yolunda dediğinde fesatlıktan seni aramayan mı...

Bu yüzden kimseye derdini anlatma bunları koz olarak kullanıp acını daha fazla hissetmen için önüne sürerler, zaafını bildikleri için... İYi düşün iyi olsun, kimse senin için üzülmez nasılsa

Canım gerçekten ilişkiyi çok yapanlar var
Biz vajinismus olanlara gerçekçi gelmiyor ama çok şık.yapanlar var

Bunu.hic takma.kafana

Back
X