Herkes sadık dostlarının resimlerini burada paylaşsın (:

harikasiniz.. inanilmaz ozendim :31: turkiye'de olsam ben de aktif uye olmayi cok isterdim. burada o tur bir dernek var mi bilmiyorum.. dedigim gibi hic sokak kopegi/kedisi yok. insanlar evcil hayvan konusunda cok daha duyarlilar, cocuklari gibi goruyorlar. her evde en az 2 tane var.. turkiye'de olsa aman pisletir tuy doker alerji yapar kist yapar.. bahane cok..
kediyi at diyenlere de soyleyecek laf bulamiyorum.. cocugun seni uzse veya odasini dagitsa kapinin onune mi koyarsin diyesim geliyor.. ama iclerinde o sevgi olmayan malesef anlamiyor ki nasil o kadar buyuk bir baglilik ve sorumluluk olabilecegini..

Teşekkür ederim :)
Keşke burda da herkes bizler gibi duyarlı olsa ...

iyi bari ucuz kurtulmus :1: zavalli kedicik.. bizimki kimseyle yatmiyor. benim kopegim yillarca benim yatagimda yatti ama kedi ile oyle olmuyormus. gerci buyuk ihtimalle karakter meselesi oldugunu dusunuyorum. sizin kediciginiz oldukca sevgi doluymus anlasilan.. bizimki sanirim tam tersi :1:

Persie dunyanin en aksi kedisi olabilir. gun icinde asla kendini elletmez. gece gec saatte (12den sonra) resmen karakter degistirir. inanilmaz sirnasik birsey olur :) zorla kafasini ayagimiza surter. asla elle dokundurtmaz.. ayaklarimizla sevebiliyoruz ancak... ayrica bizi en sevdigi an dustan ciktigimiz andir. dusa girince kapinin onunde bekler, cikinca da deli olur ayaklarimiza surtunmek icin. bir nevi ayak kurulayicisi yani :60: nedir bu ayak fetisi anlamiyorum.. :19: uyurken de ya bir ayakkabi ya da bir terlik bulur, ona kafasini koyar yastik gibi.. oyle uyur.

diger bir fetisi ise kablo. esim playstation oynarken bilgisayar odasindan salona kablo cekiyor, o kabloya bayilir. kesinlikle onun uzerine yatar. kablo oradaysa persie kesin onun ustundedir yani..

yasadigimiz yerde kediler hep disarida gezip geliyorlar tum gun evde degiller yani.. kapilarimizda minik kedi kapisi var kendileri cikip girsinler diye. ama bizimki malesef kapiyi kullanamiyor.. kapinin onune gidip biz kapiyi acana kadar miyavliyor. kapiyi aciyoruz bu kez cikmamaya karar veriyor.. kapinin onunde durup disariya bakiyor sonra donup eve giriyor. kapiyi kapatiyoruz, 1 dakika gecmeden tekrar kapinin onune gidip miyavliyor....

eger gece biz uyumussak kendi kapisini kullaniyor..... biz ayaktaysak kesinlikle kapiyi bize actiriyor.

mamasini hep taze istiyor. kabindakini bitirememisse sonraki sefer o kalani yemiyor. biz de kabini alip caktirmadan biraz karistirip alt ust ediyoruz sanki yeni koymusuz gibi veriyoruz, o zaman eskileri de yiyebiliyor :1:

her kedinin arkadasi var bizimkinin yok.. sokaktaki diger kedilerle hic gecinemiyor surekli kavga ediyor. bir gece hic unutmuyorum saat 4tu persie'nin sesi ile uyandik resmen zipladik yatakta yani.. karsi caprazda oturanlarin sari kocaman bir kedisi var ona mirmirmirmirmir soyleniyordu ama cok yuksek bir sesle - arada da bagiriyordu. esim yalinayak, altinda boxerla sabahin 4unde persie'yi sokaktan toplamaya gitti :60: alip eve getirdi.. hey allahim... :60: hic unutamiyorum o halimizi..

iste boyle.. daha cok ornek var ama sizi de sikmayayim, ama anlasildigi uzere kedimiz pek normal degil :1: yine de bitanem o benim :31: bazen sarilip biraz minciklamak istiyorum keske izin verse...

canim senin persie , biraz huy olarak benim dante'me benziyormus :9::9:

hayatta aldirtmaz kendini kucaga , nefret eder. cok cani oksanmak isterse ,koltuga gelip yanima yatar, birde bir tek burnunun uzeri ve alin arasinda kalan bolgeyi seviceksin, yada gobegini, sirtina dokunmak yok yasak bolge :37:

yemek desen 2 ogun arka arkaya ayni yemegi yemez ! can food hepsini yemez ! takintili vesselam , fancy feast'lerin icinden sadece tuna flakes yer , omrumu de yer :10:

eger ikinci kez ayni yemek konursa, su kabina pati atip, mutfagi gole cevirir.

kahve manyagidir, suylada icer, kuru kuru turk kahveside yer .

birgun anneme turk kahvesi yapacaktim, kavanozdan yere azcik sacildi, hadi dedim sonra temizlerim, mutfaga bir girdim benim dokulmus kahve yerde yok.

benimki kahveyi yemis, dahasi kendinden gecmis yerde fir donuyo :60::60: yere sariliyo, kafayi suruyo, kendinden geciyo falan.. biraz bekledim ,gecmese alip veterinere kosacaktim o derece panik yaptirdi esek .

her kedi catniple biraz, oynar , ucundan yer birakir dimi, bu otlari saksisindan ,kokuyle sokup yuvasina tasiyo :53:

misafir geldimi ortadan kaybolur, depresif modunu acar, dahada onlar gidene kadar cikmaz falan..

ruzgardan korkar :9: cam aciksa ruzgar esiyosa akli cikar , bidaha araki bulasin artik

ay say say bitmez yani..

bu arada bizim oglumuzda bu sahsi muhterem :16:

Eki Görüntüle 336688

Eki Görüntüle 336689

Eki Görüntüle 336690

Çok güldüm yazdıklarıza ya :9::9::9::9:

Benimki de kendini asla sevdirmez
En azından sizinkiler bazen sevdirirmiş benimkinde o da yok :1:
Evde o kadar kedi olmasına rağmen hiçbiriyle muhattap olmaz kendi kendine takılır
Bütün gün miskin miskin uyur bazen sevmek için peşinden koşturuyorum bağıra bağıra kaçıyor :1:
O da asla kabında kalmış eski mamayı yemez,mamadan başka hiçbir şey yemez
Su kabından su içmez
Mutfakta musluğun hemen yanında arıtıcı musluğu var,aşağı doğru indirerek açılıyor
Onu aşağı indirip ordan su içiyor başka yerden içmiyor asla :9:

Buda benim kızımı ilk buldugumuz gun
Minicik ve cok muhtactı balım

$n.webp

$b.webp

$m.webp

csnım oğlunuz çok yakışıklıymış....bizimde kızımız var:) acaba sizin oğlanla bizim oğlanı evlendirsek :)) oğlunuzda gözüm kaldıı...belki öyle tatlı yavrular olur.. bizde dünür oluruz kıs :)))

canim oglumuz bir gul aga :))

gectigimiz yil kisirlastirdim . nekadar cok kedi, o kadar bakilamayan ve evsiz kedi oldugundan kiyamadim, kisirlastirdim yavrumu.:31:

canim oglumuz bir gul aga :))

gectigimiz yil kisirlastirdim . nekadar cok kedi, o kadar bakilamayan ve evsiz kedi oldugundan kiyamadim, kisirlastirdim yavrumu.:31:

Biz de bugün kızımızı kısırlaştırdık
Henüz ayılmadı ama çok titriyor korkmuyor değilim :26:
Gözleri yarı açık sanırım uyanacak :43:

$a.webp

Çok güldüm yazdıklarıza ya :9::9::9::9:

Benimki de kendini asla sevdirmez
En azından sizinkiler bazen sevdirirmiş benimkinde o da yok :1:
Evde o kadar kedi olmasına rağmen hiçbiriyle muhattap olmaz kendi kendine takılır
Bütün gün miskin miskin uyur bazen sevmek için peşinden koşturuyorum bağıra bağıra kaçıyor :1:
O da asla kabında kalmış eski mamayı yemez,mamadan başka hiçbir şey yemez
Su kabından su içmez
Mutfakta musluğun hemen yanında arıtıcı musluğu var,aşağı doğru indirerek açılıyor
Onu aşağı indirip ordan su içiyor başka yerden içmiyor asla :9:

hepsi birer karakter abidesi :31:

Slania'cim sanirim cinarin gagasinda mantar olusmus tatlim :(

Canım merhaba. Mantar olmuş yavrun. Hemde oldukça geç kalmışsın.Acilen tedavi edilmesi gerekiyor yoksa ölüme kadar gidiyor bu meret..
Derhal en kısa zamanda kuşlardan anlayan bir veterine götür, göster. 1 krem veriyor onu sürüyorsun. 2-3 ay sürüyor tedavisi. Ama lütfen daha fazla geç kalmayın lütfen.. :( Çeresinin rengi mantardan dolayı belli değil ama tahminimce daha yaşını doldurmamış bir dişi galiba. Canım kafesini haftada bir temizlemen lazım. Mantar çok çabuk yayılır, hele hele pislikten dolayı...

Bu da benim fıstık kızım Özgür.. ilk fotoğraf ilk aldığım zamanki hali henüz 2 aylık bile değilken :) Sonrakiler güncel..

Eki Görüntüle 336698

Eki Görüntüle 336699

Eki Görüntüle 336697
ders te çalışır annesiyle :)

Yardiminiz icin tesekkürler kizlar. :71:
Cok üzüldüm simdi, o kadar yavas ilerledi ki gözüm alistigi icin bir problem oldugunu ancak arkadasimin kuslarina bakinca anladim. Kafesini sIk temizliyorum arada esyalarini kaynar suyla temizliyorum. En kisa zamanda götürüyorum veterinere.
Ceresi mavi, mantardan cok az belli oluyor. Ilk geldiginde erkek oldugunu düsünüyordum ama yavruydu, kesin emin olamadim. Simdi mavi ama hareketleri hic erkege benzemiyor, cok sessiz, erkek kuslar gibi bicir bicir konusmuyor.
Simdi bu durumda bunu sormam ne kadar dogru bilmiyorum ama ögrenmem gerekiyor. Veteriner ortalama ne kadar ücret ister? Su aralar baya zor durumdayiz maddi acidan o yüzden önemli benim icin. Tabi her türlü götürecegim vet.e ama en azindan ne kadar istegecegini bileyim ona göre para ayirayim.

Pluie o tip ne ya yavruyken cok komik oluyorlar. :1: Insanin sIka sIka sevesi geliyor ama öyle sevilcek hayvan degil ki bunlar. Findik kafali cok anliyor sanki yazilanlardan. :9: Masallah ona da... :nazar:

Eki Görüntüle 337023

Oyy kuzum o gözler ne öyle... :69: :nazar:
Gecmis olsun... :54:
Canim nerede kisirlastirdin, veterinerde mi?

Çikinle ve Sarı dişim şuanda kuluçka da inş. bir tane kendileri gibi civciv verecekler ben kızdığımda onlara pis civcivler diyorum :1:
Ve dişim inatla yuvalığa girmediği için kafesin içine yumurtladı dibinde yatıyor. sanırım şubat ortası çıkacak

$Fotoğraf0439.webp

Son düzenleme:
Buda benim kızımı ilk buldugumuz gun
Minicik ve cok muhtactı balım

Eki Görüntüle 336952

Eki Görüntüle 336953

Eki Görüntüle 336954
çok tatlımış.

Bu da ailemize yeni katılan minik
Dışarıda annesi tarafından terk edilmiş halde ağlarken bulduk
Dışarıda baktığımız bir anne kedi süt annelik yaptı bir süre
Daha sonra bir gözünde rahatsızlık olduğunu gördük veterinere götürdük
Damlalarla iyileştirmeye çalıştık ama bir gözünü kurtaramadık malesef
O zamandan beri bizimle,kimse sahiplenmek istemedi bu miniği

Eki Görüntüle 336540 Eki Görüntüle 336541

cnm sen çok duyarlı ve iyi bir insansın allah seni hep iyilerl karşılaştırsın ,allahım bu kedicik ne acılar çekti acaba gözüne çok üzüldüm ya.allahım bu karda kışta sokak ta kalan hayvancıklara yardım et sen onları koru.

Son düzenleme:
Yardiminiz icin tesekkürler kizlar. :71:
Cok üzüldüm simdi, o kadar yavas ilerledi ki gözüm alistigi icin bir problem oldugunu ancak arkadasimin kuslarina bakinca anladim. Kafesini sIk temizliyorum arada esyalarini kaynar suyla temizliyorum. En kisa zamanda götürüyorum veterinere.
Ceresi mavi, mantardan cok az belli oluyor. Ilk geldiginde erkek oldugunu düsünüyordum ama yavruydu, kesin emin olamadim. Simdi mavi ama hareketleri hic erkege benzemiyor, cok sessiz, erkek kuslar gibi bicir bicir konusmuyor.
Simdi bu durumda bunu sormam ne kadar dogru bilmiyorum ama ögrenmem gerekiyor. Veteriner ortalama ne kadar ücret ister? Su aralar baya zor durumdayiz maddi acidan o yüzden önemli benim icin. Tabi her türlü götürecegim vet.e ama en azindan ne kadar istegecegini bileyim ona göre para ayirayim.

Pluie o tip ne ya yavruyken cok komik oluyorlar. :1: Insanin sIka sIka sevesi geliyor ama öyle sevilcek hayvan degil ki bunlar. Findik kafali cok anliyor sanki yazilanlardan. :9: Masallah ona da... :nazar:

Oyy kuzum o gözler ne öyle... :69: :nazar:
Gecmis olsun... :54:
Canim nerede kisirlastirdin, veterinerde mi?

Ben de üzüldüm Çınara ya
Bir an önce götür Slania'm bir şeyler yapılsın
Ben hiç kuşumu götürmedim veterinere bilmiyorum kuş için ne kadar isterler
Sana bir adres vereyim,oraya götür
sahibi aynı zamanda belediye veterineri ücretleri uygun
Ben de kedilerimi köpeğimi orda tedavi ettiriyorum

Biz eklemiştik ama yine ekleyelim yeni tarzımızı :1:
Oskaaar :nazar:
Eki Görüntüle 337082

Buda oğlumun kaardeşi Tarçııın:nazar:
Eki Görüntüle 337083

Oskar'ın yeni tarzı harika bizimki hiç rahat durmuyor çıkarıyor giydirdiklerimizi :1:

çok tatlımış.

cnm sen çok duyarlı ve iyi bir insansın allah seni hep iyilerl karşılaştırsın ,allahım bu kedicik ne acılar çekti acaba gözüne çok üzüldüm ya.allahım bu karda kışta sokak ta kalan hayvancıklara yardım et sen onları koru.

Çok teşekkür ederim sen de duyarlılığını takdir ettiğim üyelerdensin burada :)
Gözü mikrop kapmış çok uğraştık ilaçlar damlalar ama malesef olmadı :/
Göz bebeği alınıp dikiş atıldı ama dikişleri kendi kendine çıkardı gidip aldırmak zorunda kaldık
Şimdi çok iyi durumu

Çikinle ve Sarı dişim şuanda kuluçka da inş. bir tane kendileri gibi civciv verecekler ben kızdığımda onlara pis civcivler diyorum :1:
Ve dişim inatla yuvalığa girmediği için kafesin içine yumurtladı dibinde yatıyor. sanırım şubat ortası çıkacak

Eki Görüntüle 337112

Çok şirin görünüyorlar ya :)

İkisi de çok tatlı hamster ben de istiyorum ama bizimkiler rahat vermez hayvancığa :)

Eki Görüntüle 337023

oiy kiyamam ben sana ya uyandin mi sen bitanem umarim canin acimiyordur :54::54::54:

Eki Görüntüle 337112

ne guzel tunemisler oraya oyle :1: ben hic yeni dogmus hallerini gormedim yumurtadan cikar cikmaz fotograflarini cekip koyarsaniz cok sevinirim :16:

Bunlar nasıl tatlılık böyle !! Herkesin evi ne güzel şenleniyordur bu tulumbalar sayesinde :9:
yasmin hayırlı olun nineliğin canım :9: kaç yumurta var ?
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim ladyevil sen ve annen gerçekten çok özel insanlarsınız.. Allah sizden razı olsun..

yok canim benimki erkek ve kendini bildi bileli boyle.. buradaki her kedi kisirlastirilmis yani oyle bi dert de yok.. kucakliyoruz zorla ama surekli miyavliyor inanilmaz rahatsiz oluyor.. elletmez iste dedigim gibi, sadece geceleri biraz izin verir. huyu boyle yani napalim biz onu oyle de seviyoruz :1::1:

hmmm erkek kaprisi hiç çekilmez o zaman :)))
bu arada bizim burada bi ezcane var...kedileri vardı..Garfield' e benziodu kısırlaştırmışlar...kediyi görsen maşalllahh bi tosuncuktu anlatamam kucağımıza alamıoduk..kısırlaşan hayvan çok kilo alırmış:) öylede tatlıydıki adıda Limon du.bazen eczaneye girdiğimde severdim onu kuyruğuna doğru yaklaşınca hemen savunmaya geçerdi... inan öylede güçlü ki zannedersin elini köpek dişliyor:) bi keresinde kanatmıştı...neysee çok tatlı bi kediydi..Ramazan Bayramı sonrası trafik kazasında öldü kedi..:(( inan öyle üzüldüm ki anlataammamm şimdi başka kedi almışlar ve bunuda kısırlaştırmışlarr buda kilo alma yolcusu resmen :)
merak ettiğim gerçekten kediler kısırlaşınca kilomu alır?

Back
X