Herkes Sakın Hamile Kalma Diyor Ama Ben Hamileyim Sevinemiyorum.

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Neredeyse 2 aylık evliyim. Evliliğimin başından beri etrafımdaki herkes sakın hamile kalma aman dikkat et diye söylenip durdu. Bense eşimle özellikle yaşımızdan ötürü çocuk istedik. Eşim 35 bense 28 yaşındayım. Adetim gecikti bugün 2 test yaptım ikiside pozitif. Eğer bu testler yanlış değilse hamileyim. Daha bugün annem adet oldun mu hamile kalıverirsin diye aklım gidiyor dedi. Sevinemiyorum hamile olduğuma zaten bir müddet eşim hariç kimseye söylemeyi düşünmüyorum. Öğrendikleri zaman aldırmamı isteyecekler. Önüme zaman erken,maddiyat sorunu gibi bir sürü lafla çıkacaklar. Sevinemiyorum. Yarın annemler kahvaltıya gelecek. Ben istiyorken şimdi moralim çok bozuk. Söylesem mi yoksa saklasam mı bir süre başımımı dinlesem ne yapsam bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Siz istiyorsanız buna kim karışır ki! Bence daha eşinizden başkasına söylemeyin bi kaç ay geçip sizde bu fikre alıştıktan sonra eşinizle birlikte söylersiniz ailelerinize. Eşin ve sen istiyorsanız kesinlikle başkasına bakmayın madem hamilesin maddiyatın derdini de siz çekiceksiniz sonuçta bu sizin hayatınız artık ailesiniz sonuçta

Siz istedikten sonra kimsenin çocuk yapma deme hakkı yok.Evet tecrübelerden dolayı erken çocuk yaparsan yıpranırsın anlamında uyarılırsın tabi.Ama sen söylemekten korkar hala gelmişsin demek ki fazla bir baskı var...Eşinde istiyorsa herkese söyle hamile olduğunu...Ne demek aldırmamı isterler olur mu öyle şey...Sen aksine çok sevinerek söyler ve her defasında o istemeyen herkese oh iyi oldu eşimde istiyordu bende ben mutluyum der kaparsın çenelerini...Sonuç olarak eğer bahsettikleri konulardan ötürü sıkıntı çekeceksen sen çekeceksin...Aldırma...Bu hayatında sadece bir kaç kez olacak güzel anlardan biri ve çok güçlü dur kimsenin mahfetmesine izin verme bu mutluluğunu....

Yerinde olsam havalara uçardım çünkü 14.ayın içindeyim bebeğim olsun istiyorum ama bekliyorum daha olmadı yani kimseyi takma sen ve eşin istedikten sonra etrafa ne boş ver tadını çıkar hemen söyleme ilk aylar önemli stres yapma :)seni kimsenin üzmesine izin verme ve bebeğinede inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın ve bana dua edersen sevinirim hamile kalmak istiyorum rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin....

Neredeyse 2 aylık evliyim. Evliliğimin başından beri etrafımdaki herkes sakın hamile kalma aman dikkat et diye söylenip durdu. Bense eşimle özellikle yaşımızdan ötürü çocuk istedik. Eşim 35 bense 28 yaşındayım. Adetim gecikti bugün 2 test yaptım ikiside pozitif. Eğer bu testler yanlış değilse hamileyim. Daha bugün annem adet oldun mu hamile kalıverirsin diye aklım gidiyor dedi. Sevinemiyorum hamile olduğuma zaten bir müddet eşim hariç kimseye söylemeyi düşünmüyorum. Öğrendikleri zaman aldırmamı isteyecekler. Önüme zaman erken,maddiyat sorunu gibi bir sürü lafla çıkacaklar. Sevinemiyorum. Yarın annemler kahvaltıya gelecek. Ben istiyorken şimdi moralim çok bozuk. Söylesem mi yoksa saklasam mı bir süre başımımı dinlesem ne yapsam bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

korunmuyor muydunuz canım?

korunmuyor muydunuz canım?

Bir müddet korunduk sonra çocuk istedik korunmayı bıraktık. Biz çocuk istiyoruz ama etrafım ailem özellikle annem her seferinde uyarıyor. Ben duyduklarında mutlu olurlar diye düşünüyordum ama annemin bugünki sözlerinden sonra moralim çok bozuldu.

hiç canınızı sıkmayın, tadını çıkarın. öyle güzel bir duygu ki bu kimse için bu özel ve güzel günlerinizin tadını kaçırmayın. Kimseden saklamayın, göğsünüzü gere gere söyleyin, o bir mucize..

Söyle canım gurur duyarak herkese söyle,
Anası belli babası belli neden saklayacaksın ki?
Kimseyi ilgilendirmez aldır aldırma demek bu senin ve eşinin kararı.
Rabbim onun rızkını yazdıysa o bu dünyaya gelecek.
Sıkma canını bu sizin en mutlu anınız sonuna kadar herkese inat kutla
:52:

Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.

Herkesin bu kadar baski yapmasi dusundurucu.
Peki neden baski yapiyorlar? Maddi durumunuz mu yok? Ya da esinle bir derdin mi var senin ya da ailenin?

Yine de disardan bu kadar mudahale dogru degil yani, o baska.

ne sebeple size "aman hamile kalma" denildiğini anlayamamdım ama
bırak herkesi bir tarafa sevin sevinebildiğin kadar..
ilk bebeğin, ilk hamileliğin sanırsam tadını çıkar.
hayırlı olsun minik bebecik..:emir_bebek::emir_bebek::16:

Herkesin bu kadar baski yapmasi dusundurucu.
Peki neden baski yapiyorlar? Maddi durumunuz mu yok? Ya da esinle bir derdin mi var senin ya da ailenin?

Yine de disardan bu kadar mudahale dogru degil yani, o baska.

Çok büyük maddi sorunumuz yok. Ailemle eşimin arası iyi. Benimde iyi sayılır. Biraz borcumuz var ama altından kalkılamayacak kadar değil.

Eğer maddi durumlar iyiyse benim aklıma şu geliyor birtek; ailen ve çevrendekiler bu evliliğin fazla uzun sürmeyeceğini düşünüyorlar. Kocan hakkında senin bilmediğin birşeyler mi biliyorlar ki acaba?:44:

onlara neymiş ki?

şimdi sizii düşündükleri için öyle diyorlardır...

siz çooook istediğinizi çook mutlu olduğunuzu söyleyerek açıklayın bu güzel günlerinizin keyfini çıkarın zamanı bir daha geriye alamazsınız..

biz hamile kalalım diye kırk takla atıyoruz ama olmuyor. sen ne güzel rabbim aratmadan kalmışşın sevinmelisin bence zira yerinde olsam avaz avaz bağırırdım hamileyim diye...off off:ssz:

Ailenizde olsa yatak odanıza kadar müdahale edilmesi beni şaşırttı ne demek aman korun aman hamile kalma:20: Siz istedikten sonra gerisini takmayın kafanıza. Çocuk eşinizle sizin kararınız bakacak olanda sizsiniz. Bence mutlu olmalısınız:16:Minik mucizeniz hayırlı olsun inşallah. :16:

oncelikle hayirli olsun.yani secim sizin,hayat sizin.maddi skntiniz varsa bu sizi ilgilendirir kimseyi degil.aldir demek kimsenin haddine dusmez annenizin bile.esinizde istedikten sonra bu bebegi.gerisini bosverin.birsure sonra soylersiniz herkese.

Eğer maddi durumlar iyiyse benim aklıma şu geliyor birtek; ailen ve çevrendekiler bu evliliğin fazla uzun sürmeyeceğini düşünüyorlar. Kocan hakkında senin bilmediğin birşeyler mi biliyorlar ki acaba?:44:

yok sanmıyorum öyle bir şey olsaydı evlenmeme razı gelmezlerdi.

onlara neymiş ya, onlar mı bakacak, büyütecek..

Back
X