Herkes yorumuyla bir miktar destek atsın bana

Hemen onu da anlatip kaçayım.
Çok rahat doğurdum, klasik müzik dinleyip, pilates topu üzerinde yuvarlanarak 😁
Nefes egzersizi yaparak.
Girdim çıktım birdi nerdeyse.
Hiçbirinden korkmayin ve negatif hikayeler asla dinlemeyin.
Eni konu herşey olacağına varıyor, herşeyin tadını çıkarmaya bakın 💕
Allahım bunlar ne güzel hikayeler yarabbim nasip et 😍😂

Güzel
Boşver ye gitsin.
Sınırsızca yiyebildiğin tek dönem hamilelik.
Bebeğin aşırı kilo almasından anlaşılır gebelik şekeri.herşey normalse endişelenme.birde parmaktan bakılan şeker ölçüm cihazı al ve günde 3-5kez yemeklerden 1 saat ve 2 saat sonrasını ölç.120-140aralığında ise ye gitsin.
Benim 180lerde falandı.
Sonra biraz dikkat ettim ama baktım iştahım bir öküzü yicek kadar , saldım çayıra.
Doğumdan sonrada hemen gitti kilolarım.
İlaki hasar kalıyo ama korktgn kadar değil.
Bi arkadaşım 38kilo aldı gebelikte.
Şimdi görsen bi deri bi kemik.
Güzel hikayelerde duyuyoruuum amanın amanın 38 kiloyu vermeyi başaran iradeyi ayakta alkışlarım benn

Benim kadin dogum doktorum beslenme konusunda titiz bir adamdi,protein agirlikli beslendim cunku bebege lazim olan oydu. İvir zivir yemedim,un,seker,tuz hic kullanmadim, onlari kullanmayinca aclik hissetmiyorsunuz zaten. Bence doktorunuza bir danisin,illa diyetisyene gerek yok siz hamilesiniz kadin dogumcular da gayet iyi anliyor bunyenizden ve ona gore yonlendiriyor sizi

Ben gebelik sekerine baktirmayi dogru bulmadigimdan yaptirmadim. Bunyeye neden seker yukleteyim ki,aclik tokluk sekerine bakildiginda gereken bilgiler alinmis oluyor zaten. Zararli da degil size ve bebeginize
Bende gebelik şekerine baktırmadım işte. Açlık tokluk duymuştum her dönemde bakılıyor sanırım. Evet şu aralar baktirmayi düşünüyorum bende teşekkür ederim 🤗

Neden yaptirmadin diye sormayacagim. Ama risklerinide biliyorsundur. Doktorum gebelik sekerim oldugunu bildigi icin ona gore onlem aliyor. Yani +risk altindayim ve bu daha cok kontorl ediliyorum demek. En ufak ayrintiyi bile kacirmiyor. Eger varsa onlem alinmasi gerekmezmi ???
Bence yaptirmalisin. Doktorum bana yedigin 3 dilim baklava kadar seker veriyoruz dedi. Bilmeden bebege verdigin zarar daha fazla dedi.
Açlık tokluk şekeri baktırmak daha cazip geliyor. O yüklemeden sonra çoğu kişide hasar kalıyor. Olmayan da çıktığını biliyorum.
Bu benim düşüncem bilmiyorum ve sağlık ocağındaki hemşirem falan da baktirmami istemedi

dr uza soylediniz mi bu sisligi ?
Söylemeden kendi farketti sağlık ocağındaki ebe, tahlil falan yaptı ağır bi böbrek sorunu yaşıyorsun hemen druna git dedi. Gittim tekrar tahliller alındı sorun yok dedi drum. Kalsiyum eksikliğiymiş ilaç verdi, öyle işte..

Yiyebildigin kadar ye.
Ben dikkat ettim de noldu toplam 15 kilo,kucucuk gobek hap kadar iki bebek cikardim.Son ay kilo alsinlar diye dağı taşı kemirdim ama ne fayda.Yok sut,yogurt,et,bakliyat,peynir,yumurta hikaye.Icimde protein agaci cikti,kalsiyum patlamasi yasadim da alamadi benim minyaturler.Ye istedigini tabi gebelik sekeri cikmazsa

Yiyebildigin kadar ye.
Ben dikkat ettim de noldu toplam 15 kilo,kucucuk gobek hap kadar iki bebek cikardim.Son ay kilo alsinlar diye dağı taşı kemirdim ama ne fayda.Yok sut,yogurt,et,bakliyat,peynir,yumurta hikaye.Icimde protein agaci cikti,kalsiyum patlamasi yasadim da alamadi benim minyaturler.Ye istedigini tabi gebelik sekeri cikmazsa
Allah bağışlasın yavrularını 🤗
Kız ye deme banaaaa gaza gelirim. Yediklerim bebeğe değil bana yarıyor hoş olmuyor o yüzden 🤦‍♀️

Bende gebelik şekerine baktırmadım işte. Açlık tokluk duymuştum her dönemde bakılıyor sanırım. Evet şu aralar baktirmayi düşünüyorum bende teşekkür ederim 🤗
Kesinlikle aclik tokluk baktirin,seker yuklemesi cok riskli. Ve her donemde baktirabiliyorsunuz,vücuda bir yuku de yok. Saglikla gelsin bebisiniz,cok mutlu olun insallah hep beraber

Cinnet sıradaki görsel senin için geliyor.
Screenshot_20191204-134026~2.webp

Demek ki sadece 3 kilo değilmiş bebek. Yani bunun kanı var plesantasi var. Tamam biraz fazla almışsın ama bence bu kadar dert etme. Diyetisyen çözer bu işi. Salatayla gün geçiştirme. Ekmeği şekeri azalt tamamdır. Ben kendime izin verdim, dogurana kadar ye kızım, dogurunca vermek için nasılsa her türlü cabalayacaksin diye😃

Söylemeden kendi farketti sağlık ocağındaki ebe, tahlil falan yaptı ağır bi böbrek sorunu yaşıyorsun hemen druna git dedi. Gittim tekrar tahliller alındı sorun yok dedi drum. Kalsiyum eksikliğiymiş ilaç verdi, öyle işte..
sevindim idrarda verdiniz mi?

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar iyisinizdir umarım. Bandan gözümü açıp şuraya bi konu açma fırsatı bile bulamadım. Mune konumu okursa şayet ona bir kez daha buradan "ZALIMSIN MUNE" demek istiyorum...

Şimdi bu konuyu neden açtım. Hamilelikle beraber başlayan sorunlarım için açtım. Önceden hamile kalmak için kafa ütülerken şimdi de hamile kaldım ama dertlerim bitmediyle kafa ütülemeye başladım. Haklısınız arkadaşlar bir yerlerimde boncuk arıyorum ben...

İlk 4 ayı iştahsızlık,bulantılar,tiksinmelerle itişmeler kalkışmalar bitirirken şimdi ki 2 ayımı da âdeta bir manda,cammışş,sığırı azmış kudurmuş gibi yiyerek geçiriyordum ki bir kaç gün önce hamile kalmadan 56lı kiloları asla geçmeyen ben o tartıda koskoca 72 kiloyu gördüm ve daha 6. Ayımdayım.
Aile hekimim tabi bastı azarı en rahat gecirmen gereken döneme 16 kiloyu nasıl sığdırdın pess dedi. Bence adam çüşş dememek için de kendini zor tutmuş olabilir.
Tabi ben hırs ettim falan sadece salatayla öğün geçirerek 2 kiloyu verdim. Hastahane kontrolüm de ayın 5inde ama kafamda deli deli sorular dönüyor.

Ben obez mi oldum farkında olmadan?
Gebelik şekeri nüksetmiş olabilir mi?
Eğer öyleyse belirtileri neler nasıl anlayabilirim? Şuan mesela boğazıma çüşş diyebiliyorum sanırım şekerle alakası yoktur.
Bana yardım edin ben nasıl beslenicemmmm?

Ve diğer takıntılarım sanki birileri tarafından çekerek sürdürülmüş kırmızı çizgili koca memelerim?
Tüm vücudumdan bağımsız büyüyen tahıl ambarı gibi olan totom?
Doğum yapmış arkadaşlarımın karınlarının doğumundan seneler sonra düzelmedigini görüp ya benim de mi böyle olacak diye beynime yer eden kaygım?

Vücudumdan sanırım utanmaya başlıyorum ben bunu nasıl atlatıcam?
Doğumdan sonra düzeliyor deyin eskisi gibi olacaksın deyin... Ya vazgectim teselli etmeyin bana gerçekleri söyleyin.
Fizik konusunda aşırı takıntılıyım böyle darma duman kalmayacağım değil mi???
Sakin ol çok hamilelik demek 2 kişilik yemek değil önce bunla başlayalım porsiyonlarını küçült tatlı hamur işini hayatından çıkar cok canin çekerse nefsini koreltecek kadar ye .. az sık sağlıklı beslen ki bu bebeğine daha çok yarayacak.ben 52 kiloyla hamile kaldım valla taş gibydim:D 68 ile dogum yaptım doğumdan sonra direk 5 kilo gitti 63 kiloydum ödem filanda gidince 40im cıktı 60 kilo oldum vee hep yedim hic kismadim bogazimdan. emziridigim için kendiliğinden gidiyor.hamur iside yesem kilo yapmadı emzirmeyle beraber. Sonra 4.ayda regl oldum ve duran kilo vermem tekrar başladı çok şükür 55 kiloyum kaldı 3 kilo:D çatlağım yok sayılır çok çok ince bir kac çizgi baskasi göremez bile. Göbeğimde kalmadı ayaktayken doğum yapmamış gibi göbeğim egilince göbek deliği üstü biraz kırışıyor ama sanırım şükretmem lazım :D yani düzelmez diye bir şey yok bebeğim şuan 8 aylık ve kimse doğum yaptığıma inanmıyor fit halde kucağında bebekle gezince çoğu kadının dikkatini çekiyor sağolsunlar göbeğimdeki kırışmayı unuttum iltifatlarıyla :D geçiyor düzeliyor bana da bi4 daha hiç geçmicek gibi gelmişti merak etme sadece artık durdur kendini yememe dikkat et gerisi zaman

Merhaba hayırlı doğumlar. Ben 2 hafta önce ikinci doğumumu yaptım. Benim ilk doğum da 19 kilo aldım emzirme derken vermek için ilk 3 yıl uğraşmadım. Sonra hem sağlığım için hemde ikinci bebek için kilo vermek zorunda kaldım. 3 ayda 12 kilo verdim. Hemen ardından hamile kaldım. Bu bebeğimde yine 19 kilo aldım. İlk 6 ay hiç kilo almadım. Şimdi 11 kilo gitti. Ben süt için çok su içiyorum meyve sebze çok tüketiyorum. Siz de dikkat ederseniz çabuk verirsiniz. Göğüsler için birşey diyemem benimkilerde baya sarkmış durumdalar. Ama hiç takmıyorum ilk çocuğumu 22 ay emzirdim. İnşallah bu bebeğimide o kadar emziririm.

Cinnet sıradaki görsel senin için geliyor. Eki Görüntüle 2561674
Demek ki sadece 3 kilo değilmiş bebek. Yani bunun kanı var plesantasi var. Tamam biraz fazla almışsın ama bence bu kadar dert etme. Diyetisyen çözer bu işi. Salatayla gün geçiştirme. Ekmeği şekeri azalt tamamdır. Ben kendime izin verdim, dogurana kadar ye kızım, dogurunca vermek için nasılsa her türlü cabalayacaksin diye😃
Bence benim her bi memem en az 1 kilo var.
Popomu tartamıyorum bile.
Bu kilolardan sadece gramları benim bebeğime kalıyor.
Geriye kalan kilolar benim memelerim,totom,basenlerim oyyy oyyyyy

Back
X