• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesde böylemiydi?

A_a_h

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
1.327
778
43
Konum tasinmadan bi kac cevap almak istiyorum o yuzden buraya konu actim.

13 aylik kizim var. Aldigim oyuncaklarla bes dk oynayip sonra yuzune bile bakmiyor.

Bloklarla oynama zamani simdi degilmi erkenmi? Aliyorum veriyorum onune ama yapamiyo bile oyuzdende birakip gidiyo.

Kardesim kreste calisiyo ve bazi alti aylik cocuklar bile yapiyo biz gec kaldik ogretmeye dedi.

Kitap veriyorum onune biraz resimlere bakiyo sonra yemeye basliyo koselerini fln.

Herkesin cocugu boylemi basta, zeka gelistirici oyunlari nezaman oynamaya baslarlar?

Valla benimki de 12 aylık olmak üzere önce inceler sonra dişlerini kaşır ne versem. Evdeki tüm kap kacağı elledi. Top atıyor bana, hava soğuğu tanımlamak için oğğğğğ huuuu diyor üşüyor gibi yapıyor, el sallıyor, isteğini işaret ederek gösteriyor, baba, dede, cici, gel gel diyor. Suç işlediğinde Gözlerime bakarak güler. Kızarsam cıvıtmaya yer ayar:) Babasını ismiyle çağırıyor. Daha ne yapsın diyorum ben. Tabii başka biri halkaları yuvasına geçirmiyor ama der. Bebeklerden çok şey bekliyoruz bence. Kafana takma.

Konum tasinmadan bi kac cevap almak istiyorum o yuzden buraya konu actim.

13 aylik kizim var. Aldigim oyuncaklarla bes dk oynayip sonra yuzune bile bakmiyor.

Bloklarla oynama zamani simdi degilmi erkenmi? Aliyorum veriyorum onune ama yapamiyo bile oyuzdende birakip gidiyo.

Kardesim kreste calisiyo ve bazi alti aylik cocuklar bile yapiyo biz gec kaldik ogretmeye dedi.

Kitap veriyorum onune biraz resimlere bakiyo sonra yemeye basliyo koselerini fln.

Herkesin cocugu boylemi basta, zeka gelistirici oyunlari nezaman oynamaya baslarlar?
Dikkati uzun olmaz ki zaten daha.
Blokları sevmiyordur belki. 6 aylık çocuk daha yeni oturmaya başlar, oturup bloklarla oynaması fazla gibi geldi. Zaman geçince unutuyor insan, hangi ayda neyle ilgileniyordu diye:)
Kitaba da normal davranmış, uzun uzun bakamaz, biraz da tadına bakacak:)
İlla zeka geliştirici oyun oynaması şart mı? Algıları açılsın iyi güzel ama stres yapmayın bunun için.

Benim kardeşiminde çok dikkatini çekmiyorlardı, evde maşayla kepçeyle oynamak daha iyi geliyordu galiba kerataya :halay: Çok fazla eğitici oyuncak aldık çok ilgilenmedi, bir kere bile oynamadığı maketi var kendi çocuğuma oynatırım artık :63: Ana sınıfına gidiyor bir problemimiz yok şükür öğretmeni karneye el motorunun gelişmesi için oyun hamuruyla oynatın demiş ama o da ilgisini pek çekmiyor. Çocuktan çocuğa fark var demek ki:KK49:

Oral donemdeler zaten hala tabii ki yiyecek :)
Bence de bloklarla oynamak icin erken bi zaman.
6 aylik bloklari yerine oturtan bebekleri de alkislamak lazim.
Kelimeleri yavas yavas söylerler bu donemde , isteklerini aglayarak yaptirmaya baslamislardir bile :)
Evde tonlarca oyuncak dururken ablasinin, o tava tencere oynama derdinde.
+2 de ben kızıma blok almistim.

Ben bunu doktora sordum, önünde keşfedecek bir dünya, açacak çekmeceler varken çocuğun oturup oyuncakla oynamasını bekleme, çocuklar ancak 3 yaşında dikkatini toplar dedi. Yani 3-5 dakika oyalayabilirmişiz bu zamanda. Oğlum 14 aylık, düz duvara tırmanan cinsten. Kitabı yiyerek bitirdi neredeyse. Oral dönemdeler daha, her şeyi ağız yoluyla tanıyorlar. Ben bir süredir oyuncak almıyorum ilgisini çekmediği için. Ancak şu halka oyunu oluyor ya iki tanesini geçirir alkış yapar kalkar gider. Ben daha çok oynuyorum resmen :)

Çocuğunuzun yapamadıklarına değil yapabildiklerine odaklanin :)
ben hiç birseyi sırf öğrensin diye ugrasmiyorum biz genelde oyun oynuyoruz ve bu oyundan ikimiz de zevk aliyoruz sonra bir bakıyorum ki öğrenmiş.
Ayrıca o zeka gelistirici kartlara filan da hiç inanmiyorum ben.

bloklarla oynaması için erken ama tabi arada takıp çıkarmayı deneyebilir.

benimki 16 aylık, üst üste geçmeli kule şeklinde kapları var, onları çok seviyor.

1 yaşındaki çocuk için bu kadar büyük beklentilere girmeyin..
Şuan onun için oyun değil keşif zamani..
Siz gelişimini destekleyen oyuncaklar,uyaranlar sunun gerisini ona bırakın şu evrede.

Benim 7 aylık kızım var bloklarla kule yapıyor...dermişiiimmmm :deli:

Tabi ki daha oturamiyor bile :)))) herseyi ağzına alıyor sadece :)

Çok şey bekleme küçuçuk onlar daha zamanla herşeyi yapar insaAllah kuzucuklar:KK200:

6 aylık çocuk bebek olur :KK57:
kimi 6 aylık çocuk desteksiz oturamazken bloklarla mı oynuyormuş?
Kardeşiniz emin mi o bebeklerin 6 aylık olduğundan.
Parmakları bile her şeyi henüz tam kavrayamayacakken neler duyuyorum.
ya kardeşinizde bir anormallik var ya da o bebelerde

Valla benimki de 12 aylık olmak üzere önce inceler sonra dişlerini kaşır ne versem. Evdeki tüm kap kacağı elledi. Top atıyor bana, hava soğuğu tanımlamak için oğğğğğ huuuu diyor üşüyor gibi yapıyor, el sallıyor, isteğini işaret ederek gösteriyor, baba, dede, cici, gel gel diyor. Suç işlediğinde Gözlerime bakarak güler. Kızarsam cıvıtmaya yer ayar:) Babasını ismiyle çağırıyor. Daha ne yapsın diyorum ben. Tabii başka biri halkaları yuvasına geçirmiyor ama der. Bebeklerden çok şey bekliyoruz bence. Kafana takma.
Aynen, hep benzer ozellikler.

Ben bunu doktora sordum, önünde keşfedecek bir dünya, açacak çekmeceler varken çocuğun oturup oyuncakla oynamasını bekleme, çocuklar ancak 3 yaşında dikkatini toplar dedi. Yani 3-5 dakika oyalayabilirmişiz bu zamanda. Oğlum 14 aylık, düz duvara tırmanan cinsten. Kitabı yiyerek bitirdi neredeyse. Oral dönemdeler daha, her şeyi ağız yoluyla tanıyorlar. Ben bir süredir oyuncak almıyorum ilgisini çekmediği için. Ancak şu halka oyunu oluyor ya iki tanesini geçirir alkış yapar kalkar gider. Ben daha çok oynuyorum resmen :)
Mutfak cok hosuna gidiyo zaten burun sipalarin.
Ama hani insan ara sira bi gitmezmi oyuncak kutusuna, yok valla hic bakmiyo bile. Ara sira dislerini kasiyim geri geliyo :)

Çocuğunuzun yapamadıklarına değil yapabildiklerine odaklanin :)
ben hiç birseyi sırf öğrensin diye ugrasmiyorum biz genelde oyun oynuyoruz ve bu oyundan ikimiz de zevk aliyoruz sonra bir bakıyorum ki öğrenmiş.
Ayrıca o zeka gelistirici kartlara filan da hiç inanmiyorum ben.
Ben bi oyun ogretince cabuk ogreniyo, ama ben kendi basina oyuncaklarla oynayabilirler saniyodum. Demekki daha erken.
Cadirli bi oyuncak ev almistim hevesle artik bunun icinden hic cikmaz oynar hem dedim. Resmen disindan bi bakti icine dahi girmedi.

6 aylik bebek biaey yapamaz lutfen yani biraz abartı olmamış mi kreşteki 6 aylıklar için diyorum bunu

Benim oğlum da puzzle sevmiyor 2.5yasinda her türünü aldık ama sevmiyor yapmıyor napim şimdi ilgi alanı değilmiş demekki diyorum ama acayip basket delisi her çocuğun ilgi alanı farklı 13 aylık bir bebeğin de bizim gibi oturup dakikalarca bir şeye yoğunlaşmasını isteyemeyiz çok kafaniza takiliyorsa bir uzmanla gosurun o degerlendirsin
O dünyayı keşfediyor 1 yaşi geçti oturup masabasi bi oyunla niye oyalansin o Kadar karistiracak sey varken

Lego mu blok mu var bizde de 2.5 yaşında bak oturuyo yeni yeni biseyler üretmeye başladı daha yeni bak ne yaptim anne diyo 13 aylıktan çok şey beklemeyin annesi çok küçük o

Ben bi oyun ogretince cabuk ogreniyo, ama ben kendi basina oyuncaklarla oynayabilirler saniyodum. Demekki daha erken.
Cadirli bi oyuncak ev almistim hevesle artik bunun icinden hic cikmaz oynar hem dedim. Resmen disindan bi bakti icine dahi girmedi.
Benim oğlum 1bucuk yaşından sonra kendi oyun kurmaya başladı ve herşeyi yeme huyu biraz azaldı :)

Back
X