• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesde böylemiydi?

benim oglan tava tencere tabak canakla oynamayi cok severdi , surekli dolap bosaltirdik
kizin hic ilgisini cekmiyor mutfak , o paso temizlik pesinde , surekli temizlik yapiyor evde
ya gecen aksam mutfaga geldi pesimden , elimde kagit vardi yere dusurdum , mila egildi aldi kagidi gitti cope atti agzim acik kaldi
ay burcu basakmis , kocamdan her gece laf isitiyorum niye basak yaptin bunu , manyal bisey oldu , ben bilim kadini olacak diye beklerken domestos teyze oldu diyo :KK70:
Benim buyuk olan daginik ortaya atar cogu seyi.. kucuk olan dedigin gibi copu filan direkt cope:) ikisinide ben dogurdum ama farklilar :) ama simdi temizlik yaparken ikisinede gorev veriyorum. Buyuk oglum dioki evvelsi gun.. ilerde hanimima yardim etcem :)
Aferin annecim ne guzel damat yetistrmis annesi der esin bana dua eder dedim :) haha ole diomda kesin bi cazgir gelin duser benim bahtimada:)))

Benim buyuk olan daginik ortaya atar cogu seyi.. kucuk olan dedigin gibi copu filan direkt cope:) ikisinide ben dogurdum ama farklilar :) ama simdi temizlik yaparken ikisinede gorev veriyorum. Buyuk oglum dioki evvelsi gun.. ilerde hanimima yardim etcem :)
Aferin annecim ne guzel damat yetistrmis annesi der esin bana dua eder dedim :) haha ole diomda kesin bi cazgir gelin duser benim bahtimada:)))
ahhaa bence sen iyi kv sin evlendiriceksin oglunu
ben ikisinin de evlenmesini istemiyorum , hic gerek yok :deli:

Konum tasinmadan bi kac cevap almak istiyorum o yuzden buraya konu actim.

13 aylik kizim var. Aldigim oyuncaklarla bes dk oynayip sonra yuzune bile bakmiyor.

Bloklarla oynama zamani simdi degilmi erkenmi? Aliyorum veriyorum onune ama yapamiyo bile oyuzdende birakip gidiyo.

Kardesim kreste calisiyo ve bazi alti aylik cocuklar bile yapiyo biz gec kaldik ogretmeye dedi.

Kitap veriyorum onune biraz resimlere bakiyo sonra yemeye basliyo koselerini fln.

Herkesin cocugu boylemi basta, zeka gelistirici oyunlari nezaman oynamaya baslarlar?
cocugunuz gec kalmis degil , ilgi alanina girmemiski, demekki baska oyuncaklari tercih ediyor/edecektir.

dert etmeyin bence ;)

Çocuğunuzu asla başkalarıyla kıyaslamayın, onu kalıba sokmayın.
19 aylık oğlum yapması gereken birçok şeyi yapmıyor ama yapmaması gereken yani erken olan çoğu şeyi beceriyor.
Oyuncakla asla oynamaz, renkleri ya da ağzını burnunu bilmez , sayı sayamaz ama kirlileri gider kirli sepetine atar, çöpü çöp kutusuna.
Benim makyaj malzemelerimi nereye nasıl sürüleceğini bilir, kıyafet kombinini yapar.
Tokalarımı alıp saçlarımı toplar, terliklerimi getirir.
Eve gelince ayakkabılarını montunu yerine koyar, kardeşini biberonla besler, oyun oynatır ağlayınca emziğini verir, süt sağma makinemi göğsüme tutar çalıştırır vs.
Bu saydıklarımı bir bebek yapıyor ama blokla ya da arabayla oynamıyor.

Çocuğunuzu asla başkalarıyla kıyaslamayın, onu kalıba sokmayın.
19 aylık oğlum yapması gereken birçok şeyi yapmıyor ama yapmaması gereken yani erken olan çoğu şeyi beceriyor.
Oyuncakla asla oynamaz, renkleri ya da ağzını burnunu bilmez , sayı sayamaz ama kirlileri gider kirli sepetine atar, çöpü çöp kutusuna.
Benim makyaj malzemelerimi nereye nasıl sürüleceğini bilir, kıyafet kombinini yapar.
Tokalarımı alıp saçlarımı toplar, terliklerimi getirir.
Eve gelince ayakkabılarını montunu yerine koyar, kardeşini biberonla besler, oyun oynatır ağlayınca emziğini verir, süt sağma makinemi göğsüme tutar çalıştırır vs.
Bu saydıklarımı bir bebek yapıyor ama blokla ya da arabayla oynamıyor.
Anladigim kadariyla 2-3 yasina kadar zamani var daha. Merak ettigim bi konuydu.

Yeni yeni deniyorum. Hele hele bazen 11 aylik yuruyen cocuklari gorunce...
Kizim daha yurumuyo.
Biliylorum herkeste farkli ama insan icinden gecirmiyoda degil.
Her bebegin ilgi alani gelisimi farkli. Suan 13 kizim. Mesela orneginizdeki gibi benim kizim 11 aylik yurudu ama konusma olarak bilincli tek kelime bile etmiyor. Agzi dolu dolu ama anlamsiz. Ki suan en az bir iki kelime soylemesi gerekirdi akranlarina bakinca.

Blok meselesine gelince iki dk oynuyor birakiyor. Ama dogalgaz peteginin vanasi ile yarim saat oynayabiliyor. Vana kapagini surekli takiyor cikartiyor. Oyuncaktan daha cok ilgidini cekiyor.
Mutfakta saklama kaplarimin oldugu cekmeceden kaplari cikarip kapaklarini acip kapatiyor. Yani demekki benim kizim tak cikar türü seylerle oynamayi seviyor ama bunlar oyuncak degil ev esyasi olmali.
Sizin cocugunuzunda ilgi alani farklidir. Ona dikkat edin sevecegi ortam hazirlayin.
Bu arada benimki kagit olan herseyi resmine dahi bakmadan agzina atar.

Her bebegin ilgi alani gelisimi farkli. Suan 13 kizim. Mesela orneginizdeki gibi benim kizim 11 aylik yurudu ama konusma olarak bilincli tek kelime bile etmiyor. Agzi dolu dolu ama anlamsiz. Ki suan en az bir iki kelime soylemesi gerekirdi akranlarina bakinca.

Blok meselesine gelince iki dk oynuyor birakiyor. Ama dogalgaz peteginin vanasi ile yarim saat oynayabiliyor. Vana kapagini surekli takiyor cikartiyor. Oyuncaktan daha cok ilgidini cekiyor.
Mutfakta saklama kaplarimin oldugu cekmeceden kaplari cikarip kapaklarini acip kapatiyor. Yani demekki benim kizim tak cikar türü seylerle oynamayi seviyor ama bunlar oyuncak degil ev esyasi olmali.
Sizin cocugunuzunda ilgi alani farklidir. Ona dikkat edin sevecegi ortam hazirlayin.
Bu arada benimki kagit olan herseyi resmine dahi bakmadan agzina atar.
Mutfakta ulasabildigi heryeri acip oynuyor zaten. Kagit turlu seyleride direk agzina goturuyo hatta zevkli zevkli yedigi anlari yakaliyorum bazen.
Dediginiz gibi her cocugun ilgi alani farkli. Ama suanki kadar okudugum yorumlarda daha bir yasinda bloklarla oynayan olmamis.

13 aylik kizim var. Aldigim oyuncaklarla bes dk oynayip sonra yuzune bile bakmiyor.

Bloklarla oynama zamani simdi degilmi erkenmi? Aliyorum veriyorum onune ama yapamiyo bile oyuzdende birakip gidiyo.

Kardesim kreste calisiyo ve bazi alti aylik cocuklar bile yapiyo biz gec kaldik ogretmeye dedi.

Kitap veriyorum onune biraz resimlere bakiyo sonra yemeye basliyo koselerini fln.

Herkesin cocugu boylemi basta, zeka gelistirici oyunlari nezaman oynamaya baslarlar?
Aaa dedım bı an ben mi açtım konuyu :) benımkı de aynı canım. Bence her çocuk farklı takılma zamanı gelınce yapar oynar

İlgi alanları değişir çocukların.
Benim kızım 5.5 yaşında ,erken konuştu,2 senedir öğretilmediği halde yazı yazıyor ama puzzle sevmiyor. İllaki benimle yapmak istiyor yapacaksa. Ben onunla oturup yaparsam gayet güzel yapıyoruz ama kendisi asla uğraşmıyor.
Sevmiyor diyip geçiyorum.
Aynı şey sınırlı boyama içinde geçerli.
Boş kağıda birşeyler yapmayı bir nebzede olsa seviyor ama sınırlı boyamayı sevmiyor.
Karalayarak üstün körü boyayıp bitti diyor.
Arkadaşı var kızımdan 6 ay kadar küçük o mesela bayılıyor sınırlı boyamaya. Bir gün evde beraberler ikisine de boyama kitabı verdim. Bir baktım benim kız karalamış ,arkadaşı güzelce taşırmadan boyamış. Sonra benim kızımda gördü,baktım ikinci sayfayı oda taşırmadan güzelce boyadı getirdi anne bak bende yapabiliyorum ama sevmiyorum dedi.
Sizin kızınız 13 aylık ,çok normal bence. Sonuçta çocuk büyüdükçe dikkat,odaklanma süresi artıyor. Birde gerçekten bazı şeyleri sevmeyebiliyorlar,hoş henüz erken sevmedi demek için sizin kızınızda ama büyüdükçe göreceksiniz cidden bazı aktiviteleri sevmeyecek.
6 aylık bebek oturamıyor bile dogru dürüst,legoyla ne oynayabilir anlamadım. En fazla alır dişini kaşımak için yada yiyecek birşey mi ,ne bu diye ağzına götürür.

benim oglan tava tencere tabak canakla oynamayi cok severdi , surekli dolap bosaltirdik
kizin hic ilgisini cekmiyor mutfak , o paso temizlik pesinde , surekli temizlik yapiyor evde
ya gecen aksam mutfaga geldi pesimden , elimde kagit vardi yere dusurdum , mila egildi aldi kagidi gitti cope atti agzim acik kaldi
ay burcu basakmis , kocamdan her gece laf isitiyorum niye basak yaptin bunu , manyal bisey oldu , ben bilim kadini olacak diye beklerken domestos teyze oldu diyo :KK70:
Allah bağışlasın.
Bir başakta bende var 5.5 yaşında. Size ileride neler olacağı ile ilgili biraz bilgi vereyim dedim,
2 senedir evde temizlik yapılırken,fısfısı bezi alıp sehpa,dolap ne varsa sıkıp sıkıp siliyor.
Geçen gün elektrik süpürgesini istedi verdim,hortuma dolana dolana süpürdü.
Oyuncaklarını düzenliyor,es kaza yeri değişse anne bu eve çocuk mu geldi ben yokken,şuyum şuradaydı,buyum buradaydı diye diye beni yiyor.
Ödüm kopuyor o evde değilken çocuklu bir arkadaşim gelecek diye. Hatta düzenlediği şeyler dağılırsa yerine koymaya çalışıyorum falan. Eşim diyor ki 5.5 yaşindaki cocuktan mı korkuyorsun,vallahi dırdırından korkuyorum dedim ;)
Başak zor burç,zor karakter :)

Cocugum biseyleri hemen kavrasin zeki olsum diye ugrasiyorsaniz daha cok erken bunu gormek icin. Hem cocuktan cocuga degisir kimi bir oyuncagin basinda oturur saatlerce kalkma kimi hicbirseyle ilgilenmez.... Daha xok kucuk kendi haline birakin

Allah bağışlasın.
Bir başakta bende var 5.5 yaşında. Size ileride neler olacağı ile ilgili biraz bilgi vereyim dedim,
2 senedir evde temizlik yapılırken,fısfısı bezi alıp sehpa,dolap ne varsa sıkıp sıkıp siliyor.
Geçen gün elektrik süpürgesini istedi verdim,hortuma dolana dolana süpürdü.
Oyuncaklarını düzenliyor,es kaza yeri değişse anne bu eve çocuk mu geldi ben yokken,şuyum şuradaydı,buyum buradaydı diye diye beni yiyor.
Ödüm kopuyor o evde değilken çocuklu bir arkadaşim gelecek diye. Hatta düzenlediği şeyler dağılırsa yerine koymaya çalışıyorum falan. Eşim diyor ki 5.5 yaşindaki cocuktan mı korkuyorsun,vallahi dırdırından korkuyorum dedim :KK66:
Başak zor burç,zor karakter :)

amin hepimizinkini korusun :)

benim annem basak 40 senedir cekiyorum kendisinden , asiri titiz , sacma sapan takintilari ve sacma bir duzen fikri var
korktugum basima geldi ay burcu diye bisi varmis ve etkiledi bizim kizi halbuki ben yukselenini bile ayarlamistim , dogum saati bu olacak demistim doktora
burcu yukseleni ben ayarladigim icin esim de bana kiziyo yapa yapa bunu mu yaptin diye :KK70:
allah yardimcimiz olsun :)

Benim kiz 14 aylik.Önune gecen her şeyi yiyor ))) Gecen ayakkabi kutusu gecmis eline, bi baktim ayakkabi kutusunu yiyo))) Benim kiz da oyuncaklarla oynamaz, hepsini isirir yere atar. Her şeyi yere atmayi seviyo, yastigi, yorgani, oyuncaklari, coraplarini, kumandayi, her seyi. Bazen pantolonunu, yeleyini de cikarip yere atiyo. Kablo isirmaya bayiliyo))) Ama cok tembeldir, daha yuruyemiyo, baba, dede, mama diyo sadece. Ben de bazen uzuluyorum bu tembelliyine ...

amin hepimizinkini korusun :)

benim annem basak 40 senedir cekiyorum kendisinden , asiri titiz , sacma sapan takintilari ve sacma bir duzen fikri var
korktugum basima geldi ay burcu diye bisi varmis ve etkiledi bizim kizi halbuki ben yukselenini bile ayarlamistim , dogum saati bu olacak demistim doktora
burcu yukseleni ben ayarladigim icin esim de bana kiziyo yapa yapa bunu mu yaptin diye :KK70:
allah yardimcimiz olsun :)
Ay bizde başak olmayacaktık aslında hatta korka korka bakmıştım doğum tarihine,erken geldi kızım. Vaktinde gelseydi terazi olacaktı benim gibi. Bende seviniyordum terazi olacak diye.
Benim annemde başak bu arada. Titizliğiyle yedi bitirdi gençliğimi. Oraya oturmayın,buraya basmayın diye diye :) Şimdi de kızım.
Neyseki oğlum başak olmayacak,1 ay geç gelme imkanı yok çünkü :)
Amin valla başakla hayat zor,dejavu yaşıyorum şimdiden.

Bence dikkatini çekmiyor. Ayrıca şu kenarlarını yemeye başlaması bi hoşuma komiğime gitti gözümde canlandı :halay:Belki de sevmedi blokları. :KK45::KK45:

Ay bizde başak olmayacaktık aslında hatta korka korka bakmıştım doğum tarihine,erken geldi kızım. Vaktinde gelseydi terazi olacaktı benim gibi. Bende seviniyordum terazi olacak diye.
Benim annemde başak bu arada. Titizliğiyle yedi bitirdi gençliğimi. Oraya oturmayın,buraya basmayın diye diye :) Şimdi de kızım.
Neyseki oğlum başak olmayacak,1 ay geç gelme imkanı yok çünkü :)
Amin valla başakla hayat zor,dejavu yaşıyorum şimdiden.
Zavalli basak burcu magdurlariyiz :)
Benim annem torunum bana benziyor deyip cok mutlu oluyor :bicak::bicak:

6 aylik bebek blok mu yapiyormus:oha: bunun imkani yok yahu, dogru duzgun oturamiyorlar bile.
Birakin istedigi seyle istedigi gibi oynasin cocuk.

Benim yegenimin cocuguda ayni. Tas catlasin 5 dk oynamasi odaklanamiyor bir seye.

Benim kiz 14 aylik.Önune gecen her şeyi yiyor ))) Gecen ayakkabi kutusu gecmis eline, bi baktim ayakkabi kutusunu yiyo))) Benim kiz da oyuncaklarla oynamaz, hepsini isirir yere atar. Her şeyi yere atmayi seviyo, yastigi, yorgani, oyuncaklari, coraplarini, kumandayi, her seyi. Bazen pantolonunu, yeleyini de cikarip yere atiyo. Kablo isirmaya bayiliyo))) Ama cok tembeldir, daha yuruyemiyo, baba, dede, mama diyo sadece. Ben de bazen uzuluyorum bu tembelliyine ...
Aynen bizdede var o tembellik. Malesef beklemekten baska careliz yok. Daha 18 aylik olupta yuruyemeyenler varmis, korkuyorum bende oyle olursa nasil tasiycam diye. Simdi bile kolum zor dayaniyo nerdeyse 13 kilo.

Aynen bizdede var o tembellik. Malesef beklemekten baska careliz yok. Daha 18 aylik olupta yuruyemeyenler varmis, korkuyorum bende oyle olursa nasil tasiycam diye. Simdi bile kolum zor dayaniyo nerdeyse 13 kilo.
MaşALLAH, 13 aylik bebek icin 13 kilo fazla degilmi? Tombiş qaliba. Benim kiz 10 kilo. Ancak kucakda uyuyo. Kilo aldiginda nasil uyutcam bilmiyorum. Disarda da anca kucak istiyo, arabasinda oturmak istemiyo. Oyuzden disari cikmak istemiyorum .mm

Back
X