Eklememesine anlam yükleme bence. Ben de iş arkadaslarimi eklemem genelde.
Çünkü dünya hali, sosyal medyada her sey olur. İlk mezun olduğumda yorucu bir işte çalışıyordum, o ay da bir kızla aynı birimde ortaktik. İki kişi çalıştığımız halde yorulurduk. Kız bir haftasonu için rapor almis. Normalde iki kişi yapıp yoruldugumuz işi, hem de haftasonu ekstra yogunken ben tek başıma yaptım o hasta diye, pestilim çıktı.
Akşam evde facebooka bir girdim (o zamanlar Instagram dutluktu) sevgilisi kızı boy boy etiketlemis, yan şehre gezmeye gitmişler!
Yani bunu görmesem, kız hasta diye iki işi yapmaya razıydım. Ama bunu gördüm, uyuz oldum.
Mesela...bu kızla ekleşmeseydik kendimi enayi gibi hissetmeyecektim:) aynı şekilde herkesin iş yerindekilere yalan söylediği bir an gelebilir. Bunu sosyal medyada lök diye görebilmesi bir risk.
Ya da belki yarin bir gün gorumcesine atarlı stori paylasacak, kurumda ufak bir sürtüşme yasadigi kız üstüne alınacak,bu yüzden ona kıl gidecek.
Yani bir ton sebep var iş arkadaşını eklememe hususunda. Ben de mesela kendi başıma gelen bir olayı anlatayım; Bir kere yine Facebook zamanında ,kötü gecen bir toplantı sonrasında SüngerBob/Squidward 'in "kesinlikle şu an başka yerde olmayı dilerdim" rozetli resmini paylaşmıştım ,hislerime tercüman diye. Birkaç gün içinde birim amirim 'burada olmaktan mutlu değilsen de bu kadar belli etme' diye trip atmışti

İş arkadaşlarının ekli olmasi kesinlikle bir sansür.
Ve bence gerekli bir şey de değil. O yüzden kişisel almamaya çalış.
Oda arkadaşın için de , cidden çok zor. Ama tak kulakligini, işini yapmaya çalış. Sohbet etme ihtiyacın varsa da içinde tut. Yok mu baska arkadaşın? WhatsApp webi bilgisayardan aç, çaktırmadan arkadaşınla yazis , çok konuşma ihtiyacın varsa, muhattap olmamaya calis. Zamanla düzelecektir. Bizim odaya da gerçekten sinirlerimi bozan, çok bilmiş ,boş konuşan bir kız başladı. Gram sevmezdim kızı, sesini duymamak için kulaklıkla bütünleşti kulağım.. ama geçen iki ayda alıştık birbirimize

siz de alisirsiniz bence yakında. O zamana kadar iki yabancı gibi takılmaya çalış.
24 yaş tavsiyesi de her ay maaşı alır almaz kenara mutlaka altın koy. Ne kadar arttığına inanamayacaksin. Ve yıllık izninin bir gününü bile aynı şehirde geçirme. Her sene yeni şehirler,yeni ülkeler gör.
24 yaşınd