Herkese Güvenip Hayatımı Anlatıyorum. Bu Huyumdan Nasıl Vazgeçebilirim? 24 Yaşınıza Dönseydiniz Bana Tavsiyeniz Ne olurdu?

Göreve başlayalı 3 ay oldu. Yanımda bana işi öğreten kadın baskı uyguluyor. Karşı odada bir arkadaş var oda benimle aynı göreve başladı. Benim o halimi gördükçe. Bana kendini ezdirme dedi. İstersen bunu bir üstümüze taşıyalım dedi bende hep derdimi anlattım bu arkadaşa. Sonra Instagramdan istek attım. 3 gün oldu hatta onada söyledim ama onaylamamış istek bekliyor. Sizce Neden . Tabiki onaylamak zorunda değil elbet. Birde siz 24 yaşınıza dönseydiniz ne yapmak isterdiniz. ? Gerçkekten yanında çalıştığın kişi ne kadar önemliymiş.:(
Kimden ilgi bekliyorsunuz? Anne-baba?

bende de genelde buna benzer bir huy vardır, oturayım muhabbet esnasında tüm hayatımı anlatırım sanırım :-)
ama istek atıp kabul etmeme kısmını anlamadım, yani görmemiş olabilir. hemende kötülük beklememek lazım (yine huyum devrede)
tabi iş yeri için konuşursak gerçekten bazı şeyleri birlikte çalıştığın insanlarla paylaşmamalısın. yarın öbür gün bir hatanda gün yüzüne çıkıverir söylediklerin

Eklememesine anlam yükleme bence. Ben de iş arkadaslarimi eklemem genelde.
Çünkü dünya hali, sosyal medyada her sey olur. İlk mezun olduğumda yorucu bir işte çalışıyordum, o ay da bir kızla aynı birimde ortaktik. İki kişi çalıştığımız halde yorulurduk. Kız bir haftasonu için rapor almis. Normalde iki kişi yapıp yoruldugumuz işi, hem de haftasonu ekstra yogunken ben tek başıma yaptım o hasta diye, pestilim çıktı.
Akşam evde facebooka bir girdim (o zamanlar Instagram dutluktu) sevgilisi kızı boy boy etiketlemis, yan şehre gezmeye gitmişler!
Yani bunu görmesem, kız hasta diye iki işi yapmaya razıydım. Ama bunu gördüm, uyuz oldum.
Mesela...bu kızla ekleşmeseydik kendimi enayi gibi hissetmeyecektim:) aynı şekilde herkesin iş yerindekilere yalan söylediği bir an gelebilir. Bunu sosyal medyada lök diye görebilmesi bir risk.
Ya da belki yarin bir gün gorumcesine atarlı stori paylasacak, kurumda ufak bir sürtüşme yasadigi kız üstüne alınacak,bu yüzden ona kıl gidecek.
Yani bir ton sebep var iş arkadaşını eklememe hususunda. Ben de mesela kendi başıma gelen bir olayı anlatayım; Bir kere yine Facebook zamanında ,kötü gecen bir toplantı sonrasında SüngerBob/Squidward 'in "kesinlikle şu an başka yerde olmayı dilerdim" rozetli resmini paylaşmıştım ,hislerime tercüman diye. Birkaç gün içinde birim amirim 'burada olmaktan mutlu değilsen de bu kadar belli etme' diye trip atmışti 😅
İş arkadaşlarının ekli olmasi kesinlikle bir sansür.
Ve bence gerekli bir şey de değil. O yüzden kişisel almamaya çalış.
Oda arkadaşın için de , cidden çok zor. Ama tak kulakligini, işini yapmaya çalış. Sohbet etme ihtiyacın varsa da içinde tut. Yok mu baska arkadaşın? WhatsApp webi bilgisayardan aç, çaktırmadan arkadaşınla yazis , çok konuşma ihtiyacın varsa, muhattap olmamaya calis. Zamanla düzelecektir. Bizim odaya da gerçekten sinirlerimi bozan, çok bilmiş ,boş konuşan bir kız başladı. Gram sevmezdim kızı, sesini duymamak için kulaklıkla bütünleşti kulağım.. ama geçen iki ayda alıştık birbirimize 😅 siz de alisirsiniz bence yakında. O zamana kadar iki yabancı gibi takılmaya çalış.
24 yaş tavsiyesi de her ay maaşı alır almaz kenara mutlaka altın koy. Ne kadar arttığına inanamayacaksin. Ve yıllık izninin bir gününü bile aynı şehirde geçirme. Her sene yeni şehirler,yeni ülkeler gör.
24 yaşınd

Eklese ne eklemese ne yani ergenler gibi... önemli mi, geri al arkadaşlık isteğini sen de. Sorarsa aaa silinmiş mi haberim yok dersin. Ben kimseyi eklemedim yenilerde, beni ekleyebilecekleri seçeneği de kapattım facede.

ahh resmen ben ..
durmaz çenem anlatırımda anlatırım sonra pişman olurum.. Mesela kime anlatsam yakın sandığım o benmle paylaşmaz aynısı. .
eger yaşım 24 olsaydı bi işyerinde 4 yıldan fazla çalışmamam gerektiğini ,
işyerinde hnm bey kelimesini kaldırmamam gerektiğini
çevremi daha önceden daraltmam gerektiğini
daha çok gezerdim
haklarımdan vazgecmezdim ..

Şu hayatta en sevmediğim olay tanımadığım kişinin gelip bana hayatını anlatması yada benden anlatmamı beklemesi..

Sen iyi niyetinden yapıyorsun ama insanlar o kadar iyi niyetli değil zalımın kızı.. 😂😂

Göreve başlayalı 3 ay oldu. Yanımda bana işi öğreten kadın baskı uyguluyor. Karşı odada bir arkadaş var oda benimle aynı göreve başladı. Benim o halimi gördükçe. Bana kendini ezdirme dedi. İstersen bunu bir üstümüze taşıyalım dedi bende hep derdimi anlattım bu arkadaşa. Sonra Instagramdan istek attım. 3 gün oldu hatta onada söyledim ama onaylamamış istek bekliyor. Sizce Neden . Tabiki onaylamak zorunda değil elbet. Birde siz 24 yaşınıza dönseydiniz ne yapmak isterdiniz. ? Gerçkekten yanında çalıştığın kişi ne kadar önemliymiş.:KK43:
Alışacaksın. 3 aylıkken bende öyleydim 😊 sevgi kelebegiydim resmen. Herkesin isini yapardim cok caliskan bu die is kitlerlerdi bana.Allahım ne çok arkadaşım varmış. Ne saçmalıkmış 😂Düşünüyorumda. Instagram dan ben iş hayatından tanıştığım insanları kabul etmiyorum. Hemen herkesle sammi olmak zorunda değilsin, arana mesafe koy . Ayrica 2 gunde tanistgin insana herseyini de anlatmamalisin. Bi anlam yukleme sana nsil davraniyorsa sen de oyle davran, sadece is hayati profosyonel bakmayi dusun. Özel hayatın değil orası

İş iştir.
İş yerinde arkadaşlık kurmaya çalışma. Kurmak isteyenlere inanma.
Herkes birbirinin dedikodusunu yapar. Ortak menfaatler söz konusu olunca birlikte hareket ederler, menfaatler çatışırsa dağılırlar.
İşini iyi yap kimseye malzeme olma.
En yetkili kimse onunla muhatap ol. Diğer hepsiyle eşit mesafede kal.
Yeni başladıysan ilk harcanacak kişi sen olursun.
Eline sağlık ne güzel yazmışsın. İnşallah bundan sonra bir problem olmaz . :(

Eklememesine anlam yükleme bence. Ben de iş arkadaslarimi eklemem genelde.
Çünkü dünya hali, sosyal medyada her sey olur. İlk mezun olduğumda yorucu bir işte çalışıyordum, o ay da bir kızla aynı birimde ortaktik. İki kişi çalıştığımız halde yorulurduk. Kız bir haftasonu için rapor almis. Normalde iki kişi yapıp yoruldugumuz işi, hem de haftasonu ekstra yogunken ben tek başıma yaptım o hasta diye, pestilim çıktı.
Akşam evde facebooka bir girdim (o zamanlar Instagram dutluktu) sevgilisi kızı boy boy etiketlemis, yan şehre gezmeye gitmişler!
Yani bunu görmesem, kız hasta diye iki işi yapmaya razıydım. Ama bunu gördüm, uyuz oldum.
Mesela...bu kızla ekleşmeseydik kendimi enayi gibi hissetmeyecektim:) aynı şekilde herkesin iş yerindekilere yalan söylediği bir an gelebilir. Bunu sosyal medyada lök diye görebilmesi bir risk.
Ya da belki yarin bir gün gorumcesine atarlı stori paylasacak, kurumda ufak bir sürtüşme yasadigi kız üstüne alınacak,bu yüzden ona kıl gidecek.
Yani bir ton sebep var iş arkadaşını eklememe hususunda. Ben de mesela kendi başıma gelen bir olayı anlatayım; Bir kere yine Facebook zamanında ,kötü gecen bir toplantı sonrasında SüngerBob/Squidward 'in "kesinlikle şu an başka yerde olmayı dilerdim" rozetli resmini paylaşmıştım ,hislerime tercüman diye. Birkaç gün içinde birim amirim 'burada olmaktan mutlu değilsen de bu kadar belli etme' diye trip atmışti 😅
İş arkadaşlarının ekli olmasi kesinlikle bir sansür.
Ve bence gerekli bir şey de değil. O yüzden kişisel almamaya çalış.
Oda arkadaşın için de , cidden çok zor. Ama tak kulakligini, işini yapmaya çalış. Sohbet etme ihtiyacın varsa da içinde tut. Yok mu baska arkadaşın? WhatsApp webi bilgisayardan aç, çaktırmadan arkadaşınla yazis , çok konuşma ihtiyacın varsa, muhattap olmamaya calis. Zamanla düzelecektir. Bizim odaya da gerçekten sinirlerimi bozan, çok bilmiş ,boş konuşan bir kız başladı. Gram sevmezdim kızı, sesini duymamak için kulaklıkla bütünleşti kulağım.. ama geçen iki ayda alıştık birbirimize 😅 siz de alisirsiniz bence yakında. O zamana kadar iki yabancı gibi takılmaya çalış.
24 yaş tavsiyesi de her ay maaşı alır almaz kenara mutlaka altın koy. Ne kadar arttığına inanamayacaksin. Ve yıllık izninin bir gününü bile aynı şehirde geçirme. Her sene yeni şehirler,yeni ülkeler gör.
24 yaşınd
Ellerine sağlık nede güzel yazmışsın. :) Çokk ama çok teşekkür ederimmm. :))

Kimseyi takmazdım içimde tutmaz söylerdim gerçekleri yüzlerine bir şeyi de anlatmazdım öyleydim bende sonradan öğrendim insanlar sonra sana karşı kullanıyor onları hiç değmezmiş yani iki üç sümüklüye başimi ağrittiğima😄

Ben de 25 yaşındayım, aynı sorundan muzdaribim. Konuşurken bilinçli davranmaya çalışıyorum artık, duygularımın esiri değilim o anda, zamanında anlattığım şeylerden ya da zayıf noktalarımdan vurdular beni. Şimdi konuşurken diyeceğim herşeyi tartıyor, "Bu gerekli mi?" vs diye soruyorum, az konuş çok dinle.

Back
X