Herkese sevgi izi yapılmalı

ruzgaryeli

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
250
451
303
Lütfen ama lütfen bir kanun çıksın. Tüm insanlar doğar doğmaz bir sevgi izine sahip olsun. Bu afette görüyoruz. Bir sürü can bir sürü çocuk kimi anasız kimi babasız kimi ailesiz kaldı. Bir daha böyle bir felaket göstermesin Rabbim. Ama bizim de önceden önlem almamız lazım. Lütfen lütfen birşeyler yapalım artık. Deprem ülkesiyiz. Rabbim esirgesin ama marmarada büyük bir deprem deprem bekleniyor. Sevgi izi basit birşey. Herkese yapılabilir.

Lütfen ama lütfen bir kanun çıksın. Tüm insanlar doğar doğmaz bir sevgi izine sahip olsun. Bu afette görüyoruz. Bir sürü can bir sürü çocuk kimi anasız kimi babasız kimi ailesiz kaldı. Bir daha böyle bir felaket göstermesin Rabbim. Ama bizim de önceden önlem almamız lazım. Lütfen lütfen birşeyler yapalım artık. Deprem ülkesiyiz. Rabbim esirgesin ama marmarada büyük bir deprem deprem bekleniyor. Sevgi izi basit birşey. Herkese yapılabilir.
Onun yerine herkes parmakizi kaydi yapilabilir. Daha kolay, 0 maliyet, ustelik numaradan dovmeye gerek yok

Müge Anlı'nin başlattığı bir kampanya alzheimer, zihinsel engelli vb rahatsızlıkları olan kişilere yapılan dövme numara kaybolan kişiler numara sayesinde bulunuyor.

Aslında yeni kimlikler için parmak izi alınıyor ama bu depremde ne şekilde kullanılır, becerip kullanılır mı bilemiyorum.
Herkes yeni kimliği bile çıkarmadı. Sürekli öteleniyor. Yeni doğan ve miniklerin parmak izini alıyorlar mı bilmiyorum. Ya da parmak izlerini tuttukları sistem ne kadar düzenli ve kullanışlı bilmiyorum. O yüzden ilk etap da sevgi izi geldi adıma. Bunu kısa sürede yapmalılar. İnanın yüreğim yangın yeri. Sevdiklerimi düşünüyorum. Birşey olsa hangisine ulaşacağım diyorum. O kadar zor ki. Rabbim esirgesin diye dualar ediyoruz. Ama bizlerde birşeyler yapmalıyız. Bunun için ne yapılır bilmiyorum. Sadece doğru kararlar alınırsa bir sonraki gün daha umutla yarınlara bakabiliriz. İnanın şuan elimde bir değnek olsa ve tüm İstanbulu boşaltsam diyorum

Bize mezar olmayacak ev yapsinlar ve yapilmasi icin ellerinden geleni yapsinlar allah askina ya nolur. Oyle bir hale geldik ki kesin ev tepemize inecek bari kaybolmayalim ya da olumuzden kim oldugumuz nasil anlasilir diye dusunuyoruz. Hale bak allah kahretsin.
gerçekten bunu düşünüyorum hep deprem bölgesine neden o kadar katlı evler yapılmış izin çıkmış? ben de deprem bölgesinde yaşıyorum 5 katlı binalar bile çok nadir aynı şekil Adapazarı'nda da böyle. Gerçekten hakkıyla yapılsa yıkım olmazdı o bölgede tokilee hiç yıkılmamış bir de toki beğenmiyoruz

Bize mezar olmayacak ev yapsinlar ve yapilmasi icin ellerinden geleni yapsinlar allah askina ya nolur. Oyle bir hale geldik ki kesin ev tepemize inecek bari kaybolmayalim ya da olumuzden kim oldugumuz nasil anlasilir diye dusunuyoruz. Hale bak allah kahretsin.

Bende bu yorumu arıyordum
Birde çıkacak kadar şanslı olmak var..

gerçekten bunu düşünüyorum hep deprem bölgesine neden o kadar katlı evler yapılmış izin çıkmış? ben de deprem bölgesinde yaşıyorum 5 katlı binalar bile çok nadir aynı şekil Adapazarı'nda da böyle. Gerçekten hakkıyla yapılsa yıkım olmazdı o bölgede tokilee hiç yıkılmamış bir de toki beğenmiyoruz
Yahu tokisini mokisini de gectim beceremiyorlarsa bu betonu yatay prefabrik evlerde yasayalim ya nedir yani jilet gibi yapiyorlar artik. Sıkısıp kalmisiz merkezlere cunku az uzaga gideyim desen ulasim problem oluyor guya her yanimiz yol. Yerlesimi yaysinlar adam gibi de sehir planlama yapsinlar ne diyeyim artik. Ha bu cografya kaldirmiyor mu bu sekilde nufusu ona gore cogalsin millet. 35 yasima gelip 1 cocuga anca cesaret edebilmisim hamileyim kac gundur hata mi ettim diye kendimi yiyorum. Her dakika uzuntuyle ofke nobeti arasinda gidip geliyorum.

2 gündür bunu düşünüyorum. Anneler delirecek gibi oluyor, küçük cocugu olanlar, ya olursa, cocugum da benden once cıkarılırsa, ya kaybolursa:/Sevgi izi degilse bile asker kunyesi gibi olsa, açılamasa, çıkarılamasa.. Neredeyse çip takılsın diyecegiz, Allahım aklımıza mukayyet ol :110:

Toki de kendi yapmıyor ki ihale ile veriyor diye biliyorum orada denk gelmiştir
Burada 1 senelik evlerin mutfakları çöktü alt katları su basıyor denetim ile alakalı bence

Arkadaşım artık kuzenimi bulup uzaklaşmak istiyorum diyor 10 katlı binada bir sürü insan cikarmis artık tanıyamıyorum kuzenim yok diyor 2 bina da karışmış...
Bu durumlarda en korktugum seydir. Hep derim basimiza bir sey gelirse ne olursa olsun ben ya da bir sevdigim sag salim bulunamiyorsa ölsun ya arkada kalanlar topraga verip yasini tutsun. Kayıp demek sizin de ölmeden ölmeniz demek. Insan zihni kotu de olsa netlikle bas ediyor ama belirsizlik insani delirtir. Allahim herkesi sevdigine kavustursun insallah sag salim olmuyorsa da akibetinden haberdar etsin.

2 gündür bunu düşünüyorum. Anneler delirecek gibi oluyor, küçük cocugu olanlar, ya olursa, cocugum da benden once cıkarılırsa, ya kaybolursa:/Sevgi izi degilse bile asker kunyesi gibi olsa, açılamasa, çıkarılamasa.. Neredeyse çip takılsın diyecegiz, Allahım aklımıza mukayyet ol :110:
Vallahi çip mi takacaklar onu da yapsınlar. Ama bir çözüm bulsunlar. Marmara depremi bağıra bağıra geliyor. Allah'ım esirgesin. Birşey olsa yok işte. İnsan gücü ile bir yere kadar müdahale ediyoruz. Günlerdir çaresizlik nedir izliyoruz. Bugün İstanbul'da yaşayan bir kadın evinin bodrumuna inip kolonları gösterdi. Mezarımda oturuyorum dedi. Bu bukadar basit olmamalı. Kimsenin canı bir daha yanmamalı. Bir yandan deprem bölgemizin toparlanmasını sağlarken bir yandan da tehlike olan bölgeler için ivedilikle herşey yapılmalı!

Bu durumlarda en korktugum seydir. Hep derim basimiza bir sey gelirse ne olursa olsun ben ya da bir sevdigim sag salim bulunamiyorsa ölsun ya arkada kalanlar topraga verip yasini tutsun. Kayıp demek sizin de ölmeden ölmeniz demek. Insan zihni kotu de olsa netlikle bas ediyor ama belirsizlik insani delirtir. Allahim herkesi sevdigine kavustursun insallah sag salim olmuyorsa da akibetinden haberdar etsin.

Yazıp yazıp siliyorum yazıp yazıp siliyorum.. amin amin amin

Back
X