• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin bebeği var

Bahsettiğiniz cümle kurma yetisi zorunlu ilkokul seviyesinde kazandırılıyor.
Müthiş bir imla beklemiyor kimse ama en azından anlaşılır cümleler olabilir.
Bence milletin karısına, kocasına, görümcesine gösterdiğiniz hassasiyeti ve harcadığınız vaktin binde birini biraz da Türkçe'ye harcayabilirsiniz.
Türkçe'ye önem vermek ne zamandan beri boş iş oluyor?
Ya çok özür dilerim ben size tamamıyla katılıyorum da bir şey sormak istiyorum yorumunuzu görünce aklıma geldi.

Şimdi Türkçede yapım ekinden sonra gelen çekim eki ayrılmıyorsa 'Türkçe'ye'' ifadesi dil bilgisi açısından doğru mu yanlış mı Türkçe örtmenleri?

Konu sahibi üzülme, ben hep çocuğu olan kadınların hayatının bittiğine inanırdım bundan birkaç sene önceye kadar. Hala da çocuk asla istemiyorum da, şimdi hayat bittiği için falan değil, çok zor olduğu için.
Sorumluluğunu alabileceksen ve istiyorsan umarım bebişin olur.

UOTE="kirmizigitar, post: 48928874, member: 275040"]hala olacagimi ogrendim sevincten havalara uctum ve bir hafta sonra kendi cift cizgimi gordum. 1 hafta arayla gelinimizle hamile kalmisiz ikimizinde haberi yok. Her gun telefonlasiyoruz bulantilarimizi kontrollerimizi birlikte takip ediyoruz ultrason resimleri kullandigimiz ilaclar agrilarimiz sikayetlerimiz 24 saat iletisim halindeyiz birlikte bebek buyutuyoruz icimizde. Derken bebegimi kaybettim ben, onun dusuk riski vardi benim hicbirseyim yoktu, benim bebegimin kalbi aniden durdu. Simdi gozumun onunde yegenim buyuyor, bugun resim atti karni epey buyumus 5. Aydalar, devam etseydi gebeligim bende yolu yarilamis olacaktim.

Onun icin cok seviniyorum tabiki ama icim buruluyor mutlaka. Fakat ne olursa olsun umutsuz degilim. Kaldiki benim de yumurtlama problemim var, yani tedavi olmadan hamile kalma sansim cok dusuk. Ayrica yasim 29.

Demem o ki, herseyin vakti var, inan kotunun kotusu var eger umutsuzluga kapilirsan daha da zorlasir bebegine kavusman... sabret, daha cok gencsin[/QUOTE]
Ay canım benim ya senin ki çok zor bir sınav olmuş. İnsanın içi Ciz etmez mi hiç eder tabi çok haklısın. Ama isyan etme sakin. Benimde 1 dusugum var. Dünya başıma yıkıldı sandım. Ama allah yeniden nasip etti. Ve su an ayagimda salladim uyudu zilli kızım ;) demem o ki Sakon üzülme. Sağlıksız gebelik kendini atar vücuttan. En yakın zaman da allahım tekrar nasip etsin inşallah. Tüm isteyenlere inşallah.

Daha yeni evlilik, yas da kucukken aman cocugum yok oldum bittim tavri bana cok abartili ve sacma geliyor. Evlenme amaciniz cocuk yapmak olmamali, hayat amaciniz cocuk yapmak olmamali. Eger oluyorsa bir cocuk olmadi diye baskalarinin mutlu haberlerine oturup aglarsiniz. Kendinizi cocuga endekslerseniz mutlu olamazsiniz. Ayrica tedavi gordugu seneler cift rakamlari gormus onca insan varken sizinki fazla acelecilik. Unutun cocugu falan, esinizle gezin tozun, hayatin tadini cikarin. Mutlu olunca vucuttaki tum sistemler guzel calisiyor hem hamile kalmaniz da kolaylasir. ;)

Ya çok özür dilerim ben size tamamıyla katılıyorum da bir şey sormak istiyorum yorumunuzu görünce aklıma geldi.

Şimdi Türkçede yapım ekinden sonra gelen çekim eki ayrılmıyorsa 'Türkçe'ye'' ifadesi dil bilgisi açısından doğru mu yanlış mı Türkçe örtmenleri?

Konu sahibi üzülme, ben hep çocuğu olan kadınların hayatının bittiğine inanırdım bundan birkaç sene önceye kadar. Hala da çocuk asla istemiyorum da, şimdi hayat bittiği için falan değil, çok zor olduğu için.
Sorumluluğunu alabileceksen ve istiyorsan umarım bebişin olur.
Evet yanlış, doğrusu Türkçeyi olacak.
Ama bunun anlaşılır yazmakla alakası yok. Mesajımda gayet açık bir şekilde "anlaşılır yazmak" diye belirtmişim. Tabi okuduğumuzu anlama konusunda da zayıf olduğumuz bir gerçek olduğundan şaşırmadım:D

Sıkıldım gerçekten sıkıldım artık her konuda yazıma takilmaniza.
Ayıptır yahu, bari duygusal olan, acı çeken birinin konusuna yazmayın.
Okuma çık git. Illa cevap mi yazmak zorundasınız. Eksik mi kalacak cevabınız olmasa. Uff be tepeme doluştu yine sinirlerim.
...
Ben hep diyorum zaten burda bazı hatunlarin azini burnunu kirasım var. Kisiliksiz bi hala yaramayan hatta belki de özel hayatlarinda kocalarindan dayak.bile yiyen insanlar burda acayip agalik tasliyor dikkat ediyorum. Yik Parçala yuvani diyenler yok bu ne biçim yazı diyenler. Sanane kardeşim dikkat etmek zorunda değil kadin üzüntülü burda.

Sıkıldım gerçekten sıkıldım artık her konuda yazıma takilmaniza.
Ayıptır yahu, bari duygusal olan, acı çeken birinin konusuna yazmayın.
Okuma çık git. Illa cevap mi yazmak zorundasınız. Eksik mi kalacak cevabınız olmasa. Uff be tepeme doluştu yine sinirlerim.
...
sanane ya? Hangi konuya ne yorum yapılacağına sen mi karar veriyorsun?
Sen de benim yorumumu okuma o zaman, cevap vermek zorunda mısın?

1.5 yıl , daha evliliğin cicim zamanları. Üstelik yaşın çok.genç daha.

Çocuk düşüncesini aklındanizdan çıkarıp , psikolojik olarak rahatladiginiz zaman çocuk olma ihtimali çok artıyormuş.
Uzmanlar bu şekilde diyor.

Evet yanlış, doğrusu Türkçeyi olacak.
Ama bunun anlaşılır yazmakla alakası yok. Mesajımda gayet açık bir şekilde "anlaşılır yazmak" diye belirtmişim. Tabi okuduğumuzu anlama konusunda da zayıf olduğumuz bir gerçek olduğundan şaşırmadım:KK70:
Gerçekten sana laf sokmak için sormadım Koalina.
Hatta cümlenin en başında tamamen katıldığımı da yazdım. Bunu ne zamandır soracaktım da unutuyorum. Ondan sordum. Okuduğumu anlamak konusunda hiçbir sıkıntım yok. 5 dilde okuyup anlayabilirim.

Yanlış anlayan ve ters çıkan sensin.

Kıyamam ben sana. ağla ki rahatla . ınsallah seninde bebeğin olacak . Bende bu yollardan geçtim çok ağladım üzüldüm ama Rabbim nasip etti seninde olacak lütfen hep dua et

sanane ya? Hangi konuya ne yorum yapılacağına sen mi karar veriyorsun?
Sen de benim yorumumu okuma o zaman, cevap vermek zorunda mısın?

Ilk yorumlara atlamazsaniz bizde okumak zorunda kalmayız. Gözüne gözüne batıyor insanın.
Anlamıyorsan çık git, böyle yazınca ne oluyor ?.
Biri espri yaptığını sanıyor, gramer yağsın diyor, diğeri Türk'çeyi ayraçla ayırıp Türkçe dersi veriyor.

Gerçekten sana laf sokmak için sormadım Koalina.
Hatta cümlenin en başında tamamen katıldığımı da yazdım. Bunu ne zamandır soracaktım da unutuyorum. Ondan sordum. Okuduğumu anlamak konusunda hiçbir sıkıntım yok. 5 dilde okuyup anlayabilirim.

Yanlış anlayan ve ters çıkan sensin.
Kusura bakma o zaman. Saldıran, Türkçe diyince boş damgası yapıştıran, ağız burun dalmak isteyen dengesizlerin arasında kaynatmışım.
Neyse zaten çocuk, bebek sevmeyen benim konuda ne işim varsa.

nedir bu acele senin yaşıtların henüz üniversite de
sen ise bebek istiyorsun önce mantıklı düşünmeye çalış
herşeyi zamana bırak kendini baskı altına alıyorsun bu şekilde

O duygu kiskancliktan cok farkli yasamayan bilmez. Allah kimseye yasatmasin ins
Benim de çocuğum yok üstelik pco gibi hamileliği güçleştiren bi rahatsızlığım var ( son kontrolde kullandığım bitkisel şeylerin etkisiyle geçtiği söylendi ama ) Çocuğum hiç olmasa , ya da olmayacağını öğrensem de biri hamile diye ağlamam. Evet çocuğum olmuyor diye üzülüp ağlayabilirim ama başkasının çocuğu olunca onun adına sevinilir.Destek olunur. Dua istenir. Ben bunun kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Evet çocuk çok kutsal bişey Allah herkese nasip etsin ama bu duygu yanlış bi duygu.

Herkesin evi var, arabası var diye ağlasam, herkesin evinde şu eşyası var benim yok diye ağlasam, herkes tatile gidiyor diye ağlasam ne kadar mantıklı olurdu. Herkesin evi yok, arabası yok, eşyası yok, tatile gitmiyor,Hatta eli ayağı olmayan konuşamayan , duyamayan, göremeyen yüzlerce insan var, savaşın içinde binlerce insan var. İnsan hep daha fazlasını istemeye meyilli, elindekiyle yetinmeyip başkasında olan kendinde olmayınca üzülüyor. Üç aşağı beş yukarı bunlar aynı duygular. İkisi çok farklı diyeceğinizi duyar gibiyim. Ama insanın negatif doğası malesef değişmiyor. Neyi istediğinin pek önemi yok. Daha önce de dedim çocuk istemek normal, sahip olamayınca üzülmek de ama başkalarıyla kıyaslamak yanlış. Ben buraya takılıyorum

Demek ki uygun zaman henüz gelmemiş.
Bu kadar takıp stres yapmanıza gerek yok. Çocuk olmuyor diye devamlı ağlamak yerine, hayatınızdaki güzelliklerin kıymetini bilin, yarın öbür gün büyük bir derdiniz olursa pişman olursunuz bu sebepten bu kadar ağladığınıza.

Ben hep diyorum zaten burda bazı hatunlarin azini burnunu kirasım var. Kisiliksiz bi hala yaramayan hatta belki de özel hayatlarinda kocalarindan dayak.bile yiyen insanlar burda acayip agalik tasliyor dikkat ediyorum. Yik Parçala yuvani diyenler yok bu ne biçim yazı diyenler. Sanane kardeşim dikkat etmek zorunda değil kadin üzüntülü burda.
Çok teşekkür ediyorum cnm agzina sağlık ne güzel konuştun :*

Saglik acisindan bi engelin yoksa kesinlikle pskolojik yasadigin bu

sıkınti yüzumden hamile kalamıyosundur¿takinti yapma rahat

birak kendini allah sanada nasip eder ama senin gibi takinti yapanlar

genelde ayni sorunu yasıyolar.gebelik konusuna bakarsan senin gibi olup

hamile kalamayan takinti yapmayi bırakinca kalan bi dolu insan var...Allah gönlune göre versin.

Benim de çocuğum yok üstelik pco gibi hamileliği güçleştiren bi rahatsızlığım var ( son kontrolde kullandığım bitkisel şeylerin etkisiyle geçtiği söylendi ama ) Çocuğum hiç olmasa , ya da olmayacağını öğrensem de biri hamile diye ağlamam. Evet çocuğum olmuyor diye üzülüp ağlayabilirim ama başkasının çocuğu olunca onun adına sevinilir.Destek olunur. Dua istenir. Ben bunun kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Evet çocuk çok kutsal bişey Allah herkese nasip etsin ama bu duygu yanlış bi duygu.

Herkesin evi var, arabası var diye ağlasam, herkesin evinde şu eşyası var benim yok diye ağlasam, herkes tatile gidiyor diye ağlasam ne kadar mantıklı olurdu. Herkesin evi yok, arabası yok, eşyası yok, tatile gitmiyor,Hatta eli ayağı olmayan konuşamayan , duyamayan, göremeyen yüzlerce insan var, savaşın içinde binlerce insan var. İnsan hep daha fazlasını istemeye meyilli, elindekiyle yetinmeyip başkasında olan kendinde olmayınca üzülüyor. Üç aşağı beş yukarı bunlar aynı duygular. İkisi çok farklı diyeceğinizi duyar gibiyim. Ama insanın negatif doğası malesef değişmiyor. Neyi istediğinin pek önemi yok. Daha önce de dedim çocuk istemek normal, sahip olamayınca üzülmek de ama başkalarıyla kıyaslamak yanlış. Ben buraya takılıyorum
Bebeği oluyor diye aglamiyorum benim olmuyor diye ağlıyorum.

Back
X