Herkesin borçlarını benim nişanlım ödüyor

hercai1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2011
3
0
36
Ankara
herkese merhaba. ben sizden bir konu hakkında fikir istiyorum. benim nişanlım türkiye şartlarına göre iyi sayılabilecek bir maaşla çalışıyor. ama inanın aldığı paranın beş kuruşunun hayrını bile göremiyor. sebep tabiki ailesi. bütün varını ailesine harcıyor. bir senedir nişanlıyız ama hiç bişeyimiz yok. bu yüzden düğün planları bile yapamıyoruz. ben ömrümde böyle insanlar görmedim. herkesin borçlarını benim nişanlım ödüyor. bende sadece sabredip oturuyorum. siz olsaydınız ne yapardınız?

bu ailesinin nasıl insanlar olduğuna göre değişir. eğer onu çok zor şartlarda yetiştirdiyseler onlara yardım etmek zorunda. tabi bazı ailler farklı. onlar sadece sömürmeye odaklılar. bu aranızda ilerde çok büyük rpoblem olabilir.bence evlenmeden bu sorunu çözmelisiniz. çok zor bir durum. allah kolaylık versin....

herkese merhaba. ben sizden bir konu hakkında fikir istiyorum. benim nişanlım türkiye şartlarına göre iyi sayılabilecek bir maaşla çalışıyor. ama inanın aldığı paranın beş kuruşunun hayrını bile göremiyor. sebep tabiki ailesi. bütün varını ailesine harcıyor. bir senedir nişanlıyız ama hiç bişeyimiz yok. bu yüzden düğün planları bile yapamıyoruz. ben ömrümde böyle insanlar görmedim. herkesin borçlarını benim nişanlım ödüyor. bende sadece sabredip oturuyorum. siz olsaydınız ne yapardınız?

Uzaktan herkese herşey boş arkadaşım ama en azından belki sen de tepkiniş ortaya koysan ya da aileni kat sen de bu işe. Onlar ses çıkarsınlar. Biriniz bi ses çıkarın. Sessiz oturandan kimse çekinmez çünkü. Sesi çıkandan çekinirler. Bunu öncelikle nişanlınla anlaşarak yap ama nişanlının ailesine benim sana tavsiye edebileceğim yegane şey bu... Allah kolaylık versin...

tatlım senin çözüm araman bu duruma çok güzel ama,önemli olan nişanlının senin önerilerine karşı tepkisi ne olur?
nişanlın ve ailesi bu durumu konuşmalı çözüm bulmalı başkalarının borçlarını ödemek yerine sizin için bir şeyler yapması lazım ve ailesine tepkisini belli etmeli

şimdi değilde asıl önemli olan evlendikten sonra da bu düzen böyle mi sürecek.eşin sürekli kazandığını ailesine mi verecek canım.eğer böyle olursa çok yıpranırsın kendini yer bitirirsin
şimdiden önlemini al daha nişanlısın çok fazla müdahale edemezsin belki ama en azından düğün mobilya altın için baskı yapabilirsin :23:ailen nişanlınla konuşsun düğün ne zaman olacak ne kadar beklenecek gibisinden
ama bu şekilde kalırsa nişanlın evliliğinde çok problem yaşarsın canım

evlendıkten sonrada boyle surerse yandınız varlık ıcınde yokluk yasamak cok sınır bozucu olsa gerek,aılesıde cıdden cok anlayıssızmıs hıc dusunmuyolar mı oglumuz evlencek esyalarını almaya calıssın bız kendı borcumuzu ıdare etmeye calısalım

seni karamsarlığa itmek istemem ama ben bu yüzden nişanlımdan ayrıldım ve daha cok yeni 10 gün önce gerçekten düşün onunla bu şekilde kullanılıp giden bi ömür mü yoksa onsuz çekilen bi kaç acılı aydan sonra ki bunu göze alman gerek daha mutlu olacagın sana deger veren bi ,insan mı
benim fikirmi sorma ne yaptıgım ortada pişman da değilim emin ol ii kalpli oldugun için böyle oluyor ve böylede gider çünkü sen bi kere kaptırmışsın kendini benim nişanlımda ailesinin her dediğini yapar ama beni bi ymege bile çıkarmazdı istemezdim de parası yok die
ama onlar istedimi akan sular durur bence böyle ömür geçmez ama karar senin onunla bu sıkıntılara razıyım diyorsan kabullenip alışaaksın çünkü insanları değiştiremiyorsun

öncelikle nişanlınızla bi konuşsanız fikri nedir bu konudaki onlar benim ailem tabiki vericem gibi bir düşüncesi varsa bu evlendikten sonrada büyük ihtimal aynı devam eder düğünü biran önce yapmak istediğinizi söyleyin sonuçta nişanlılıkta çok uzadımı cılkı çıkıyor en azından konuşursanız sizin için bişeyler yapmaya çalışır belki

cık..olmaz.. nişanlı adam maaşiyla önce düğün hazirliği yapar.. öyle yüzüğü takıp sen Bi köşede Bekle Ben aileme vericem varımı yoğumu olmaz.. Ben olsam sorun ederdim.. eski nişanlım çalişirdi, aldiği maaşi getirip Bana verirdi.. vermek zorunda ! Ben çeyiz hazırlığı yapıyodum o parayla.. sen de iste.. Bana ayda şu kadar para vereceksin, alışveriş yapacam evimiz için de.. Böyle şeylerde utanmak sıkılmak olmaz kocan olacak o senin şimdiden aliştir..

çevrenizde ki şahıslardan örnek vererek yapılması gerekeni anlatın.

mesela falanca arkadasım asgari ücretli çalışıyor ama beyaz eşya parasını ödemiş. yada takacağı altınları almış. vb. örnekler verin.

ve zaman zaman mobilya bakın hesaplatın. fiyatları duyunca mecburen birikme geçebillir....

direk konuya dalmayın. umarım aynı yolda buluşursunuz.

Nişanlın herkesi mutlu edemez karar vermesi gerekir, başka aile üyeniz onunla konuşmalı, zaten memlekette erkek evlat kasa gibi görürler,

canım bende benzer durumdayımm şimdi insanlar bulmuş kolayını herşeyi gençlerin üstüne yıkıveriyorlarr ben 10 senedir nerdeyse beraberim nişanlıyım şuan mayısta evleneceğim ama nişanlım senelerdir hep çalıştı ailesine verdi bi gram destek görmedikk şimdi evleneceğiz yine destek yok aksine köstekler o kadar sıkılıyorumki şu mutlu olmam gereken günlerde ben sıkıntı içersindeyimm. Annelik babalık sadece evladını büyütmekle olmuyor böyle günlerde insan biraz olsun bişeyler yapar kendi başımıza kaldık hiç mi vicdan yok bu insanlarda ben anlamıyorum ALLAH benim durumumda olanların yardımcısı olsun

Back
X