Herkesin hayatına kimse karisamaz 😤

Ben demiyorum ki neden yılbaşına karşı veya değil bu beni ilgilendirmez :) mesala siz sabah durumda yılbaşı günah diyip gece 12 den sonra yılbaşı kutlar gibi durum paylasmazsiniz degilmi ? Bı insanin rengi belli olmalı .mesala sabahki durumdan hiç rahatsız olmadım ama gece gördüğüm durum beni bı sokladi :) ben ikili insanları sevmiyorum bu beni rahatsız ediyor .kendi capimda sinirlendim ve buraya yazdım .o kişiyi de sona aldim
Anlıyorum sadece demek istediğim herkesin kendi hayatı ve kendi kişisel profilinde istediği (açık açık suç teşkil edecek şeyler olmadıkça) şeyi paylaşma özgürlüğü olduğunu düşünüyorum. Sabah başka akşam başka olması bana da garip gelir ama gelip konu açacak kadar üstünde durmam. Tabi ki bu benim şahsi fikrim.

Ben öyle şeyleri görmüyorum tüm sosyal medya hesaplarımi kapattım. Ins.. twit.. vs hiç acmadim zaten. Acayip zaman çalıyorlar çünkü. Mesela ablamda var hepsi ama o da akraba vs demez kendisine hiç uymayan şeyleri yazanları engeller, onlar da onu engelleyebilir hiç umru olmaz. Birini çok güzel engellemişti hatta iki kardeşi:) Yani sınır eden şeyleri görmezden gelme seçeneği var. Kutlayanlarda ben de bir şey göremem ama niye kutlamadigini yazanlar genelde kendini üstün görüp kutlayanlari yererek yapıyor bunu ama farkında mı değil yoksa bilerek mi yapıyor anlamadım. Siz de kimsenin hayatına karışmak ıstemiyorsaniz onların yazdıkları ile ilgilenmeyin.bu kadar basit.

Ben de toplu yılbaşı mesajı attım,iki arkadştan cevap gelmedi.Sonra onların mutaasıp arkadaşlar olduğunu hatırladım🙈 Hayır yani bugün noel de değil,herhangi bir dini sebeple yazmadım hatta sağlık diledim sadece.🤔 en azından bi eyvallah deseler iyiydi 😬😁

kutlayanlara karışanları anlamıyorum ben de, sen kutlamazsan kutlama bas git.
alkol kullanan gayet rahat bir hayat yaşayan birini tanıyorum, yılbaşını kutlamıyorum çunku muslumanım yazmış.
eline ne geçti yani?

muhaha aklima annemle sabahki dedikodu geldi. bizim bi akrabag var... tam böyle hocalik yaparlar her yerde her din dersinden sonra böbürlene böbürlene anlatirlar surdan sunu aldik su an su kadar kardayiz yok söyle yatirim yaptik böyle yatirim yaptik sonrada wp ye dünya mali dünyada kalir diye durum atarlar altina arabca bi iki yazi tamamdir... ohhh missss

Arkadaslar kadın karışmamış sabah kaka akşam atta diyorlar demiş ve buna sinir olmus.
Dediğimi yap yaptığımı yapma misalinden daha beter bir durum.
Sabah eğreti gördüğününü, aksam yapmak. Tükürdüğünü yalarsin da gün icinde yapma bari.

Cevremde bu tarz insanlari fark edince uzaklasarak kendimi sinir etmemeye çalışıyorum

Yılbaşı bahane , biz eğlenmek istedikten sonra her gün bize yılbaşı. Kime ne benim kutlamamdan yada kutla(ya)mamamdan . Ah şu pandemi bi geçsin 40 gün 40 gece yok 20 olsada olur hatta 10 a bile razıyım, neyse işte kutlayacağım anasını satayım 🤣🤣🤣

Selam hanimlar biraz canım sıkkın açıkçası ikiyüzlü samimiyetsiz fitne fucur insanlardan nefret ediyorum .wp durumları yılbasina karşı insanlarla dolu .sabah gördüm bunu tabi gece 12 den sonrada 2020 kursunluyoruz diye bı foto atmış bi akraba .hayır neden insanlar böyle neden ne istediklerini bilmiyorlar.isteyen kutlar istemeyen şutlar .şimdi belki sana ne oluyor diyiceksiniz .gerçekten tahammül edemiyorum .uğraşmakta gelmiyor içimden böyleleriyle ama bı yandanda sinir oluyorum .herkesin hayatına kimse karisamaz arkadas . Madem karışıyon diğer paylaştığını unutma 12 den sonra yılbaşı kutlamasına dair foto atma degilmi ? Tamam abi en çok dinine düşkün olanda sensin.duskun olduğunla kal saçmalama yahu 😤 ayyy nasıl insanlar var ben anlamiyorim
Bu durumda siz de karışmış oluyosunuz. Siz kutlama resimleri atınca herkesin hayatına kimse karışamaz oluyo da başkaları kutlamaya karşı olduğunu atınca niye aayy tamam en dindar sensin diye saçma sapan bi tepki veriyosunuz. Kimse size karışmamış, kendi ozel sayfasında kendi fikrini veya yaptığı eylemi paylaşmış size ne? Size mesaj atıp bi şey demediğine göre ne paylaşacağını size soracak değil insanlar. Diyelim ki tutarsız davranmış da yarım saat sonra da kutlama paylaşmış. Onun da sizi bağlayan bi tarafı yok. Bu kadar tahammülsüzseniz silersiniz, görüşmezsiniz. Kendinizin de ifade ettiği gibi herkesin hayatına kimse karışamaz. Bi tek size işlemiyo bu kural. Ben de anlamıyorum nasıl insanlar var, herkes istediğini yapar kimse karışamaz diyip ayy nasıl yilbaşı kutlamayan insanlar foto atabilir tahammül edemiyorum diye gelip buraya konu açan birini hele hiç anlamıyorum.

Bu konuda şöyle düşünüyorum. Ben yılbaşı kutlamam mesela sosyal medyada bir sürü tanıdığımın yılbaşı kutlarken fotoları var paylaşımlarını görüyorum bu beni rahatsız etmiyor herkesin kendi hayatı diyorum. Ama ben neden yılbaşı kutlamadığımı ya da kutlanmaması gerektiğini belirten bir şey paylaştığımda birileri rahatsız oluyor ya da bana özelden "yılbaşı kutalamakta sakınca yok ki cınım" anlamına gelen mesajlar atıyorlar. İyi de ben kimsenin profiline salça olmuyorum. Özgürlük ve hoşgörü olacaksa karşılıklı olmalı.

Çünkü o sadece kutluyor, kutlanmalıdır, kutlamayalar da sen de kutla demiyor

Ama ben kutlamıyorum ya da kutlanmamalıdır şeklindeki paylaşım kutlayanlara sen hatalısın hissi uyandırıyor

Örneğin hiç paylaşım yapmadım, bu yılbaşını kutlayıp kutlamadığımın bilinmemesinin sağlar ama kutlamadım diye paylaşım yapmak mesaj içerir

Ama ben kutlamıyorum ya da kutlanmamalıdır şeklindeki paylaşım kutlayanlara sen hatalısın hissi uyandırıyor

Örneğin hiç paylaşım yapmadım, bu yılbaşını kutlayıp kutlamadığımın bilinmemesinin sağlar ama kutlamadım diye paylaşım yapmak mesaj içerir
İnsan yaptığı şeyden eminse kimsenin paylaşımında bir ima aramaz bana göre.

bu konu için demiyorum, ama insanın bir konu hakkında hakaret içermediği sürece fikrini beyan etmesi ifade özgürlüğüdür.

Kutlayacak bir şey bulmuşken, mutlu olmak için bir sebep varken, biraz değişiklik iyidir diyerek ben kutladım diye kimsenin fikri kötü hissettirmez bana mesela.
kötü hissettirecekse de takip etmem, fikrini bilmem böylece
Mesela kötü hisseden, yada yapılan paylaşımlar sinirine dokunan takipten niye çıkmıyor? Bu insan bir dahaki yılbaşında da kötü hissettirecek çünkü?
hem başkalarının hayatını merak edip hem özgür olunmuyor olabilir. Biraz düşünmek lazım üstüne :)

Selam hanimlar biraz canım sıkkın açıkçası ikiyüzlü samimiyetsiz fitne fucur insanlardan nefret ediyorum .wp durumları yılbasina karşı insanlarla dolu .sabah gördüm bunu tabi gece 12 den sonrada 2020 kursunluyoruz diye bı foto atmış bi akraba .hayır neden insanlar böyle neden ne istediklerini bilmiyorlar.isteyen kutlar istemeyen şutlar .şimdi belki sana ne oluyor diyiceksiniz .gerçekten tahammül edemiyorum .uğraşmakta gelmiyor içimden böyleleriyle ama bı yandanda sinir oluyorum .herkesin hayatına kimse karisamaz arkadas . Madem karışıyon diğer paylaştığını unutma 12 den sonra yılbaşı kutlamasına dair foto atma degilmi ? Tamam abi en çok dinine düşkün olanda sensin.duskun olduğunla kal saçmalama yahu 😤 ayyy nasıl insanlar var ben anlamiyorim
Neden bu kadar rahatsız olduğunuz insanlar rehberinizde kayıtlı?

Hayır yılbaşı kutlamıyorum deyip akşamına yılbaşı kutlaması yapmamış, yılbaşı kutlamıyorum demek süslemeli, sofralı, eğlenmeli bir anlam yükleyip özel bir şey yapmıyorum demek. Güle güle 2020 demek ise mesela, dünya güneşin etrafında bir turunu tamamladı, yeni bir yıla herkes gibi biz de başlıyoruz, eski yıldan herkes gibi biz de çıkıyoruz demek. Zorlu bir yıl olduğu için de kurşunluyoruz, tokatliyoruz, tekme yumruk dalıyoruz diyerek belirtmiş olabilir insanlar. Gerçekten size ne ? Bahsettiğiniz paylaşım nasıl bir şey bilemem ama hoşgeldin 2021 yazsa insanlar hemen aauuvu hani yılbaşı kutlamıyordun, iki yüzlü, fitne fücur demek de pek sağlıklı değil. Kendi dertleriniz az geldi herhalde milleti dert ediniyorsunuz bir de yeni yıla böyle giriyorsunuz, inşallah o meşhur söz doğru değildir yoksa vay halinize. Engel , silmek, göz ardı etmek , sona almak faydalı şeyler kullanalım.

Sizin kutlamanıza karışan yok ki paylaşım yapıp kendi düşüncelerini yazmışlar kafaya takıp sinir olacak başka şey mi bulamadınız.Ben kutluyorum masamı kuruyorum ama gruptan arkadaşlarım kutlamıyor ve bunu belirtiyor napayım tartışayım mı herkesin kendi özgür iradesi böyle paylaşımlata bakıp bilenirseniz zor siz de herkesi olduğu gibü kabul edin size bulaşmadıkça ayrıca madem fesat fitneci insanlar engelleyin görmeyin rehberinizde ne işleri var varsa da durumları engelleyin bu kadar basit bir olay oturduğunuz yerde dert arıyorsunuz

Pandemiden önce bir çocukla tanışmıştım okuldan. Görünüşte rahat biri gibiydi. Dün ona mesaj attım. İyi ve sağlıklı bir yıl dilerim dedim. Bana karşılığında yılbaşı kutlanmamalı diye bir yazı atmış. Cevap vermedim. Bir daha o çocukla muhattap olmayı düşünmüyorum açıkçası. Hayır tamam sen kutlama yılbaşını, sofra falan kurma. Ama iyi yıllar dileğinde bulunan insana da bir teşekkür et nezaketen yahu. Hayır anlamadığım, iyi ve sağlıklı bir yıl dilerim demenin nesi dinle çelişiyor? Sanki noeliniz kutlu olsun diye bir mesaj attım. Yeni bir yıla giriyoruz, iyi dileklerde bulunmaktan doğal ne var? Hep derim, ülkemiz yıllar geçtikçe daha da geriliyor.

Kişisel olarak kutlamıyorum, benim için sıradan bir gün kutlayanlardan da rahatsız olmuyorum.
Yeni yıl vesilesiyle yüzyüze veya mesajla iyi dileklerde bulunan herkese cevap verdim çünkü orada insani bir ilişki sözkonusu.

Sabah başka, akşam başka durumda olanları ise bu kadar kızacak kadar önemsemiyorum.
Bana ne?
En fazla uzak dururum, samimi olmam.

Back
X