Herkesin sınandıgı birşey var bu hayatta

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
26 yaşında üniversite mezunuyum.Üniversiteyi kendi çabamla kredi alarak okudum.Ataması zor olan bir bölüm okudum ama pişman degilim.Şuan sadece haftasonu part çalışıyorum.Kpssden sonra düzenli işe giricem.Evdeyim sürekli ve evde hiç mutlu degilim.Erkek kardeşim evleniyor.2 ay oldu nişan takılalı.Ne elya aldılar ne başka birşey.Babamda diger kardeşimle bana baskı yapıyor.Kız kardeşime 20 bin kredi çek demişti.Babanın şerefi dügün bana çekcen demişti.Kardeşimde çekmedi ve işten çıktı.Bende part çalışıyorum.Sürekli içip içip geliyor.Evde kavga çıkarıyor.Erkek kardeşimde haftasonları sürekli kızla geziyor.Onunla da aram iyi degil ki yardım edeyim.Tek dilegim atanıp gitmek.Sınava 3 ay kaldı ve daha çok çalışıyorum.Neresi olursa gitmek istiyorum.İzinli falan olunca gelince de eve gelmiycem otelde kalıcam.Bu evden nefret ediyorum :(

26 yaşında üniversite mezunuyum.Üniversiteyi kendi çabamla kredi alarak okudum.Ataması zor olan bir bölüm okudum ama pişman degilim.Şuan sadece haftasonu part çalışıyorum.Kpssden sonra düzenli işe giricem.Evdeyim sürekli ve evde hiç mutlu degilim.Erkek kardeşim evleniyor.2 ay oldu nişan takılalı.Ne elya aldılar ne başka birşey.Babamda diger kardeşimle bana baskı yapıyor.Kız kardeşime 20 bin kredi çek demişti.Babanın şerefi dügün bana çekcen demişti.Kardeşimde çekmedi ve işten çıktı.Bende part çalışıyorum.Sürekli içip içip geliyor.Evde kavga çıkarıyor.Erkek kardeşimde haftasonları sürekli kızla geziyor.Onunla da aram iyi degil ki yardım edeyim.Tek dilegim atanıp gitmek.Sınava 3 ay kaldı ve daha çok çalışıyorum.Neresi olursa gitmek istiyorum.İzinli falan olunca gelince de eve gelmiycem otelde kalıcam.Bu evden nefret ediyorum :KK43:
Herkesin hayatında böyle şeyler oluyor, siz yine de fevri kararlar almayın. Inşallah atanirsiniz, atanınca fikirleriniz değişecek;)

Kredi falan çekmeyin.
Madem birşey yapılacak herkes elini taşın altına koysun. Neden siz tek başınıza sirtlanasınız ki. Düzenli gelirinizde yok.
Kardeşiniz ve kız arkadaşı çalışıp ne yapılacaksa yapsınlar herkes gibi.
Babanızın da şerefiyse çok umurundaysa içmesin her akşam bir zahmet,kenara koysun yapsın ne istiyorsa.

Kredi falan çekmeyin.
Madem birşey yapılacak herkes elini taşın altına koysun. Neden siz tek başınıza sirtlanasınız ki. Düzenli gelirinizde yok.
Kardeşiniz ve kız arkadaşı çalışıp ne yapılacaksa yapsınlar herkes gibi.
Babanızın da şerefiyse çok umurundaysa içmesin her akşam bir zahmet,kenara koysun yapsın ne istiyorsa.
Mesela kaç aydır ınternetı yatırmıyor babam.Icralık olacak.Kız kardesımle bana yatır dıyor.Yatırcaktım ama vazgectım.Erkek kardesım sureklı geziyor.Taksıtle esya falan alacak babam erkek kardesıme.Ödeyemıyecek.Kız kardesımle bana saracak.Kredı cekmıycem.Kpssye sardım.İçim nefret dolu.Bu evden kurtulmanın tek yolu bu.Kardesımın nısanlısı da evde calısmıyor.Evlenınce de calısmıyacak

Mesela kaç aydır ınternetı yatırmıyor babam.Icralık olacak.Kız kardesımle bana yatır dıyor.Yatırcaktım ama vazgectım.Erkek kardesım sureklı geziyor.Taksıtle esya falan alacak babam erkek kardesıme.Ödeyemıyecek.Kız kardesımle bana saracak.Kredı cekmıycem.Kpssye sardım.İçim nefret dolu.Bu evden kurtulmanın tek yolu bu.Kardesımın nısanlısı da evde calısmıyor.Evlenınce de calısmıyacak
Inşallah atanır kurtulursunuz bir an önce.
Boşverin takmayın. Mecbur değilsiniz. Babanız önce kendi sorumluluklarını yerine getirsin. Sonra sizden beklesin. Erkek kardeşiniz de size güvenip evlenmesin bir zahmet.
Ayrıca 20 bin kredi cekseniz,sizin evlenme durumunuz olsa ardından,ne olacak? Kim kapatacak o borcu hiç mi düşünmüyorlar?

Kimse işin kredi çekmeyin ve babanız bile olsa kefil olmayın. Bu tarz sıkıntılar herkes yapabiliyor emin olun. Bu arada anneniz babanız ayrı mı yada vefat olayı mı var? Atanırsınız inşallah sınava az kaldı sakin kalmaya çalışın.

Inşallah atanır kurtulursunuz bir an önce.
Boşverin takmayın. Mecbur değilsiniz. Babanız önce kendi sorumluluklarını yerine getirsin. Sonra sizden beklesin. Erkek kardeşiniz de size güvenip evlenmesin bir zahmet.
Ayrıca 20 bin kredi cekseniz,sizin evlenme durumunuz olsa ardından,ne olacak? Kim kapatacak o borcu hiç mi düşünmüyorlar?
Umurlarında degiliz.Çünkü biz kız çocuguyuz.Biz kocaya gitcekmısız.Ogluyla iyı gecınmesı laziymiş.Mesela aynı evde yıllardır tek kelıme konusmuyoruz.Nadır gereklı oldukca konusuyoruz.Ama sohbet falan etmiyoruz.Evlenıp gelsemde bu eve ben ne konuscam babamla kı.Annem ıcın gelırım zaten.Erkek kardesım babama baskı yapıyo babam da bıze

Y
Kimse işin kredi çekmeyin ve babanız bile olsa kefil olmayın. Bu tarz sıkıntılar herkes yapabiliyor emin olun. Bu arada anneniz babanız ayrı mı yada vefat olayı mı var? Atanırsınız inşallah sınava az kaldı sakin kalmaya çalışın.
Yoo şükür annem yasıyor.Annem söylenıyor hep babama.Ama onu gorunce de 360 derece de dönüyor

Neden degıssın kı.Bu sehrı özlerım ama babamı ve kardesımı özlemem

Şu hayattan öğrendiğim birşey varsa o da aile için de olsa kesinlikle kıymet bilmeyen insanlar için borca girilmemesi gerektiği. İlk olarak köye atanmıştım 2 yıl boyunca ev kiram (50 tl idi) faturam ve az harçlık dışında tüm maaşımı anneme gönderdim. Sonra gayet pahalı olan bir şehir merkezine atandım. Bir anda bir sürü masraf olmaya başladı tabi ve o ay ablam ameliyat olacak diye annemin ricasıyla (sen çalışıyorsun o ev hanımı yazık vs diye duygu sömürüsü yaparak) kredi çekip annemin eline saydım. Sonuç: Ablam lafını bile etmedi, bırak maddi manevi yardımı ben evlenirken annemi sürekli doldurup bana ve eşime düşman etti. 4 yıllık evliyim daha geçtiğimiz sömestr tatilinde anneme yine aynı şeyi yaptığını gördüm, bu sefer ağzının payını verdim ve konuşmuyorum. Sayesinde büyüdüğüm eve gitmemeye de yemin ettim.
Bunlar sana da örnek olsun. Kardeşin evlenecekse, baban da evlendirecekse kendileri halletsin, nişanlısı da el atsın bi zahmet siz onlara ev kurmak zorunda da değilsiniz.
Umarım bu yıl kpss ye son girişin olur da atanıp kendi hayatını kurarsın

İnşallah.
Şu hayattan öğrendiğim birşey varsa o da aile için de olsa kesinlikle kıymet bilmeyen insanlar için borca girilmemesi gerektiği. İlk olarak köye atanmıştım 2 yıl boyunca ev kiram (50 tl idi) faturam ve az harçlık dışında tüm maaşımı anneme gönderdim. Sonra gayet pahalı olan bir şehir merkezine atandım. Bir anda bir sürü masraf olmaya başladı tabi ve o ay ablam ameliyat olacak diye annemin ricasıyla (sen çalışıyorsun o ev hanımı yazık vs diye duygu sömürüsü yaparak) kredi çekip annemin eline saydım. Sonuç: Ablam lafını bile etmedi, bırak maddi manevi yardımı ben evlenirken annemi sürekli doldurup bana ve eşime düşman etti. 4 yıllık evliyim daha geçtiğimiz sömestr tatilinde anneme yine aynı şeyi yaptığını gördüm, bu sefer ağzının payını verdim ve konuşmuyorum. Sayesinde büyüdüğüm eve gitmemeye de yemin ettim.
Bunlar sana da örnek olsun. Kardeşin evlenecekse, baban da evlendirecekse kendileri halletsin, nişanlısı da el atsın bi zahmet siz onlara ev kurmak zorunda da değilsiniz.
İnşallah Gercekten elımden gelenı yapıcam.Çünkü canıma tak ettı.Şuan derdim kpss.Babam gelıp gıdıp moral bozuyor sadece.Kardesıme esya falan alındıktan sonra hersey daha da kotu olacak.Babam ödeyemeyınce bize saracak.Atanınca hattımı degıstırıp sadece kız kardesıme verıcem.O kadar nefret doluyum ki.Kızların adetıne gore herseyı erkek tarafı yaparmıs.Bu yuzden herseyı babamla kardesım yapacak.Siz de para vererek hata yapmıssınız ama ınsanlar nankör.Para versende fazlasını ıstıyorlar :(

26 yaşında üniversite mezunuyum.Üniversiteyi kendi çabamla kredi alarak okudum.Ataması zor olan bir bölüm okudum ama pişman degilim.Şuan sadece haftasonu part çalışıyorum.Kpssden sonra düzenli işe giricem.Evdeyim sürekli ve evde hiç mutlu degilim.Erkek kardeşim evleniyor.2 ay oldu nişan takılalı.Ne elya aldılar ne başka birşey.Babamda diger kardeşimle bana baskı yapıyor.Kız kardeşime 20 bin kredi çek demişti.Babanın şerefi dügün bana çekcen demişti.Kardeşimde çekmedi ve işten çıktı.Bende part çalışıyorum.Sürekli içip içip geliyor.Evde kavga çıkarıyor.Erkek kardeşimde haftasonları sürekli kızla geziyor.Onunla da aram iyi degil ki yardım edeyim.Tek dilegim atanıp gitmek.Sınava 3 ay kaldı ve daha çok çalışıyorum.Neresi olursa gitmek istiyorum.İzinli falan olunca gelince de eve gelmiycem otelde kalıcam.Bu evden nefret ediyorum :KK43:
babaniz icecek parayi buluyorsa serefini kurtaracak parayida bulsun bir zahmet sinir oluyorum ickiye para bulupta evladina bulamayan insanlara ya

İşiniz part-timemış belki kredi çıkmaz bile. bir bankaya gidip nüfus cüzdanınızı verin onlar 2 dakikada söyler verilip verilmeyeceğini. En azından yok yere papaz olmazsınız banka vermiyor olur adı.

İnşallah.
İnşallah Gercekten elımden gelenı yapıcam.Çünkü canıma tak ettı.Şuan derdim kpss.Babam gelıp gıdıp moral bozuyor sadece.Kardesıme esya falan alındıktan sonra hersey daha da kotu olacak.Babam ödeyemeyınce bize saracak.

Back
X