Boşanma asamasindayim kızımı bekliyordum tam konuyu açarken o yüzden böyle oldu kusurabakmayin. Her hafta genelde cts babasının 3saatlik görme günü annemde bi yere gidince evde yalnız kaldım.her şeye ağladım. Boşanmadan öncede evimde yalnızken de bunalıp ağlıyordum durup dururken.kalabalik yoruyo fakat yek başıma da bunalıyor gibi oluyorum.geçmişte bipolar atlattım. Kardeşim manik depresyondan kurtulamıyor meselaÇok karmaşık yazmışsınız. Annem yoktu, kızımı saatinde verdim falan bunlar ne alaka anlamadım. Dönem dönem bence herkesin hassa olduğu zamanlar vardır.
yeniden psikoloğa gözükmelisiniz eğer devam etmiyorsanız.bipolar grip değil ki atlat bitsin.aktif bipoları atlattıktan sonra bu sefer yeniden tekrarlamaması için koruyucu tedaviye devam edilir.bu tedavinize devam ediyor musunuz mesela?Boşanma asamasindayim kızımı bekliyordum tam konuyu açarken o yüzden böyle oldu kusurabakmayin. Her hafta genelde cts babasının 3saatlik görme günü annemde bi yere gidince evde yalnız kaldım.her şeye ağladım. Boşanmadan öncede evimde yalnızken de bunalıp ağlıyordum durup dururken.kalabalik yoruyo fakat yek başıma da bunalıyor gibi oluyorum.geçmişte bipolar atlattım. Kardeşim manik depresyondan kurtulamıyor mesela
koruyucu tedavi için imkânlarım sınırlı o yüzden düzelince ilaçları bırakmış oldum bendeki tedavi edilebilir sekildeyeniden psikoloğa gözükmelisiniz eğer devam etmiyorsanız.bipolar grip değil ki atlat bitsin.aktif bipoları atlattıktan sonra bu sefer yeniden tekrarlamaması için koruyucu tedaviye devam edilir.bu tedavinize devam ediyor musunuz mesela?
benim depresif uçlu bipolar uzun süre evde yalnız kalırsam.depresyona girmiş gibi oluyorum.ama gezersem.cevremde yüklerimi biraz hafifleten insanlar olursa.bi şekilde dengeleyebiliyorum kendimi.bi yandan da korkuyorum tabi psikolojik sıkıntıların çıkış noktası bir patlama gibi bende.ortalama 6 senede bir.bu sene aslında riskli benim için. Bu seneyi atlatırsam sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.lityum içmiştim zamanında. Bi faydasını göremedim.Bipolar atlatılabilen bir hastalık değil bildiğim kadarıyla. Bipolarsanız ömür boyu lityum kullanmanız gerekir diye biliyorum. 2 tane bipolar arkadaşım var.
Bu yüzden tek başıma kendimi mutsuz hissediyorum.Sürekli eleştirilen,suçlanan çocuklar bir zaman sonra o sesleri içselleştirebiliyor ve kendi iç sesleri anne ve babalarının sesleri,konuşmalarına dönüşüyor.Kendi içlerine döndükleri,dış uyaranlardan uzaklaştıkları zaman da o düşüncelere karşı savunmasız olabiliyorlar.Siz de de böyle bir durum olabilir.Ya da bazen yaşananlarla yüzleşmezsek,bir şekilde onları atlatamaz da dış dünyaya yönelip unutmaya çalışırsak yalnız kaldığımız ilk an beyin o problemleri önünüze getirebilir.
Şimdi anladım. Bana da aynısı oluyor, bazen çok iyiken bir anda ağlayacak moda düşebiliyorum. Ben bunu birikmişliklere bağlıyorum.Boşanma asamasindayim kızımı bekliyordum tam konuyu açarken o yüzden böyle oldu kusurabakmayin. Her hafta genelde cts babasının 3saatlik görme günü annemde bi yere gidince evde yalnız kaldım.her şeye ağladım. Boşanmadan öncede evimde yalnızken de bunalıp ağlıyordum durup dururken.kalabalik yoruyo fakat yek başıma da bunalıyor gibi oluyorum.geçmişte bipolar atlattım. Kardeşim manik depresyondan kurtulamıyor mesela
O kadar büyütüp kafaya takılacak bişey değil. Dolmuşsunuz içinize atmışsınız boşaldınız zannediyorum ki herkeste olur bu ama kimsenin panik yaptığını zannetmem en azından ben paniklemiyorum ve hatta ağlayınca ohh be rahatladım deşarj oldum diyorum sonra kaldığım yerden güle oynaya devam ediyorum abartmayın bu duyguyu.Kızlar şuan ki psikolojik durumumu anlatayım sizde de var mı?
-duygusal hassasım tamamda bugün resmen dokunsalar ağlama modundaydim. Diğer haftalarda böyle birşey yoktu annem bi yere gitmişti. Yine saatinde verdim kızımı.babasi ile görüşme günüydü.
-ama bu ağlak haller geçmedi.nedenini bilmiyorum.sadece yaptığım araştırmalarda sürekli eleştirilik azarlanan çocukların yalnızken durup dururken kendilerini suçlu hissettiklerini yazıyordu.acaba öyle mı yetiştiririm dedim.
-bipolar atlattım iyiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?