canım korkma ve sakin ol evet bu hastalık bulaşıcı ama eşler arasında ve anne bebek arasında.aldığın ilaç zovirax çok iyidir kullanınca faydasını göreceksin acılarını tahmin ediyorum ama dayanmalısın.ben bu hastalığı geçirdiğimde 14-15 yaşındaydım ve ilişkiye girmemiştim haliyle :) aslında bu virüs hepimizin vücüdunda var ama herzaman aktif değil.aşırı stres aşırı soğuk algınlığı aşırı üzüntü ve sıkıntı durumlarında yani vücut direncini yitirdiği zaman atağa kalkıyor ve cinsel ilişki ile de bulaşıyor senden eşine ya da eşinden sana.önemli olan ilişkilerinde prezervatif kullanıp genital bölgeni çok temiz ve kuru tutman.ben hala evim dışında hiçbir yerde wc kullanamıyorum.erkek arkadaşının da bir suçu yok bilemezdi o yüzden ona kızma eminim çok üzgündür.o güzel yüzünü de asma boşuna çok korkunç bir olay değil yahu ameliyata girersen ve bebek doğurursan bunu mutlaka dr ile paylaşmalı ve çevrene de söylemelisin doğumun sezeryan olmalı.ben yaklaşık 3 aylık hamileyim ve kısmetse bebişimi sezeryanla dünyaya getireceğim çünkü onun da bu acıları yaşamasını istemem.dr normal doğum yapabilirsin aktifleşirse sezeryan dedi ama riske atamıyorum.senin de aklında bulunsun ve için rahat olsun bak bana çok şükür 14-15 yıldır bir daha birşay olmadı ama ok dikkat ettim.