Herpes tip 2 geçiren var mı?

hpdstk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
53
0
86
Bolu
28 yaşındayım ve 11 haftalık hamileyim.16 yaşında genital herpes geçirdim(vajinada uçuk gibi birşey) ve normal doğum yapmamam söylendi.fakat şimdi doktorum doğum sırasında aktifleşmez ise normal doğum yapabileceğimi,aktifleşirse sezeryana alacağını söyledi.benim de kafam karıştı.normal doğum yapmak isterim fakat kanaldan geçerken bu hastalığın bebeğime geçme riski var bu yüzden korkuyorum.bu durumu yaşayanlar ya da doktoruna sorup bilgi alanlar benimle paylaşırsa çok sevinirim teşekkürler...

bence riske atma derim. sonuçta bu önemli ve bebeğini etkileyecek bir durum. tabi doktorunun dedikleri de önemli ama önemli olan normal sezeryan değil ki sağlıklı olarak doğması. gerçi daha hamileliğinin çok başındasın bence bunları düşünme hamileliğinin tadını çıkart, nasıl olsa birkaç ay sonra bunları düşünmek için çok zamanın olucak yerimseniben

ilgin için tşk ederim haklısın çok zamanım olacak ama şimdiden bazı şeyleri netleştirip psikolojik olarak kendimi hazırlamak istiyorum :) sonuçta yıllardır kandırıldığımı düşünüyorum:)

endişelerini doktorunla konuş ama dediğim gibi bu riske atılacak bir durum değil. yani doktorun "birşey yok" dese bile mesele içinin ne kadar rahat edeceği. ben 5 hafta sonra 2. sezeryanımı olucam inşallah, sağlıklı doğsunlar da şekil çok da önemli dğeil bence yerimseniben

sorun da bu zaten dr normal doğum yapabilirsin aktifleşirse sezeryana alırız dedi ve benim kafam karıştı iki iki neden iş yapayım ve bebeğimi riske atayım değil mi?senin adına çok sevindim şimdiden bebeğin hayırlı olsun.bana ilk sezeryanını ve daha sonra da 2. sezeryanını ayrıntılı anlatırsan sevinirim çünkü sezeryandan da korkuyorum :):):)

canım tam olarak senin dediğin mi bilemem ama daha önce bir arkadaşımız benzeri bir konu açmıştı ve o uçuğun bebeğin gözüne yada ses tellerine zarar verebileceğine dair bilgiler yazmıştı onun için kendiside sezeryan yaptıracaktı

bir hafta önce vajinamda kabarcıkalr şikayetiyle doktora gittim. doktor klasik bir mantar görüntüsü olduğunu söyledi. tavazol krem bir filit birde tek kullanımlık antibiyotik verdi.ertesi gün aradı doktorum kontrol için acılarımın çok arttığını söyledm emla kullanabileceğimi söyledi.birkaçgün sonra smear sonuçlırm geldi ve herpes tip 2 olduğumu öğrendim. erkek arkadaşımın haberi yokmuş hastalığından ikimizde şok içindeyiz.ve benim durumum gittikçe kötüleşiyiyor. zovirax krem ve asiviral tablet kullanıyourm.evden çıkamıyourm neredeyse. dün erkek arkdaşım için bir ürologa gittik.test yapmaya gerek duymadı. çok sık rastlanan bir hastalıkmış ama yinede rhim kanseri riski herzamna olabilirmiş.ilişkimiz çok yeni. ona çok kızıyorum ama öyle perişan ki birşeyde diyemiyorum.elinden birşey gelmemesi ve buna sebep olması yıktı onu.şimdi nasıl bir yol izleyeceğimi gerçekten bilmiyorum.bundan sonra içinde öyle ama ilk önce şu acılarımın dinmesi gerekli. bu hastalıkla uğraşan birilerndne bilgi ve tavsiyeye çok ihtiyacım var.

canım korkma ve sakin ol evet bu hastalık bulaşıcı ama eşler arasında ve anne bebek arasında.aldığın ilaç zovirax çok iyidir kullanınca faydasını göreceksin acılarını tahmin ediyorum ama dayanmalısın.ben bu hastalığı geçirdiğimde 14-15 yaşındaydım ve ilişkiye girmemiştim haliyle :) aslında bu virüs hepimizin vücüdunda var ama herzaman aktif değil.aşırı stres aşırı soğuk algınlığı aşırı üzüntü ve sıkıntı durumlarında yani vücut direncini yitirdiği zaman atağa kalkıyor ve cinsel ilişki ile de bulaşıyor senden eşine ya da eşinden sana.önemli olan ilişkilerinde prezervatif kullanıp genital bölgeni çok temiz ve kuru tutman.ben hala evim dışında hiçbir yerde wc kullanamıyorum.erkek arkadaşının da bir suçu yok bilemezdi o yüzden ona kızma eminim çok üzgündür.o güzel yüzünü de asma boşuna çok korkunç bir olay değil yahu ameliyata girersen ve bebek doğurursan bunu mutlaka dr ile paylaşmalı ve çevrene de söylemelisin doğumun sezeryan olmalı.ben yaklaşık 3 aylık hamileyim ve kısmetse bebişimi sezeryanla dünyaya getireceğim çünkü onun da bu acıları yaşamasını istemem.dr normal doğum yapabilirsin aktifleşirse sezeryan dedi ama riske atamıyorum.senin de aklında bulunsun ve için rahat olsun bak bana çok şükür 14-15 yıldır bir daha birşay olmadı ama ok dikkat ettim.

walla ben kapmadım hepimizde var olan bir virüs :) kiminin dudağında çıkıyor benim de körün gözü oramda çıktı.çok şükür allah yardım etti ama kimsenin bunu yaşamasını istemem gerçekten cok can yakıyor ben bilincimi bile kaybettim çünkü yanlış teşhis koyuldu :) o zamanlar herpesin ilacı da tr de yok yurt dışından bulup getirttik ve kurtuldum.herkesler dikkat etsin

şimdide arka tarafıma ilerledi hastalık.üst taraflar geçti gerçi ama canım şimdi daha fazla yanıyor.daha ne kadar sürecek acaba?dün yine doktoruma gittim telaştan. hep aklıma kötü kötü şeyler geliyor.aileme söyleyemiyorum bu hastalığı.sadece erkek arkadaşımla 2miz biliyoruz.onun gerçekten ne düşündüğünüde bilmiyorum.bana acıdığı için mi yanımda onu bile bilmiyorum.ilişkimiz çok yeniydi,böyle bir durum için.psikolojim çok bozuldu.hiçbirşeye konsantre olamıyorum.
bu hayatımı nasıl etkileyecek.yani kiminle ilişkiye girersem ona da bu

merhaba,
ben genital herpes hastasıyım. her regl döneminde ufak kabarcıklar çıkıyor ama zoviraks 'la geçiyor uçuk olmadan. birsürü takviye ilaç kullanıyourm zaten. şuan aktif yaralarım yok ama bu duurmda da olsa tampon kullanmam riskli mi? doktorum kullanmamın iyi olacağını söyledi ama ben yinede deneyimli olanlara sormak istiyorum. teşekkürler...

peki herpes tip 2 önceden gecırıp hamılelıkte nükseden kimse var mı?bende öyle oldu?20 haftalık hamıleyım nüksetti çok korkuyorum bebeğime bir zarar verecek diye.bır krem verdı doktor gectı ama tekrar 23.haftada yıne oldu yarın doktora gıdecegım ama bebek için cok korkuyoum

hamilelik konusunda hiçbir biligm yok ama.dokturum bana bu hastalık konusunda bilgi verirken ilerisiyle iligli olarka. doğum anından aktif yaralar varsa bebek için tehlikeli olacağını ve o durumda da sezeryanla bebek alınarak problemin hiç kalmayacağını söylemişti. için rahat olsun. gerçi için rahat olsun demek çok kolay biliyorum. ve sürecin çok sancılı geçtiğinide biiyrum. ben doktorumla konuşunca rahatlıyorum.onu dene. ama normal doğum olmadığı sürece tehlike yok bundan eminim

İnşallah sorun olmaz bebeğim saglıklı doğar.ama tadım gerçekten kaçtı..zaten tüp bebek oldu o kadar zorluklardan sonra bır hamılelık bırde böyle bır rahatsızlık cıkması ççok kot.şükrediyorum yıne ilk 3 ayda olmadı o zaman bebegı kesın alıyorlarmış

selin türkiyede kökten bir tedavi yok yurtdışından getirtdiğiniz hngi ilacla tamamen kurtuldunuz teşekkürler

HSV2 sadece cinsel yolla bulaşir. Yani herkeste olan bir virüs KESİNLİKLE değildir. Gayet ciddidir, HİV virusune ve rahim agzi kanserine yakalanma riskini arttirir.HSV1 dudakta çıkar aynı değildir. Çocukluk çağında bulaşir. İkiside zamanında gecmiste kapılmış viruslerdir.

Bende genital herpes geçirdim ilk evlendigim zaman.Hamileyken çok kafaya takmış cok arastirmistim doktorum dogum anında aktif degilse normal dogum yapabilecegimi söylemişti 2 kez normal doğum yaptım kızlarim biri 5 biri 1yaşında sorun yaşamadim benim gibi arastiran kaygılı olanlar için tecrübemi yazmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…