Erkek İnfertilitesi Hersey çok iyiyken dna hasarı??

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Masal aden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
889
363
53
37
arkadaslar senepsız ınfertılıte ile tup bebek yaptırdık. 3 denemenın 2 si pozıtıf ancak düşükle sonuclandı.
Halosperm testı yaptırdık %61 hasar cıktı. Bızde bır ürologa gıttık. Fılmler cok ıyı hormon testlerı cok ıyı spermıyogram yapıldı cok ıyı.. ancak hersey uolundayken bu ne anlama geliyor.
Ngs + pıcsı dusunuluyor. Kafam cok karıstı fıkrı olanlar yardımcı olabılırmı

Ngs+picsi ? Ne oluyor hic duymadim.
Dna da hasar olup olmadigi normal sperm testinde belli olmuyor ne yazik

Merhaba benim de aradığım tam da buydu, her şey yolunda ama bizde de 2 yıldır olmadı bebek, DNA hasarından şüpheleniyorum. Sayınız hareketiniz morfolojiniz kaçtı? Kime tedavi oluyorsunuz? Nasıl bir yol izliyorsunuz? Allah YARDIMCINIZ olsun. İnşallah bebeğinizi kucağjnjza alırsınız tez zamanda..

2 yıldır olmuyor bızımde. Hıcbır sebep bulunamadı. Tedavı ıle iki gebelik yasadım düşükle sonuclandı. Genetık sorun bulunamadı. Bızde dna hasar testıne baktırdık %61 düşük için ciddiye alınabılecek bır oran. Spermıyogram cok cok ıyı. Tekrarladık cok sukur hıcbır sorun yok.
Suan dna hasarını düşürmeye calışıyoruz. Sıze ısrarla yaptırmanızı önerırım. Sebepsız olanlarda bu durumla sık karsılasılıyor.
Memorial cem demirele gıdıyorum ben.
Sizin hıkayenız nedır? Kac yasındasınızz?

Cem bey dediğimiz kim hangi hastanede? Biz henü yaptırmadık spermiyogram iyiydi bizim de aklıma bile gelmedi hasar olabileceği. Bizim değerler şöyle canım;
Toplam sperm sayısı: 351 milyon
İleri hareketli: %92
Morfoloji: %4
Baş anomalisi %82

Baş anomalisi böyle yüksek olunca çocuk olmaz diye okudum bi yerde DNA hasarı olabilirmiş, düzeltilmeliymiş. Sanki hep sayı hız sorunu olanlarda DNA hasarı olur gibi anlamışım ben. Ya neden korkuyorsunuz ki, sorun bulunursa çözümü de yakındır. Sebepsiz infertilite diye beklemek daha kötü bence. DNA hasarı vitaminle falan düzeliyor Allahın izniyle. Ben 26 yaşındayım eşim 30. Kocaelideyiz. Siz hangi şehir? Nerde yaptırdınız testi? Ne kadar tuttu? Siz nasıl yaptırdınız sonuçlar iyiyken? Doktor mj istedi?
Kusura bakmayın çok soru oldu :)

Sadece klomen tedavisi gördüm canım, sebepsiz bizim de. Ben hep kendimi suçladım çok stres yaptığım için olmuyor diye, sonra stres azaldı hala olmuyor. Demek ki sorun stres değilmiş. DNA hasarı düzelen bir şey inşallah ve sonrasında zaten doğal yolla olmuş genelde çoğunun. Allah büyük

Neden yaptırdınız sorusu dogru degıl! Sebepsz dıye bırsey yokkı. Bulunamıyor. Ve klomen kullanarak sadeve hormon yuklenıyorsunuz. Hıcbır işe yaramıyor. Ben 2 yıl normal olmasını takiplerle bekledım ancak en mantıklı yol tup bebektı. Korkuyorum cunku gebe kalıp dusuk ypmak cok acı. Korkuyorum cunku cok hayal kırıklıgım bırıktı. Bır sorun var dıye bnde neredeyse sevınıyordum . Cok hızlı duzelen bır durum degıl dna hasarı. Ve oran cok yuksek ama elbette bunada cok sukur.
Tedavı 7-8 bını buluyor ilaclarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…