herşey dahada beter oluyor...

Senin yerinde olsam ASLA gitmezdim onlarin kapisina, hele disarda beklemek falan, kusura bakmada köpekmisinde sen disarlarda bekliyecekmisin?!

Okadar bebegi götürmek istiyorsa ozaman siselerle mamalarini hazirlarsin ve o cocugu aglaya aglaya, altini kendini degistire degistire, kafa beyin kalmayarak kendi götürür esin o 10 saat yol boyunca senin degerini anlar en azindan.

Bebek daha cok kücükse bir kac hafta daha beklesinler, biraz daha özlesinler torunlarini.

Hem sanane onlarin duygularindan, niye umursuyorsunki?

Esin madem bebegi göstermek istiyor, gitsin göstersin, sen kesinlikle hicbiryere gitme, kafayimi yedin. Ne biliyorsun sana ne yapacaklarini, belkide bebegi orda birakmak isteyecek esin, belki kendide kalmak isteyecek bir kac gün, kim bilir ne dolaplar cevirmek istiyorlar aslinda.

Eger sen su an intihar bile düsünebiliyorsan, zaten bebegine saglikli bir sekilde annelik yapacak durumda degilsin. Tamam cocugunu seveceksin tabii, ama hic kimse icinde kendini ezdirmene gerek yok. Nekadar senin cocugunsa, esininde cocugu. Kendi cocuguna bir kötülük yapacak degil sonucta.

Lütfen aklini basina topla ve kendine odaklan. Psikolojin iyice bozulmus senin, ayrilmayi bile düsünebilirsin. Cocuguda ona verecegine söyle, zaten tek basina bu durumda cocuk büyütemezsin, okadar kolaymi. Kendi derdine düs canim ya...inanki hayat yasamaya deger, senin bukadar üzülmen, kendini bukadar üzmen hata.
Keske bebek olmasaymis ama olmus artik, ama sirf bebek var diyede bir evlilik sürdürülmez, sanada yazik esinede yazik, ikinizde böyle hayal etmemistiniz sonucta.
Hersey zamanla düzelir, sen kendini sev yeterki, sen kendine deger ver.
Madem annen baban arkanda, onlarda kal, esine de, ben ayrilacagim ama istiyorsan cocugu sen alabilirsin de veya istedigin zaman gel gör de.
Tehditlerine aldirmadigini anlasin, Allah yardimcin olsun!

eşimle evlendiğimiz günden beri ufak tefek sorunlarımız oldu..bazı tartısmalarn ise dozunu kaçırdığımızda olmuştur.ama hamilelğim süresince herşey çok güzeldi..taki doğum yapana kadar..önceki konularımda değinmitşm..aileler arasında hastanede çıkan bir tartışma bizi içinden çıkılmayacak yerlere sürükledi..evi terkettim 4.gün sonunda eşimin ağlamalrı sızlamaları,sözleri,yeminleri sonucu geri döndüm ama herşey aynı..en ufak birşeyde kavga çıkıyor..ailesiyle ayrı şehirlerdeyiz..ne zaman tlfda konuşsalar '' torunu özledik'' muhabbeti yapsalar görüşme sonu bizim evde kıyametler kopuyor..düzelecke diye beklerken herşey daha da beter oluyor..artık evde konuşamaz,ortak bişeyler paylaşamaz olduk..tek ortak noktamız bebeğimiz ki her kavgada onu kaçırıp götüreceğiyle tehdit ediliyoorum..geçen hafta 5 gün ailemde kaldım ve evime ! geliceğim diye hıçkıra hçkıra ağladm.çünkü huzurlu değilim..insanın dişiyle tırnağıyla yaptığı evine gitmek istememesi,dahası deli gibi aşık olarak evlendiği adamdan soğuması kadar kötü bişey yokmuş..gözümü açıyorm kapatıyorm tek düşüncem boşanmak yada intihar olmuş..acaip acaip fikirler içindyim..sütümü sağıp dolaba stoklayıp intihar etmeyi bile düşünüyorm...boşanmak istiyorm ama çocugumu kaçıracam diyor..napıcam bilmiyorum...hayattan beklentim kalmadı..gün geliyor sinirimden ağlıyor diye bebeğime bağırırken buluyorm kendimi..sonra oturup ağlıyorm...arkadaşm yok çevremde..4 duvar içindeyim..tek gittiğim yer annem..eşiminde onlarla problemi olduğu için bebeğimde küçük olduğu için sık sık beni götür diyemiyorm..çıkmazdaym..

ay noluyo doğumdan sonra bu adamlara. bende çok zorlukla yaşadım doğumdan sonra artık eşimden nefret eder duruma gelmiştim bavulumu topladığımda oldu ama kendi kendimi sakinleştirdim. eşim çok değişmişti sanki artık çocuk var ne yaparsam yapıyım gidemez kafasındaydı. dayak aldatma böyle şeyler değil bahsettiğim ama sürekli üstüme gelecek hareketleri vardı. agresif anlayışsız şefkatsiz. memnuniyetsiz. aileler araya girdi daha kötü oldu. ben düzeltmeye çalıştıkça zıvanadan çokto annene gitmem sende benimkine gelme falan kafasındaydı. ama en son tartışmamızdan sonra bişi oldu adama eski haline döndü diyemem ama şimdi en azından aile gibiyiz ve ondan nefret etmiyorum. evet ya resmen nefret ettirmişti kendinden. boşanmayı düşünmediğim tek anım olmuyodu hani sevgiliyken evlenmeyi nekadar hayal ediyosam şimdi boşanmayı okadar hayal ediyodum. ama boşanacak cesaretim yoktu. annemi düşündüm bebeğimi. boşanınca bebeğim ben olmadan onların içine gidince ne derler kafası yıkanırmı bisürü şey tabi haketmediği şeylerde yakıştırıyodum eşime okadar soğumuşum yani. işte bu durum içindeyken en son bi kavga yaşadık suçluydu o sırada ve sırf üste çıkmak için kükredi idaha senni görmek istemiyorum dedi. yalan yok sabaha kadar allaha dua ettim b yo bul kurtulayım bu adamdan ama bebeğimle kalayım başbaşa yardım et diye. ertesi gn adama bişey oldu rabbim yardım etti. hatamı anladım dedi. uzunsüre affetmememe rağmen peşimdeydi. aynı eskisi gibi buda eni sevdiğini gösterir. içimdeki nefretse tamamen silindi şimdi onu eskisi gibi seviyorum. he bide ikimizde birbirimizin annesine gidicez ben çocuğu sensiz anneme götürmek istemem dedi. çok şaşırdım. niye böyle değiştiğini yani düzeldiğini sordum bişeyde demedi doğru dürüst ama ne olduysa güzel olmuş. en azından şimdi huzurluyum. bebeğime bakarken gözlerim dolu dolu değil gülerek şefkatle bakıyorum. bende senin konunu zapdetmiş gibi oldum ama şunu söyleek isterim bebek sonrası istisna aileller hariç çoğu aile için zor bi dönem. ben çok fedakarlık yaptım. kendimden çok taviz verdim çok asabi insan lmama rağmen çok yerde susup yorganları ısırdım ama rabbim mükafatını verdi. belki eşimin psikolojisinde bi sorun vardı o düzeldi bilemem ama düzeldi. ben 2 yıl bu durumları yaşadım. umarım senin daha kısa sürer.

Son düzenleme:
herkes ayrıl diyor sen ayrılmamak için kendine bahane ayrılmadığında nasıl çözüm bulma yolundasın adam sana şiddet uygulamış sürekli aşağılamış kimseye aldırmadan seni istediği yerde küçük düşürme eğiliminde ve bunu sürekli yapıyor ama pişman oluyor...
senin yediğin psikolojik şiddet düzeliyor mu düzeliyorsa devam et....
aşağılanmaya, küçük düşürülmeye......

kimsenin hoşuna gitmeyeceği gibi benimde hoşuma gitmiyor yediğim küfürler hakaretler ..boşanmak istiyorum ama tahmin edersiniz ki ha diyince insan kendinde o cesareti bulamıyor..yada ben bulamıyorum diyelim..ben ayrılmamak için bahane bulmuyorum ki..çektiklerimi ben biliyorum..herşeyden önemlisi bebeğime iyi bir anne olamıyorm..devamlı ağlıyan,gergin bir anne var evde..bu da bebeğime yansıyor..bu daha çok kahrediyor beni..

kimsenin hoşuna gitmeyeceği gibi benimde hoşuma gitmiyor yediğim küfürler hakaretler ..boşanmak istiyorum ama tahmin edersiniz ki ha diyince insan kendinde o cesareti bulamıyor..yada ben bulamıyorum diyelim..ben ayrılmamak için bahane bulmuyorum ki..çektiklerimi ben biliyorum..herşeyden önemlisi bebeğime iyi bir anne olamıyorm..devamlı ağlıyan,gergin bir anne var evde..bu da bebeğime yansıyor..bu daha çok kahrediyor beni..
canim benim elbetteki kimsenin hosuna gitmez hakaretler kaldi ki sen bunu hakedecek ne yapmissin? kesinlikle ve hicbir sekilde onunla ailesine gitmemelisin bul bir bahane bebek dayanamaz de doktor hava degisimi olur carpar dedi de kendini bahane et vs ama gitme sen suan lohusa depresyonunda olabilirsin kendinle barismaya ihtiyacin var seni ne rahatlatiyorsa onu yap sevdigin insanlarla gorusmeye celis en onemlisi kocani ve ailesini umursamamaya calis dualara sigin allaha guven ben su an gebeyim yarim kalan depresyon tedavim yuzunden zor zamanlar geciriyorum ilac kullanamiyorum ama kac yerde okudum la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim tesbihati var bunu gunde 100 defa cek oyle abdest alip kapanip cekmene gerek yok otururken yatarken is yaparken her sekilde cekebilirsin bu tesbihat 100 derde devadir bunlarin en hafifide gonul sikintisi gam ve kederdir deniyor. anlami da o kadar guzel ki benim gucumun yetmeyecegi bu derde rabbimin gucu yeter gibi bir seydi oyle hatirliyorum istersen netden bakabilirsin bir defa dene pisman olmayacaksin ben o kadar faydasini goruyorum ki anlatamam duadan ve rabbimize siginmaktan baska caremiz var mi canim?
senin gerginligin bebege yansir cok aglar ve seni daha sikintiya sokar o yuzden rahatla kendine tekrar et de ki bu hal bana baki degil gececek duzelecek bu benim sinavim rabbim bu sayede bana mukafaat verecek sabredecegim bunlari dusun olur mu bebeginin en guzel zamanlari ilerde onun bu hallerini cok ozleyeceksin bana ne zaman istersen yazabilirsin canim hersey gonlunce olsun rabbim huzurunu bozmak isteyenlere firsat vermesin evin yuvan huzurla dolsun insallah amin

Back
X