herşey üst üste geldiğinde ne yaparsınız ?

miniminimom

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
381
246
18
gerçekten hayatımın en çekilmez dönemlerinden birindeyim galiba. hayatta en önem verdiğim şey ev huzuru. ama galiba hep bununla sınanıyorum. eşimle aramız bozuk, iş yerinde desen gruplaşmalar, adam kayırmalar,yenen haklar, maddi durumum desen o biçim. arabam olsun istiyorum ama biriktirdiğim anca oyunca arabaya yeter. yani bilemiyorum dostlar şükür edeceğin çok şey vae biliyorum fakat ne bileyim işte çok istediğim şeylerin olmaması durumu boynumu büküyor. mutlu bir çift gördüğümde, güzel bir iş ortamı olan kişi gördüğümde ve arabası olan biri gördüğümde içim gidiyor elimde değil.

gerçekten hayatımın en çekilmez dönemlerinden birindeyim galiba. hayatta en önem verdiğim şey ev huzuru. ama galiba hep bununla sınanıyorum. eşimle aramız bozuk, iş yerinde desen gruplaşmalar, adam kayırmalar,yenen haklar, maddi durumum desen o biçim. arabam olsun istiyorum ama biriktirdiğim anca oyunca arabaya yeter. yani bilemiyorum dostlar şükür edeceğin çok şey vae biliyorum fakat ne bileyim işte çok istediğim şeylerin olmaması durumu boynumu büküyor. mutlu bir çift gördüğümde, güzel bir iş ortamı olan kişi gördüğümde ve arabası olan biri gördüğümde içim gidiyor elimde değil.
Eğer çözebileceğim bir şeyse sonuna kadar çabalıyorum değilse oturup geçmesini bekliyorum.
Kendinizi başkalarının hayatlarıyla kıyaslamayın. İş ortamı insana mutluluk vermek zorunda değil, arabanız olunca da göklere uçmayacaksınız.

Evet bazen bende isyan etmiyorum degilim. Fakat üzülmemi gerektirecek (saglik) dışında birseyse cok kafama takmamaya calisiyorum. İs yeri zaten hikaye. Bugun var yarın yoklar. Arabanın hic bir önemi yok. Otobüs dolmuş taksi ne için var. Eşe gelince benimle aynı yolda yürümek isteyen zaten yanımda olur. Yok eğer evlilik değil cileyse kapı orda memnun olmayan çıkar gider. Eger sizin ve sevdiklerinizin sağlığı yerindeyse gerisi teferruat. Para bugun var yarın yok. Ama saglik oyle degil. Bi gitti mi bir daha gelmiyor. Hayat kısa. Keyif alsan da geçiyor almasan da. Ne icin kendimi üzcem ki kim için ne gerek var peki????

Is ortaminiz kotuyse ve sizi kotu etkiliyorsa baska is bakmayi deneyin
Araba elbet bir gun sizin de olur
Esinizle mutsuzsaniz yollari ayirin
Kucuk sorunlar varsa cozmeye calisin
Durdugunuz yerde mucize beklemek de yorar cunku

Eskiden bende sizin gibi herşeyi dert ederdim sonra eşim pandemi döneminde kansere yakalanınca şimdiye kadar dert ettiğim herşeyin aslında ne kadar önemsiz olduğunu anladım. Sağlığınız yerindeyse hiç üzülmeyin zaman gelir bugün yaşadığınız zor günler biter güzel günler başlar. Hayat böyle birşey zaten bazen iyi bazen kötü.

En üste ben çıkar altta kalanlarıda mantık çercevesinde yavaş yavaş hallederim.Ölümden başka herşeye çare var.Allah sağlık versinde yazdıklarınız aşılamayacak şeyler değil bana göre.Koca boşanabilir , iş değıştirilebilir.Araba zamanla neden olmasın ufaktan başlanıp zamanla yükseltilebilir.Siz yeterki isteyin gerisi gelir.

Zona oluyoruz. (Her şeyin üst üste geldiği stresli bir dönemden geçtik de, ben grip ve uykusuzluk sorunu yaşıyorum, eşim de zona oldu) Sonunda sağlık gidiyor, hiçbir şeye gereğinden fazla üzülmemek, kafaya takmamak gerekiyor.

Bazen biraz durmak ve nefes almak gerekir. Kelebek etkisi gibi bir sıkıntı diğerini tetikler.

Veli rabbike fasbir (rabbin hatırına sabret)
Duvar kagidim.hayatim boyunca sınavdan imtihandan geçtim.gun yüzü gormedim ama ayaktayım.rabbim can sağlığı versin herşey yol alir

Çok basit belki ama ben ciddi ciddi ağlıyorum. Çok sağlam ağlıyorum ama, gözyaşı falan kalmıyor yani. En dibi gördüğümü hissettikten sonra da başlarım böyle işe diye çıkmaya başlıyorum yavaş yavaş yukarı geri

En kötüsü ne olabilir diye düşünüyorum.Örneğin sizin durumunuzda olsam ilk düşüneceğim eşim ile aramızdaki problem olur. İlişkimizde problem olarak gördüğüm herşeyi listelerin.sonra alırım listeyi her madde için bu gerçekten önemli bir sorun mu? Eşimle ilişkinin bozulmasına değecek kadar önemli bir şey mi? Gibi düşünerek irdeler ve listeyi sadeleştiririm.Diyelimki sonunda 5 maddeye indirdim problemleri, bu problemler gerçekten değiştirebileceği şeyler mi yoksa kişilik özelliği mi diye bakarım. Değişecek şeylerde eşimle konuşup halletmeye çalışırım. Yok kişilik özellikleri ise o zaman eşim olmadan yola devam etmek mi yoksa onun bu haliyle devam etmek mi ona karar veririm. İş ortamı konusunda, ya tamamen bu gruplaşmaların dışında kalıp insanlarla selamlaşma düzeyinde iletişim kurup bireysel takılırım yada başka bir iş bulup işten ayrılırım ve yeni iş yerinde de her zaman gruplaşmalardan uzak dururum. Bu durumda derim ki hiç birşey istediğim gibi gitmezse ne olur. İşten ayrılır ve boşanırım. Buda dünyanın sonu değil. O zaman Bismillah der başlarım. Bu arada araba gibi birincil ihtiyaç olmayan maddi şeyler asla kafanıza takdığınız şeyler olmasın.

Kaçarım net,hepsini bir kenara bırakırım elimde olanlarla oyalanırım,eğer değiştiremeyeceksem uğraşarak halledemeyeceksem düşünerek düzeltemeyeceksem kaçarım,böyle böyle alkolik oldum kendimlede gurur duyuyorum ayrıca superiiim😂😂😂şaka bir yana her istediğimiz hemen olmuyor zamanla oluyor üzülerek vs hallolacak şeyler değilse akışına bırakın eğer o yönde bir yol çizdiyseniz yavaş yavaş hepsi gerçekleşir,hepsi aynı anda olmayabilir ama zamanla birer birer olur.

Merhaba ben mi yazdım bunları diye bir düşünmedim değil.Ailesel sıkıntılar var,bir araba almak istiyorum ama şuan pek mümkün görünmüyor.Bazen stresten patlayacak gibi oluyorum.Arada yalnız kalmak kafamı dinlemek istiyorum ama şartlar müsade etmiyor.😑

Back
X