Arkadasım konu sahibesine belki nişanda daha iyi bisey getirilecekti,hatta kız tarafı bilezik demeseydi onlar istemeye gelirken belki gumus gondol getireceklerdi(bizim oralarda da adet budur) mesele bu degil ki.kız tarafı bizde usul budur demiş,oyle atla deve de istememiş,maddi durumu yerinde olmasına ragmen bu kızın gozune soka soka ''seni altınsız da alırım'' muamelesi asıl mesele ki k.v agzıyla soylemiş.ee ne olmus kızın kalbi kırılmıs olan bu.ben de diyorum ki dugunlerde nisanlarda kıza bişeyler takılması ulke genelinde adettir,hickimse de buna ilk defa duyuyormus gibi tepki vermez,garipsemez.ee neden o zaman '' bak gelin musveddesi sen biseler iste dur ben sallamıyorum seni,sana gunahımı vermem'' moduna girer k.v ler ? bu bence ego tatmininden baska bisey deil.
o amerikan ornegini neden verdiğimi tekrar acıklayayım madem.evet dediğiniz gibi herseyini kendi yapanlar vardır,hatta ailesine dugun davetiyesi gonderenler de vardır.su da vardır bu da vardır.ama burda soz konusu olan sey toplumun genelinin nasıl oldugu.istisnaların ne yasadıgı degil.
''Gelin olacak kıza erkek tarafı gucu elverdiğince takı takar'' bu cumleyi bu topraklarda yasayan her erkek annesi her genc kız her k.v her k.p bilir mi ? bilir.komsusundan atasından akrabasından gormus mudur ? gormustur.bilmesine ragmen maddi durumu da varsa inadına yapmıyorsa bu artniyettir.konu sahibinin butun hayatını detaylı bilemiyorum belki k.v baska bisey gordu istemedi o yuzden inat etti bilemeyiz.ama baska bir neden yoksa durumu da varsa ve yapmamısa bencil paragoz belesci ego tatmincisi vs ne derseniz diyin.benim gozumde ayıp etmiştir,bir nevi cingeneliktir.(bu arada konu sahibinin annesinin bilezik alınmadı diye agzını acıp gozunu yumması da aynı derecede ayıp,ama kim asıl hatalı derseniz bence ayıpları ilk baslatan taraf hatalıdır)
Ayrıca herseyini kendi yapan insanların da cok buyuk bir cogunlugu(yine istisnalardan bahsetmiyorum) k.v k.p lerin durumu iyi olmasına ragmen hicbisey yapmadıgında buna içerliyorlar mı yoksa en dogal seymiş gibi mi karsılıyorlar, bir dikkat edin derim.
Bir de '' Neymiş hevesi kursağında kalmış. İnsanlar nelere heves ediyorlar, hepsinin dilediği oluyor sanki.'' siz de gelinine ayıp etmiş veya edecek bir k.v adayısınız sanırım

yoksa kim birilerinin hevesinin kursagında kalmasını birilerinin uzuntusunu mustahak bir durummus gibi karsılar ki ?