• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hersey yalanmıs.tam bir adi cıktı:(

Niye evlenmeden beraber yasamiyolarmi? Haa evlenenlerdr var tabii ama coguda brrabrr yasiyo evlenmeden isvicrede oldugum icin bildigim ornekler veriyorun.

ama keske kendini agirdan alsaydin gulloz gece onikide orda ne isin var ki senin hersey olmus bitikten sonra?

bız dısardaydık ayrılık kararı alınca bır baglantım kalmasın ıstedım.ben okulu bıtırdıgım ıcınde esyalarımı oraya bırakmıstım.hepsını bır anda goturmem mumkun degıldi sınavdan sınava geldıkce esyalarımı goturyodum o nedenle son esyalarım cocuktaydı.ve bılezık olayı vs 2 ay once oldu ben olaylardan ornekler verdım sadece sonrasında bız gorusmeye devam ettık hersey normaldı.o benı gormek ıcın ıst geldı hersey ıyıydı yanı.normale dondu.hala adet bılezıge takıldılar:)neyse artık olan oldu bıten bıttı saglık olsun dıyorum.bunları okuyan arkdaslara ve banada ders olsun aılelerı cok karıstırmamak gerekıyo ama benımde baska carem yoktu.yorumlarınız ıcın sonsuz tskler:)

Son düzenleme:
bız dısardaydık ayrılık kararı alınca bır baglantım kalmasın ıstedım.ben okulu bıtırdıgım ıcınde esyalarımı oraya bırakmıstım.hepsını bır anda goturmem mumkun degıldi sınavdan sınava geldıkce esyalarımı goturyodum o nedenle son esyalarım cocuktaydı.

Yani hep cocukta kaliyodun esyalarin onda olduguna gore? Kaynananin o cirkin lafini anladinmi simdi?

Ama sende bi cvp veriyosun bi vermiyosun guzelim..

hayır ben evde kalıyodum okul bıtınce esyalarımın hepsını cocuga bıraktım.sınava geldıkce yurtta kalıyorum ben.normalde bıttı okulum bır kac dersım var onların vıze fınalıne gırdıkce esyalarımı memelekete tasıyodum yanı ne ısım var yoksa.

Konu sahibesi önce kız istemeye gelirken bilezik getirilir dedi, sonra sanki kız isteme söz nişan berabermiş gibi gösterdi, ben anlamadım hangisi doğru. Neden bana amerikan kız örneği verdiniz anlamadım. Türkiye'de de anlattığınız olay yaşanabiliyor, usulen kız istiyorlar o kadar, gerisini hep kendileri yapıyorlar. Pek çok tanıdığım, çalışan bayanın olduğu çiftler özellikle, hemen hemen herşeyini kendileri aldılar, beraber, kendi emekleriyle.
Herkes güzel hediye ister, güzel takı ister. Ben de şimdi klasik türk bileziği yerine ne bileyim desenli mesenli künye isteyebilirdim, benim zevkime daha çok uyuyor çünkü, bileziği ben takmam etmem. Ama bilezik taktılar, Allah razı olsun. Gönlünden bu koptu.
Belki kız istemede değil düğünde çok güzel bir şey takacaktı konu sahibesinin kv, o yüzden parasını harcamak istemedi, bunu bilemeyiz. Belki kız istemede bilezik kavgası çıkmasaydı nişanda güzel bir şey takacaktı. Bunu da bilemeyiz. (bana hala o olaylar ayrıymış gibi geliyor) Belki de kız istemede bilezik takılmaz çünkü gerçekten yok böyle bir adet, o yüzden ciddiye almamışlardır. Sanki insanların mecburiyeti varmış gibi konuşuyorsunuz. Neymiş hevesi kursağında kalmış. İnsanlar nelere heves ediyorlar, hepsinin dilediği oluyor sanki.
Arkadasım konu sahibesine belki nişanda daha iyi bisey getirilecekti,hatta kız tarafı bilezik demeseydi onlar istemeye gelirken belki gumus gondol getireceklerdi(bizim oralarda da adet budur) mesele bu degil ki.kız tarafı bizde usul budur demiş,oyle atla deve de istememiş,maddi durumu yerinde olmasına ragmen bu kızın gozune soka soka ''seni altınsız da alırım'' muamelesi asıl mesele ki k.v agzıyla soylemiş.ee ne olmus kızın kalbi kırılmıs olan bu.ben de diyorum ki dugunlerde nisanlarda kıza bişeyler takılması ulke genelinde adettir,hickimse de buna ilk defa duyuyormus gibi tepki vermez,garipsemez.ee neden o zaman '' bak gelin musveddesi sen biseler iste dur ben sallamıyorum seni,sana gunahımı vermem'' moduna girer k.v ler ? bu bence ego tatmininden baska bisey deil.
o amerikan ornegini neden verdiğimi tekrar acıklayayım madem.evet dediğiniz gibi herseyini kendi yapanlar vardır,hatta ailesine dugun davetiyesi gonderenler de vardır.su da vardır bu da vardır.ama burda soz konusu olan sey toplumun genelinin nasıl oldugu.istisnaların ne yasadıgı degil.
''Gelin olacak kıza erkek tarafı gucu elverdiğince takı takar'' bu cumleyi bu topraklarda yasayan her erkek annesi her genc kız her k.v her k.p bilir mi ? bilir.komsusundan atasından akrabasından gormus mudur ? gormustur.bilmesine ragmen maddi durumu da varsa inadına yapmıyorsa bu artniyettir.konu sahibinin butun hayatını detaylı bilemiyorum belki k.v baska bisey gordu istemedi o yuzden inat etti bilemeyiz.ama baska bir neden yoksa durumu da varsa ve yapmamısa bencil paragoz belesci ego tatmincisi vs ne derseniz diyin.benim gozumde ayıp etmiştir,bir nevi cingeneliktir.(bu arada konu sahibinin annesinin bilezik alınmadı diye agzını acıp gozunu yumması da aynı derecede ayıp,ama kim asıl hatalı derseniz bence ayıpları ilk baslatan taraf hatalıdır)
Ayrıca herseyini kendi yapan insanların da cok buyuk bir cogunlugu(yine istisnalardan bahsetmiyorum) k.v k.p lerin durumu iyi olmasına ragmen hicbisey yapmadıgında buna içerliyorlar mı yoksa en dogal seymiş gibi mi karsılıyorlar, bir dikkat edin derim.
Bir de '' Neymiş hevesi kursağında kalmış. İnsanlar nelere heves ediyorlar, hepsinin dilediği oluyor sanki.'' siz de gelinine ayıp etmiş veya edecek bir k.v adayısınız sanırım :ssz: yoksa kim birilerinin hevesinin kursagında kalmasını birilerinin uzuntusunu mustahak bir durummus gibi karsılar ki ?

Arkadasım konu sahibesine belki nişanda daha iyi bisey getirilecekti,hatta kız tarafı bilezik demeseydi onlar istemeye gelirken belki gumus gondol getireceklerdi(bizim oralarda da adet budur) mesele bu degil ki.kız tarafı bizde usul budur demiş,oyle atla deve de istememiş,maddi durumu yerinde olmasına ragmen bu kızın gozune soka soka ''seni altınsız da alırım'' muamelesi asıl mesele ki k.v agzıyla soylemiş.ee ne olmus kızın kalbi kırılmıs olan bu.ben de diyorum ki dugunlerde nisanlarda kıza bişeyler takılması ulke genelinde adettir,hickimse de buna ilk defa duyuyormus gibi tepki vermez,garipsemez.ee neden o zaman '' bak gelin musveddesi sen biseler iste dur ben sallamıyorum seni,sana gunahımı vermem'' moduna girer k.v ler ? bu bence ego tatmininden baska bisey deil.
o amerikan ornegini neden verdiğimi tekrar acıklayayım madem.evet dediğiniz gibi herseyini kendi yapanlar vardır,hatta ailesine dugun davetiyesi gonderenler de vardır.su da vardır bu da vardır.ama burda soz konusu olan sey toplumun genelinin nasıl oldugu.istisnaların ne yasadıgı degil.
''Gelin olacak kıza erkek tarafı gucu elverdiğince takı takar'' bu cumleyi bu topraklarda yasayan her erkek annesi her genc kız her k.v her k.p bilir mi ? bilir.komsusundan atasından akrabasından gormus mudur ? gormustur.bilmesine ragmen maddi durumu da varsa inadına yapmıyorsa bu artniyettir.konu sahibinin butun hayatını detaylı bilemiyorum belki k.v baska bisey gordu istemedi o yuzden inat etti bilemeyiz.ama baska bir neden yoksa durumu da varsa ve yapmamısa bencil paragoz belesci ego tatmincisi vs ne derseniz diyin.benim gozumde ayıp etmiştir,bir nevi cingeneliktir.(bu arada konu sahibinin annesinin bilezik alınmadı diye agzını acıp gozunu yumması da aynı derecede ayıp,ama kim asıl hatalı derseniz bence ayıpları ilk baslatan taraf hatalıdır)
Ayrıca herseyini kendi yapan insanların da cok buyuk bir cogunlugu(yine istisnalardan bahsetmiyorum) k.v k.p lerin durumu iyi olmasına ragmen hicbisey yapmadıgında buna içerliyorlar mı yoksa en dogal seymiş gibi mi karsılıyorlar, bir dikkat edin derim.
Bir de '' Neymiş hevesi kursağında kalmış. İnsanlar nelere heves ediyorlar, hepsinin dilediği oluyor sanki.'' siz de gelinine ayıp etmiş veya edecek bir k.v adayısınız sanırım :ssz: yoksa kim birilerinin hevesinin kursagında kalmasını birilerinin uzuntusunu mustahak bir durummus gibi karsılar ki ?

bırgun böyle bır sey yasayacagımı hıc dusunmezdım herkesın basına gelebılecek bı olay bence cok fazla elestırdıler tam olarak hıssettıklerımı yazmıssınız cok tsk ederım.zira paragoz ve cıngene bır tıp olsaydım aılemden gızlı ıs cevırmez o gun herseyı desıfre ederdım.hayırlısı dıyorum artık:(

Yıllardır takip ettiğim foruma yıllar sonra üye oldum.. Sizin durumunuzu okuyunca içim burkuldu.
Neden biliyor musunuz?
Evlenirken bütün eşyaları annemle yıllardır alışveriş ettiğimiz bir mağazadan 36 ay taksitle ve iki katı fiyata aldırdı eşimin ailesi.
Ve istemeye geldiklerinde babam vermeyecekken binbir vaat verdilerdi... yaşlı başlı insanlar...
Neyse eşim eşyaları ödeyemeyince annemin hayattaki tek varlığı olan evini elinden alacaklardı.. Babamın haberi yok..
Beni okuduğum devlet üniversitesinden özele geçirttiler bir de, şimdi maddiyat yüzünden son sınıftan atılmak üzereyim.
Ben onlardan iyi bir gelinlik istedim sadece. Ailede onca paralı insan var, az kalsın evlenemiyorduk gelinliği almak istemediler nikaha bir gün kala
Bir otizmli bir de bebek iki kızım var üstelik.
Neyse ki kayınpederi ikna etti de eşya için kredi çekildi ama sekizbinlik mal için yirmialtıbin ödediler.
He sen bilezik diyorsun ya, bütün evlilik param altın vs. 4000 tl idi. Ve boynumda kolyem bile yoktu. Anne babamın güçlerince taktığı iki bilezik dışında, ki onların da içi boştu. Bu yani.
Babam kendim ödeyeceğim yirmi otuz kişi yemek yiyelim dedi. Para vermek zorunda kalacağız diye yapmadılar.
Sevmesek birbirimizi çoktan biterdi...
Senden alınacak bir sürü ders var.
O seni çok sevse, sen fevri davransan bile annenle konuşurdu.
İstemeye gelirken ailecek, bizim durumumuz bu. Gönül ister kızımızı adetinizce alalım ama biz şunu şu kadar yapabiliriz. Yaparız demek kolay ama yapamazsak yalancı oluruz. Biz yalan sevmeyiz diyebilirlerdi.
Muhtemelen maddiyatçı olmanız göz korkutmuş
Ve iletişim kurup gerçekte anlaşamayacak kadar birbirinizden uzakmışsınız ki bu seviyeye gelmiş herşey.
Sen ne diye herşeye anneni katıyorsun azıcık denge kurar insan.
Daha çok çıkacak ders var..

Back
X