• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hersey yalanmıs.tam bir adi cıktı:(

Valla ben sizin mantiginizdaki insanlari anlamiyorum kizin annesi alt tarafi bi tane bilezik istemis o da nisanda 10 değil araba degil ev degil iste bunu nisanlisi da alabilirdi
alinmiycak bisey degil
ayrica arkadas daha nisanlanmadan her haftasonu kaynanasinin evini temizleye gidiyormus ve evde kizlari oldugu halde
ve kayinvalide buna ben seni altinsizda alirim diyomus
kizin annesi o bikezigi sonucta kendisi icin degil kiz icin istiyor
kv o bikezigi taksa kizin annesine mi takiyo yine kendi ogluna gitmiycek mi o altin
ama sizdeki mantik kiz ailesinin dusenceleri onemli degil aman erkek tarafini kacirmayalim kizin varmi bilmiyorum ama
birgun kiziniz evlenmek istediginde sizde kiziniz icin en iyisini istersiniz
ve gelin kayvalideye saygi duymak disinda hicbir gorevi yoktur siz cok istiyorsaniz kulu kolesi hizmetcisi olursunuz kayinvalidenizin o da sizin dusunceniz saygi duyarim
ama su ayrimi kaldirin onalrin ki anne babaysa bizomkide anne baba

Bendeki mantigi zaten anlamamissiniz. Bosverin.
Benim isteme huyum yoktur hanimefendi. Kendi anam babamdan harclik bile istemisligim lise donemine kadar. Kaldi ki ilk defa tanistigim insandan altin isteyeyim. "Ama alt tarafi bilezik yahu, ev mi yat mi kat mi" diye uste cikmam. Zihniyetlerimiz cok ters. Siz ne istiyorsaniz istersiniz, ben ve ben gibi istemeyenleri anlamaniza gerek yok. :ssz:

Valla ben sizin mantiginizdaki insanlari anlamiyorum kizin annesi alt tarafi bi tane bilezik istemis o da nisanda 10 değil araba degil ev degil iste bunu nisanlisi da alabilirdi
alinmiycak bisey degil
ayrica arkadas daha nisanlanmadan her haftasonu kaynanasinin evini temizleye gidiyormus ve evde kizlari oldugu halde
kv o bikezigi taksa kizin annesine mi takiyo yine kendi ogluna gitmiycek mi o altin
ama sizdeki mantik kiz ailesinin dusenceleri onemli degil aman erkek tarafini kacirmayalim kizin varmi bilmiyorum ama
ve gelin kayvalideye saygi duymak disinda hicbir gorevi yoktur siz cok istiyorsaniz kulu kolesi hizmetcisi olursunuz kayinvalidenizin o da sizin dusunceniz saygi duyarim

Bastan sona kadar katiliyorum. Resmen durmadan kiz tarafi taslaniyor. Halbuki hic bisi yok bunda. Heleki nisansa. Eger kiz kaynanasina o kadar sey yapmak zorundaysa kizin anasida ister arkadas allah allah. Ne bilezikmis ya. Kiz bide yuz kere ifade etti olay sadece bikezik degil diye. Bazilari geliyo direk yorumlara gore yorum yapiyo:). Oda der kaynana atiyorum 8 bilezik diye dugunde anlasiliyo 1 tanesi nisanda takilir geriside dugunde. Yani kaynana uzlasmak istememiski hic. Verilmis sadakan varmis bosver sana kiymet gosterenlerle evlenirsin. Kaynana kiz evinde is yaparken iyidi giki cikmamis masallah. Hosuna gidiyo gelinine bi bikezik layik gormemis. O an paralari yok diye bisi olmamis varda alinmamis inadinaaa

Bastan sona kadar katiliyorum. Resmen durmadan kiz tarafi taslaniyor. Halbuki hic bisi yok bunda. Heleki nisansa. Eger kiz kaynanasina o kadar sey yapmak zorundaysa kizin anasida ister arkadas allah allah. Ne bilezikmis ya. Kiz bide yuz kere ifade etti olay sadece bikezik degil diye. Bazilari geliyo direk yorumlara gore yorum yapiyo:). Oda der kaynana atiyorum 8 bilezik diye dugunde anlasiliyo 1 tanesi nisanda takilir geriside dugunde. Yani kaynana uzlasmak istememiski hic. Verilmis sadakan varmis bosver sana kiymet gosterenlerle evlenirsin. Kaynana kiz evinde is yaparken iyidi giki cikmamis masallah. Hosuna gidiyo gelinine bi bikezik layik gormemis. O an paralari yok diye bisi olmamis varda alinmamis inadinaaa

Sıkıntı şunun anlaşılmamasında, ne kız kaynanasına o kadar şey yapmak zorunda ne de adettendir diye bir şeyler diretilmek zorunda. Ya da birinden biri zorundaysa diğeri de yapılsın o zaman deniliyor. Burda yorum yapan pek çok insan altın üzerinden pazarlık olayına da karşı zaten. Olmadı dünürler el sıkışsın kurbanda olduğu gibi, 15 bilezik 10 bilezik 13 bilezik 8 bilezik diye anlaşma yapsınlar.

Ben gene bilezik istenmesine bir derece bir şey demiyorum da bilezik alınmadı/geç alındı diye dünya yıkılırsa başlarına sonunda kargodan beklemenin abes karşılanması değişik. Ki ayrılık durumlarında bu tarz şeylerin iadesi de "adet"ten değil mi?

alinmiycak bisey degil

Niye öyle diyorsunuz ki? Adetlerimizde altın kadının değil midir? Oğluna falan gitmiyor yani.

Bendeki mantigi zaten anlamamissiniz. Bosverin.
Benim isteme huyum yoktur hanimefendi. Kendi anam babamdan harclik bile istemisligim lise donemine kadar. Kaldi ki ilk defa tanistigim insandan altin isteyeyim. "Ama alt tarafi bilezik yahu, ev mi yat mi kat mi" diye uste cikmam. Zihniyetlerimiz cok ters. Siz ne istiyorsaniz istersiniz, ben ve ben gibi istemeyenleri anlamaniza gerek yok. :ssz:

Sevdecim derdimizi anlatamayacağız galiba:1:böyle yaparak,kadınları alınıp verilecek bir mal gibi gösterdiklerinin farkında değiller.Bu adetlerin hepsinin temelinde yatan düşünce şu:Biz kızımızı size veriyoruz(adeta bir mal gibi),siz bize karşılığında ne vereceksiniz bakalım?Bu adetler neyse ki kadınların da özgürleşmesi ve değerlerinin artmasıyla-yani kadınların erkeklere bir lütuf olduğu düşüncesinin azalmasıyla- yok olmaya yüz tutuyor tüm dünyada.Lakin kimi insanlar bunun hala kadına bir hediye,bir iyilik olduğunu zannediyor.Ne yapalım herkesin hayat görüşü farklı,kadın erkeğe bakışı da.:ssz:Bunları görünce Türkiye'ye dönmeye korktuğun oluyor mu?:1:

Son düzenleme:
Ben bu altın olayına insanımızın bakışını çok değişik buluyorum. Yeri geldi mi burda yurt dışına tatile gitmekle ilgili bir şey yazarken çekiniyorum. Biri imrenir diye. "Ama aslında altı üstü bir bilezik ya yat kat istemişler ki" cümlesindeki bilezik fiyatına belki de en pahalı tatilim. Altını hem bir küçümsüyoruz hem de yere göğe sığdıramıyoruz. Kuzenin urfada öğretmenlik yapıyor. O kadar fakir öğrencileri varmış ki ufak ufak yardım etmeye başlamış. Sonra bir veli toplantısında bakmış ki annelerinin kolu bilekten dirseğe burma dolu. O çocukların ayakkabılarının altı delik ama yooo o bileziklerden biri bozdurulamaz. Sonra nasıl gösteriş yapacak kv ya da gelin artık her kimse o çok meşhur "elaleme".

Hadi ülkenin bir kısmı cahil de. Okumuş etmiş bir konuma gelmiş insanlar hala bu altını neden bu kadar önemser, neden kalp kırar anlamam.

Sevdecim derdimizi anlatamayacağız galiba:1:böyle yaparak,kadınları alınıp verilecek bir mal gibi gösterdiklerinin farkında değiller.Bu adetlerin hepsinin temelinde yatan düşünce şu:Biz kızımızı size veriyoruz(adeta bir mal gibi),siz bize karşılığında ne vereceksiniz bakalım?Bu adetler neyse ki kadınların da özgürleşmesi ve değerlerinin artmasıyla-yani kadınların erkeklere bir lütuf olduğu düşüncesinin azalmasıyla- yok olmaya yüz tutuyor tüm dünyada.Lakin kimi insanlar bunun hala kadına bir hediye,bir iyilik olduğunu zannediyor.Ne yapalım herkesin hayat görüşü farklı,kadın erkeğe bakışı da.:ssz:Bunları görünce Türkiye'ye dönmeye korktuğun oluyor mu?:1:

Olmuyor. Cunku boyle zihniyette degilim, tek olmadigimi da biliyorum. Bildigim kadariyla benim sulalemde de boyle alacak verecek (kiz-altin) kavgalari olmadi. Medeni yasayan insanlariz biz, cevrem de bu sekilde. Benim evlenecegim insan da bu sekilde olur. Etkilenmiyorum o yuzden.

Kizlari mal gibi gosterdiklerinin farkinda degiller, katiliyorum. Yok belese mi gideceklermis de, gelin aliyorlarsa altin da verecekmlermis! Bunu diyenler, adamin bilezigi geri istemesine de karsi cikiyor ha. Celiskiye bak. Onlarin mantigina gore, adam kizi iade edip parasini da geri istemis iste. Niye almadigi kizin parasini versin, degil mi? Kiz geri veriliyorsa altin da geri istenecek tabii. :ssz:

Kendimden bir ornek vereyim ben yurt disindayim esim tr den. Dugun masrsflari felsn gorumcemden alindi borc olrak o borcu biz odedik calisarsk. Bisi istrmedim durumlari yoktu. akrabalari kiz saf dediler.. gelinligimi dsmatligimizi kendimiz aldik malum alma durumumuz yok drdiler bende ailemin almasini istrmedim. Bende anama babama cokndeger veren bir kizim. Neyse buraya geldik. Evi hazirladim tek basima dayadim dosedim zorlukmcekmiyeljm diye. Cok fedakar senin yaptiigini koydeki kizlar bile yapmiyo bilmedikleri yok dediler erkek tarafi herseyi kabullendirdim ailemee. Babam hep dediki benim kizlarim istrdikleri ile evlenecekler nolursa olsun uzlasilacak. Gel zaman gitnzaman. Cok fedakarlik yaptim. Cok seyde sustum aman tatsizlik olmasin diye.

Simdimi kiymetim cok degerli..hayir degil. Babasi istedikce istiyor ve diyoki bana bisi olursa yukarisi kucuk ksycnimin assasi buuuyuk kaynimin obur evide kizlar paylassin haa gorumcemin ogluna kadar bisi dedi. Benim esim icin sende suraya ev yap senin olsun dedi. Olan evler ici masraflari para lazim oluyo bizden istiyo. Kayinlarim bekae bizim iki evladimiz var.

Cok fedakarlik yaptim tok gozlu bir aileyiz zaten. Karsiligi nasil ama. Alttan aldim aldim. Ve bizden cikiyor. Bu yuzden cok tartisiyoz esimle . O yuzden cokta fedakarlik iyi degil. Haaa iyidir tabiiki ama kiymet bilene

Bilezigi istrrken ayiplsdigini arkadaslarin nerde okudun? Ayrilirken altin yerine duygusallik varsa bsska seyler konusulur once diye uzulmus arkadas. Kimsenun altinin uzerine yatmaya niyet yok zaten. Hicbiyerdede yazmiyor bu

içime su septiniz yeminle:)

Bilezigi istrrken ayiplsdigini arkadaslarin nerde okudun? Ayrilirken altin yerine duygusallik varsa bsska seyler konusulur once diye uzulmus arkadas. Kimsenun altinin uzerine yatmaya niyet yok zaten. Hicbiyerdede yazmiyor bu

pamukkale üniversıtesınde okudum.ben onun ne sekılde para kazandıgını bılıyorum altınının yada hıcbırsyının uzerıne yatacak adilikde degılım.tesekkur ederım anladıgınız ıcın benı

Adetlere karsiiysaniz o zaman kimse bohca hazirlamasin hatta kiz istenmeye bile gidilmesin adet ya! Nasilsa anlasmislar babaya ne demek duserki ddimi. Adetlerimizde boyle yok olup gitsin zaten. Dimi?
Yada direk hristiyanlar gibi brraber yasansin nolcakki. Adetlerimizi bu kadar kucumsemeyin arkadaslar..

Bisi diyimmi eger bu adetler sevincle yerine getirilseydi kimse kimseyi ayiplamazdi burda..

Adetlere karsiiysaniz o zaman kimse bohca hazirlamasin hatta kiz istenmeye bile gidilmesin adet ya! Nasilsa anlasmislar babaya ne demek duserki ddimi. Adetlerimizde boyle yok olup gitsin zaten. Dimi?
Yada direk hristiyanlar gibi brraber yasansin nolcakki. Adetlerimizi bu kadar kucumsemeyin arkadaslar..

Bisi diyimmi eger bu adetler sevincle yerine getirilseydi kimse kimseyi ayiplamazdi burda..
Hristiyanlar beraber mi yaşıyormuş?

Son cümleniz dışında herşeye katılıyorum. Ama kız alıyorlar tavuk değil de ne? Bu kız, affedersiniz, bir mal mı satın alınacak? Gençler evleniyor, yuva kuruyorlar, kimse kimseyi satın almıyor satmıyor. Bu kız satın alma fikrini de bir türlü anlayamıyorum.
Evet,gencler yuva kuruyor,ama bizim toplumumuzun da bir gercegi var.her kız evlilik oncesi ceyizini ozenle hazırlar mobilyası guzel olsun ister takılar gonlunce olsun ister,heveslenir.belki bir amerikan kızı icin hic onemi yoktur ama bu toplumda buyumus bir genc kız için durum bu.ve işte tam da bu noktada maddiyat devreye giriyor.kızı satın almak satmak degil bu,gonlunu hos tutmak,boynu bukuk kalmasın hevesi kursagında kalmasın diye ugrasmak.ee butun bunlar da parayla oluyor.maddi durumu elverdigi surece kızın gonlunu yapmaya ugrasmayan erkek tarafı bence tam anlamıyla belesci,cimri vs dir artık adına ne derseniz.altını ciziyorum maddi durumu iyi olmasına ragmen yapmıyorsa.cunku biliyoruz ki bu zamanlarda kalp bi kere kırılınca o kırıklık bir omur duzelmiyor,burada da okuyoruz hep.amerikada avrupada gencler evlilik teklifinde tektası takınca nisanlanmıs oluyorlar,herseylerini kendileri yapıp ailelerine dugun davetiyesi yolluyorlar.ama bizim toplumumuzda boyle degil.o yuzden bu nisan dugun zamanı erkek tarafının agzında dolanan ''bizde oyle adet yok'' lafı cidden cok komik oluyor.kucultuyorlar kendilerini.

Niye evlenmeden beraber yasamiyolarmi? Haa evlenenlerdr var tabii ama coguda brrabrr yasiyo evlenmeden isvicrede oldugum icin bildigim ornekler veriyorun.

ama keske kendini agirdan alsaydin gulloz gece onikide orda ne isin var ki senin hersey olmus bitikten sonra?

Evet,gencler yuva kuruyor,ama bizim toplumumuzun da bir gercegi var.her kız evlilik oncesi ceyizini ozenle hazırlar mobilyası guzel olsun ister takılar gonlunce olsun ister,heveslenir.belki bir amerikan kızı icin hic onemi yoktur ama bu toplumda buyumus bir genc kız için durum bu.ve işte tam da bu noktada maddiyat devreye giriyor.kızı satın almak satmak degil bu,gonlunu hos tutmak,boynu bukuk kalmasın hevesi kursagında kalmasın diye ugrasmak.ee butun bunlar da parayla oluyor.maddi durumu elverdigi surece kızın gonlunu yapmaya ugrasmayan erkek tarafı bence tam anlamıyla belesci,cimri vs dir artık adına ne derseniz.altını ciziyorum maddi durumu iyi olmasına ragmen yapmıyorsa.cunku biliyoruz ki bu zamanlarda kalp bi kere kırılınca o kırıklık bir omur duzelmiyor,burada da okuyoruz hep.amerikada avrupada gencler evlilik teklifinde tektası takınca nisanlanmıs oluyorlar,herseylerini kendileri yapıp ailelerine dugun davetiyesi yolluyorlar.ama bizim toplumumuzda boyle degil.o yuzden bu nisan dugun zamanı erkek tarafının agzında dolanan ''bizde oyle adet yok'' lafı cidden cok komik oluyor.kucultuyorlar kendilerini.

Iste aynen bunu anlatmak istedim

Niye evlenmeden beraber yasamiyolarmi? Haa evlenenlerdr var tabii ama coguda brrabrr yasiyo evlenmeden isvicrede oldugum icin bildigim ornekler veriyorun.

ama keske kendini agirdan alsaydin gulloz gece onikide orda ne isin var ki senin hersey olmus bitikten sonra?

Bende isvicredeyim.10 sebe beraber yasayip nasil eclenmiyorlar hayret ediyirum.madem okadar seciyorsunuz niye evkenmiyorsunuz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X