• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hersey yalanmıs.tam bir adi cıktı:(

gulloz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014
38
2
1
Denizli
kızlar bileziğini gönderdım cocugun hersey ıcın hayırlısı dıyorum herkese yorumları ıcın cok tesekkür ederim.bı cok sey yazdım ama bılezık konusuna takıldınız sadece evet onu ezdırdım orada ama onun aılesı tarafındanda ezıldıgım bır cok konu olmustu.ne olursa olsun onun ıcın mucadele ettım sevdıgım ıcın.ben mücadelecı bır ınsanım elımden gelenı yaptıgımı dusunuyorum evet tabıkı hatalarımda oldu hersey ıcın hayırlısı olsun.ve sunuda eklemek ıstıyorum her ıkı tarafda bırbırlerının kulturlerıne saygı duymalıydı bu olmadı bunu duzeltecek bızdık ama tek kısının ıstemesıyle hıcbırsey yürümez suan olayların etkısındeyım ve dogru duzgun cumle bıle kuramıyorum lütfen kusura bakmayın.buraya yazdıgıma gore elestırıye acıgım ama acımasızca elestırılerde gordum arada üzüldüm.ben 1.5 yıl emek verdım o ınsana ve benım paragoz bır ınsan olmadıgımıda gayet ıyı bılır.cocugun benden kacdıgını dusunenler olmus cunku:)boyle bırsey herkesın basına gelebılır ve olaylar sızlerıde bu noktaya getırebılır.

Son düzenleme:
Tüm bunlar bilezik için mi oldu?

Çıkıp annene benim için önemi yok bileziğin onunla mutluyum, sakın bir şey söyleme anne diyemedin mi?
Valla bana nişanda kuru alyansım takıldı. Herkes ne taktılar diye sordu hiç dedim, ne düşünürler umursamadım.
Bilezikle mutluluk olmazdı bana göre. Haa kıymetli oldum mu? Hayır kimse bu kız da ne tok gözlü helal olsun
demedi. O da ayrı:ssz:

Yine de sevgi varsa ortada gelenek, görenek, bilezik yalan olur diye düşünüyorum.
Ben çok büyük bir adilik göremedim.
Sanki bilezikle başlayan gerginlik, annenin arayıp ağzına geleni saymasıyla büyümüş.
Nişanlın da olamayız biz algısı oluşmuş. Bari bileziğimiz gitmesin moduna geçmiş..
Üzücü ama çoğu aynısını yapar..

Ben aşkımı kaybetmişim bileziği ne yapayımmm ühüüüüü :43: diyenini duymadım..

Bazı insanlar ailesine ve onların düşüncelerine okadar önem veriyorlarki..... yaşadıkların için çok üzüldüm allah yardımcın olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bilezikte olmasaymıs yani..ılk defa duydum böyle bir şeyi.
ben olsaydım annemı o konuda sustururdum.:ssz:
ama şu da bir gerçek; bir bilezik için bu kadar dalavereye de gerek yokmus, gerçek yüzleri çıkmış.
ve burada anlaşılan, sen ve o annelerinizin sozunden cıkmayan 2 ınsanmıssınız :34:
evlenseydınız bıle, aile yuzunden ayrılırdınız bence

Sizin iliskinizi bitiren anneniz. Bir insan kizini emanet edecegi birine nasil boyle davranabilir? Anne olabilmek boyle bir sey degil. Nisanliniz oyle bir anneyle ve ona hak veren kiziyla basa cikamayacagini dusunmus belli ki.

Çok üzgünüm ama dürüst olmak gerek siz sadece karşı tarafı sucluyorsunuz.Ben demiyorum ki siz kesinlikle haksizsiniz ama adi çıktı lafını kullanmanızı bile yakıştıramadım ne olursa olsun bu adamı bir zamanlar sevmissiniz.Hatalar karşılıklı olarak yapılır bana göre hatasını anlayan da düzeltmeye çalışır.Durum bole olmuştur yapcak bisi yoktur bunların hepsi size kalmış şeyler ama tek taraflı da bakmayın.Hakkınızda hayırlısı olsun.En kısa zamanda daha sağlıklı bakarsınız yeni durumlara ve olgulara bu durumları da asarsiniz.

Beni 5 aylik hamileyken birakip giden bir kocayi tanidiktan sonra sana tek bisey soyliycem: al o bilezigi gonder. Paketin icine de okkali bi kufur yaz. Iyi olmandan anlamaz onlar. Kotulukten anlarlar. Hiiccc canini sikma senden iyisini bulamaz hakettigini Allah ona verir. Terbiyesiz adam. Bilezigi utanmadan da laf etmis. Canim benim sen bi de bu adam icin uzuluyosun oyle mi? Ah yerinde olucam ki kargo yerine o adamin burnundan gelirdi o bilezik.
Uzulme canim. Ohooo yasin daha kucucuk Allah a hep dua et hayirli insanlarla karsilastirsin seni.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bi bilezik icin bu kadar cingar cikarsa o da kargola der yani. Adamin acisindan dusunelim. Senin erkek kardesin yada abin var, bi kizi istemeye gidiyosunuz kizin tarafi tutturuyo bizde adettir bilezik diye. Ki sana idare et alicaz demis ne var ki bunda. Niye bunu rahatlik olarak goruyosun anlamadim. O an maddi durumu imkani el vermemistir, olabilir.. Ama ne bilim ya bi bilezik icin bu kadar olay cikinca cocuk madem bilezik icin ayrildik geri istiyim demistir. Bilemedim.

Senin ne suphelerin vardi bu kismi anlamadim bi de

Ve yazdiklarimi kesinlikle kotu niyetle yazmadim, farkli acilardan bakabilelim diye yazdim

Arkadasm bana kizma ama sen haksizsin ben evlendm malatyaliyim esimin babasi uyduruk 5 bilezik takti bizde adet oyle degildir en az 100 gr olmali ama annemde bende esimi sevdigimiz icin ses etmedik. Dahasida var esim tek basina ev dizdi ama sevgi herseyin ustune cikti esimde hala annem birseye itiraz etmedigi icin minnettardir annem diye gezer:17:

aynı seylerı yasayanların kendınden cok seyler bulacagından emınım.yaklasık 1,5 yıllık bır ılıskımız vardı ve ben bu ınsanı hıc tanıyamamısım ıcınde süpheleri olanlar bu yazıyı okusunlar ve benım gıbı bır hataya dusmesınler.
suan kendımı bı bosluga bırakılmıs gıbı hıssedıyorum.24 yasındayım ve kımseye boyle baglanmadım sevmedım oylekı evlenmek aklımdan gecmezken evlenmeyı dusundum nısanlandık unıversıtedeyken tanıstık o denızlı ben malatyalıyım.zorlukk gormus herseyı yasamıs bır ınsandı sorumluluk sahıbıydı ıyı aıle babası olur dıye dusundum aılesıyle tanıstık aılesıde ıyıydı ama ısın ıcıne aılelerımız gırdı nısanlandık.gelenek gorenek olayları ısın ıcıne gırdı hersey karıstı bızde kız ıstemeye gelırken 1 bılezık getırılır soylemıs annem annesıne gelırken onu getırmemıslerdı.kardesımden aldık taktılar bana gostermelık ele gune karsı daha sonra bana aldı o.ama o gunum zehır oldu kayınvalıdem bunu tak bır ıkı ay sonra alırız falan dedı.bızde boyle bır gelenek yok dedı. benım salterler attı orada konu bılezık degıl aslında onun bu kadar rahat olması.neyse zaman gectı annem bu olayı ogrendı ve nısanlımı aradı actı agzını yumdu gozunu gızlı ıs cevırıyosunuz falan dedı ve cocuk benı 4 5 gun aramadı ne benı ne aılemı.ben cok uzuldum yalnız basıma kaldım.baska sorunlardada aynı yıne yalnızdım.aıleme mahcup oldum.benı hıc aramıyodu baska nısanlılara bakıyodum kımse bızım gıbı degıldı.sureklı tartısıyoduk. aramız acıktı görüsmedık 10 gun o surecde aılemıde aramamıs annemler sureklı bana soruyodu artık bahanem kalmadı.sonra sınav ıcın denızlıye gıttım konustuk ve ayrılmaya karar verdık ne o benı ne ben onu anlıyodum.ayrıldık ben gece yarısı valızımı alıp arkdasıma gıttım ve benı cok yaralayan sey onun bana kapıyı acması oldu:(digergun aılesı aradı benı o benım aılemı aramadıgı ıcın bende onun aılesının yanına gıtmemıstım cunku o aksam oraya gıttık aılesıyle herseyı konustuk ama bos.sureklı bız olamayız dıyodu.ben mucadele edıyodum o sadece olmaz deyıp duruyodu ve sonunda bende dayanamadım ayrıldım artık.aynı anda gıttım bıletımı aldım ve ondan ayrılmamın 5.DAKIKASINDA BANA BILEZIGI KARGOLARSIN diye msj attı sok oldum basımdan kaynar sular dokuldu. benım sevdıgım gıtmemek bırakmamak ıcın onca dırendıgım ınsan bana gıtme demedı bıle sadece bu mesajı yazdı bunlar dun oldu.benım ıcım yanıyo kavruluyo nefes alamıyorum.basımı yastıga koydugumda dıger tarafa cevırmek bıle ıstemıyorum.onu ALLAH a havale edıyorum.ben ki ona anne kardes eş hersey olmustum her eksıgı gormezden gelmıstım.onun ıcın deger dıye ama ben bosa yasamısım.kendıme kızıyorum yazıklar olsun.nefes alamıyorum.sadece dua edıyorum.ama hala sevıyorum en kötüsüde bu.

Canım,
Belki ailen yüzünden ama sende bir bilezik için annen aracılığıyla da olsa o çocuğu ezdirmişsin, dengeyi kuramamışsın. Aileler işin içine karışınca evlenene dek iki kişinin dengeyi sağlaması gerekiyor. Bir bilezik yarım altın çeyrek bilmem ne bunların hesapları da olaya karışınca işler böyle oluyor işte..
Ayrılmanız iyi olmamış tabii ki ama onun açısından düşünürsem sanırım baskı altında, sevgi azalmaz hatta bekledikçe olay soğudukça hala sevdiğini anlar erkek böyle olaylarda biraz durun. sadece durun.. sonrasında belli olur işin rengi açıkcası.
Umarım hayırlısı olur, seni anlayabiliyorum ayrılık , severken ayrılmak, ayrılmak zorunda kalmak çok yaralıyor bitiriyor insanı. Sabır canım, duana devam et..
tavsiye vermemi istersen de bence sevdiğinle ailelere uyduk hata ettik ikimizde ne bilezik ne adet ne örf değil derdim sensin, onalrı karıştırmadan orta yolu ikimiz bulalım teklifinde bulun bence ama dediğim gibi olay sıcakken değil en azından bir hafta durmanı tavsiye ediyorum.
:25:

valla gelenek göreneklere hiiiç uymam bilezikmiş altınmış el ne dermiş umursamam ama yapanları uygulayanları yani bu adetleri vs yadırgamam miletimin adeti sonuçda ama senina sıl konuna gelecek olursak arkadaşım günü vadesi dolmuş baş ağrısı bahane olmuş bilezikden çıkmış kıvılcım bu olmasaydı başka bişeyden çıkacakdı alahdan ki evlenmeden uygun biri olmadığını anlamışsın hayırlısı olmuş senin için

Canım,
Belki ailen yüzünden ama sende bir bilezik için annen aracılığıyla da olsa o çocuğu ezdirmişsin, dengeyi kuramamışsın. Aileler işin içine karışınca evlenene dek iki kişinin dengeyi sağlaması gerekiyor. Bir bilezik yarım altın çeyrek bilmem ne bunların hesapları da olaya karışınca işler böyle oluyor işte..
Ayrılmanız iyi olmamış tabii ki ama onun açısından düşünürsem sanırım baskı altında, sevgi azalmaz hatta bekledikçe olay soğudukça hala sevdiğini anlar erkek böyle olaylarda biraz durun. sadece durun.. sonrasında belli olur işin rengi açıkcası.
Umarım hayırlısı olur, seni anlayabiliyorum ayrılık , severken ayrılmak, ayrılmak zorunda kalmak çok yaralıyor bitiriyor insanı. Sabır canım, duana devam et..
tavsiye vermemi istersen de bence sevdiğinle ailelere uyduk hata ettik ikimizde ne bilezik ne adet ne örf değil derdim sensin, onalrı karıştırmadan orta yolu ikimiz bulalım teklifinde bulun bence ama dediğim gibi olay sıcakken değil en azından bir hafta durmanı tavsiye ediyorum.
:25:

ha ayrıca çok özür diliyorum ama sevgilinin adi çıkmışlığı falan yok başlığın sert ve acımasızca olmuş. ve yine k bakma ama ona kızmaya da bu durumda pek hakkın yok. karşılıklı olmuş olan çünkü onu da siz aramışsınız vs..
kendiniz halledin anneler, nineler, adet.. le değil canım.
iyi geceler

İşin içine benim adetim bu senin adetin bu durumlari girdimi olay bitiyor ... Ben de boyle adet olaylari isin icine girdi ayrilmak zorun da kaldim . Ben batılıyım kendi bölgemden evlenme karari aldim..ben yapamadim anlasamadim.uzulme canim vardir bir hayir emin ol.

ha şuda var tecrübe olmuş sana bir dahakine seçeceğin insanı daha iyi gözlemlersin ailesi olsun kendi karakteri olsun ama bazen kendi ailemizi kayıtsız şartsız doğru zannediyoruz deil onlarda yanlış hatalı davranabilir bir dahakine hakimiyet kontrol senin elinde olsun ki iyi olan bir insan çıkar karşına böyle gelenek göreneklere takılıp mahvetmesine izin verme ailenin

aynı seylerı yasayanların kendınden cok seyler bulacagından emınım.yaklasık 1,5 yıllık bır ılıskımız vardı ve ben bu ınsanı hıc tanıyamamısım ıcınde süpheleri olanlar bu yazıyı okusunlar ve benım gıbı bır hataya dusmesınler.
suan kendımı bı bosluga bırakılmıs gıbı hıssedıyorum.24 yasındayım ve kımseye boyle baglanmadım sevmedım oylekı evlenmek aklımdan gecmezken evlenmeyı dusundum nısanlandık unıversıtedeyken tanıstık o denızlı ben malatyalıyım.zorlukk gormus herseyı yasamıs bır ınsandı sorumluluk sahıbıydı ıyı aıle babası olur dıye dusundum aılesıyle tanıstık aılesıde ıyıydı ama ısın ıcıne aılelerımız gırdı nısanlandık.gelenek gorenek olayları ısın ıcıne gırdı hersey karıstı bızde kız ıstemeye gelırken 1 bılezık getırılır soylemıs annem annesıne gelırken onu getırmemıslerdı.kardesımden aldık taktılar bana gostermelık ele gune karsı daha sonra bana aldı o.ama o gunum zehır oldu kayınvalıdem bunu tak bır ıkı ay sonra alırız falan dedı.bızde boyle bır gelenek yok dedı. benım salterler attı orada konu bılezık degıl aslında onun bu kadar rahat olması.neyse zaman gectı annem bu olayı ogrendı ve nısanlımı aradı actı agzını yumdu gozunu gızlı ıs cevırıyosunuz falan dedı ve cocuk benı 4 5 gun aramadı ne benı ne aılemı.ben cok uzuldum yalnız basıma kaldım.baska sorunlardada aynı yıne yalnızdım.aıleme mahcup oldum.benı hıc aramıyodu baska nısanlılara bakıyodum kımse bızım gıbı degıldı.sureklı tartısıyoduk. aramız acıktı görüsmedık 10 gun o surecde aılemıde aramamıs annemler sureklı bana soruyodu artık bahanem kalmadı.sonra sınav ıcın denızlıye gıttım konustuk ve ayrılmaya karar verdık ne o benı ne ben onu anlıyodum.ayrıldık ben gece yarısı valızımı alıp arkdasıma gıttım ve benı cok yaralayan sey onun bana kapıyı acması oldu:(digergun aılesı aradı benı o benım aılemı aramadıgı ıcın bende onun aılesının yanına gıtmemıstım cunku o aksam oraya gıttık aılesıyle herseyı konustuk ama bos.sureklı bız olamayız dıyodu.ben mucadele edıyodum o sadece olmaz deyıp duruyodu ve sonunda bende dayanamadım ayrıldım artık.aynı anda gıttım bıletımı aldım ve ondan ayrılmamın 5.DAKIKASINDA BANA BILEZIGI KARGOLARSIN diye msj attı sok oldum basımdan kaynar sular dokuldu. benım sevdıgım gıtmemek bırakmamak ıcın onca dırendıgım ınsan bana gıtme demedı bıle sadece bu mesajı yazdı bunlar dun oldu.benım ıcım yanıyo kavruluyo nefes alamıyorum.basımı yastıga koydugumda dıger tarafa cevırmek bıle ıstemıyorum.onu ALLAH a havale edıyorum.ben ki ona anne kardes eş hersey olmustum her eksıgı gormezden gelmıstım.onun ıcın deger dıye ama ben bosa yasamısım.kendıme kızıyorum yazıklar olsun.nefes alamıyorum.sadece dua edıyorum.ama hala sevıyorum en kötüsüde bu.

Ahh bizim insanımızın gelenek görenek adet sevdası... Tabi ki geleneklerimize sahip çıkmalıyız ama karşılıklı aynı geleneğe sahipsek karşımızdakinden de beklemeliyiz. Ne oldu şimdi? Bir bilezik için tepetaklak oldu herşey... Ben şahsen kendi adıma asla böyle bişey diyemezdim eşimin ailesine. Bin kere aradılar "yapmamız gereken birşey var mı?" Diye. Her seferinde teşekkür edip olmadığını söyledim. Çünkü hepsi önemsiz önemli olan eşimle benim mutluluğumuzdu. Sizde keşke uzatmasaydınız yada anneniz alttan alabilseydi. Damadıyla bu kadar erken yüz göz olmasaydı. 1 bilezik için açtı ağzını yumdu gözünü diyorsun. Tabiki de aramaz. Ben olsam bende aramam... Biraz sert yazmış olabilirim ama üzülüyorum böyle basit şeyler için insanların birbirini kırmasına.. Umarım hakkınızda hayırlısı olmuştur.

çocuk kaçmış kendini kurtarmış, bu nedir böyle? istemede bir bilezik istiyorsanız bunun sözünü nişanını dugununu hiç duşunemıyorum,
geri istemektede haklılar
:47:

bilezikle başlamış ve annen onları arayıp o şekilde konuşunca bence iş inada binmiş gibi olmuş
çocukta haliyle ailesinin de laflarıyla ayrılığa hazırlamıştır kendini

bileziğide istemesi manidarda olabilir hani bunun için bitti geri yolla gibilerinden

bence aileni bu kadar karıştırmasaydın
herkes ister herşeyi olsun ama burada bu takı tuku için biten onca ilişkiler var ki

bilezik almamışlar ...................... bileziği geri istemiş.

arada tam ne oldu anlamadım.. anneniz bir ara açmış ağzını yummuş gözünü falan..

böyle yapılırsa karşılıklı adet vs derken hatalar yürümüyor ilişkiler.. malum sonuç olmuş..

arkadaşınıza gidince kapıyı o açmış??? orasını da anlamadım.. niye kızdınız?

hayırlısı olsun sizin için de onun için de..

Kusura bakma ama ,ben bu adamda adilik adına bişey göremedim,ilişkiyi bitiren siz ve paragöz gibi görünen anneniz olmuş ,onlarda bu duygu uyanmış resmen ,ne var yani bir bilezik altı üstü ,olmasa nolur ,kaç kuruşluk şey ki bir sevgiyi bitirecek kadar üstün olmuş .hatayı kendinde ara bence ,seviyorsan da düzeltme yoluna git,ara biz neden böyle olduk ,bir bilezik için değermi de ,o da üzgündür eminim.

Back
X