• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hersey yalanmıs.tam bir adi cıktı:(

bılezık olayından once sunu belırteyım annemler aılesıyle tanısmaya geldıgında nısanlımın annesı sormustu bunu ne gelır ne gıder dıye ben hıcbırsey ıstemıyorum demıstım bohca falan ama bızım oralarda 1 bılezık takılır onuda annem soylemıs nısanlımın annesıde bızde oyle bırsey yok dıye dırettıgı ve geldıklerınde nısan gunumde bıle bunun onlarda oyle olmadıgını soyledı.olmasın onemlı degıl ama dıyebılır kızım k bakma bız alamadık yada unuttuk dıyebılırdı.ve bız bu konuyu sadece benım aıleme soylemedık o gun aılemde sonradan ogrenınce ben onları kontrol edemedım.bılezık dedıgımde bu yanı bılezık yzunden ayrılmadık bız konu ayrılmamızın ılk dakıkasında bana mesaj atması adılık degılde nedır.

Sen de ailen de bilezik bilezik diye tutturursanız o bilezik kuru bir mesajla geri istenir işte. Siz elle günle mi evlenmeyi düşündünüz yoksa sevdiğiniz insanla mı? Sevginizin, ilişkinizin arkasında duramamışsınız, bir de adama adi yaftasını yapıştırmışsınız.

ve aıle durumları gayet yerınde oldugu ıcın bu kadar sıkıntı oldu zaten.her cıft arasında boyle sorunlar olabılır savasmak bırseylerı duzeltmek bızım gorevımızdı ama o benımle konusmadı bıle.ben demıyorum tamamen o taraf hatalı bızımde hatalarımız var ben anneme engel olmalıydım tabıkı ama o anda olamadım.aılemın dusuncelerı benım ıcın cok onemlıdır ama ne gozum kapalı aıleme nede nısanlımın soyledıklerını yerıne getırmem.soyledıklerını dıkkate alırım sadece.sızce ben napmalıyım su saatden sonra

bılezık olayından once sunu belırteyım annemler aılesıyle tanısmaya geldıgında nısanlımın annesı sormustu bunu ne gelır ne gıder dıye ben hıcbırsey ıstemıyorum demıstım bohca falan ama bızım oralarda 1 bılezık takılır onuda annem soylemıs nısanlımın annesıde bızde oyle bırsey yok dıye dırettıgı ve geldıklerınde nısan gunumde bıle bunun onlarda oyle olmadıgını soyledı.olmasın onemlı degıl ama dıyebılır kızım k bakma bız alamadık yada unuttuk dıyebılırdı.ve bız bu konuyu sadece benım aıleme soylemedık o gun aılemde sonradan ogrenınce ben onları kontrol edemedım.bılezık dedıgımde bu yanı bılezık yzunden ayrılmadık bız konu ayrılmamızın ılk dakıkasında bana mesaj atması adılık degılde nedır.

fikrimi kusura bakma ama tamamen değiştiriyorum. barışmayın canım siz zihniyetin böyleyse.
o adamın yaptığı da asla adilik değil, sen biraz kendinin ve annenin evlilik kurumuna bakışını değiştirmelisin.

hayır annesındekı rahatlık benım sınırlerımı bozdu sadece kızım k bakma unutmusuz alamadık falan deseydı barı

Baştan sona okudum yazdıklarınızı,açıkçası ilk aklıma gelen "bir bilezik için değdi mi?" sorusu oldu.Yani sizin taraf,onun taraf gibisinden düşünmeden,sadece ilişkiniz adına.Elbette tam olarak yaşadıklarınızı siz daha iyi bilirsiniz.Burada birkaç şey etken olmuş bence.Hani annenizin bizde adettir diye olmazsa olmaz gibisinden bir tutum içinde olması ve sonra durumu öğrenince de nişanlınıza karşı açtı ağzını yumdu gözünü şeklinde konuşması.Ama anlamaya çalışıyorum,annedir sonuçta,kız evladı için iyilerini ister her anne.Fakat nişanlınızın bahsettiğiniz tutumu,gösterdiği tavır olacak iş değil yani bence.Bileziği kargo ile yollarsın mesajı kusura bakmayın ama tam bir karaktersizlik :( Fazla uzatıp zaten sıkkın olan canınızı daha çok sıkmak istemem.Şöyle düşünün,her işte bir hayır vardır.Bu olay sayesinde hem ailesinin hem onun nasıl insanlar olduklarını görmüş oldunuz.Daha nişan aşamasında böyle tepkiler verilmiş,ilerde hayat bu,evlenince nelerle karşılaşıyor insan,çok daha beterlerinden korunmuşsunuz belkide.Tamam açıkçası annenizin tavrı da hiç hoş olmamış,maddiyatçı gibi görünmüş .Ama karşı taraf ta inada bindirip abartmış.Sevdiğiniz için şu an hissettiklerinizi tahmin ediyorum,elbette çok zor.Onca emek vermişsiniz;anne,kardeş,eş herşey olmuştum yazmışsınız.Sizi bu durum yaşanınca arayıp sormamış,teselli etmemiş,ayrılığa itiraz etmemiş bir de üstüne bana bileziği yollarsın kargoyla diye mesaj yazmış .Bunları düşünün onu kafanızdan,kalbinizden atabilmek için.

ve aıle durumları gayet yerınde oldugu ıcın bu kadar sıkıntı oldu zaten.her cıft arasında boyle sorunlar olabılır savasmak bırseylerı duzeltmek bızım gorevımızdı ama o benımle konusmadı bıle.ben demıyorum tamamen o taraf hatalı bızımde hatalarımız var ben anneme engel olmalıydım tabıkı ama o anda olamadım.aılemın dusuncelerı benım ıcın cok onemlıdır ama ne gozum kapalı aıleme nede nısanlımın soyledıklerını yerıne getırmem.soyledıklerını dıkkate alırım sadece.sızce ben napmalıyım su saatden sonra

Evlendikten sonra daha ne rahatlıklar göreceksin..
Ne sanıyorsun her düşündüğün düşünülür mü?
Tüm beklentilerin vaktinde karşılanır mı?
Öyle olsaydı evlilik çok kolay olurdu emin ol.

Sen anneni durduramadıysan, o da annesinin düşünmediğini zorla düşündüremez o zaman.
Böyle sorunlar olabilir doğru ama aileler sorun yaratır gençler biz onlara aldırmayalım deyip
birbirlerine sarılırlarsa yürür yoksa böyle biter işte.

Bu saatten sonra ne yapabilirsin..
Ne istiyorsun onu düşünmelisin önce.
Annesi düşünmedi, etmedi diye sorunlar çıkarmaya devam edeceksen böyle bitsin bırak.
Yok ben seviyorum artık aldırış etmem, anlayış gösterebilirim. Annemin de bu kadar müdahale etmesine
izin vermem diyorsan. Görüşüp son kez konuşmak istediğini söyle.

ınan o kadar kısaltmaya calıstımkı konuyu sanırım bıraz karısık evet durumlarda oyle cunku hersey bırbırıne zıncırleme oldu.ama sunuda soylemek ıstıyorum benım ıcın onemlı degıl bılezık mılezık oyle olsaydı ben sorun cıkarırdım nısanlıma.onun cok oncesıde var benım aılem cocugun annesının benı ıstemedıgını dusunyolar ve kendısının bılerek getırmedıgını dusunduler.ne yaptıgımı ne yapmam gerektıgını bılmıyorum belkı aılemde ıstememıstır bana soylememıstır boyle bır oyun ıcıne gırmıstır.cunku cok sevdıgımı bılıyolar

ben karsı tarafın art nıyetlı oldugunu dusunuyorum cunku bu ısteme olayı olamadan bıle kadın bana soruyodu bu altın maltın ıslerını.ben senı altınsızda alırım dıyodu.sımdı aslında olan oldu konu altın degıl artık konu cocugun ve aılesının aılemı hıc aramaması ve sorunlarımızı konusup mucadele yolunu secmek ıstememesı.bız bır anda annemın konusmasıyla paragoz durumuna düstük cunku.

ben karsı tarafın art nıyetlı oldugunu dusunuyorum cunku bu ısteme olayı olamadan bıle kadın bana soruyodu bu altın maltın ıslerını.ben senı altınsızda alırım dıyodu.sımdı aslında olan oldu konu altın degıl artık konu cocugun ve aılesının aılemı hıc aramaması ve sorunlarımızı konusup mucadele yolunu secmek ıstememesı.bız bır anda annemın konusmasıyla paragoz durumuna düstük cunku.

Bu saatten sonra bu işin olması ne kadar hayırlı bilemiyorum.
Şahsen ben yaşananları unutup önüme bakabilen biri değilim.
Sizin çabanızla, aramanızla durum değişse mutlu olacak mısın?
Bir bilezik için bu kadar büyümüş olay daha büyük sorunlar da ne olur düşünemiyorum.

ayrılma sebebımız bılezık degıl ama tabıkı onunda etkısı vardır.bız konusamadıgımız ıcın sorunlarımızı halledemegımız ıcn ayrıldık kendısı bu konularla ugrasmak ıstemedı.mucadele etmedı bız bırbırımıze emek verdık ama ılk yazacagı sey o olmamalıydı.yazsaydı tamam ama barı 1 gun bekleseydı o kadar hazırmıskı herseye bu yuzden adı dedım.

ben ona karsı ınancımı yıtırdım artık cunku benden ayrılırken cok anlayıslı ve sefkatlıydı orada benı sevmedıgını sadece ıdeal bır es olarak gordugunu dusundum cunku ben sevdıgıme sevgılısı esı degılde annesı gıbı davrandım.o yuzden ugrasmak ıstemedı dırenmedı bıle.gercekten cok acı bır hıs ALLAH kımsenın basına vermesın.

benım tek hatam anneme konusmasına musade etmek oldu.onun dısında ıkı taraftanda bır cok problem oldu ben yalnız basıma mucadele ettım hıc arkamda goremedım onu.ayrılık sebebımızde budur.ben onun canınada kastetmıs olsam bız bırbırımıze emek verdık bana ılk 5 dakıkada soyleyecegı sey bumu olmalıydı sızce?evt annemın yaptıgı sey kabul edılemez öfkesının kurbanı oldu pekı nısanlım neyın kurbanı sızce?benimmi

sanırım bız konusabılseydık onunla herseyın cozulebılecegı kanısındaydım ama bunun ıcın ıkı tarafında gonullu olması gerekır.ve her ayrılıkda yüzük bilezik istenmelımı bılmıyorum benelımden gelenı yaptım bız anlasalım onları bosver dedım ama kendısı fedakarlık yapmak ıstemıyodu

bende oyle soyledım halledelım onları bosverelım dedım ama o armut pis agzıma dus ıstıyodu sanırım.tskler ıy geceler sızede

Canım,
Belki ailen yüzünden ama sende bir bilezik için annen aracılığıyla da olsa o çocuğu ezdirmişsin, dengeyi kuramamışsın. Aileler işin içine karışınca evlenene dek iki kişinin dengeyi sağlaması gerekiyor. Bir bilezik yarım altın çeyrek bilmem ne bunların hesapları da olaya karışınca işler böyle oluyor işte..
Ayrılmanız iyi olmamış tabii ki ama onun açısından düşünürsem sanırım baskı altında, sevgi azalmaz hatta bekledikçe olay soğudukça hala sevdiğini anlar erkek böyle olaylarda biraz durun. sadece durun.. sonrasında belli olur işin rengi açıkcası.
Umarım hayırlısı olur, seni anlayabiliyorum ayrılık , severken ayrılmak, ayrılmak zorunda kalmak çok yaralıyor bitiriyor insanı. Sabır canım, duana devam et..
tavsiye vermemi istersen de bence sevdiğinle ailelere uyduk hata ettik ikimizde ne bilezik ne adet ne örf değil derdim sensin, onalrı karıştırmadan orta yolu ikimiz bulalım teklifinde bulun bence ama dediğim gibi olay sıcakken değil en azından bir hafta durmanı tavsiye ediyorum.
:25:

evet haklısınız ben ezdırmıs oldum onu:(dengeyı kuramadım cunku kendıme onu bır destek olarak goremıyodum.bu sadce benım yapabılcegm bırsey degıldı.suan bıtmıs durumdayım dıplerdeyım hatta.suan benım aılem nısanın atıldıgını bılıyo ama tabıkı cocugun bılezık ıcın msj attıgını soylmedım.belkı bırseyler duzelır dıye ama benım ıcımı yıyo nasıl ayrılmamızın ılk dakıkalarında bunu dusunur dıye sızce bu karakter meselesı degılmıdır?

Yapmayin arkadaslar ya sanki kiz araba ev yat kat mi istemis alt tarafi bir bilezik
ama erkek tarafi almamak icin kirk takla atmis
kaynana bisey isterse yada yaparsa biz hemen ay ne olacak bizde adettir once oraya gidilir buyuktur saygidir der baslariz
ama kiz taragi bisey isteyince hemen paragoz oluruz yada aman olmayi versin idare edin deriz
Hep fedakarlik kizdan ve ailesinden bekleniyor...neden

Karakter meselesi olarak goruyorsan neden uzuluyorsun.. allahtan ayrilmissiniz yoksa en gec dugun alissverisinde vs ayrilirdiniz.. hadi diyelim orayida bi sekil gectiniz sen onum annesine oda senin annene gicik kaomis olacakti ve gidilmicekti evlere.. bide ben su kiz tarafinin guc gosterme cabalarini anlamiyorum. Sen evlatsan oda evlat seninki anaysa onunkide ana.. bide su var.. bence olay sadece bilezik degil daha oncesi kesinlikle var. Yoksa durumu olan aile..karim olacak gelinim olacak diyipte bir bilezigi buyutmezdi.. hatta adet oldigi icin seve seve yapardi. Demekki zaten coktan kopmus olay.

Benim oglum sevecek ve gelinimin ailesi bir bilezik isticek adet olarak..seve seve yapardim. Durumum varsa tabiiki. Ama bildigim halde goturmuyosam hodri meydan diyorumdur.. istenmeme durumuda goruyorum ben burda. Seni istemedi bence kadin. Artik aileler arasinda nengectiyse. Nasil bir tavir huy karakter sergilendiyse. Seve seve yapilmamis. Eger ben bildigim halde getirmiyorsam yada getiremiyorsam aileyi arar bildirirdim durumu. Ama oraya gidipte bizde yok boyle adet denmez. Oglunu istemeye gelinmedi kiz istemeye gidildi.

Karakter meselesi olarak goruyorsan neden uzuluyorsun.. allahtan ayrilmissiniz yoksa en gec dugun alissverisinde vs ayrilirdiniz.. hadi diyelim orayida bi sekil gectiniz sen onum annesine oda senin annene gicik kaomis olacakti ve gidilmicekti evlere.. bide ben su kiz tarafinin guc gosterme cabalarini anlamiyorum. Sen evlatsan oda evlat seninki anaysa onunkide ana.. bide su var.. bence olay sadece bilezik degil daha oncesi kesinlikle var. Yoksa durumu olan aile..karim olacak gelinim olacak diyipte bir bilezigi buyutmezdi.. hatta adet oldigi icin seve seve yapardi. Demekki zaten coktan kopmus olay.

evet benım anne babam onlara gıttıgınde bu konu yuzunden ters dusmuslerdı bırde tek ogulları aılenın konu sadece getırmek ıstememelerı ve sonuc olarak kendı soyledıklerını yapmaları.

Back
X