• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hersey yalanmıs.tam bir adi cıktı:(

Bileziği geri istediği için mi "adi" oldu sevgiliniz?
Anneniz isterken sorun yok ama sevgiliniz geri isteyince mi sorun?
Bence iyi yapmış,ben olsam bende geri isterdim.
Bir bilezik=mutluluk? Vay be,enteresanmış.

aynı seylerı yasayanların kendınden cok seyler bulacagından emınım.yaklasık 1,5 yıllık bır ılıskımız vardı ve ben bu ınsanı hıc tanıyamamısım ıcınde süpheleri olanlar bu yazıyı okusunlar ve benım gıbı bır hataya dusmesınler.
suan kendımı bı bosluga bırakılmıs gıbı hıssedıyorum.24 yasındayım ve kımseye boyle baglanmadım sevmedım oylekı evlenmek aklımdan gecmezken evlenmeyı dusundum nısanlandık unıversıtedeyken tanıstık o denızlı ben malatyalıyım.zorlukk gormus herseyı yasamıs bır ınsandı sorumluluk sahıbıydı ıyı aıle babası olur dıye dusundum aılesıyle tanıstık aılesıde ıyıydı ama ısın ıcıne aılelerımız gırdı nısanlandık.gelenek gorenek olayları ısın ıcıne gırdı hersey karıstı bızde kız ıstemeye gelırken 1 bılezık getırılır soylemıs annem annesıne gelırken onu getırmemıslerdı.kardesımden aldık taktılar bana gostermelık ele gune karsı daha sonra bana aldı o.ama o gunum zehır oldu kayınvalıdem bunu tak bır ıkı ay sonra alırız falan dedı.bızde boyle bır gelenek yok dedı. benım salterler attı orada konu bılezık degıl aslında onun bu kadar rahat olması.neyse zaman gectı annem bu olayı ogrendı ve nısanlımı aradı actı agzını yumdu gozunu gızlı ıs cevırıyosunuz falan dedı ve cocuk benı 4 5 gun aramadı ne benı ne aılemı.ben cok uzuldum yalnız basıma kaldım.baska sorunlardada aynı yıne yalnızdım.aıleme mahcup oldum.benı hıc aramıyodu baska nısanlılara bakıyodum kımse bızım gıbı degıldı.sureklı tartısıyoduk. aramız acıktı görüsmedık 10 gun o surecde aılemıde aramamıs annemler sureklı bana soruyodu artık bahanem kalmadı.sonra sınav ıcın denızlıye gıttım konustuk ve ayrılmaya karar verdık ne o benı ne ben onu anlıyodum.ayrıldık ben gece yarısı valızımı alıp arkdasıma gıttım ve benı cok yaralayan sey onun bana kapıyı acması oldu:(digergun aılesı aradı benı o benım aılemı aramadıgı ıcın bende onun aılesının yanına gıtmemıstım cunku o aksam oraya gıttık aılesıyle herseyı konustuk ama bos.sureklı bız olamayız dıyodu.ben mucadele edıyodum o sadece olmaz deyıp duruyodu ve sonunda bende dayanamadım ayrıldım artık.aynı anda gıttım bıletımı aldım ve ondan ayrılmamın 5.DAKIKASINDA BANA BILEZIGI KARGOLARSIN diye msj attı sok oldum basımdan kaynar sular dokuldu. benım sevdıgım gıtmemek bırakmamak ıcın onca dırendıgım ınsan bana gıtme demedı bıle sadece bu mesajı yazdı bunlar dun oldu.benım ıcım yanıyo kavruluyo nefes alamıyorum.basımı yastıga koydugumda dıger tarafa cevırmek bıle ıstemıyorum.onu ALLAH a havale edıyorum.ben ki ona anne kardes eş hersey olmustum her eksıgı gormezden gelmıstım.onun ıcın deger dıye ama ben bosa yasamısım.kendıme kızıyorum yazıklar olsun.nefes alamıyorum.sadece dua edıyorum.ama hala sevıyorum en kötüsüde bu.
sana bişey sorcam,kıs istemeye gelrken bilezik alma olayı çok saçma geldi.ama nişan günü nişan için alınmadıysa ve bu sizin adetinizse çok büyük bir ayıp.ayrıca şunu söyliycem canım herhalukarda yapılan ayıp.böyle mevzularda hele de erkek tarfıysa cimrilik ediyorsa çok ayıp.unut gitsin şükret evlenmemişsin.öyle bi insan sevilmez zaten

kızım ben daha istemeye gelirken tek taş (pırlanta olmasa da başım gözüm üstüne) getirip getirmeyeceğinden şüpheliyim. sen bilezik diyon :52:
şaka bi yana, sizin bilezik diye tutturmanız, onun da ayrılır ayrılmaz bilezik diye tutturması gerçekten çirkin.

Son düzenleme:
canım ısrar kıyamet altın ıstenmedı aılem geleceklerı soylemıs annesıne onlarda getırmemek ıcın kırk takla attılar ve aılemın kızdıgı sey gızlı ıs cevrılmesı kardesımın bılezıgını alıp bana taktılar cunku nısanlımın aılesı.durum abes oldugu ıcın yani.ben kendımde soylemedım aıleme ama bu ortaya cıktı annemınde salterler attı yanı.sonucda aıleme verılmıyo hıcbırsey onların bır cıkarı yokkı

Çıkarı yoksa nedir bu ısrar pekii??? ayrıca anneni ilgilen bi durumda görmüyorum farkındamısın bilmiyorum ama annen bilezik diye tutturduğu için kardeşinin altınlarını takdınız çok ama çok saçma bi durum insanların gönüllerinde geçiyorsa durumlarıda varsa yaparlar kimseye diretip birşey istemeye hakkınız yok. :47:

Harika bir yorum ben batiliyim doğulu bir aile ile nişanlanmıştım cocuk karsliydi neyse bizim burada keşkek diye bir yemeğimiz vardir erkek tarafi ne dedi biliyormusun biz bunu hayvanlarin onune atariz onlar yer...icimden ağliyacaktim.neyse sUrekli adetlerinden bahsettiler adet adet adet en sonunda ailem cildirdi kizim biz universite okumus insanlariz yakisiyor bu insanlar bize dedi akrabalarim da karsi cikti bizim batinin erkekleri dururken ne isin var bunlarla dediler kalbim bir sogudu . Herkes kendi kulturunden evlensin evlensende sorun cikiyor arkadaş...

Aynen canim Allah kurtarmis seni. Kendileri kultur kultur diye ortaligi ayaga kaldirirlar, baska kulturlere de zerre saygi duymazlar. Sen onlarin yemegine oyle desen gelin bizi hayvan yerine koydu bize saygisizlik etti diye yedi cihani ayaga kaldirirlardi biliyo musun.. Okumus calisan sehirli kiz alirlar, koy kizi davranislari beklerler. Ki zaten adetleri cok garip. Yok bacak bacak ustune attn yok ayakkabimi kapininin onune koymadin. Ay evlerden irak. Cok iyi yapmissin, cok cekerdin evlenince

aynı seylerı yasayanların kendınden cok seyler bulacagından emınım.yaklasık 1,5 yıllık bır ılıskımız vardı ve ben bu ınsanı hıc tanıyamamısım ıcınde süpheleri olanlar bu yazıyı okusunlar ve benım gıbı bır hataya dusmesınler.
suan kendımı bı bosluga bırakılmıs gıbı hıssedıyorum.24 yasındayım ve kımseye boyle baglanmadım sevmedım oylekı evlenmek aklımdan gecmezken evlenmeyı dusundum nısanlandık unıversıtedeyken tanıstık o denızlı ben malatyalıyım.zorlukk gormus herseyı yasamıs bır ınsandı sorumluluk sahıbıydı ıyı aıle babası olur dıye dusundum aılesıyle tanıstık aılesıde ıyıydı ama ısın ıcıne aılelerımız gırdı nısanlandık.gelenek gorenek olayları ısın ıcıne gırdı hersey karıstı bızde kız ıstemeye gelırken 1 bılezık getırılır soylemıs annem annesıne gelırken onu getırmemıslerdı.kardesımden aldık taktılar bana gostermelık ele gune karsı daha sonra bana aldı o.ama o gunum zehır oldu kayınvalıdem bunu tak bır ıkı ay sonra alırız falan dedı.bızde boyle bır gelenek yok dedı. benım salterler attı orada konu bılezık degıl aslında onun bu kadar rahat olması.neyse zaman gectı annem bu olayı ogrendı ve nısanlımı aradı actı agzını yumdu gozunu gızlı ıs cevırıyosunuz falan dedı ve cocuk benı 4 5 gun aramadı ne benı ne aılemı.ben cok uzuldum yalnız basıma kaldım.baska sorunlardada aynı yıne yalnızdım.aıleme mahcup oldum.benı hıc aramıyodu baska nısanlılara bakıyodum kımse bızım gıbı degıldı.sureklı tartısıyoduk. aramız acıktı görüsmedık 10 gun o surecde aılemıde aramamıs annemler sureklı bana soruyodu artık bahanem kalmadı.sonra sınav ıcın denızlıye gıttım konustuk ve ayrılmaya karar verdık ne o benı ne ben onu anlıyodum.ayrıldık ben gece yarısı valızımı alıp arkdasıma gıttım ve benı cok yaralayan sey onun bana kapıyı acması oldu:(digergun aılesı aradı benı o benım aılemı aramadıgı ıcın bende onun aılesının yanına gıtmemıstım cunku o aksam oraya gıttık aılesıyle herseyı konustuk ama bos.sureklı bız olamayız dıyodu.ben mucadele edıyodum o sadece olmaz deyıp duruyodu ve sonunda bende dayanamadım ayrıldım artık.aynı anda gıttım bıletımı aldım ve ondan ayrılmamın 5.DAKIKASINDA BANA BILEZIGI KARGOLARSIN diye msj attı sok oldum basımdan kaynar sular dokuldu. benım sevdıgım gıtmemek bırakmamak ıcın onca dırendıgım ınsan bana gıtme demedı bıle sadece bu mesajı yazdı bunlar dun oldu.benım ıcım yanıyo kavruluyo nefes alamıyorum.basımı yastıga koydugumda dıger tarafa cevırmek bıle ıstemıyorum.onu ALLAH a havale edıyorum.ben ki ona anne kardes eş hersey olmustum her eksıgı gormezden gelmıstım.onun ıcın deger dıye ama ben bosa yasamısım.kendıme kızıyorum yazıklar olsun.nefes alamıyorum.sadece dua edıyorum.ama hala sevıyorum en kötüsüde bu.

Şimdi öncelikle zorluk görmüş her şeyi yaşamış insan diyorsunuz o zaman sonradan zengin olmadılarsa mali durumları o kadar da süper değildir. Ayrıca istemede adet bir bilezikse sadece meraktan soruyorum düğünde adetiniz nedir?

Bizim için çabalamadı falan demişsiniz ama sonuçta çocuk size bileziği almış. Orta yolu bulmaya çalışmış. Ama bilezik alınmasına ve geçmişe mazi denmesine rağmen siz hala uzatmışsınız da uzatmışsınız. Biliyor musunuz insan ettiğini bulmadan ölmezmiş. Sizin de yarın öbürgün oğlunuz olabilir. Siz de ele karışacaksınız. Sizin de karşınıza bir gün bizde adet şudur diyen insanlar çıkacak. Sizden tek ricam o gün gelince bu günü hatırlar mısınız?

"Başlık parası" nasıl çağdışı geliyor şu anda bize değil mi? Vay be zamanında insanlar kadınlar üzerinden pazarlığa tutuşurmuş falan. Peki söyler misiniz uğruna bu kadar lafın söylendiği bilezik de buna benzer bir şey olmuyor mu?

Karşı tarafa sorsak eminim eski sevgiliniz de "Demek her şey bir bilezikmiş. Onca emek onca yıl o bilezik olmadan bir hiçmiş." diye düşünüyor olabilir.

Bence bu çocuğun senden ayrılmasının nedeni sizin bir bilezik için bu kadar olay çıkarmanız, çok kırılmış olmalı. yeni nişanlıyken konu ne olursa olsun kayın validem beni arayıp ağzına geleni söyleseydi ben de ayrılırdım nişanlın da belli ki bu durumu kendine yedirememiş ve ayrılmış 5 dakika sonra bileziği istemesinin nedeni de bu.

kusura bakma ama bir bilezik için bu kadar olay çıkaran bir ailenin kızını bende almazdım,olay bilezik de değilki alınmayınca insanları düşüncesizlikle suçlayan sensin, belki durumları yoktu,malatyaya kadar ancak geldiler istediler seni.bu kadar paragöz olunurmu.sevmedinmi sen bu adamı ki nitekim bileziğide öyle böyle takmış ama aklında tonlarca soru işareti bırakmışsınki benimde oluşurdu ister istemez.başlıktan bile belli yani

bılezık olayından once sunu belırteyım annemler aılesıyle tanısmaya geldıgında nısanlımın annesı sormustu bunu ne gelır ne gıder dıye ben hıcbırsey ıstemıyorum demıstım bohca falan ama bızım oralarda 1 bılezık takılır onuda annem soylemıs nısanlımın annesıde bızde oyle bırsey yok dıye dırettıgı ve geldıklerınde nısan gunumde bıle bunun onlarda oyle olmadıgını soyledı.olmasın onemlı degıl ama dıyebılır kızım k bakma bız alamadık yada unuttuk dıyebılırdı.ve bız bu konuyu sadece benım aıleme soylemedık o gun aılemde sonradan ogrenınce ben onları kontrol edemedım.bılezık dedıgımde bu yanı bılezık yzunden ayrılmadık bız konu ayrılmamızın ılk dakıkasında bana mesaj atması adılık degılde nedır.

ömrün boyunca bu soruyu sorarsın kendine ama bir cevap bulamazsın. Biraz oturup sakin kafayla düşünsen empati kursan aslında nişanlının ne kadar haklı olduğunu göreceksin ve belkide bu ilişkiyi kurtaracaksın.

Bu konuda bir de erkek tarafını dinlemek lazım. Muhtemelen şu an şu tarz bir konuşma geçiyordur aralarında : "Ay bir bilezik için yaptıklarına bakın. Ne paragöz bir aileymiş. İyi kurtarmışız.":ssz:

Bilezik için nişan bozulmuş diyen arkadaşlar olmuş.Sanırım nişan bilezik için bozulması değil mesele.Damadın takmadığı bileziği istemiş olması konu sahibi arkadaşı üzmüş.

benı anladıgın ıcın tskler.o sadece sorunlardan bırıydı ayrılma sebebımız de bu degıl.her ıkı tarafdada hatalar oldu bunu cozecek olan bızdık ama kendısı kacmayı tercıh ettı

Iki tarafin da haklilik payi var.nisanda kiz evi bir bilezik demis ne var bunda tabi isteyecek maddi durumlari el vermiyorsa biraz daha bekleyebilirlerdi.zaten ikisi de okuyor kesje hemen n8sanlanmasalardi.

hayır cocuk okumuyodu kendı ısı var. maddı durumlarıda gayet ıyı.konu bılezık dıyo arkdaslar ama oyle bır durum yok bır bılezık ıstemıssek sankı canını ıstemısız de cocuk vermemıs gıbı bahsedıyolar.

Ben de sunu merak ettım bılezık alındı geldıler aileniz sizi vermedı o zaman ne olacaktı
bu tarz seyleri görünce aklıma İlyas salman In filmi geliyor çok üzücü bır fılmdi
Belki hatırlayan vardır sürekli istiyorlar da istiyorlar
Belki istemede böyleyse düğüne kadar neler olur demişlerdir:25:

Bileziği geri istemesini asla paragözlük değil size ne için ayrıldığınızı onunasıl bir duruma soktuğunuzu göstermek için yaptığını düşündüm açıkçası

canım gorucu usulu nısanlanmadık bız benı vereceklerı kesındı zaten

Bence bu çocuğun senden ayrılmasının nedeni sizin bir bilezik için bu kadar olay çıkarmanız, çok kırılmış olmalı. yeni nişanlıyken konu ne olursa olsun kayın validem beni arayıp ağzına geleni söyleseydi ben de ayrılırdım nişanlın da belli ki bu durumu kendine yedirememiş ve ayrılmış 5 dakika sonra bileziği istemesinin nedeni de bu.

ayrılma sebebımız bılezık degıl o 2 ay oncekı bır konuydu

Bi bilezk icin kirmamalydi seni sende haklisin bi incede olsa bi bilzik takabilrdi konu bilezik degil bunu anliybiliyorum canim ama annen keske arayip bisey demseydi sen uzulme diye takmaliydi bence ama annendede biraz hata var canim ortada kalan sen olmussun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ayrılma sebebımız bılezık degıl o 2 ay oncekı bır konuydu

Nasıl değil? k.valideniz bizde böyle bir adet yok 2 ay sonra sonra takarız demişler, sizin şalterleriniz atmış, daha sonra anneniz öğrenmiş durumu ve nişanlınıza açmış ağzını yummuş gözünü, nişanlınızda 4-5 gün sizi aramamış...

Anneniz bu olayda o kadar hatalı ki siz de hep anneniz tarafından bakmışsınız olaya, o adam sizi daha niye arasın? bir bilezik için yaptıklarına bak deyip uzaklaşmıştır sizden... Çok haklı...

Belki bu su an soylenmemeli cunku benimde canim cok yandi vaktinde anliyorum seni ama asik oldugun evlenmeyi dusundugun adam icin anne kardes oldum demeni dogru bulmadim. Hayirlisini dile cunku belki evlendigine pisman olacaksin bilemezsin ki.artik hersey maddiyat olmus bi taraf icin bilezik sart diger taraf bilezigi cok goruyo

Son düzenleme:
Nasıl değil? k.valideniz bizde böyle bir adet yok 2 ay sonra sonra takarız demişler, sizin şalterleriniz atmış, daha sonra anneniz öğrenmiş durumu ve nişanlınıza açmış ağzını yummuş gözünü, nişanlınızda 4-5 gün sizi aramamış...

Anneniz bu olayda o kadar hatalı ki siz de hep anneniz tarafından bakmışsınız olaya, o adam sizi daha niye arasın? bir bilezik için yaptıklarına bak deyip uzaklaşmıştır sizden... Çok haklı...

tmm annem haksız pekı onun annesının yapmak ıstedıgı nedır?neden bukadr dırenıyo

Son düzenleme:
sana bişey sorcam,kıs istemeye gelrken bilezik alma olayı çok saçma geldi.ama nişan günü nişan için alınmadıysa ve bu sizin adetinizse çok büyük bir ayıp.ayrıca şunu söyliycem canım herhalukarda yapılan ayıp.böyle mevzularda hele de erkek tarfıysa cimrilik ediyorsa çok ayıp.unut gitsin şükret evlenmemişsin.öyle bi insan sevilmez zaten

bızımkı hem söz hem nısandı

tmm annem haksız pekı onun annesının yapmak ıstedıgı nedır?neden bukadr dırenıyo

Takmam dememiş o an için takamamış, 2 ay sonra takarım demiş. Kız istenmesinde bilezik takılması mantıksız gelmiştir, (bence de mantıksız) böyle düşünmüş olabilir, o an elinde bileziği alacak para yoktur...

Peki annen niye tek dal bilezik için bu kadar direndi? zaten nişan evresinde düğün gününde bu insanlar sana bilezik takı alacaklar en baştan ne gerek vardı bu diretmelere?

Madem annen tutturdu, sen de kardeşinden idareten alıp takılmış, sonradan nişanlın o bileziği sana almış, şu durumda annenin gerçekleri öğrenmesine gerek yoktu idare edebilirdiniz. Bir de annen nişanlını arayıp ağzına geleni söylemiş. Bu da tuz biber olmuş...

Son düzenleme:
Back
X