Hersey yoluna girecekken yapilan haksizlik..

Elbettbigun

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
58
3
286
Turkiye
iyi geceler hanimlar. beni bilen bilir, bi kac ay öncesine kadar evlenmek istiyorum ailemi ikna edemiyorum diye yaniyordum..ve bi aptallik edip cuma aksami evden kactim, ama gece tekrar geri geldim halamlara, annemle babamda geldi, beni affettiler ama iki gün halamlarda kaldim ailemin yüzüne bakmaya utandigim icin.. cok büyük hata yaptim biliyorum, haklisiniz. bugün evimize geri geldim, ve babam, haftaya gelsinler istesinler verecem dedi, bende cok sevindim. ama biz bi aptallik daha edip gizlice nikah tarihi ayarlamistik, yarin 11 de nikahim var, ama gitmeyecegim tabiki, ailemi bir kere daha üzemem, onlari cok seviyorum, iyiki varlar.. anne babanin yerini hic bir varlik dolduramazmis, bunu gec olsada anladim. erkek arkadasima dedim nikaha gitmeyelim gelin isteyin sonra güzelce hersey olur ama o kabul etmedi. tartistik. annesi aradi halami, kiziniza sahip ciksaydiniz, gezdi gezdi, ortada kalacak evlenmezse dedi, halamda o... luk mu yapti benim kizim, gezdiysede oglunla gezdi dedi, o da yapmadigini ne biliyosunuz dedi.ve bunun üzerine ben erkek arkadasimi aradim ben o kadina anne diyemem, o kadina kahve ikram edemem, o beni nasil gelip isteyecek, evimize nasil girecek dedim ve ayrilma karari aldim. iyimi ettim kötümü ettim bilmiyorum, ama aileme birdaha böyle seyler yasatmayacagima dair söz verdim kendime.. suan hic bisey hissetmiyorum, umarim onu cok özlemem cok seviyorum ama aileler anlasmayincada olmuyor maalesef.. eger kabul etseydiler nikahin iptal olmasini ve haftaya gelmeyi kabul etselerdi hersey cok güzel olacakti ama inat edildi ve haksizliga ugradigimi düsünüyorum, en cok üzülen ben oldum cünkü.. oof of

bu ilişki senin için hayırlı değilmiş böyle terbiyesiz bir annenin oğlundan birşey beklenmez iyiki ayrılmışsın

Canım çok doğru bir karar vermişsin. Seni iraden yüzünden kendine saygın dolayısıya inan ayakta alkışlıyorum. Çoğumuz senin gösterdiğin cesareti gösteremeyebiliyoruz

Son düzenleme:
Bence de doğru olanı yapmışsınız. Ailenizin kabul ettiğini söylediğiniz halde gizlice nikah yapmakta diretmek bencillikten öte bir şey değildir.
İnşallah özlemezsiniz. Bence hakkınızda hayırlısı bu inanın. Terbiyeden yoksun bir kayın valide size evliliğinizde de rahat vermeyecektir. Ben kolayca ayrıl, unut vs demem. Gerçekten mutsuz bir beraberlik olacağını hissettiğim için söylüyorum bunu...:105:

çok doğru bir karar vermişsiniz.. ne olursa olsun kararınızın arkasında durun.. anne ve babalar ne olursa olsun evlatlarının iyiliklerini isterler ve hiç bir şekilde kendi menfaatleri uğruna bir şeye karşı çıkmazlar, ne istiyorlarsa bizim için.. Ailen de istemediğine göre vardır bir bildikleri..

Siz doğru olanı yapmışsınız ve yine Allah sizin yanınızdaymış da o iğrenç aileden kurtulmuşsunuz sevdiiğniz adam da adam değilmiş ne güzel babanız izin vermiş gelip isteyebilirdi sonuçta ama o saçma sapan bir yolu seçmiş ondan eş olmazdı zaten.

kendini bilmez cahil işte!

bu kadının yetiştirdiği adamdan ne olur onu bilemiyoruz...

ama bir kadın nıasl gelini için "o...puluk yapmadığını ne biliyorsunuz" diyebilir????

çok doğru bir karar vermişsin. herşeyi düzeltmek istiyorlarsa o kadın hem senden hem de ailenden özür dilemeli!

en doğru kararı vermişsiniz bence.. ailenden daha önemli hiç bir şey yoktur. zaman geçtikçe iyi bir karar verdiğini anlıcaksın canım. ailen istemeye gelsinler diyerek yapabileceği şeyi zaten yapmış.. erkek de üstüne düşüne yapmalı ve içinde hiç bir şey kalmadan mutlu bir şekilde kimseyi üzmeden evlenmene yardımcı olmalıydı. ve hiç bi seven erkek (çocuğun annesinin söylediği laftan bahsediorum) o lafı dedittirmemeli ve sahip çıkmalıydı.

elbette ilk zamanlar yanacak ama sonra iyi ki aileme sırtımı dönmemişim diyeceksindir. bi bayanın en büyük dayanağıdır ailesi. babanın tavrından da seni önemsediği ve sana sahip çıktığı anlaşılıyor. keşke o çocuk da bunu yapıp dıretip tartışmasaydı. her şey olacağına varır üzülmeyin. ( umarım laflarımla sizi incitmemişimdir.)

Daha babanın evindeyken oğlunun namusu olacak kıza böyle edepsiz terbiyesiz bir kadının yetiştirdiği oğuldan da hayır gelmez
çok iyi etmişsin sakın nikaha falan gitme bir ömür başına kakarlar

çok doğru yapmışsın kızım sevdiğin erkekte seninle beraber sevinip böylesi daha iyi oldu biz haftaya gelip seni isteyelim herşey yolunca yordamınca olsun diyebilirdi ama o aksine sana en olmadık hareketi yapmış. Allahın sevgili kuluymuşsun ki seni çok büyük bir dertten kurtarmış.insanı aileden başkası düşünmez kızım.umarım bahtın açık olur...

bu gün bunu diyen kayınvalide adayı yarın neler demez..istemeye gelip sizi onurlandırmaları gerekir..

elini sallasan ellısını bulursun guzelım hıc uzulme annenı babanı uzdugune degmez ben senın yerınde olsam gelıp ıstemelerınde ıstemem bu satten sonra yınede allahın ıyı kuluymussunkı nıkahtan once sana gostermıs kadının yuzunu ewlenıp gorseydın nolcaktı bı dusun derım bunları

yaşanan her kötü şey daha kötüsünü engellemek içindir bir kez daha net bir şekilde anlamış olduk....çok doğru bir karar vermişsiniz..

Allah'ın sevgılı kuluymusun kı evlenmeden önce gercek yuzlerını görmusun.bı de evlendıkten sonra bunları duymus olsaydın daha kötuydu rabbım korumus senı.ve tabıkı kacarak evlenmen ıslerıne gelıcektı onların dugun masrafından kurtulcaklardı allahın emrıyle ısteyınce bı de dugun masrafı kabul edermı hıcc kayınvalıde ısıne gelmemıs ayırmak da daha cok işine gelmıs kayınvalıde adayının..

yorumlariniz icin tesekkür ederim. tek tesellim ailem. hepsi arkamdalar, cok sansliyim.. dediginiz gibi evlenmeden böyle olmasi daha iyi oldu bizim icin. cok agladim cok üzüldüm, ailem beni teselli etti.. ve ben sevgilime, eger beni seviyorsan adam gibi gel iste hafta sonu dedim oda nikaha geleceksin önce dedi. ve benim babam nisan yapalim 1 sene sonra dügün olsun dedi ben tamam dedim ama erkek tarafi onu da kabul etmemisti.. neyse hayirlisi olsun, gelmesinler ztn istemiyorum artik.. tek üzüldügüm erkek arkadasimin bana davranisi.. iki yil olacakti bu ay, ve ben onu gercekten cok seviyordum ki kacmayi göze almistim, ama o benim icin hic birsey yapmak istemedi, beni üzmemek icin kabul etmedi hic birseyi

istemeye gelinmeden nikahmı olur öyle yangından mal kaçırır gibi..

babamda öyle dedi zaten nisanlanmadan önce nikahmi olur daha istemeye gelmediler filan dedi.. herneyse ya, bana verdigi degeri görmüs oldum. annesine de o lafi dedittirdi ya, bisey demiyorum..

çok ayıp,çok üzüldüm sizede ailenizede...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…