Herseyden ben mi sorumluyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
genelleme yaptığınızı yazıyorsunuz ama bıçak kullanmaktan bahsediyorsunuz :) bıçak konusu tam şu mesajda başladı arkadaşım. Konu sahibine iyi olan şeyleri göstermek için yazdığım şu mesajda başladı.

Eşinizdeki iyi bir yönünü hafife almayın diye yazıyorum. yemek yapmak !
benim eşim evde marangoz, buharlı ütü, Hover, elektrik işleri, birşey bozulursa tamirci çağırmayız kendisi yapar ev işlerimde rica etsem yardımcı olur hep ama adam portakal soymayı bile bilmez, annesi hep önüne hazır etmiş, asla bi yumurta bile kıramaz çünkü yapamaz yani. 11 yıldır evliyim mecbur alıştım bu duruma, inanın eline elma verdim soysun diye yarısı çöpe gitti.

demem o ki; iyi yönlerine alkış tutmasanızda görmemezlikten gelmeyin.

iyi formlar..
Eee zaten ilk baş direkt size yazdım o zaman sizeydi yani. Bak yumurta bile kiramazi kaçırmışım:)) yoksa onu da eklerdim. Sonra başka üyeyle mesajlarınca genel olarak yazdım asker komutan olayını. Ondan sonrakiler geneldi yani. Sonuçta yumurta kırmayan bir sürü erkek vardır. Kadın tek tüktur ama erkek çoktur.
 
Eee zaten ilk baş direkt size yazdım o zaman sizeydi yani. Bak yumurta bile kiramazi kaçırmışım:)) yoksa onu da eklerdim. Sonra başka üyeyle mesajlarınca genel olarak yazdım asker komutan olayını. Ondan sonrakiler geneldi yani. Sonuçta yumurta kırmayan bir sürü erkek vardır. Kadın tek tüktur ama erkek çoktur.
Öyle işte :KK48: evliliğimdeki tek sorun bu şükür, (yani derin düşünürsem adama bak meyve soyamıyor der içten içe büyütürüm bu durumu can sıkarım) ama diğer becerdiği konular bu eksikliğini görmemezlikten gelmemi sağlıyor.
Konu sahibide eşinin yemek yapmasını bi artı olarak görmediğini hissederek, bu yemek yapabilmesi artı bir durum olduğunu belirtmek istedim.
 
Eee az önceki mesajınızda da yazdığınizi begenmeyenleri inançsız gibi lanse etmişsiniz. Iste ben inancliyim saygı duyuyorum da inancsizlar burda da göründüğü gibi inanclilara saygı duymuyor istedikleri kadar beğenmedim desinler demissiniz. Ne kadar çabuk yaftaliyorsunuz insanları öyle. Din konusu yasak olduğu için onunla.ilgili bir şey demeyeceğim yaptığınız hoş degil
Valla herkes ne dusunurse dusunsun umrumda degil evet yasakmis oyuzden kendmi anlatmicm byesss
 
ben fiyat kıyaslaması yapmadım

yani burada asgari ücret alan da hiç eksiğim yok aldım her şeyim var deyip 2 çocukla geçiniyor

o miktarın tamamını markete veren de var diyorum

verdiğim örnek sütte dahi iki katı pahalı olan ürün var herkesin yeme alışkanlığı farklıdır başkaları 400-450 harcarken sizin 600 harcamanız abes değil diyorum

yani komşum 500 harcıyor biz nasıl 750 harcarız denmez ki

yani et 7 €, ekmek 2€, yarım kilo et bir ekmek alsak, süt, peynir, sebze meyve bakliyat temizlik maddesi, abur cubura girmeyelim bile zaten günlük harcama 10 € üstünde olur

bunun alkolü, taze sebze meyvesi vs de pahalı olur

ben hala 600 € neden fazla bulduğunuza anlam veremedim

burada kişi başı 200€ market alışverişi yapılır genellemenizi anlayamadım galiba

ben genelleme nasıl oluyor onu kavrayamadım

siz 200€ aylık market harcaması yaparsınız, eşiniz 400€ yapar yaşam alışkanlığı, yenilen şeyler farklıdır
Ben de Almanya’da yaşadığım için söyleyebilirim ki burada ürünler arası fiyat farkı çok fazla olmuyor Türkiye’deki gibi. Marketler arası fiyat farkı olabiliyor ama orada da uçurum yok. Haftanın 3-4 günü et-somon da yeseniz, her sabah avokadoyla da beslenseniz gerçekten bir kişinin aylık market masrafı 200-250 euroyu geçmiyor gıda çok ucuz olduğu için, konu sahibi bu genellemesinde haklı yani bence. Etrafımızda kimle konuşsak aylık mutfak masrafları hep aynıydı. Biz de nişanlımla çoğu şeyi organik alıp ucuza kaçmadığımız halde bu miktarı pek geçmiyoruz. Yani 2 kişi 600 euro gerçekten fazla konu sahibinin dediği gibi
 
Sen haklisin .sensin 🤣🤣🤣
Bak hala ben size siz diye hitap ediyorum siz olayı 2. Tekil kişiye indirgiyorsunuz. Boşuna demiyorum ben ya neyse evet ben haklıyım yapacak bir şey yok. Insanın kendini bilmesi güzel bir şeydir. Bilir ki eksik yönlerini görür tamamlar, üstün yönlerini daha da yüceltir falan..ama elestirelere ben mükemmelim edasıyla cevap verince kendini mükemmel sandığı yerde sayıklar durur. Ama bakalım etrafındakiler de onu öyle mı görüyor durup düşünmez. Ama hep aynı düşünce, yargı, din, toplumsal yapı ekseninde düşüncelere sahip insanlar varsa etrafında haliyle kendini değerlendiremez. Iyiyim ya ben diye kalır öyle yani. Siz de haklısınız evet.
 
Bak hala ben size siz diye hitap ediyorum siz olayı 2. Tekil kişiye indirgiyorsunuz. Boşuna demiyorum ben ya neyse evet ben haklıyım yapacak bir şey yok. Insanın kendini bilmesi güzel bir şeydir. Bilir ki eksik yönlerini görür tamamlar, üstün yönlerini daha da yüceltir falan..ama elestirelere ben mükemmelim edasıyla cevap verince kendini mükemmel sandığı yerde sayıklar durur. Ama bakalım etrafındakiler de onu öyle mı görüyor durup düşünmez. Ama hep aynı düşünce, yargı, din, toplumsal yapı ekseninde düşüncelere sahip insanlar varsa etrafında haliyle kendini değerlendiremez. Iyiyim ya ben diye kalır öyle yani. Siz de haklısınız evet.
Mesajinizi okumadim bile size ayiracak o kadar vaktim yok kusura bakmayin iyi geceler
 
Merhabalar,
yine ben, bu aralar agir bunalimdayim. Bütün hafta sonu esimle tartistik.

Aslinda cok uzun konu, kisa tutmaya calisacagim.

Esimle 1 sene ve 3 aydir birlikte yasiyoruz. Birlikte yasamadan önce herkesin kendi evi, düzeni vardi.

Birlikte yasamaya basladigimizda eski evimdeydik (esim benim evime yerlesti) ve hicbir sikinti yasamadik. Mayis ayinda baska bir sehire tasindik ve bastan hersey sorunluydu. Ev sahibiyle sikintiliyiz, adam evdeki tadilatlari yaptirmiyor, gecistiriyor vs. Evi de asla ama asla sevemedim, kabullenemedim ve kendimi de hic rahat, mutlu ve huzurlu hissetmiyorum. Baska evlere baktim ama maalesef olmadi, bu evi tutmaya mecbur kaldik (is basi yapmam gerekiyordu yakin zamanda). Evimizin konumu cok harika, kirasi da gayet uygun, aslinda cok büyük sans bizim icin ama gel gelelim ben asla mutlu degilim.

Hafta sonum kötü gecti. Esimle hic konusmadik, konustuysakta daha cok tartistik. Sacma sapan nedenlerden dolayi aslinda (her zaman oldugu gibi).

Cumartesi günü alisverise gittik eve geldik, yemek hazirliyoruz, dolaptan bisey indirmesini rica ettim..kendisi bulasiklari makineye yerlestiriyor, bana bakip „he“ dedi ve bulasiklari yerlestirmeye devam etti, ben de „simdi devam edersen daha cok beklerim, gel bi dk indir iste, ben de yemegi hazirlayayim“ dedim..kendisi yine bulasiklari yerlestirmeye devam ediyor. Sinirlendim kizdim, gelip indirdi bana verdi. Aramiz orda bozuldu. Neyse masayi hazirliyorum filan, bu hala uyusuk uyusuk ortaligi toparliyor, ben de acliktan ölüyorum, sofraya oturdum.

Bu bi geldi, ben neden sofraya oturmusum, neden ona yer vermemisim vs vs…ben de „seni bekleyecek olursam acimdan ölürüm, sen de biraz hizli hareket et“ dedim. Gergin gergin yemek yedik. Konusmak istedi sofra da, ben de ters cevap vererek geri cevirdim.

Aksam online oyunda sesli olarak birisiyle konustu. Kendisinin sesi cok gürdür, resmen evi inletti. Ben uyanikken sorun degilde aksam saat olmus 11, ben de yaticam. Yanina gidip ‚“yaticam simdi, biraz daha kisik sesle konusabilir misin, böyle uyuyamam“ dedim, kendisi bana bakip „sen uyursun yaa“ dedi, tekrarlayinca, „tamam kisik sesle konusmaya calisacagim“ dedi. CALISACAGIM…yani yapabilirim ama yapmak istemiyorum der gibi. Sinir oldum, bisey demedim, gittim yattim…(kendisi inancsiz insandir, ben elhamdullilah müslümanim) yüksek sesle konustugu icin oyun arkadasiyla „allahu ekber, allahu ekber, bu ne yaaa“ diye dalga gecerek bahsettigini duydum. Sinirlerim artik iyice catladi. Mesaj attim „saygisiz olman bi bana, benim inancli biri oldugumu biliyorsun, ben senin biseye inanmadigina saygi duyuyorum, sen neden benim inancima saygi duymuyorsun, seni taniyamiyorum artik, farkli bi insan oldun“ dedim. Geldi yanima, ne demeye calisiyorsun, bir oyuncu adini „Allahuekber“ koymus, biz onunla dalga gectik diyor. Asla inanmadim.

Pazar günü de bütün gün konusmadik. Aksam üstü yemek yapmis, bana da bi tabak getirdi (sevmedigim yemek), ben de „ben yemem, al tabagi“ dedim.

Aradan biraz zaman gecince bu yine mutfaga girdi, sonra yanik kokusu gelmeye basladi. Oyun oynarken yemegi yakmis. Ben de migren hastasiyim, kokulara karsi asiri mi asiri hassasim (ister temizlik malzemesi olsun, ister parfüm, direkt basim günlerce agrir migrenimi tetikledigi icin, bunu ona defalarca anlattim, ilaclari banyoya boca etme, basim agriyor, odalara siniyor koku diye).

Ben de artik catladim ve bagirdim ona, yemek pisirken oyun mi oynar insan, yemegin basinda durman lazim, tabi yanar, bütün evi kokuttun bu saatte, yanik kokusu tekrar nasil cikacak diye epey kizdim.

Kendisi birden döküldü, ben neden yemek yapmiyormusum, neden banyoda saclarimin icinde dus almasi gerekiyormus (giderde toplanan saclarimi her dustan sonra temizlerim, bazen fön yaptiktan sonra 2-3 sac teli ucup küvete yapisir), neden buzdolabindaki tarihi gecen seyleri atmiyormusum, neden cöpleri atmiyormusum, haftalardir neden saklama kaplarini toplamamisim (30 parcalik saklama kabi seti aldim, cok fazla parca oldugu icin ve bulasik makinesine plastik atmadigim icin elimde yikamam gerekiyor), vs vs.

Ben de kendisine su sekil cevap verdim:
„Sen iki ay kadar issiz ve bütün gün evdeydin, kac kere evi süpürdün? kac kere sofra kuruluydu ben eve geldigimde? Ben aksam isten geldikten sonra yemegi hep ben yaptim senin bütün gün evde olmana ragmen. Camasirlar camasir telinde 3 gün dururken, asla aklina gelmedi toplamak. Hic bir gün banyoyu temizledin mi? dustan sonra yerdeki havlunu bile almaya üseniyorsun, islak islak birakiyorsun. Gelip bana mi laf atiyorsun sen simdi? Cöp atmak senin tek görevin, bu eve tasindigimizdan beri bi kez bile cöp atmadim ben, sen atiyorsun diye, simdi cöpüde mi ben üsteleneyim? Pis saygisiz, ben senin hizmetcin degilim“.

Artik catlayacam, cidden. Kendisinin yeme hastaligi var…biraksan 7/24 yer. Sürekli yiyor, günde 2 kutu dondurma bitirdigini bilirim, sürekli ama sürekli buzdolabinin karsisinda, acip acip sincap gibi biseyler ariyor. Gecen ay tam tamina 600€ harcadik mutfak masraflarina…düsünebiliyormusunuz? 2 kisi ve 600€ (almanyada yasayanlar bu hesabi daha iyi anlayacaktir, ki söyle bi örnek vereyim, tek kisi ayda tas catlasa 200€ harcar). Doldum tastam yeter, kendime bisey alirim, dolaba yerlestiririm, canim ceker yemek isterim, bi bakarim ki coktan yalamis yutmus. Ya düsünsenize…bonbonlari bile kitir kitir yiyor, emmek yok, resmen yiyor. Gecen bi poset bonbonlari tek oturusla bitirdiginde az kalsin cinnet gecirecektim.

Defalarca konustum anlattim ama yok yok degismiyor. Asla degismiyor.

Olmaz böyle, ben böyle bir iliski istemiyorum, ayrilmayi düsünüyorum diyorum kabul etmiyor. Kabul etmez tabi benim gibi salak zor bulunur.

Cok uzun oldu, kusura bakmayin ama doldum tastim yeminle, kendimi yirtasim geliyor. Hakkinizi helal edin, icimi dökmem gerekiyordu.
ikinize de acil şifalar...
 
‚‘‘Olmaz böyle, ben böyle bir iliski istemiyorum, ayrilmayi düsünüyorum diyorum kabul etmiyor.‘‘

ayrılma eylemi için tek kişinin istemesi yeterlidir gerçekten isteseniz ayrılırsınız,ayrılmadığınıza göre gerçekten istemiyorsunuz o zaman ayrılık olayını çok dillendirmeyin sadece efekt yapmış olursunuz
 
Ya yanlış anlamayın ama sanki birbirini sevmeyen ama başka ev bulamadığı için birlikte kalmak zorunda olan 2 ev arkadaşınin konusunu okudum sanki.. Resmen eşinizden nefret ediyorsunuz. Ikinizinde haksız olduğunuz yerler var acaba bir yardim mi alsaniz??
 
Harika, özet gibi özet:rapci:

erkekler analog kadınlar dıjıtaldır
sız esınızden dolaptan sunu ındırırmısın demıssınız ya bulasık makınasını o bolsaltıyorken
onun dusuncesı bırkac parca kaldı sunu da yerlestıreyım de dıye dusunurken sız cemkırmıssınız :)

sonra esınız ortalıgı topluyor sız acıktım dıye sofraya oturuyorsunuz sız acıktınız da o acıkmadı mı ustelık cok ıstahlı oldugunu soylemıssınız habıre bırseyler yer dıye
bu kadar acıktıysanız hemen sofraya oturmak ıcın sızde onla bırlıkte toplarsınız madem cok uyusuk . bırlıkte oturur yersınız zaten bırlıkte bır aksam yemegınız var bırde uyuyorsunuz tum gun bırlıkte vakıt gecırmıyorsunuz hayatın telasına kapılıp. barı yemegı keyıfle yıyın degıl mı

orda da hareketınız abartılı olmus


adam tum bunlara ragmen sofrada konusmak ıstemıs onda da ters cevap vermıssınız

gece sız uyuyacagınız sırada esınız seslı oyun oynuyormus
sesını azalt demıssınız yıne sert uslupla
oda buna calısacagım demıs cunku kendını oyuna kaptırabılecegını bılıyor o yuzden net konusamıyor sızde bunu o gununn gergınlıgıyle yanlıs anlayıp calısacagım dedı yanı ıma yaptı deyıp ofkenıze ofke katıp yanı kendı kendınızı doldurup yatmaya gecmıssınız

bır arkadası kullanıcı adını allahuekber koymus ben bıle buna ınandım oyle olmasa nıye oyle ard arda soylesınler :) dalga gececek olsa su zamana kadar dalga gececegı hıc zaman olmadı mı evlılıgınızde ? coktan dalga gecerdı ama sız o gun kendı kendınızı oyle cok doldurmussunuz kı imana gelse musluman olsa sahadet getırse yıne de benımle dalga gecıyor derdınız kabul edın :)

tum bunlara ragmen aksam yemek yapmıs esınız
sız tabagı uzatıp ben yemem demıssınız :)
hala abartılı tavrınız suruyor

sonra yıne yemek yaparken yemegı yaktı dıye azarlamıssınız

oda kac gun ust uste azarlamanıza dayanamamıs ve patlamıs demıskı benı azarlamadan once kendıne bak bende hep kusur buluyorsun ama sende dus yerınde saclarını temızlemıyorsun buzdolabında yıyecekler fosilleşiyor tarıhı esere donuyor sende duzenlı degılsın ona bakarsak once kendıne bak konus demıs :)

sızde bu gercekler canınızı acıtınca onu en can alıcı kısımdan vurup sende kac aydır ıssızsın ne ıse yarıyorsun mınvalınde konusmussunuz kocanıza

bana gore esınızın tek hatası cok yemesı :KK70: saglıgına dıkkat etsın ve su parasızlıkta çar çur etmesın



sızın esınıze soyledıklerınızı burda bırı konu acıp kocam bana boyle soyluyor dese bu adamdan bır cacık olmaz derdık
ıkınızde hatalısınız dıyerek aslında tum sucu sıze yuklemek ıstememıstım kendınızı kotu hıssetmeyın dıye ama sız sorunca madem soruyorsunuz soyleyeyım dedım

tam olarak yazdıgınız konunun aslında ozetı bu
yazdıgınız konuya bakınca gecımsız duruyorsunuz herseye bır laf soyluyorsunuz habıre laf sokuyorsunuz
karsılastırdıgımda sız 10 laf soyluyorsanız esınız 1 laf soyluyor seklınde
ha ama sunu da anlayabılıyorum
ustunuzde cok yuk hıssedıyorsunuz ondan gergınsınız bence
 
E yok artık. Birine yemek yapıp ayağına kadar götüreceğim, sonra diyecek ki bu benim sevmediğim yemek götür bunu. Üslubunuz ve tavrınız çok kötü. İkinci olarak da eşiniz makineyi boşaltırken bir şeyler istemişsiniz bende elim doluyken işim varken başka bir şey istenmesinden hoşlanmam, bitirince yaparım diye düşünüp cevap vermemiş belli ki. Boninon cips konuları da incir çekirdeğini doldurmayacak cinsten. Çocuk değilsiniz yani madem o kadar seviyorsunuz alın kendi dolabınıza falan saklayın yatağın altına koyun, çantanıza atın. Bütün işi size yıktığına dair bir şey de göremedim. İkiniz de dağınıksınız o da bunu belirtmiş zaten. Evlilik için erken davranmışsınız gibi geldi bana.
 
Tanımadan evlenmişsiniz gibi geldi bana. O size dolmuş siz de ona. Muhtemelen ikiniz de aradığınızı bulamadınız bu evlilikte. Tavsiyem çocuk yapmayın. Konunun en başındaki evle alaklı kısmın konuyla ilgisini çözemedim bu arada.
 
erkekler analog kadınlar dıjıtaldır
sız esınızden dolaptan sunu ındırırmısın demıssınız ya bulasık makınasını o bolsaltıyorken
onun dusuncesı bırkac parca kaldı sunu da yerlestıreyım de dıye dusunurken sız cemkırmıssınız :)

sonra esınız ortalıgı topluyor sız acıktım dıye sofraya oturuyorsunuz sız acıktınız da o acıkmadı mı ustelık cok ıstahlı oldugunu soylemıssınız habıre bırseyler yer dıye
bu kadar acıktıysanız hemen sofraya oturmak ıcın sızde onla bırlıkte toplarsınız madem cok uyusuk . bırlıkte oturur yersınız zaten bırlıkte bır aksam yemegınız var bırde uyuyorsunuz tum gun bırlıkte vakıt gecırmıyorsunuz hayatın telasına kapılıp. barı yemegı keyıfle yıyın degıl mı

orda da hareketınız abartılı olmus


adam tum bunlara ragmen sofrada konusmak ıstemıs onda da ters cevap vermıssınız

gece sız uyuyacagınız sırada esınız seslı oyun oynuyormus
sesını azalt demıssınız yıne sert uslupla
oda buna calısacagım demıs cunku kendını oyuna kaptırabılecegını bılıyor o yuzden net konusamıyor sızde bunu o gununn gergınlıgıyle yanlıs anlayıp calısacagım dedı yanı ıma yaptı deyıp ofkenıze ofke katıp yanı kendı kendınızı doldurup yatmaya gecmıssınız

bır arkadası kullanıcı adını allahuekber koymus ben bıle buna ınandım oyle olmasa nıye oyle ard arda soylesınler :) dalga gececek olsa su zamana kadar dalga gececegı hıc zaman olmadı mı evlılıgınızde ? coktan dalga gecerdı ama sız o gun kendı kendınızı oyle cok doldurmussunuz kı imana gelse musluman olsa sahadet getırse yıne de benımle dalga gecıyor derdınız kabul edın :)

tum bunlara ragmen aksam yemek yapmıs esınız
sız tabagı uzatıp ben yemem demıssınız :)
hala abartılı tavrınız suruyor

sonra yıne yemek yaparken yemegı yaktı dıye azarlamıssınız

oda kac gun ust uste azarlamanıza dayanamamıs ve patlamıs demıskı benı azarlamadan once kendıne bak bende hep kusur buluyorsun ama sende dus yerınde saclarını temızlemıyorsun buzdolabında yıyecekler fosilleşiyor tarıhı esere donuyor sende duzenlı degılsın ona bakarsak once kendıne bak konus demıs :)

sızde bu gercekler canınızı acıtınca onu en can alıcı kısımdan vurup sende kac aydır ıssızsın ne ıse yarıyorsun mınvalınde konusmussunuz kocanıza

bana gore esınızın tek hatası cok yemesı :KK70: saglıgına dıkkat etsın ve su parasızlıkta çar çur etmesın



sızın esınıze soyledıklerınızı burda bırı konu acıp kocam bana boyle soyluyor dese bu adamdan bır cacık olmaz derdık
ıkınızde hatalısınız dıyerek aslında tum sucu sıze yuklemek ıstememıstım kendınızı kotu hıssetmeyın dıye ama sız sorunca madem soruyorsunuz soyleyeyım dedım

tam olarak yazdıgınız konunun aslında ozetı bu
yazdıgınız konuya bakınca gecımsız duruyorsunuz herseye bır laf soyluyorsunuz habıre laf sokuyorsunuz
karsılastırdıgımda sız 10 laf soyluyorsanız esınız 1 laf soyluyor seklınde
ha ama sunu da anlayabılıyorum
ustunuzde cok yuk hıssedıyorsunuz ondan gergınsınız bence
Eşi inançsız biri olabilir yani pek inanmayabilir ama hanımefendi inançlı birinin yapacağı davranışları da yapmamış. Gerçi inançlı veya inançsız farketmiyor. Tüm insanların birbirine saygı duyması gerek. Ama hanımefendi eşine karşı nefret dolu, saygısızca ağır eleştirilerle eşini ezme derdinde gibi. Yani tüm bunları bana eşim söylese bende patlarım açıkçası, adam hem makineyi boşaltacak yerleştirecek, hem yemek yapacak, ama hanımefendinin istediği gibi olmadı diye fırça yiyecek. 🙄 Adam da evde oturup oyun oynayacağuna ve eşinin bu tarz sert, saygısız ve sevgisiz eleştirilerini çekeceğine işe girmeli. Açıkçası adama acıdım.
 
İki sey solemek istiyorum
1 - keske inancsiz biriyle hic baslamasaydiniz cunku imkansiz bnce bu sekilde biriyle evlilik yurutmek heleki inancina saygisizsa ki bn olsam inancsiz birine saygi duyamam esim veya arkdslarmi bu yonde secerm
2 - adam resmen sirtiniz size yaslamis baska bir durum yok bence
müslümanlıkta her dine saygı duymak vardır. sen şimdi ''ben saygı duymam'' diyerek kendine müslüman mı diyorsun ? sahte müslüman olursun sen anca ve yaptığın allah katında normal değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X