Herseye ''hee de geç''

bayanyani

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
109
89
18
45
Herkese selam... Sorun esimin rahatlığı...Rahatlık kısmı ailesine karsı aynı seyleri ben yapınca yada onlar gibi davranınca kıyamet kopuyor evde...En yakın zaman da olan birseyden bahsedeyim...Mesela bayramda memlekete gittik esim bizi bırakıp tekrar döndü...Bu arada ailemin yanına gideceğimden kimseye bahsetmedim.Çünkü evim ayrı olsa da herseyden haberdar olmak isteyen bir kv var...Her konuda ipler elinde olsun istiyor.Neyse esim dönüste kp ile görüsmüs ve durumdan bahsetmis...Ardından kv soluksuz aramalara basladı telefonu açmadım...Amacına ulasamayınca görümcemi devreke soktu mesaj attırdı belli ki...Görümcem baska sehirde ama saolsun her an herseyden haberi olur...mesaj da bana annenler nasıl çok kalacak mısın diye yazmıs... ki bu vatandas benim ailemden ben hariç hiç kimseyi görmedi ve tanımıyor...Esime bahsettim durumdan rahatsız olduğumu neden bu sekilde taciz ettiklerini söyledim...Cevap tabiki hee de geç oldu...
Ama olmuyor yapamıyorum her konuda herseyde ezik gibi olmak,he deyip geçmek istemiyorum...

Madem öyle dedi eşin He de geç sende öyle yap
Gorumcene annemler iyiler cnm cok selamlari var diye msj at
Bunu her şeyde yapamam ki...Amaç gerçekten beni düşünmek yada ailemin halini hatrını sormak olsa dediğine eyvallah...ama amaç başka...yani orda olduğunu biliyoruz herşeyden bizim haberimiz olur ipler elimizde mesajı veriyor...niyeti bu bildiğim için kızıyorum

Kismen hakli olabilirsin.ama abartilacak birsey yok bencede onlarda biryerde ailen sayilir bu sebepten esinlede aran bozulmasin
Malesef bana ailem gibi davranılmadı...hiç bir gelinine davranmadığı gibi...o yüzden saygısızlık yapmam lakin ailem gibi de göremem...

Anlıyorum sizi benımkı aradı duymasam eşimi arardı hmn.eşini arıyom açmıyo diye .eşimde üstüme gelirdi.ki ileri boyutu aramış duymamışım kısmını geçtik.bir dönemde telefonumda cvpsız olmamasına ragmen arıyorum açmıyor diye eşimi arıyordu.kendisine soylememe ragmen ısrarla doğru numarayı aradığını idda ede ede derken .....eşim benim aramalarımı sildiğimi vs söyledi ve yalancı muamelesi gördüm .bir gece çocugu uyutup gırtlagına yapışacak kdr bu olay beni bunalttı.eğer bu saçma sapan duruma gelmek istemıyorsan aç bcm arıyorsa aç idare et derın bir nefes al ve konuş:)evliliğin iyi gitsin istiyorsan ypck bişe yok .

Mesele telefon açıp açmamak değil ki....
ilk zamanlar açıyordum telefonda bana akıl verici konuşmalara sinir oluyorum...
başka görmeler de yapıyor mu bunu?
bahsettiğim basit bir örnekti...
annem grip olmuş ara da bir geçmiş olsun de...
Annemlere gidin...
Yani sen kimsin bana akıl verici konuşup hayatıma müdahale ediyorsun?
gelin kalk bana çay doldur sen gelinsin diyebiliyorsun?
Görümce olmak mı veriyor bu rahatlığı sana?
Benim Annem de ne kadar kalacağım karışırken peki sen her bayramı tatili annenin dizi dibinde geçiriyorsun?
Biri değil ki diğerleri de böyle bunların...

Abo senın görümceler fenaymış kendine müslüman tip .kendi eşlerinin ailelerine göstermedikleri hürmeti gelinden bekleyen bencil tipler.iki görümcem var daha duymadım bile .arkamdan anaları ile olan durumumdan belki kızıyolardır ama iş yap demezler ben gittiğimde duruma göre yprım ztn onlar iş ytrken yan gelip yatamam.iki gelinde bizde var tek görümceyim hayatta bişe istemem canum çok acıyorsa anama ben hizmet ederim.siz adımlarını iyi atın eşinizin karakteride onemli .bazı erkekler kızar böyle durumda aileye böylece aile geline laf edemez .iş yine kocanızda biticek yada siz bi şekilde iadare ediceksınız.umarım ykn degilsiniz.ben allhtan şehir dışındayım.ha bide telefon açıp kayınvalideme bi sorunun varsa bana de eşimi üstüne salma diye bi delilik yaptım:)çünkü eşim bana inanmıyordu annem arıyo acmıyon diye delirtti.o gün bugundur rahatım.eşimle tartışıyorum kavga ediyorum mutlu isen devam et dedım....

Benim kv ile aramızda kilometreler var uzak sehirlerdeyiz ama hergün ne yemek yaptigimi bile bilir. Herseyimizden haberdar olmak dışında bir gayesi yok. Bıktım kavgalar ettim eşimle kötü oldum ama hicbirsey degismedi. Bunlar düzelmez lanet ederek açıyorum artik telefonunu. Oğluyla konussa keşke ama yok hep ben ben ben...

Benim eşimde böyleydi yeni evliyken.Zırt pırt anasına gitmek isterdi.üç gün aramasam annemi aramıyormuşsun diye bunaltırdı beni.Kadın istiyorki her akşam gidelim,hizmet edelim,peşinde dolanalım.En son biryere gezmeye gitmiştik üç günlüğüne.Döndük bizi görür görmez bana hemde akrabasının yanında laf soktu.Eşimde espriye vurdu güldü milletle beraber.Hiçbirşey demedim .
Çıktık eve gidiyoruz.Annenle ilgili ne yapacaksın dedim."Ne olmuşki "dedi."O yaşlı hasta ne dediğini bilmiyor işte idare et.He de geç"
Kızlarına gelince niye hasta yaşlı olmuyor o zaman dedim.
Ettiğimiz şiddetli ilk kavgadır bu.
"Sen bişey yapmayacaksan karışmayacaksın ben kendimi savunurum "dedim."Anneme bişey demeyeceksin "diye cevap verdi."30 sene beni bakan babama karşı susmadım ben annen kim ki kendimi ezdireyim.Eşyalarını topla annenin evine gidiyorsun"dedim.Çektim miktiri.Hiç beklemiyordu.
Ondan sonra anasıyla ne konuştu ne yaptı bilmiyorum.İkiside kuzu gibi oldu.
Erkeklerin doğasında kendini sağlama aldım diye bir algı var heralde.
Ki bide eşim anasından nefret ederdi bekarken.Evlenince mıçmıç olmuşlardı.
Taviz tavizi doğuruyor konu sahibi.Koy tavrını sabrın sonu cinnet olmasın.

Muhakkak bunun oncesi yada sonrasi vardir. Yada gittigini bilmemesini istemenin bir nedeni vardir.
Ama sadece derdin haberdar olmasin ise, buyutecek birsey yok .
Bizde gidecegiz gelecegiz demeyiz ne benim nede esimin ailesine. Gidecegimiz zaman yada gittikten sonra ordayiz burdayiz deriz. Onun yada benim.aileme gitsekte. Ben annemlerdeykende kv arar, bende onu ararim taciz olarak hic gormedim benim kv ioler elinde olsun ister. Izin versek herseye karisir ama ben orda iken aramasini taciz olarak gormem.
Asil telefonlarini acmazsam yada geri dinmezsem esim kizar :)
Biz abim amaliyat oldu diye izmire gidecektik. Kv mede dedim izmire gidiyoruz diye baya duraksadi telefonda belliki hosuna gitmedi. Ha iyi bakariz oglumla konusayimda dedi. Iyibtamam dedim kapattim. Ustelemedim cunku biz gidebilirmiyiz gidemezmiyiz demiyoruz. Esime dedim, annene gidecegimizi dedim oda him oglum ile konusurum ben dedi dedim. Esimde neyi konusacakmis ki dedi. Bilmem. Hosuna gitmedi herhalde gidecek olmamız dedi, annemler bize gelecek olduğundada sesi bi cikmiyor modu düşüyor. Korkuyormi oglu bizimkilere masraf yapacak.

Benim eşimde böyleydi yeni evliyken.Zırt pırt anasına gitmek isterdi.üç gün aramasam annemi aramıyormuşsun diye bunaltırdı beni.Kadın istiyorki her akşam gidelim,hizmet edelim,peşinde dolanalım.En son biryere gezmeye gitmiştik üç günlüğüne.Döndük bizi görür görmez bana hemde akrabasının yanında laf soktu.Eşimde espriye vurdu güldü milletle beraber.Hiçbirşey demedim .
Çıktık eve gidiyoruz.Annenle ilgili ne yapacaksın dedim."Ne olmuşki "dedi."O yaşlı hasta ne dediğini bilmiyor işte idare et.He de geç"
"Sen bişey yapmayacaksan karışmayacaksın ben kendimi savunurum "dedim."Anneme bişey demeyeceksin "diye cevap verdi."30 sene beni bakan babama karşı susmadım ben annen kim ki kendimi ezdireyim.Eşyalarını topla annenin evine gidiyorsun"dedim.Çektim miktiri.Hiç beklemiyordu.
Helal yerinde mudahale.
Benim esimde hergun arayayimnisterdi. Bingun aramasam kv arar bugun aramadiniz derdi. Esim hala hergun arar, aramasa annesi arar, ama ben aramayi biraktim. Esim nirsey dediginde, sen annemlere ara hayatim bende anneni arayacagim. O yuzdenmi aramiyorsun dedi, evet dedim. Seninki anne nasil ben aradigimda sen ve kv seviniyor.emin ol sende annemin hali hatirini sordugunda annemde memnun olacaktir. Simdi arada bir ariyom esime demiyom aramiyor bilsin diye ama kv soyluyo herhalde benle konustugunu.
Bide kv ile aram bozuldu ozaman 1-2 ay birbirimizi hic aramadik esim arada demedi. Ama bakti ustunden gecti basladi yine neden aramiyonlara
Aman dedim baslama yine anne anne diye. Cok anne diyon git annenin dizinin dibine dedim.

Cok iyi tepki vermissin. En bastan vermesen hep oyle devam edecekti.
Bazi seylerde tepkimi koymadigim icin en bastan cok pismanim. Ornegin her gittigimiz yere kv geliyordu simdi tasininca yine gelecek en bastan tavrimi koysaydin keske. Ama tasininca koyacağım tavrimi.

Bayılıyorum böyle kadınlara.

Valla aynı arkadaslar ben adamın gırtlagına çmktüm vursa yapıştırır beni yere .artık nasıl delurdıysem :)yeter dedim anam aramış anam aramış yalanmı söyluyorum telefonumda arama yok .....o gun bugundur rahatım cinnet gecirmiştim hala nasıl yaptım bilmiyom aklıma geldıkçe gülüyom ama çok ters tepebilirdi.şoka girdi dur bi napıyon fln derken zor sakinleştim demekki cinnet geçirmek varmış...tabi hiçbirşey tek başına sebep olmuyor bu hale gelmeye birikiyor .arada çomağı göstermeyınce tepemize biniyorlar

Eşin senin yanında abartıp onu da üzme dediği gibi he de onlar çatlasın
Ben tam tersini düşünüyorum... yanimda olmaktan çok onlar üzülmesin diye beni ezik hissettiriyor.ben önemli günlerimde aranmam dayım vefat ettiğinde kimse aramadı...ama Afedersin eniştesi ishal olmuş serum takmışlar diye iş yerinden arayıp geçmiş olsun dememi istedi eşim...değer görmesende değer ver her şartta demek değil midir bu?

Back
X