Herseye ''hee de geç''

Benim eşimde böyleydi yeni evliyken.Zırt pırt anasına gitmek isterdi.üç gün aramasam annemi aramıyormuşsun diye bunaltırdı beni.Kadın istiyorki her akşam gidelim,hizmet edelim,peşinde dolanalım.En son biryere gezmeye gitmiştik üç günlüğüne.Döndük bizi görür görmez bana hemde akrabasının yanında laf soktu.Eşimde espriye vurdu güldü milletle beraber.Hiçbirşey demedim .
Çıktık eve gidiyoruz.Annenle ilgili ne yapacaksın dedim."Ne olmuşki "dedi."O yaşlı hasta ne dediğini bilmiyor işte idare et.He de geç"
Kızlarına gelince niye hasta yaşlı olmuyor o zaman dedim.
Ettiğimiz şiddetli ilk kavgadır bu.
"Sen bişey yapmayacaksan karışmayacaksın ben kendimi savunurum "dedim."Anneme bişey demeyeceksin "diye cevap verdi."30 sene beni bakan babama karşı susmadım ben annen kim ki kendimi ezdireyim.Eşyalarını topla annenin evine gidiyorsun"dedim.Çektim miktiri.Hiç beklemiyordu.
Ondan sonra anasıyla ne konuştu ne yaptı bilmiyorum.İkiside kuzu gibi oldu.
Erkeklerin doğasında kendini sağlama aldım diye bir algı var heralde.
Ki bide eşim anasından nefret ederdi bekarken.Evlenince mıçmıç olmuşlardı.
Taviz tavizi doğuruyor konu sahibi.Koy tavrını sabrın sonu cinnet olmasın.
Bayıldım sana:) ben 7 senelik evliyim...7 yıldır bu şekilde bir tiyatronun içindeyim...Bazı konularda tavır koyuyorum ama genelde işim politik olmakla yürüyor...sayelerinde bunu öğrendim...

Muhakkak bunun oncesi yada sonrasi vardir. Yada gittigini bilmemesini istemenin bir nedeni vardir.
Ama sadece derdin haberdar olmasin ise, buyutecek birsey yok .
Bizde gidecegiz gelecegiz demeyiz ne benim nede esimin ailesine. Gidecegimiz zaman yada gittikten sonra ordayiz burdayiz deriz. Onun yada benim.aileme gitsekte. Ben annemlerdeykende kv arar, bende onu ararim taciz olarak hic gormedim benim kv ioler elinde olsun ister. Izin versek herseye karisir ama ben orda iken aramasini taciz olarak gormem.
Asil telefonlarini acmazsam yada geri dinmezsem esim kizar :)
Biz abim amaliyat oldu diye izmire gidecektik. Kv mede dedim izmire gidiyoruz diye baya duraksadi telefonda belliki hosuna gitmedi. Ha iyi bakariz oglumla konusayimda dedi. Iyibtamam dedim kapattim. Ustelemedim cunku biz gidebilirmiyiz gidemezmiyiz demiyoruz. Esime dedim, annene gidecegimizi dedim oda him oglum ile konusurum ben dedi dedim. Esimde neyi konusacakmis ki dedi. Bilmem. Hosuna gitmedi herhalde gidecek olmamız dedi, annemler bize gelecek olduğundada sesi bi cikmiyor modu düşüyor. Korkuyormi oglu bizimkilere masraf yapacak.
Öncesi sonrası yok...tamamen otorite sağlamak kısacası kaynanlık yapmak için yapıyor...ki daha önce 2 eltim boşandı bunlar yüzünden...3. Eltimde şuan baba evine döndü...

Ben olsam he he der geçerim çok iyiler 1 ay kalicam derdim. Belliki sorun tek bundan ibaret değil ama sorun tek buysa sende sorun vardır takılacak bisi gormedim ben ... burda millet kv den neler çekiyor bu hiç bisi yani...

Böyle şeyler yaşanmadı ama ben de kendi akrabalarımın veya nişanlımın akrabaları veya herhangi bir tanıdığımız bir şey dese çok kafama takarım, büyütürüm. Nişanlım da her seferinde "Onları mı düşünüp neden huzurumuzu kaçıralım?" veya "Onları önemsiyormuş gibi tepki mi göstereceksin?" der. Bence bu açıdan da düşünün onları takmamak ezik değil, güçlü olduğunuzu gösterir.

Ben olsam he he der geçerim çok iyiler 1 ay kalicam derdim. Belliki sorun tek bundan ibaret değil ama sorun tek buysa sende sorun vardır takılacak bisi gormedim ben ... burda millet kv den neler çekiyor bu hiç bisi yani...
Hayır tek sorun bu değil yeterince anlatamadım zaten...tek sorun bu olsa galiba 2 eltim boşanmaz, diğeri de baba evine dönmezdi...
Yalan ve iftiraları pekiştiriyor fettanlıklarını... soğuyorum bunları gördükçe...

Ya şu "millet neler çekiyo buda neki " olayına deli oluyorum.Eşimde bana "benim bacım neler çektide sesini çıkarmadı" gibi birşey söylemişti o zaman.Çekmeseymiş haspam benim için mi çekmiş.Kötü olandan örnek verilmez.Bişey yanlışsa yanlıştır.Beterin beteri var diye herşeye he dersen tepene binerler.

Hayır tek sorun bu değil yeterince anlatamadım zaten...tek sorun bu olsa galiba 2 eltim boşanmaz, diğeri de baba evine dönmezdi...
Yalan ve iftiraları pekiştiriyor fettanlıklarını... soğuyorum bunları gördükçe...

Diğer eltilerin durumu sizi etkilemesin. Eşiniz takmıyorsa siz de takmayın ne güzel işte...

Böyle şeyler yaşanmadı ama ben de kendi akrabalarımın veya nişanlımın akrabaları veya herhangi bir tanıdığımız bir şey dese çok kafama takarım, büyütürüm. Nişanlım da her seferinde "Onları mı düşünüp neden huzurumuzu kaçıralım?" veya "Onları önemsiyormuş gibi tepki mi göstereceksin?" der. Bence bu açıdan da düşünün onları takmamak ezik değil, güçlü olduğunuzu gösterir.
Ben çiğ ete dokunamam kokusuna dahi tahammülüm yok...geçen k.bayramı mutfağa giremiyorum diye görümcem akşama kadar laf soktu...üniversiteye giden bir kızı var bana yenge sana iş vereyim de biraz çalış diyebiliyor...suslacak yer değildi ki mutfağa giremesem de salonda masayı hazırladım öyle boş oturamam...

Ben çiğ ete dokunamam kokusuna dahi tahammülüm yok...geçen k.bayramı mutfağa giremiyorum diye görümcem akşama kadar laf soktu...üniversiteye giden bir kızı var bana yenge sana iş vereyim de biraz çalış diyebiliyor...suslacak yer değildi ki mutfağa giremesem de salonda masayı hazırladım öyle boş oturamam...

Boş otursanız ne olacak, ondan talimat mı alacaksınız? Çok sinir bozucu gerçekten. Takıp üzüldüğünüzü belli ederseniz hoşuna gidebilir inadına mutlu olun eşinizle. Ona aşırı yansıtmayın bence sıkılabilir bu konudan

Boş otursanız ne olacak, ondan talimat mı alacaksınız? Çok sinir bozucu gerçekten. Takıp üzüldüğünüzü belli ederseniz hoşuna gidebilir inadına mutlu olun eşinizle. Ona aşırı yansıtmayın bence sıkılabilir bu konudan
Olur mu et doğrMadım diye 2 sepet ütü yaptırdı kV bana...boş oturum batarım.eşim bunlar bana yapılırken kör sağır ve dilsiz oluyor...hatta geçenlerde giden eltim için diyor ki yazık annem hizmetçi gibi kullandı onu yap bunu yap tak ettirdi kıza...ee bana yaptırırken yada yapılırken nerde akĺın başkalarına avukatlık yapman iÇin mi kocam diyorum sana...

Öncesi sonrası yok...tamamen otorite sağlamak kısacası kaynanlık yapmak için yapıyor...ki daha önce 2 eltim boşandı bunlar yüzünden...3. Eltimde şuan baba evine döndü...
Oncesi sonrasi var derken, senin acindan yazmistim. Yani bir tek ailene gittin ve kv arayip durmasi degildir mesele, son damlayi tasiran olaylar vardir manasindaydi oncesi sonrasi vardir cumlesi.

ALLAH kolaylik versin. Oysaki herkesin evi barki evliligi duzeni kendisine.
Neden evlenirler anlamam analarinin sizinin diplerinden ayrilmayacaklarsa kendi duzenlerini kuramayacaklarsa (genel olarak diyorum bunu)

Olur mu et doğrMadım diye 2 sepet ütü yaptırdı kV bana...boş oturum batarım.eşim bunlar bana yapılırken kör sağır ve dilsiz oluyor...hatta geçenlerde giden eltim için diyor ki yazık annem hizmetçi gibi kullandı onu yap bunu yap tak ettirdi kıza...ee bana yaptırırken yada yapılırken nerde akĺın başkalarına avukatlık yapman iÇin mi kocam diyorum sana...
Benimdemi canima tak etsin illa deseydin ya...

Farkında olman güzel deseydin. Aynısını sana yaptırırken de eşine tip tip bak.

Oncesi sonrasi var derken, senin acindan yazmistim. Yani bir tek ailene gittin ve kv arayip durmasi degildir mesele, son damlayi tasiran olaylar vardir manasindaydi oncesi sonrasi vardir cumlesi.

ALLAH kolaylik versin. Oysaki herkesin evi barki evliligi duzeni kendisine.
Neden evlenirler anlamam analarinin sizinin diplerinden ayrilmayacaklarsa kendi duzenlerini kuramayacaklarsa (genel olarak diyorum bunu)
Bizde gelin aldık.Hemde bekardım ben o zaman.Küçüktüm de.Yinede yengemin bi hatasını görsek görmemezlikten gelirdik.Abimin eşi ama ondan önce abimin huzuru önemli diye.Annem öyle öğretti.
İnsan düşünmezmi ya ben bu kadına laf sokuyorum ama oğlumun huzuru kaçmaz mı diye?
Eşime bunları dikte ettim ben.Dıdının dıdısıda olsa anneside olsa beni üzmeye çalışmasın.Benim için yapmasa bile senin için yapsın diye.
Eşin tavrı çok önemli bu konuda.Öyle "hee"diyip geçip kendi kendimi yiyeceğime arkamda dursun huzurum olsun.

Bizde gelin aldık.Hemde bekardım ben o zaman.Küçüktüm de.Yinede yengemin bi hatasını görsek görmemezlikten gelirdik.Abimin eşi ama ondan önce abimin huzuru önemli diye.Annem öyle öğretti.
İnsan düşünmezmi ya ben bu kadına laf sokuyorum ama oğlumun huzuru kaçmaz mı diye?
Eşime bunları dikte ettim ben.Dıdının dıdısıda olsa anneside olsa beni üzmeye çalışmasın.Benim için yapmasa bile senin için yapsın diye.
Eşin tavrı çok önemli bu konuda.Öyle "hee"diyip geçip kendi kendimi yiyeceğime arkamda dursun huzurum olsun.
Aynen. Katiliyorum.
Bende izin vermem kimsenin beni uzmesine.
Kv ters birsey dediginde esim oyle deme der sonra canali aliniyor der.
Zaten bende gerekeni derim.

Back
X