herşeye karışan komşum

Ejemeym

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
596
95
118
selam kızlar.
sorunum karşı komşumun herşeyime karışması, bazen iyi olmamı istediği için yapıyor diyorum ama artık tahamül edemiyorum.lafı fazla uzatmadan anlatayım.eşim sabah 6,30da işe gidiyor ve ben arkasından uyuyorum komşum sabahın 9unda beni kahvaltıya çağırmak için zile basıp beni uyandırıyor,eşimin yanında bi arkadası varsa ben onu tanıyorum hiç iyi insan değil onunla arkadaslığını kessin diyor, şu sıralar ev almayı düşünüyoruz şurda satılık ev var diye laf arasında geçtiğinde yaşadığımız yerdeki tüm evler kötü, şu anda oturduğum apartman en iyisiymiş gibi bahsediyor...bıktım artık bir an önce burdan taşınmak istiyorum... resmen psikolojim bozuldu. araya mesafe koyuyorum yine olmuyor bi şekilde bozuluyor çok sıkıldım arkadaslar bir öneriniz var mı????

Son düzenleme:
sabah kapıyı açma evde yok numarası yap. çaldım açmadın derse hee evet uyuyordum sabah uykumu alamadığımda sinirli oluyorum diyebilirsin. benim karşı komşumda , şuan hamileyim diye bana akıl veriyor, ki bu benim ikinci hamileliğim. evinin kokusundan dairesinin kapısına yaklaşılmıyor ama bana akıl vermektende geri kalmıyor. densiz bunlar canım densiz. böyleleri her yerde var. sen baştan vermişsin yüzü. taşınınca kurtulursun inşallah.

kapıyı açmayınca uyandırana kadar çalıyo canım, bide sonra pişkin pişkin ben mi uyandırdım kusura bakma diyor, biyere giderken bile kocam karışmaz ne zaman gidip geleceğime ne zaman gelirsin demiyo mu deliye dönüyorum resmen...

Eeee tamam aç kapıyı ama "gelmicem kahvaltıya" de.
"Ne zaman geleceğim belli olmaz" de.
Neden onun yönlendirmesine göre cevap veriyorsunuz ki?

Eeee tamam aç kapıyı ama "gelmicem kahvaltıya" de.
"Ne zaman geleceğim belli olmaz" de.
Neden onun yönlendirmesine göre cevap veriyorsunuz ki?

kaç kere dedim ben eşimle kahvaltı yapıyorum diye, tersledim, kapıyı suratına kapattım, etki etmedi kadının üzerinde, beni evlat edindiğini düşünüyor galiba.Tek çarem taşınmak

kimi insanlar çok bilmiş oluyor ve herkesin hayatına müdahale etmeye bayılıyorlar malesef..okulda beraber çalıştığım bi hoca vardı aynı zamanda kapı komşumuz..ev arkadaşıma da bana da karışmaya çalışıyordu..düşünün artık kiminle evleneceğimize varana kadar..baktım ki pskolojik olarak çok yıprattı..araya mesafeyi koydum..yeri gelince lafı yapıştırdım susturdum..ben öyle yapınca otoritesinin sarsıldığını düşündü hırçınlaştı..umursamayınca geri adım attı..sen kimsin ki hayatıma müdahale edebiyorsun..çok biliyorsan kendi hayatını mükemmelleştir..benimle aynı sosyal statüdesin:)))bak aklıma eldi yine

haklısın canım, herkes önce kendi hayatına baksın.sanki herkes kötü bi kendileri iyi gibi...Ben ailemi, kaynanamı karıştırmam işime, kaynanadan beter bi komşum var

ayy kusura bakma da bu kadın aynı "oda arkadaşım" filmindeki kız arkadaşa benziyor. tabi o kız arkadaşından hoşlanıyodu ayrı mesele.. nereye gidiyosun, ne yapıyosun, ne zaman geleceksin.. fazla yüz vermeyin, kapıyı açmayın.. ısrar ederse sinirli açıp bahaneler uydurabilirsiniz.

kaç kere dedim ben eşimle kahvaltı yapıyorum diye, tersledim, kapıyı suratına kapattım, etki etmedi kadının üzerinde, beni evlat edindiğini düşünüyor galiba.Tek çarem taşınmak

Taşınmak isterseniz taşının da bence terslemenize hiç gerek yok.
"Gelmicem,işim var,müsait değilim vs.. " cümleleriyle gönderin kapıdan.
İyiliğinizi istiyor olabilir,fazla meraklı olabilir ama sizin de başınız götürmüyordur haklısınız ama bence ters davranmak yanlış, tek kelime "hayır" ile çözülür.

bu gibi sebeplerden hiçbir komşumla samimiyet kurmadım çünkü bende böyle şeylere gelemem niyeti iyi mi kötü mü bilemem ama bu derece müdahalede bulunması doğru değil.her yolu denemişsin kurtulamamışsın umarım bir an önce ordan taşınıp kurtulursun canım ama sana tavsiyem gittiğin yerde kimseyle bu derece samimiyet kurma

Bende hiçbiriyle samimi değilim,zaten hepsi birbirinden dedikoducu,gördükçe merhaba o kadar..

konuyla alakasız olacak ama öle bi film mi varmış? mutlaka izlemeliyim :)

Annemin böyle bir komşusu vardı bir ara, herşeyine karışır karışmaya çalışırdı.
Benim annem mülayim ve sinirlendirmesi zor bir insandır ama neticede insan.
Bir yere kadar sabretti ve en sonunda dediği laf şu olmuştu:
"ben 10 yıl kaynana kahrı çektim, ikinci kaynanaya ihtiyacım yok, herkes kendi işine baksın... Benim aklım bana yeter!"

Karşıdaki insan durdu mu, eh biraz kendisini çekti tabi, ağır laf işitmek kimsenin hoşuna gitmez haliyle.
Ama yine karışmalarını düşük dozda da olsa yapıyordu. Annemin babama "şöyle oldu, böyle gitti, falan dedi, fişman etti" gibi söylemleri hiç olmamıştır.
Ne babaannemle yaşarken, ne de bu komşudan gördüğü olumsuzlukları söylememiştir.
Fakat bir gün babam bile sinirlendi.
Balkonda tarhana karıyorlarmış, bizde tesadüfen ailece gezmeye gidiyoruz o gün, sonuçta o balkonun altından geçiyorduk.
Bizi gördü ve şöyle dedi "aaa nereye gidiyorsunuz siz? Gezmeye mi? Ay ne çok geziyorsunuz, kız gelin bana yardım edin tarhana karıyorum ne gezeceksiniz şimdi!" dedi.
Yahu babam var yanımızda bari üsturubunu bil dimi, ama yok çenesi durmayacak illaki...
Babamda "sen işine gücüne baksana kadın, biz ailece çıkmışız, çok tarhana kardırmaya meraklıysan kocanı çağır yardım etsin!" dedi
"Bize de hadi gidelim" diyerek arkasını döndü bindik arabaya gittik....

Bi daha karışma o karışma, ağzını açıp anneme birşey söylemedi veya karışmadı.
Babam çok terstir zaten, yumuşak gibi duruyor söylemesi ama gözlerinden alev çıkıyordu.
Kadında görmüştür sanırım ve korktuğuna da eminim...

Zamanla inan bana bir şekilde o kadın da senden uzaklaşacak.
Umarım durum eşine intikal etmez, erkekler sabırsız ve fevri oluyorlar.
Eğer ona intikal ederse zaten böyle bir durum çıkar ortaya, tabii anlayacak kapasitedeyse...

Ne insanlar var hayatta yahu... Allah kolaylık ve sabır versin.
Fakat sende tavrını rahatsızlığınıı belli et bence... Yoksa daha çok başını ağrıtır senin..

Bende hiçbiriyle samimi değilim,zaten hepsi birbirinden dedikoducu,gördükçe merhaba o kadar..

Al birini vur ötekine.Valla bizimkiler de öyle,herkes kapıda pencerede bekler kim geliyor,kim gidiyor diye.

Herkesin her şeyden haberi vardır.

Al birini vur ötekine.Valla bizimkiler de öyle,herkes kapıda pencerede bekler kim geliyor,kim gidiyor diye.

Herkesin her şeyden haberi vardır.

Ayıp ediyosun camda bekleyenlerden bahsetmedim bile

O kadar sinir bozucu ki,biz eşimle bazen haftasonları gece 2-3 gibi eve geldiğimiz olur,sessizce girmeye çalışırız ama yok,hemen bi pencere açılır,ya sizene kim geldiyse geldi size ne oluyo gıcıklar..

Allahım hepsi aynı bunların demek.

Bizimkiler de hemen açar kapıyı aaa hoşgeldin der,10 dakikaya kalmaz damlarlar içeri.Babam almadı bi kere içeri,konuşacaklarımız

özel diye.

aksam eşim eve geç geldi benimde haberim var kimlerle nerede olduğunuda biliyorum... bugün komsum beni balkonda gördü ve dedi ki "aksam eşin 1de geldi dedi " ben uyudum geldiğini duymamısım sen nasıl duydun dedim, bozuldu...aslında uyumuyordum ama amacım ona laf sokmaktı.eşimede herseyi anlattım.bir yere iş başvurusu yapmıştı o bir sonuca ulaşsa nasıl nereye tasınacağımız belli olacak ama 1 ay içinde kurtulucam İnşallah

Böyle durumlarda çok rahatsız edilirsem açmam kapıyı ay uyuya kalmışım duymadım derim o kadar.Telefonu çekerim bazen fişten uyumak istediğim zamanlarda bazı kişilerin huyu sabah erkenden ararlar 8 de kalkacaksam sayelerinde dha erken kalkmak zorundda kalırım.Ya da gündüz yalnızsam uyuyacaksam(kaynanamla oturuyorum gerçi sıksık giderler bi yerlere eşimle başbaşada kalalım diye)çekerim fişi.Böyle yapa yapa mesela arayamaz oldular vakitli aramayı öğrendiler buna benzer taktikleri kullanmak lazım mecbur kalınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…