Herseye yetisip ve kendine zaman ayirabilen anneler varmi?

ESEAU34

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2023
147
-60
16
30
Merhaba anneler .İki kizim var ikiside kucuk onlarin bakimi temizligi hersyleriyle ben ilgileniyorm esim calisiyor. Neredeyse tum gunum evin icinde herseye yetismeye calisarak geciyor.Kendime zaman ayiramiyorum bi kahve bile icicek zamanim olmuyor genelde.Boyle olupta kendine zaman ayirabilen varmi?Evdekii isleri nasil organize ediyorsunuz .Akil verebilicek annelere sormk istyorm.Gereksiz yorum yapanlr olucak illaki onlara cvp vermiycem.

Bende kesinlikle öyle bir oğlum var ama ev işi temizlik yemek çocuk . Tuvalete zor gidiyorum inanın . Uyku problemi de var oğlumun .
Yaşıyorum günler geçiyor sadece öyle hissediyorum .

İkizlerim var 1 yaşındalar.

Duşa zor giriyorum akşam çocuklar uyuyunca saçıma şampuan sürecek enerjim kalmamış oluyor, yıkansam saçımı tarayamadan uyuyup kalıyorum.

3 sepet çamaşırım var ütülenecek, ne zaman başlar bitiririm Allah Kerim

Gün içinde kahvemi içebiliyorum, mutfakta bulaşık falan yıkarken tabletten bir şeyler seyrediyorum bu arada.

Eğer ev işleri tam olsun diye çabalarsam çıldıracak duruma gelip yetişemediğim için ağlıyorum o yüzden ev işlerinin bir kısmını bırakıp gün içinde yayılmaya ayırıyorum vaktimi

İşleri boluyorum zihnim hep plan yapıyor aklımda hep yapılacak işler listesi var kendime zaman ayırmak derken kahve çay evet ama dizi izliyor uzun uzun kitap okiyim onlar olmuyor zaten deprem darmadağın etti toparlanamiyorum

Bende kesinlikle öyle bir oğlum var ama ev işi temizlik yemek çocuk . Tuvalete zor gidiyorum inanın . Uyku problemi de var oğlumun .
Yaşıyorum günler geçiyor sadece öyle hissediyorum .
Bnmde oyle cok yorgun ve halsiz hissediyorum surekli .kizlariminda uyku sorunu kucugum hala emiyor

Tuvalette bile rahat olamiyor insan kizlarim seslenip duruyolar .Anlasilan yanliz degilim

Surekli plan yapmak insani daha da yoruyor .zamnla duzelir umarim

Ben en son ne zaman makyaj yaptım hatırlamıyorum dün biraz dışarı çıkıp kendime ufak tefek biseyler alıp yaptım sonunda kaslarım almış başını gidiyodu eşim demese aldırmaya niyetim yoktu :) yazı bekliyorum çocuklar dışarıda yorulup uyur bende kendime bakarım artık diyorum evi Birgün supurmesem sanki bir haftadır temizlik yapılmamış gibi oluyo annelik zor zanaat

2 küçük bebeğim var. 13 aylık ve 10 günlük. Asla hiçbir şeye yetişemiyorum. Bakıcı tuttum ama evde bir yabancıya tahammül edemiyorum. Bir de çocukları nasıl büyütmem hakkında tenkitler filan yapıyorlar, vazgeçtim bakıcı olayından. Eşim çalışmıyor. O destek oluyor. Ama bu da evliliğimizi çekilmez bir hale dönüştürdü. Çocuk büyüten ev arkadaşı gibi olduk.

Yok bence yok varsa tavsiyelere açığım

Hic biseye yetismiyorum. 4 4 luk olana madalya vermiyolar aksine gorev zannedip eksik yapinca memnuniyetsizlik diz boyu. Cocuklardan vaktim kalirsa kendimle mesgulum dizi izliyorum kitap okuyorum uyuyorum. Kendimden vaktim kalirsa canim da isterse ev isi taa 4. 5. Planda. Istersem yemek yapiyorum istemezsem ya hazir yiyoruz ya makarna vs. Canim iaterse temizlik yapiyorum istemezsem wcleri temizleyip calistiriyorum robotu. Robot yokken gorevli ablayi cagiriodum 2 saat. Minik minik bebelerle guzelce ilgilenip evi de 4 4 luk cekip ceviren varsa tebrik ederim ama ben o degilim

yazın parktayken kitap okumak gibi kişisel gelişim aktiviteler yapabilirsiniz. onlar oyun hamuru oynarken boyama yaparken de aynı şekilde kendinize vakit ayırabilirsiniz. örneğin kahve içmek için hadi pastacılık oynayalım diyin onlar size pasta yapıp getirsin oyun hamurundan siz de hem kahvenizi için hem oyun oynayın. evin temizliği için de yavaş yavaş yapın örneğin bir odadan diğerine geçerken elinizde bir şeyleri toplayın diğer odaya götürülecekleri götürün. çocukları da ev işlerine dahil edin yalandan da olsa sizinle iş yapıyormuş gibi olsunlar bunu 1 yaştan itibaren yapabilirler mesela çamaşır katlanacak onlara da verin katlamaya çalışsınlar böylece daha çok zamanınız olabilir.

+ her gun yemek yapmakla uğraşmak yerine 2-3 günlük yapıp dolaba atabilirsiniz. hatta bazı şeyleri fazlaca yapın eşiniz evdeyken buzluğa atın böylece her gün yemek yapmaz zamandan tasarruf edersiniz.

Cilt bakimi yapiyorm bakim dedigimde jelle yikamk tonik falan .bnmde oyle koltuktan tutun kimi zaman halilari bile topluyor bnmkiler .Ev savas alani gbi oluyor genelde

Bnce bizim hatamiz ilkini tam buyutmeden baska cocuk dogurmak bunu yasayinca anladim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…