Herşeyi ben bilirim .Ben mükemmelim tavrı....

bizdede böle bi megaloman vardı sülalede...
küpelerin güzel dediğimizde güzelliğim küpelerime yansımış derdi allahın pörsümüşü...ne gülerdik:Dçok kafa bulurduk özellikle...
şimdi mi...kızını evlendirecek etrafında davet edeceği bir akrabası yok....kendi kardeşleriyle bile köprüleri attı..

eski bir arkadaşım okulda aynaya bakardı:
-Allahım beni niye bu kadar güzel yarattın derdi:1shok:
tam komediydi kız.herşeyi de o bilirdi.sabit fikirlisin demiştim bi gün sinirlenip:oklava:.
çok yıpratıcı bir tavır bu hem arkadaş hem de ikili ilişkiler için:1no2:

kendilerini dış dünyaya karşı kalkan oluşturma gereksinimleri var böyle insanların.Kendine çok aşırı güvenli burnu havalarda insanların iç dünyalarında çok yenilgileri var bence karışık bir kişilik sorunlu bir insan tablosu gerçekten.Bu tarz insanları izlerim tepki vermem içlerinde ne acınacak halde olduklarını bilirim hiç de kafama takmam doğrusu.

dünyayı ben yarattım edasıyla gezinen kendini cok begenmiş insanları sevmem
uzaklasırım mümkün olmadıkcada görüşmek istemem zaten
kim herseyii biliyor kiii mükemmel olsun ......
bildigim birşey var oda hiçbir sey bilmedigimdir

En nefret ettiğim tiplerdir. Hatta bazıları işi baya bir abartıp;
rahatça küstahlaşabilirler. Bu tür insanlara hiç tahammülüm yok.
Onları kendi bildikleriyle başbaşa bırakıp uzaklaşmayı tercih ederim.
Bu kişilerle laf yarışına girmem zaten, çok damarıma basarlarsa;
egolarını tatmin edecekleri başka kapı bulmalarını tavsiye derim

boyle insanlar kendilerinde olmayan seyleri varmis gibi gosterebilmek icin
surekli ben soyleyim ben boyleyim derler.
eger bir insan guzelse akilliysa ve mukemmelse neden bunu soyleme ihtiyaci duyarki,
zaten herkes oyle oldugunu bilir.
ben
ben
ben diyen insanlarin bence tedavi gormeleri sart.
zira hic cekilmiyorlar

kendine güvenmek, kendini sevmek, bilgi sahibi olduğun bir konuda yorum yapabilmek çok güzel tabi
ama bunları abartan ya da içi boş bir güvene sahip olan insanlar ya da sürekli ben ben ben diye kendilerinden bahseden tipler benim etrafımda olamaz
çekemem, tahammül edemem, gün gelir terslerim çünkü
sürekli kendini yaptıklarını anlatmak ayıp gelir bana, bırak başkaları görsün takdir etsin değil mi?
öylesi daha makbul olmaz mı?
ksacası böyle tipler iticidir, arkadaşları da kendileri gibidir

Kendini beyenmis insandan her zaman nefret etmisimdir hic bir zamanda sevebilecegimi sanmiyorum.Isterseniz biraz kendini beyenmis insanin tarifini yapayim sizlere.Hareketleri yapmaciktir guzel sozler soylemeye meraklidir mutemadiyen gosteris yapmayada meraki vardir boylesi ile ahpaplik etmek imkansizdir.Zira ne soylese ne yapsa herseyi sizi sinirlendirir asabiniza dokunur bu kisi.Kasigi yahut catali tutarken o kucuk parmaklarini kaldiran o canim ihtiyarlara benzerlrer.Konusurken dudaklarini one dogru uzatarak hosa gidilecegini sanir ve benim bir arkadasimin dedigi gibi tavuklarin gerisine benziyen bir agizla konusurlar.Ingilizce yahut ispanyolca kelimeleri tam teleffuz edemezler.Ve o ispanyolca kelimeleri o girtlaktan gelen sesleri cikartmaya bile muhaffak olamazlar ve o kadar cok mubaala ederlerki dinliyicilerini guldurecek kadar hatalar yaparlar.Halbuki neden bunlara gerek duyulmali neden boyle insanlar oldugu gibi gorunmekten korkarlar .Sanirim bazi insanlarin bilmesi gereken kusurlarimizin otesinde bizi beyendirecek daha nice meziyetlerimiz vardir ve bunun gercek olan tam anlamli bir sozu vardirki KENDINI BUYUK GORMEK BIZ KULLARA DEYIL O SADECE ALLAH"A MAHSUSTUR!!!!! Mevlana Celalettin rumi Ne guzel soylemis.Ya oldugun gibi gorun yada gorundugun gibi ol diye !! Benim oyle bir iki arkadasim vardi sabir sinirlarima kadar cekebildim baktimki ne yapsam ne soylesem bos hemen arkadasligima son verdim .Ve size soyleyebilecegim tek sey boyle insanlardan uzak durmak kendi hayrimizadir.

Back
X