Herseyi cok iyi bilen hasta yakinlari

iphone5s

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
40
4
0
35
İstanbul
Hepsi adeta birer tip profesoru, aptal doktorlar ne bilir ki? Onlarin gorevi hasta yakinlarinin direktiflerini birebir uygulamak olmali. Uymayanlari sikayet ederek, benim vergilerimle calisiyosun diyerek, anlamaz ise doverek terbiye etmek gerekir

Hepsi adeta birer tip profesoru, aptal doktorlar ne bilir ki? Onlarin gorevi hasta yakinlarinin direktiflerini birebir uygulamak olmali. Uymayanlari sikayet ederek, benim vergilerimle calisiyosun diyerek, anlamaz ise doverek terbiye etmek gerekir

Nasıl bir genellemedir bu anlamak mümkün değil.

Hasta yakınları ya da hastalar birer tıp profesöründen ziyade, kendileriyle ve hastalarıyla birebir doktorlardan çok daha fazla vakit geçirdiklerinden olsa gerek, bir takım durumları doktorlardan daha net bildikleri kesin.

Burada ben de, hastaları diplomasıyla döven, ezen, hakir gören doktorları örnek verirsem bu tartışma alı başını gider..O yüzden böyle genellemelere hiç gerek yok.

adı üstünde hasta yakını.nasıl bi psikoloji yaşayan bilir.(ŞİDDET BUNA SEBEP DEĞİL O AYRI)
karşılıklı anlayış olsa hiç bunları konuşmayız aslında.
KARŞILIKLI...

Son düzenleme:

ben bu yazıyı anlayamadım ironimi yaptınız :26:

hayırdır sevgili üye! sabahki konuyu okuyup "dur hazır doktor konusu açılmışken ben de misilleme yapıp refakatçi konusu açayım" mı dediniz :27:

Son annemin lazele ameliyat eden doktora hayran kaldım ne güzel ameliyat ettiği yaşlıları topladı hastanede bilgi sohbeti verde tek,tek anlattı anlamayan var mı diye de tekrar tekrar sordu yani doktor konuşma ,özürlü değilde helal olsun dedlm herkesede tavsiye ettlm ama hemşire berbattı

Tıp doktorlarının hasta ve hasta yakınlarına yaklaşımına son derece ışık tutan bir ifade...

Hasta yakınları nede olsa gerizekalılar değil mi? Size birşey soramazlar, herhangi bir öneride bulunamazlar, direni karşısında insan yokmuşçasına açan hemşireyi uyaramazlar çünkü anlayamazlar, salaklar ya...

Kadın doğuma gittim, doktor hanım beni muayane ediyor. Kendisine ne yapmakta olduğunu sordum cevap "Güvenmiyorsanız başka birisi ilgilensin."

"Bende sizin gibi araştırma görevlisiyim, merak ettim sadece dedim."

Ama olur mu? Hazret allame-i cihan, senin üzerinde her türlü denemeyi yapacak, orana burana iğneler sokup canını acıtacak, ameliyathanede enfeksiyon kapacaksın, ateşler içinde yanacaksın ama birşey sormayacaksın. Karşındaki ORDİNARYUS ya...

Allahım kibirden korusun...

Son düzenleme:
anlamadım neden böyle bi konu açtınız..tıp doktorumusnz..öyle bile olsa..emin doktorlardan bile daha iyi hasta ve hasta yakınlarıdır tamam hastalığın tanısı vs deil ..ama .kan alma filan olsun her türlü..bende hastalık atlattım aylarca ahstanede yattım damar yolu temzliğini asistan doktrlr yapıyrdu ben o kadar tecrüebeli olmuştum ki yanlış yapıyrsnz dedim yönelttim .doktor tabi sen alıştın biliyrsun dedi..ince davrandı..hasta yakınları doktorları aşaşğılamıyr asla ama..yaklaşımalrı çok önemli bu bi gerçek..

bahsettiginiz tıp profesorü hasta yakını benim
hayırdır sorunmu var
söyleyinde bilelim:ssz:

evet katılıyorum bazı hasta yakınları gerçekten cok fazla burnunu sokuyor sağlık personelinin işine ama ,genelleme yapamayız bu konuda

evet katılıyorum bazı hasta yakınları gerçekten cok fazla burnunu sokuyor sağlık personelinin işine ama ,genelleme yapamayız bu konuda

Belkide olur olmaz konuşan tipleri kastediyorsunuz haklıda olabilirsiniz.

Ancak bir hastanın vücudu üzerinde canını acıtan ve ne olduğunu bilmediği işlemler yapan doktora yada hemşireye neyse, uygulamayla ilgili soru sormasındada sakınca var mı?

Bence soru sorulmasından cevapları bilmedikleri için rahatsız oluyor hekimlerin bir kısmı :31:...

Ancak bir hastanın vücudu üzerinde canını acıtan ve ne olduğunu bilmediği işlemler yapan doktora yada hemşireye neyse, uygulamayla ilgili soru sormasındada sakınca var mı?

Bence soru sorulmasından cevapları bilmedikleri için rahatsız oluyor hekimlerin bir kısmı :31:...

bende hemşireyim,tabi ki hastalarına ya da kendılerıne yapılan işlem hakkında soru sorabilirler bende cevap verırım bilemediğim durumlarda doktoruna yönlendirirm ama benım bahsettıgım cok farklı ,yani sırf bir şeyler söylemek için söyleyenler sağlıkçı personele işini öğretir gibi ukalaca tavırları olan hasta yakınlarını kastettim,yani doktor serum takmaya gerek yok bir iğne yapalım ve şu ilacı vereyim diyor hasta yakını inatla serum takalım iyi olur diyor bu tarz şeyler..

Bence çok kitap okuyorlar ve her insana aynı muamele etmeye kalkışıyorlar , bedeb dili ve insanı dersler gerekiyor bunlara bazı hasta sormaz, bazısıda sorar e doktor hanım ne diye kibir yapıp cevaplamıyor hastanın sorularını

ameliyat olacam damar yolu açacak hemşire bikaç soru sordum cevap vermkten işimi yapamıyorum dedi .4 ayrı yerimi deldi . elim şişti.ameliyattan çıktım kendime geldiğimde farklı ialçlar ağrı kesiciler verildi bunlar neci diyecek oldum doktor iyisini bilir sen sakin ol panik yapma dediler.a desem cevap hazıren iyisini biz biliyoruz işimize karışmayın.hastanede çıkışım yapıldı tekerlekliyle çıkıyorum hasta hatunun biri bağırıyor bu ağrı kesici istemem şunu getirin ardından bi koşturmaca bi çığlık daha onu içemem şunu getirin .yatağımı değiştirin üst katın bilemem ne odasına çıkarın burda yatmak istemiyorum falanlar filanlar.kim bu dedim hastanenin hemşiresiymiş millet fır dönüyor etrafında biz iki laf edince çok soru sorduk oluyor.denekmiyiz lan biz:27::27:

Son düzenleme:
Kısasa kısas konulardan da gına geldi.

-Doktor kötü tü ka ka **Anlayışsız hasta yakınları
-Kocamı aldatıyorum (yorumcular cemkirir) **Anlayışsız yorumcular
-Görümcemin dilini ensesinden cekmek istiyorum **Ben de bir GÖRÜMCEyim

Ben size şahsen katılıyorum insanların doktor seçme, şikayet etme vs gibi özgürlükleri varken zaman zaman karşılaştıkları çürük yumurtalar ile genelleme yapmaları yanlış,
Bir taraftan da tıp çok hassas bir konu olduğundan fakültelerde hasta psikolojisi ve davranış bozukluğuna karşı ders de verilebilir...
Siz yine de paylaşılan herşeyi üzerinize almayın, hele bir daha kötü şartlardaki ülkelerde yaşasalar da görseler ülkemin doktorları ne bilgili ne dürüsttür...

bakalım bu konuda kaç kişi kaç kişiye beddua edecek,hastalar mı yoksa doktorlar mı galip gelecek:31:

Back
X