herşeyi içime attim anlık unutkanlık....

allah bi kayıp vermiş bi doğum yaşatmış allah bağışlasın
eşinizin aileye kini neden ? görüşmüyolar mı hiç ?
bebek kaybından sonra eşimle ailem kavga ettiler.. annemgil bizde kalsin dedi eşim izin vermedi. baya tartışmalar oldu.
ağır bir travma geçirdim evde tektim perdeler kapalıydı..
kaynanamla altlı üstlüyüz. kaynanam gel beraber gidelim gezmelere diyordu. ama gezmelere bi yere gitsem bebek kaybini anlatiyor ben duymak istemiyorum. ağlıyorum evde...
sonra dedim gelemem....
çok zordu...
sonra ikinciye hamile kaldim..
doğumdan sonraaynı şekilde devam etti şimdi düşman oldu.. yinede görüşse benim için katlaniyor eşim yoksa hiç yüzünü görmek istemez..
ben Eşim kadar kindar insan degilim...
kindar olmayı sevmedim... huyuma yapıma uygun degil..
ama eşim çok kindar.:( yapılanlari asla unutmuyor sık sık yüzüme vuruyor.

bebek kaybından sonra eşimle ailem kavga ettiler.. annemgil bizde kalsin dedi eşim izin vermedi. baya tartışmalar oldu.
ağır bir travma geçirdim evde tektim perdeler kapalıydı..
kaynanamla altlı üstlüyüz. kaynanam gel beraber gidelim gezmelere diyordu. ama gezmelere bi yere gitsem bebek kaybini anlatiyor ben duymak istemiyorum. ağlıyorum evde...
sonra dedim gelemem....
çok zordu...
sonra ikinciye hamile kaldim..
doğumdan sonraaynı şekilde devam etti şimdi düşman oldu.. yinede görüşse benim için katlaniyor eşim yoksa hiç yüzünü görmek istemez..
ben Eşim kadar kindar insan degilim...
kindar olmayı sevmedim... huyuma yapıma uygun degil..
ama eşim çok kindar.:KK43: yapılanlari asla unutmuyor sık sık yüzüme vuruyor.

bence bu konuyu eşinizle ciddi bir şekilde konuşup çözümlendirmelisiniz
gerekirse konu çözülene kadar eşinizle aranız açılsın
sizi bu kadar derinden etkilediğini ve artık başa çıkamadığınızı belirtin..
neden bütün yükü sırtınıza alıyorsunuz ? eş demek ne demek ? diğer yarı demek değil mi ?
böyle söz verilmiyor mu evlenirken ? kendinizi tek başınıza yıpratmayın..
eşinizde taşın altına elini koysun.. klişe ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil
ama o saygıyı duymalı ne olursa olsun.. karısının ailesi nihayetinde.. bende eşimin ailesinden haz etmiyorum ama oraya gidince yalandan da olsa gülücükler atmaya çalışıyorum..
size yansıtmasın bu durumu.. içinde ne yaşıyosa yaşasın.. biraz da onun içinde fırtınalar kopsun..
bölüşün dertlerinizi

bence bu konuyu eşinizle ciddi bir şekilde konuşup çözümlendirmelisiniz
gerekirse konu çözülene kadar eşinizle aranız açılsın
sizi bu kadar derinden etkilediğini ve artık başa çıkamadığınızı belirtin..
neden bütün yükü sırtınıza alıyorsunuz ? eş demek ne demek ? diğer yarı demek değil mi ?
böyle söz verilmiyor mu evlenirken ? kendinizi tek başınıza yıpratmayın..
eşinizde taşın altına elini koysun.. klişe ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil
ama o saygıyı duymalı ne olursa olsun.. karısının ailesi nihayetinde.. bende eşimin ailesinden haz etmiyorum ama oraya gidince yalandan da olsa gülücükler atmaya çalışıyorum..
size yansıtmasın bu durumu.. içinde ne yaşıyosa yaşasın.. biraz da onun içinde fırtınalar kopsun..
bölüşün dertlerinizi
yinede görüşüyolar benim için mecbur kaldikça.
ben bu konuda çok konuştum..
kindar olmasa...( hiç sevmediğim huy)

ben biri bana kendi ismimi sorunca unutan tipim vah benim halime. bir zamanlar evin yolunu bulamıyordum şuan daha iyiyim.
ama ocakta yemek unutmak sizden çok aileye zarar verebilir. yorumum bu kadar

şöle bi durum var herkes kendi derdini anlatiyor benim derdimi anlatmaya sira gelmiyor.:)
pul dökemiyorum dinleyen kim.. ben tam anlatsam ay benimde... diye başlıyor..
bende kesiyorum onu dinliyorum...
biliyorum herkes dolu...
hemde nasıl dolu...
ama bende doluyum çoğunu içime attim.. güvenecegim olmayinca..
eşime anlatsam onun yarin bi gün sırtıma vuracagi hissettiğim için anlatmam..
bdv de bu konularda çok gördüm...
eşine herşeyi anlatma felan..
bence haklı...
anneme anlatsam onun çenesi tutmuyor gidip vay efendim.. :D
bir arkadaşıma anlatsam oda gider en yakın bireyine anlatir..
kızıma anlatsam onun benim anlattıklarim dolmasin. yok ..
kendime anlatsam hafizama yer kalmiyor.:(

Eşine anlatamadığın ne olabilir ki
Bunu anlamıyorum ben. Demek ki aranızda bir güven sıkıntısı var o zaman neden evlisiniz? Benim dert ortağım eşimdir, kendi ailemi de onun ailesiyle yaşadıklarımı da ona anlatırım. Oturur dertleşiriz. Hiç aklıma gelmedi bir gün anlattıklarımı bana karşı kullanabileceği. Yaparsa da onun ayıbı olur.

Yazmak ve okumak etki ediyor.Olumlu düşünebileceğiniz kitaplar okuyabilir,sorunlarınızdan uzaklaşabileceğiniz aktiviteler yapabilirsiniz.Zihnimiz,ruhumuz çok düşünüp saplandığımızda değil,onları özgür bıraktığımızda problemleri çözmeye,sağlıklı düşünmeye başlıyor.Farklı şeyler yapıp rutininizi kırın bence.Ki beyniniz dinlensin.

Yazmak ve okumak etki ediyor.Olumlu düşünebileceğiniz kitaplar okuyabilir,sorunlarınızdan uzaklaşabileceğiniz aktiviteler yapabilirsiniz.Zihnimiz,ruhumuz çok düşünüp saplandığımızda değil,onları özgür bıraktığımızda problemleri çözmeye,sağlıklı düşünmeye başlıyor.Farklı şeyler yapıp rutininizi kırın bence.Ki beyniniz dinlensin.
şu an okuduğum kitap: muhammet bozdağ - düşün ve başar...
sayfa 100
ama kitabi aklımda tutamiyorum.
aklında tutup uygulayabilenlere aşırı özeniyorum.
bide altini çizip plan uygulayanlara...
bende denemeye çalıştım üç gün sonra ayni normale dönüyor devami tutmuyor.
kaç kere denedim tekrar tekrar uygulamaktan yoruldum.
gerçekten ben çok imreniyorum.

Al benden de o kadar Kardes
Bende içime ata ata kendimi tükettim.
Hep kırılmasın güvenmesin diye sustum.
En sonunda biriktirdiklerim beni yaralamaya başladı.

Öyle vallahi.
Bir laf var bilir misin bilmiyorum akıllı olup Dünya'nın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin diye. Keşke deli olabilsem diyorum bazen.
deli olmak iyi ama bazen yaramazlık yapıyorum yaşananları unutmak için..ama işte...
güvenmek istiyorum o tapulari yıkıp atmak istiyorum..

Kendinizi olumsuz düşüncelere boğulmuş bulduğunuz zaman hemen aklınizi dağıtacak Birşeyler yapın. Temizlik kitap okumak film izlemek dışarıyı insanları izlemek yürüyüş yapmak ne olursa ama sakın dalıp gitmeyin düşüncelere bir süre sonra azalacaktır düşünme zamanlarıniz. Kendiniz için iyi birseyler yapın. Her insan hata yapar bu yüzden insanız ders çıkartıp tobe edip bir daha yapmamak önemli olan bunu hatırlatın kendinize. Unutmayın herkesin hayatı hata ve yanlışlar ile dolu. Ama yine de yolumuza devam etmek zorundayız.

şu an okuduğum kitap: muhammet bozdağ - düşün ve başar...
sayfa 100
ama kitabi aklımda tutamiyorum.
aklında tutup uygulayabilenlere aşırı özeniyorum.
bide altini çizip plan uygulayanlara...
bende denemeye çalıştım üç gün sonra ayni normale dönüyor devami tutmuyor.
kaç kere denedim tekrar tekrar uygulamaktan yoruldum.
gerçekten ben çok imreniyorum.

Ben de çok severim o yazarı.Bir kitabı dışında bütün kitaplarını okudum.Ama zihniniz dolu ve yorgunsanız onları anlayıp uygulayamamanız çok normal.Dağınık bir insan mısınız?Dış çevre de bizi çok etkiler.Yaşadığı mekan,işleri karmakarışık olanın inanın zihni ve ruhu da karman çorman oluyor.Eğer böyleyse ilk etapta sadeleşmeye,gereksiz her eşyayı atmaya,telefonunuzdaki gereksiz resim,dosya ve kişileri bile silmeye başlayın.Yarım kalan işlerinizi bitirmeye çalışın. Ayrıca "Konsantrasyonun Gücü"diye bir kitap var.Yazarı Theron Q. Dumont E kitap olarak bulabilirsiniz internette.İnşaAllah faydası olur.

Ben de çok severim o yazarı.Bir kitabı dışında bütün kitaplarını okudum.Ama zihniniz dolu ve yorgunsanız onları anlayıp uygulayamamanız çok normal.Dağınık bir insan mısınız?Dış çevre de bizi çok etkiler.Yaşadığı mekan,işleri karmakarışık olanın inanın zihni ve ruhu da karman çorman oluyor.Eğer böyleyse ilk etapta sadeleşmeye,gereksiz her eşyayı atmaya,telefonunuzdaki gereksiz resim,dosya ve kişileri bile silmeye başlayın.Yarım kalan işlerinizi bitirmeye çalışın. Ayrıca "Konsantrasyonun Gücü"diye bir kitap var.Yazarı Theron Q. Dumont E kitap olarak bulabilirsiniz internette.İnşaAllah faydası olur.
bunun için minimalizme yöneldim..
elimden geldikçe yapmaya çalışıyorum.
çok teşekkür ederim:)

Merhaba Arkadaşlar...
yaşadıklarimin çoğunu içime attim...
kimseye anlatamadim anneme babama bile..
eşimede...
artık ne diyecegimi bilmiyorum..
geçmiş beni birakmiyor. o kadar doluyum ki.. içinden çikamiyorum agzimdan pul gibi dökemiyorum...
sonra nolduu..
bi anca ışığı açık birakmalara... çeşmeyi açık birakmalari pencereyi kapatmayı unutmalar.. yemegi unutmalara başlandi..
eşim bunu farketti o benim yüzümden hiç kontrol etmeden çikmiyor evden...
ne olduysa bende bilmiyorum..
inanilmaz iç yorgunluğu...
Ölsem de kurtulsam diyorum ama vazgeçiyorum...
Çok yoruldum kızlar..;
herşeye rağmen hayata pozitif bakmaya çalışıyorum... nereye kadarrr......
kime anlatacaktim dönüp baktığımda herkes arkamdan konuşuyor... yüzüme gülüyor. kime güvenecegim bu hayata....
güvenecek insan mi kaldı bu devirde...:(
İnanin bu durumda bir cok insan var.. Ben de sizin gibiyim cogu zaman ve bu hayatta anladim ki bi insanin en cok güvenecegi insan yine kendisi olmalı.Bu anlattiklariniz hassas insanlarin yasadiklari.Biz hassasız diye digerleri üzülüp bizler gibi düsünmüyor inanin.Artik cogu seyi gercekten umursamiyorum.Cunku bir kazancim olmadigi gibi götürüsü cok oluyor.Güvenilir arkadas konusuna gelince; o kadar azlar ki ,öyleleri ile karsilasmak hazine gibi.Allah dürüstlerle karsilastirsin hepimizi.

Geçmiş geçmişte kaldı farkında mısınız? Eğer yaşadıklarınızı orada bırakmaya gücünüz yetmiyorsa iyi bir terapiste gitmeniz gerekiyor. Çocuğunuz için bunu yapmak ve güçlü olmak zorundasıniz.

öle dökecegim birine güvenecek yok..
sırtıma biçak kaplarlar diye korkuyorum..
yüzüme vururlar diye..
ben yaşadım yaşadımsa bi daha mi tövbe...
sonra kendime güvendim.. ama taşıyamiyorum.
şöle bi durum var herkes kendi derdini anlatiyor benim derdimi anlatmaya sira gelmiyor.:)
pul dökemiyorum dinleyen kim.. ben tam anlatsam ay benimde... diye başlıyor..
bende kesiyorum onu dinliyorum...
biliyorum herkes dolu...
hemde nasıl dolu...
ama bende doluyum çoğunu içime attim.. güvenecegim olmayinca..
eşime anlatsam onun yarin bi gün sırtıma vuracagi hissettiğim için anlatmam..
bdv de bu konularda çok gördüm...
eşine herşeyi anlatma felan..
bence haklı...
anneme anlatsam onun çenesi tutmuyor gidip vay efendim.. :D
bir arkadaşıma anlatsam oda gider en yakın bireyine anlatir..
kızıma anlatsam onun benim anlattıklarim dolmasin. yok ..
kendime anlatsam hafizama yer kalmiyor.:(
Bazı zamanlar bende bu şekilde dolmuştum
Madem kimseye anlatamıyorsunuz o zaman size tavsiye.. Kağıt kalem alın elinize ve bence yazın derdinizi..
Bazı şeyleri insanlara anlatmak doğru değil..
Tek başınıza bir süre kalın yazın yazın ağlayın yada gülün..
Ben sosyal medyadan derdimi kimse anlamıyor diye bir süre kendime perhiz yaptırdım hiç paylaşım yapıp girmedim kimseyi görmedim ve kimseye bisey mesaj atmadım
Baktım ki kimseye mesaj atmayınca kimsede beni sormuyor bile, bosverdim
Kendinizle ilgilenin.
Siz ne istiyorsunuz ne yapmak istiyorsunuz ?
Hayalleriniz neler?

Keşke bilgisayarlara reset atıldığı gibi beynimize de reset atsak, çerezleri silsek.

Ama neden dolduğunu neden yorulduğunu söylememişsin. 🤔

Aaaa bu ben :)
Ben kulaklıkları takıp yürüyüşe çıkınca bir nebze rahatlıyorum.Şimdilik geri dönüş yolunu bulabiliyorum.Çıkıp dönemediğim gün herşey çözülecek zannımca..
Bende böyleyim hayat bir garip.

Back
X