HERSEYİ SATİP ŞEHİR DİSİNDA BİR HAYAT ONERİR MİSİNİZ?

Ev satip ne olacagini hic bilmediginiz bir yerde maceraya atilmak bana pek mantikli gelmedi. Emekli olup emekliligi mustakil bir evde yasamak istersiniz onu anlarim da, henuz daha emekli degilsinuz. Piyasa da iyi degil zaten. Sizin isler de oyle imis. Ev de elinizden giderse islerinizde hic umdugunuz gibi gitmezse... bunlari da dusunmek lazim. Buyuk sehirlerde is bulmak kucuk yerlere gore daha kolay. Bunca sene dayanmissiniz. Bence 4 sene daha dayanip emekli olduktan sonra dusunun derim. Mumkunse evinizi satmadan olursa daha iyi olur. En azindan bir garantiniz olur.

Vallaha hayal sahanede gerçekler maalesef pek öyle değil.egenin bı kıyı ilçesinde yaşıyorum.burda hayat tahmin ettiğiniz gibi değil pek.yaklasik 100 bin nüfuslu bir ilçe burası öyle kalabalık değil.ama hayat cok pahalı.ordan sattığımız evle başa baş mesela ev fiyatları.oda en uygun daireler.oyle müstakil falan değil.kira deseniz şuan 1500 den aşağı oturulacak ev yok.mesela pazar.pazarlarimiz çok pahalı iç Anadolu'yu görmesem normal diyebilirdim ama neredeyse 3 4 katı fiyatlar.benim yaşadığım yerin koyleride turistik oldu maalesef çoğu ege köyü gibi.artik herkes sizin gibi dusunuyo köyler kiymetlendi.ben sizin yerinizde olsam rotami değiştirdim.bati karadenizin bı köyü yada Çanakkale Balıkesir köyleri daha uygun olabilir.ama anlattığımız hesapla ege biraz zorlar sizi.bide çocukta varmış.elinizdekinden de olmayın.umarim herşey güzel olur sizin için.

Çok sıkıntı bir plan bence. 6 ay-1 yıl deseniz gene neyse diyeceğim de emekliliğinin gelmesine 4 yıl kalmış bir çift için fazla uçarı bir plan. Emekliliğiniz gelsin, kendinizi bir garantiye alın ondan sonra dilediğinizi yaparsınız. Şu durumda çok büyük ve gereksiz risk alınmış olur. 4 sene bütün dengelerin değişebileceği kadar uzun bir süre.

İstanbul'da bir evimiz var ,işlerimiz iyi gitmiyor eşimin bir evi var uzun zamandır satmayı düşünüyordu ben engelliyordum ,ama artık İstanbul'un kargaşası içinde virüs vb unsurlarda yaşamaktan usandık ,evi sarsak şehir dışında bir yaşam kurup 4 sene idare edecek bir bütçe ayirsak (4 sene sonra emekliyiz nasipse )diyoruz ? Bir yolda tek sermayemiz evimiz hatamı yaparız diyoruz ? Siz olsanız ne yapardınız ( İstanbul dada işsiz sayılırız )..Hangi ile giderdiniz vb ,lütfen fikirlerinizi yazin
Ben olsam satmazdım .Bır ıs bulup 4 yıl daha dayanırdım.En azından emeklılıgım kesın olurdu.Haxıra dağ dayanmaz.

Şehir onerisi icin bende takipteyim..Istanbuldan gitmek farz oldu..Taşı topragı altın falan degil artık..Bende basta kiralik ev tutup sehrin nabzini yoklamak lazim diye dusunuyorum.Hemen satilip gidilmez.

Yani küçük şehir yada ilçe dediğiniz yerdede eğer market den pazardan hazır yiyorsanız hayatınızda hiçbirşey değişmez, köyde tanıdığınız olucak da size erzek vericek mutfak masrafını olmıcak en aza incek o şekilde rahata eresiniz öbür türlü burada süt 5 TL İstanbuldada 5tl ✔️
Sinema burada pahalı oradada yani ben olsam emekliliği az kala sahili olan bir yere yerleştirdim en azından balkondan denizi görsem yeter kahvemi alır keyfime bakarım 🤗

Back
X