herşeyin bittiğini düşündüğünüz oldu mu? nasıl toparlanır

Ben bu dönem dünya yıkılmış da altında kalmış gibi hissediyorum kendimi. İş arama sürecindeyim. İş yok para yok. Bir iş görüşmesine gitmem 20-30 tl para. evde kafayı yiyeceğim. Kursa gideyim diyorum dünya para olmuş. Spor merkezine gideyim diyorum büyük yerler çok pahalı. orta halli yerlere baktım (mahalle içlerinde vardır ya). Onu da beceremedim. Bi yer buldum girdim içeri. hem karanlık (herhalde faturalara zam gelince pek yakmıyorlar) hem de hocayı gözüm tutmadı. Teşekkür edip çıktım. Oralarda tecavüze uğrar insan hiç güven vermedi.
Bir şeyler için uğraşıyorum ama sanki boşa enerji harcıyormuşum gibi. Her şey için geç kalmış gibiyim. Şu an bekliyorum sadece. Sizi çok iyi anladığımı kastetmek istedim. Bazen hiç bir şey yapmadan beklemek daha hayırlı.
bende hayatta birçok farklı noktada yıkıma uğradım ve öyle bir noktadayımki ölsem daha iyi diye düşünüyorum bu yüzden ya dibe batıcam ya da bişekilde her şey düzelicek ama bu düzeltmeyi ben kendim yapacaksam güç lazım ve gücüm tükenmiş gibi hissediyorum

Yaşadığım yanlış evlilik başlangıçtan itibaren her geçen gün biraz daha tüketti beni. Boşandığımda her şeyimi, cidden her şeyimi kaybetmiş haldeydim. Öylesine eksideydim ki.
Kısa sürede kalktım ayağa, kaybettiklerimi yeniden, daha güçlü inşa ettim. Bir yıl önce sanırım sonum gelmeyecek hep böyle sürüneceğim diye düşünüyordum sanırım. Şimdi ise bambaşka bir hayatım var.

Bir kac donemimde is skintisi yasamistim. Birincisi universiteden mezun oldugumda is bulana kadar gecen donemde cok depresif olmustum. Bos bir bolum okudugumu dusunup, cok uzuluyordum. Sonra gecici bir ise girdim kendi bitirdigim bolumden alakasiz. Orda calisirken ilk profesyonel isimi buldum ve o depresif donemden kurtuldum.

2. senelerle gelen sorumluluklar, terfiler uzerinde is yerinde haftada yaklasik 65-70 saat gecirmeye basladigimda hamileydim. Ve dayanamayacak duruma gelmistim artik. Cok sukur ki imdadima esim yetisti. Isten ayrilmama, tekrar okula gitmeme yardim etti. Ve cocugumu buyuturken ikinci universitemi bitirip, saatine para kazanacagim bir bolumu bitirdim. simdi rahatim.

Eski sevgilimden ayrilirken iliskimin bittigini belki de hep yalniz kalacagimi falan dusunup kahroluyordum. sonra esimle tanistim...

Oyle yani. hayat inisli cikisli. yeterki indigin yerde kalmamaya calis. tekrar cikmak icin cabala. Begenmedigin seyleri degistir. Calis, cok calis

Oldu tabi ki ama geriye dönüp baktığımda aslinda Allahın yardımıyla üstesinden gelemeyeceğim seyler değilmiş diyorum. Biraz bakış açım sebebiyle böyle hissetmişim diyorum.
Düştüğüm her yerden rabbimin yardımıyla kalktım. Belki abartılı seyler değildi ama hayat hep mücadele alanı.

Yaşanılan her şey geçicidir. 3-4 sene önce yaşadığım beni çok çok üzen bir olay için kendimi ne kadar yıpratmışım diyorum şimdi.
Hayat üzmeden ders vermiyor malesef. Olgunlaşmak ve öğrenmek için üzülmeli ve kırılmalıyız. Sana neyi öğrettiğine, hangi dersi aldığına odaklan.

herşeyin bittiğini düşündüğünüz oldu mu? iş anlamında ilişki anlamında, hayatınızın her alanında umudunuzu yitirdiğiniz, başarısızlıklar sonucu kendinizi bitkin hissettiğiniz oldu mu? hayatımızda yaşadığımız olumsuz acılı tecrübeleri nasıl geride bırakıp yeniden başlayabiliriz? düşüncelerden nasıl kurtulunur? yeniden başlamak için geç mi…
Hayır tabi ki geç değil. Ben şahsen o dönemde ölü taklidi yaptım.

Suan dipteyim nasil çıkacağımızi düşünüyorum kalici degil biliyorum ama yinede düşünüyorum. Tek umudum inancım ben ve bebeğimin saglikli olması. Bekarken de cok seyler yasadim cok mücadele verdim her her konuda ask is vs vs cok üzüldüm cok cabuk toparladim bekarken o zamanlar daha güçlü daha umursamaz idim.ama suan cocukla biraz korku biraz endise var hissediyorum ama Yeniden başlıcaz...

herşeyin bittiğini düşündüğünüz oldu mu? iş anlamında ilişki anlamında, hayatınızın her alanında umudunuzu yitirdiğiniz, başarısızlıklar sonucu kendinizi bitkin hissettiğiniz oldu mu? hayatımızda yaşadığımız olumsuz acılı tecrübeleri nasıl geride bırakıp yeniden başlayabiliriz? düşüncelerden nasıl kurtulunur? yeniden başlamak için geç mi…
Uzuun yıllar sabirla evlenmeyi beklediğim iliskim sebepsiz yere bitti ikimizde hic bisey yapamadik... Uzun zaman çalıştığım kpss sınavından az eksik puan aldim atanamadim... Hayatim kabusa dönmüş gibiydim 6 7 ay kadar her gün her gün ağladım... Artik hic bisey yoluna girmez ne gelecek ne evlilik kimseyi sevmem güvenmem hayatim alt üst hic biseyden umudum yok o çok sevdiğim okuduğum bölüm bile gözümde kalmamıştı... Ama sonra herşey oyle bir düzeldi ki elhamdülillah diyorum başıma gelen herşeye.

28 yaşımda “işte şimdi bittin.” dediğim bir zaman dilimi oldu, hiç bir şey yolunda değil, her şey kabus gibiydi… Beni ayağa kaldıran şey o umutsuzluğun içinde bile umut edebilmek oldu. Mutsuzdum, ama acılarımı uyuşturup kahkahalar atıyordum. O çamura gömülmedim, çok zordu ama bir şekilde çıktım oradan. Kendini bırakmamak en önemlisi ve unutmamak gerekir ki “hayatta herşey geçici”

Benim oldu.
Tam pandemi başında okullar kapanınca çocuğu bırakacak yer yoktu, çok sevdiğim işimden ayrıldım.
O zamanlar kızımın çok sevdiği öğretmeni de işten ayrılmıştı. Hatta acaba destek alabilir miyiz bizim evden ya da onun evine bırakarak falan diye düşündük, ama ne olduysa aramadık. Şartlar gümbür gümbür beni evde oturup çocuk bakmaya zorladı.
Kapanmalar vs olurken başka sektöre yöneldim. Daha çok kazandım, daha çok çalıştım, daha çok mutlu oldum. Kendi işimi yapıyorum.
Geçen gün internette tesadüfen gördüm, o destek alabilir miyiz acaba dediğimiz öğretmen cinayet işlemiş. Hala içten içe bahane arıyorum mesela. Çünkü haftada beş gün el kadar çocuk emanet ettiğiniz insana konduramıyorsunuz.
İyi ki o işten ayrılmışım.
Zaten çalıştığım firma da 3 ay geçmeden personele beş kuruş ödeyemeden battı.

Şimdi her olumsuzlukta durup benim için daha iyisi ne çıkacak diye bekliyorum.
Gerçek kesit gibi olmuş başınıza gelenler 😯 geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış

Atlatabildiniz mi? Ben sonsuza kadar takılı kalacakmışım gibi geliyor bazen ve korkuyorum.
hayır. bende takılı kalacağımı düşünüyorum. gelecekte başka ilişki yaşamaktanda korkuyorum. bana çok kötü şeyler yaşattı aramızda geçen onca leye rağmen aldatmış, şimdi ise başkasıyla nişan hazırlığı yapıyor. nasıl bir insanı sevmişim keşke tanışmasaydım diyorum

hayır. bende takılı kalacağımı düşünüyorum. gelecekte başka ilişki yaşamaktanda korkuyorum. bana çok kötü şeyler yaşattı aramızda geçen onca leye rağmen aldatmış, şimdi ise başkasıyla nişan hazırlığı yapıyor. nasıl bir insanı sevmişim keşke tanışmasaydım diyorum
Allah karşımıza iyi insanlar çıkartırsın bu günleri unutalım inşallah.

Olmaz mi hayat bu neler yasaniyor neler oluyor..
Hicbir sey ayni kalmiyor biranda bile neler olup bitiyor.
Bugunlerde yine hayatin anlamini sorguluyorum hatta..
Ama bir sekilde cozuluyor butun meseleler onemli olan saglikli olmakmis gercekten ben iste son zamanlarda bunu anladim saglik yoksa hicbir seyin anlami yokmuş..
Psikolojiyi saglam tutmak gececegine hicbir seyin boyle kalmayacagina inanip cozum odakli olmak gerekiyor.

Dibi gördüm kafayı yedigim bi dönem oldu sonra ben bunu da aşarım be dedim hayatımı güzelleştirmem lazım batacagım kadar battım artık daha fazla batamam çıkma zamanı diye düşündüm yaptım da

Günlerce hatta aylarca bitmeyen
Yıllarca peşimde olan depresyonum
Araç kullanırken şu direğe carpsam bir hızla biter mi bu his
Balkondan kendimi asagi atsam 12. Kat acı bile çekmeden ölürüm kendini asagi attt attt attt dediğim çok büyük depresyonlarim oldu maalesef
Tek bir şey sığındığım inancım gereği bu dünyada bu kadar acı çekiyorsam diğer dünyamı yok etmeye hakkım yok dedim Allah büyüktür dedim
Silkelen ve hayatını yaşamaya bak dedim
20li yaşlarım ağır depresyonlarla geçti
günlerce sadece sigara ve tuvalet için çıkmadığım yatağımdan
Durmayacağım diyip kalktim
İşime tekrar geri döneceğim dedim
Ve gerçekten artık çoğu şeyi kafama takmıyorum
Nasil istersem öyle yaşıyorum
Bir kedi sahiplendim hastaydı daha 1.5 yasinda 4 operasyon gecirdi
ona bakmak onun peşinden koşturmak ona sarılmak oyun oynamak çok iyi geldi onun yaralariyla kendi yaralarımı sardım resmen
Bence depresyona en iyi gelen şey evcil hayvan edinmek
Velhasıl silkelen olmuyorsa vardır bir sebebi...
Cok işsiz cookkk aşksız kaldım en güzel çağlarimda heba etmişim kendimi
Doktor doktor gezmisim neye ihtiyacım olduğunu bile bilmeden

Keşke hiç olmasaydım.
Ölmek değil ama yok olsam keşke bile dedim.
Siz böyle söyleyince bir anım aklıma geldi.
O kadar çıkmazdaydım ki.
Rabbim yardım etti, ben gayret ettim.
Hayat bu inişli, çıkışlı.
Geçmeyecek zannediyoruz, çok sancılı çok. Ama geçiyor. Dikenli tel tüm derimizi yırtıyormuşcasına geçse de.

Back
X