Ben de bomb.k hissediyorum maalesef, bizim şirkette de işten çıkarmalar oldu, Linkedinde her gün gezerken işten çıkarılıp aylardır iş arayanların postlarına denk geliyorum. Bir sürü kalifiye insan işsiz, ne oldu bu ekonomiye dünya çapında mı kıran girdi ... ekonomiler daha da kötüye gidecek, dünya daha da kötüye gidecek deniyor görünen o ki akıbet o yöne gidecek dünya b.k çukuruna saplanmaya gidiyor.
sizin sektörünüz ne bilmiyorum ama
genel olarak düşününce enflasyon var, dünyanın büyük kesiminde barınma krizi var
kira + faturalar + gıda bir de belki zorunlu sağlık (o da sigortan varsa) ve çocuklarının eğitim masraflarını harcayabiliyorsan şanslısın gibi bir şey....
yani geriye insanların üst baş alacak, hobi yapacak, elektronik eşya yenileyecek, mobilya, kozmetik vs alacak
tr'de araç alacak parası kalmadı
pandemide oyun vs. şirketleri, özel yayın şirketleri büyük kazanç elde etmişti. çünkü evde insanlar pijamayla oturdu oyun oynadı film izledi. (o dönem binlerce kişiyi işe aldılar sonra da binlerce kişiyi çıkardılar tabi). böyle dönemlik şeyler olabilir tabii ondan bahsetmiyorum. bu yaz dünya tarihinin en sıcak yazıydı. burada da aşırı sıcak oldu millet boğazından kıstı vantilatör, yetişebiliyorsa klima aldı çünkü ne yapsın...tatile gidemiyor evde pişik mi olsun. böyle 1 -2 tane ürün veya hizmet dönemlik satabilir.
ama genele bakarsak tüm dünyada (modern dünyada , sahra afrikasında değil) insanlar kısıyor
enflasyon var + savaştı pandemiydi, korku var. yarın işsiz kalırsam. yarın sokakta kalırsam, gibi çok ciddi korkular hem de.
Çin'de bile acayip genç işsizlik varmış :S geçen belgesel izledim. korkunç kehanetler vardı.
Çin'de bizim nüfusumuzdan fazla genç vardır
bunlar para kazanıp harcamazsa neyi kime üreteceğiz de satacağız?
ha ama ultra lüks ürün + hizmet sektörü de çoşar gider, orası ayrı. orta kesim diye bir şey kalmıyor.