Bilmiyorum ki öyle bişey yok muş yoksa sonuna kadar giderimİmkansız değil biraz çabalaman lazım sadece. Aöf evet biraz zorlaştı artık 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Ama bu sadece okul bitirmek için okuyanları zorlayan bi mesele. İdealist biriysen zaten çalışır zorlanmazsın.
Öğretmenlik neden mümkün değil diyorlar onu anlamadım?
Doğru ama öğretmenlik olmasa istemiyorum iki yıllık ta bildiğim güzel bi bölüm yokÖğretmen atamaları zor. Normal kpss harici bir de eğitim bilimleri ve branştan gireceksin. Ki dürüst olmak gerekirse örgün eğitim ve açık öğretim arasında eğitim farkı olur, aynı branşı onlar daha iyi öğrenecekler senden. Dolayısıyla branş sınavında senden daha iyi netler alacaklar.
Hadi çok çalıştın örgün mezunu öğretmenleri geçtim diyelim şimdi bir de mülakat var. Onu da geçtin diyelim gittiğin yerde eş durumu bile istemeden 6 sene çalışman gerekecek.
Açıkçası zor geldi bana.
Açıktan edebiyat okumak yerine iki yıllık ataması daha kolay olan mesleklere yönelebilirsin.
Doğru ama öğretmenlik olmasa istemiyorum iki yıllık ta bildiğim güzel bi bölüm yok
Cocuk gelişimi okuyup formasyon alabilirsin. Daha sonra okul öncesi ögretmenligine tamamlayabilirsin. Hic birsey imkansız değil sadece düzenli çalışmalısın canımKızlar herkese hayırlı günler günlerdir kafamı kurcalayan ve bir soru var benim en büyük hayalim öğretmen olmak örgünden okuyamıyacam biliyorum aöf edebiyat bölümü okurum diye düşündüm ama bu sene işler baya zorlaşmış ayrıca öğretmenlik te mümkün değil diyorlar herşey neden bu kadar imkânsız
Benim eşimin kardeşi Sakarya Üniversitesinde Edebiyat okudu. Sonra pedagojik formasyon aldı. Kpssden 78 aldı. Atanamadı. 2 yılın sonunda özel harekat oldu.Yokmu edebiyat bölümü okuyan, bilen arkadaşlar ?
Aa hangi bölüm %1 de olsa deniyecem ama mümkün se tabiİmkansız değil canım ben de bölümüm edebiyat olmasa da uzaktan eğitim mezunuyum ve atandım. Formasyonu örgün aldım ama. Simdi sistem zor olabilir ama daha senin mezuniyetine kadar o isler kırk kere değişir. Pes edersen zaten kaybedersin ama şansını denersen %50 ihtimalle kazanırsın :)
Çok sağolun bölümlere hemen hergün bqkıyırum ama boşuna okumayın meslek dahi edinlimiyor deniliyor öğretmenlik gerçekten çok istiyorum inşalh olurMerhaba neden imkansiz olsunki ben aofde iki yili doldurdum sosyalde ama bi kac dersim kaldi simdi ata aof de cocuk gelisimi okuyorum bi yandan kaldigm uc derse calisiyorum bi yandan cocuk gelisimine ve cokda iyi oluyoo ... cocuk gelisiminde ciddi is imkanlari var mesela ozel egitim merkezlerinde calisabiliyosun yanlis anlasilmasin rahabilite degill veya kreslerde veya meb e basvuruyosun eger acik varsa anaokullarina cagiriyolar ornek vereyim bi arkadasim cocuk gel. Mezun oldu aciktan ve simdi kresin birindde ogrtyapiyo yani neden olmasin ama edebiyat ciddi zor bi arkadasim mezun oldu o bolumden o kadar zorki diyo ve okuduna pisman cunku onu acik degil diyo simdi farklu alana yoneldi yani durumlar boyle kolay is bulacagin bi bolum secersen daha mantikli gibi allah yardmcn olsn
Aa hangi bölüm %1 de olsa deniyecem ama mümkün se tabi
Evet çok doğru ama aöf ten tek beklentim öğretmenlik yönündeydi bu ülkede örgünle okuyonlar bile zorla iş bulamazken böyle birşey beklemek hayal açıkçası aöf ten beklentim yok meslek alanında50 bine yaklasmis mezun sayisi icinden her sene tas catlasin bin kisi ataniyor. Turkiyede her sene bir sey degisiyor fakat ogretmen atamalarinda olan degisiklikler hicbir zaman pozitif yonde olmuyor. Kusura bakma arkadasim aoften edebiyat okuyup formasyon alip atanmak hayalden ote degil. Yillarina yazik olur. Sen mezun olana kadar mezun sayisi kac bini bulur dusun. Alimlar da her sene azaliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?