hesap konusu bana da dert oldu...

Ben gerçekten sizin gibi hanımları anlamıyorum. Hem diyorsunuz ki önden gittim bilet parasını ben ödedim , sonrada niye itiraz etmedi diyorsunuz. Pardon ama çocuğun bilet parasını niye siz ödemek için önden gidiyorsunuz. İlk kez görüştüğünüz adam sevgiliniz mi , nişanlınız mı ? kocanız mı ? Kusura bakmayın ama cebinde iki kuruş parası olmayan sizi kullanan ve bundan utanmayan biriyle nasıl bir ilişki hayal edebiliyorsunuz.

parası olmadan geldiyse büyük cesaret etmiş, yok parası vardı da ses etmediyse ayıp etmiş. bana saçma geldi. dediğiniz gib ben de param yoksa evden çıkmam, bu kadar basit. aşkından olsamde birini görmeye gitmem. bin türlü hal gelebilri insaın başına, parasız çıkılır mı?

bence şimdilik bişey deme ama bi dahakine kendini paralama ben ödiycem diye. geri çekil. bakalım napıcak.

Merhaba hanımlar nasıl başlasam bilemedim önce arkadaşımdan ve kendimden bahsedeyim
yeni tanıştığım bir arkadaş var erkek aynı işi yapıyoruz ikimizde ama farklı fırmalar da arkadaşım 22,ben 23 yaşındayım.
arkadaşımın firmasında şu an bir maaş problemi var yani faturasını bile henüz ödeyemedi hattı kapalı o derece bir problem pazartesi hallolacak.
Birbirimize karşı ilgimiz var flört ediyoruz şu an.
Bu kişi eskiden benim firmam da çalışmış çevremde herkesi tanıyor ve ben bu kişiyi çevremde kime sorsam çok çok iyi yorumlar alıyorum.
Bu günde zaten çok efendi çok düzgün biriydi.

Şimdi bu arkadaşım benim olduğum şehire geldi benimle görüşmek için, ilk defa yüzyüze görüşüyoruz (bundan önce yüzyüze sadece bir on dk ayak üstü birbirimizi görmüştük) .
İlk defa benim şehrime geldi otobüs parasından, cafe de oturmamıza kadar her şeyi en önde giderek ben ödedim ve bu kişiden bir itiraz cümlesi, itiraz hareketi hiçbir şey çıkmadı.
Şimdi maaş durumu göz önünde, belki de bu kadar masraf hesap edip gelmedi çocuk ve hani hesap ödemeye kalksa ve yapamasa mahçup olacaktı.
Bir yandan da diyorum ki madem yanında parası yok neden çıktı yola geldi çünkü ben param olmadan bırak başka şehri çarşıya bile çıkmam.
Diğer yandan da bu gün görüşmeseydik eğer bir daha bir hafta veya daha uzun süre sonra ya kalacaktı bu iş.
Görüşmek için o ille de ısrar etti.
Bunun dışında hiçbir pürüz problem yoktu.
Sizce bu durum normal mi bana bir akıl verin hanımlar.
Bana normal gelmedi. Parası olduğu zaman gelseydi
(Kadinda erkekte herseyi ödeyebilir ama ilk tanismalarda yarı yarıya en Mantıklı si bence)

ıııı ıhhhh
normal gelmedi bana
benim bildiğim erkek azıcık gururlu olur, parası yoksa bir şekilde 1 hafta daha bekler, illa göreceğim diye tutturup otobüs parasından yeme içmesine kadar flört ettiği kıza ödetmez üstelik hiç dert etmeyerek
beğenmedim ben bu arkadaşı
herkes çok iyi çok iyi diyebilir ancak bir insanın arkadaşlığı, dostluğu ayrıdır, sevgililiği ayrı, kocalığı ayrı
Konuyla alakasız ama merakımı mazur görün lütfen, profil resminizdeki simge nedir?

Bilemedimneolsunki Bilemedimneolsunki ben olsam buz gibi soğurdum yeni flört ederken bana göre hesabı erkek ödemeli ben teklif bile etmem. İlişki ilerleyince birlikte ödenebilir ama yeniyken değil. Yani rahatsız da olmamış sizin ödemenizden. Yine de ikinci buluşmayı ayarlayıp bi emin olun.

Maas alamadigi icin hatti bile kapandi denmis ama ben cebinde hic parasi olmadigina inanmiyorum. Konu sahibinin de yaninda parasi olmasa veya bir sekilde cuzdanini almayi unutsa otostop mu cekecekti yoksa cafede hesap odeyemedigi icin bulasik mi yikayacakti? Ayrica kendi oldugu sehirde ise ne ile gidip ne ile geliyor ne yiyip ne iciyor. Mutlaka cebinde bir miktar parasi var ama onu kullanmiyor.
Diger bir konu da su: insan cimridir en ucuz seylerden siparis eder cafede ya da etmez para harcamamak icin ama kisi yiyip icip baskasina odetiyorsa (otobus konusuna hic deginmiyorum) otlakci ve hatta bunu ilk gorusmede yapiyorsa ultra otlakci denir. Cimrilik de hadi neyse bir yere kadar anlasilabilir ama otlakcilik bence ciddi bir ahlak problemidir. Telafi edicem falan filan gecsin bunlari...
parası olmadan geldiyse büyük cesaret etmiş, yok parası vardı da ses etmediyse ayıp etmiş. bana saçma geldi. dediğiniz gib ben de param yoksa evden çıkmam, bu kadar basit. aşkından olsamde birini görmeye gitmem. bin türlü hal gelebilri insaın başına, parasız çıkılır mı?

bence şimdilik bişey deme ama bi dahakine kendini paralama ben ödiycem diye. geri çekil. bakalım napıcak.

Ben gelme derdim, paran yatınca gelirsin şimdi sıkıntıdasın zaten derdim. Bu laflara rağmen de geliyorsa bilet parasını da bulurdu bi yerlerden heralde. Yeme içme neyse de bilet parasını sana ödetmek nedir?

Bence de normal değil. Zaten ilk görüşmede ben önden gidip de ödemem. Sonraları, samimiyet arttıkça teklif ederim ama eşim hiçbir zaman bana ödetmemiştir en parasız olduğu zamanda bile...

Ben kız halimle bile hep sevgilim ödese rahatsız olurdum. Erkeklerdeki bu rahatlığı anlamıyorum...

Bir de maaş aldığında görüşün ve o zaman tekrar konu açın buraya yorum yapalım. Bence bir an önce görüşmek için parayı çok önemsememiş. Ama otobüs biletini kendi alsaydı bari. Telafi edeceği zaman net görürsünüz karakterini.
biletini almadım canim şehir içi otobüs parası

Ben gerçekten sizin gibi hanımları anlamıyorum. Hem diyorsunuz ki önden gittim bilet parasını ben ödedim , sonrada niye itiraz etmedi diyorsunuz. Pardon ama çocuğun bilet parasını niye siz ödemek için önden gidiyorsunuz. İlk kez görüştüğünüz adam sevgiliniz mi , nişanlınız mı ? kocanız mı ? Kusura bakmayın ama cebinde iki kuruş parası olmayan sizi kullanan ve bundan utanmayan biriyle nasıl bir ilişki hayal edebiliyorsunuz.
arkadaşım ben maaş sıkıntısı var diye hazırlıklı gittim jest yapmak istedim ama insan bir çekinme bir tepki bekliyor haliyle, bilet parasını ben ödemedim şehir içi otobüs ücretini ödedim.

Ben olsam buz gibi sogurdum. Iliski ilerler o zaman bu tip şeylerin lafı olmaz kimde varsa o harcar tamam ama daha en baştan bir erkeğin bu kadar vurdumduymaz davranması bana pişkinlik gibi gelir. Ben bayan halimle param yoksa babamla bile çıkmam dışarı

Görüşmek için ısrar ettigini söylüyorsunuz, Cebinde parası olmayan adam bir zahmet ısrar etmesin, sizemi güvenip gelmis.Hesapları sagdece erkeklere ödetmeye karşıyım ,ama bütün hesapları sizin ödemeniz anormal.Bence birdahaki görüşmede durum tekrar ederse, ilişkinizi gözden geçirin, zira cimri bir adamla ömür geçmez.

Tamam elinde parasi yoktu ama egerki ben o durumda olsaydim cok rahatsiz olurdum, birseyler istemekte utanirdim. Keske birinden bir miktar para alsaymis, bir erkek olarak - kabul eski kafa sözü - tanistigin ve ilk kez bir etkinlik yapildiginda ona göre önlem alinmasi gerek.

Birde maasi geldiginde bir cikin bakalim, o zaman haraketi nasil olacak

Merhaba hanımlar nasıl başlasam bilemedim önce arkadaşımdan ve kendimden bahsedeyim
yeni tanıştığım bir arkadaş var erkek aynı işi yapıyoruz ikimizde ama farklı fırmalar da arkadaşım 22,ben 23 yaşındayım.
arkadaşımın firmasında şu an bir maaş problemi var yani faturasını bile henüz ödeyemedi hattı kapalı o derece bir problem pazartesi hallolacak.
Birbirimize karşı ilgimiz var flört ediyoruz şu an.
Bu kişi eskiden benim firmam da çalışmış çevremde herkesi tanıyor ve ben bu kişiyi çevremde kime sorsam çok çok iyi yorumlar alıyorum.
Bu günde zaten çok efendi çok düzgün biriydi.

Şimdi bu arkadaşım benim olduğum şehire geldi benimle görüşmek için, ilk defa yüzyüze görüşüyoruz (bundan önce yüzyüze sadece bir on dk ayak üstü birbirimizi görmüştük) .
İlk defa benim şehrime geldi otobüs parasından, cafe de oturmamıza kadar her şeyi en önde giderek ben ödedim ve bu kişiden bir itiraz cümlesi, itiraz hareketi hiçbir şey çıkmadı.
Şimdi maaş durumu göz önünde, belki de bu kadar masraf hesap edip gelmedi çocuk ve hani hesap ödemeye kalksa ve yapamasa mahçup olacaktı.
Bir yandan da diyorum ki madem yanında parası yok neden çıktı yola geldi çünkü ben param olmadan bırak başka şehri çarşıya bile çıkmam.
Diğer yandan da bu gün görüşmeseydik eğer bir daha bir hafta veya daha uzun süre sonra ya kalacaktı bu iş.
Görüşmek için o ille de ısrar etti.
Bunun dışında hiçbir pürüz problem yoktu.
Sizce bu durum normal mi bana bir akıl verin hanımlar.
Kendini ayarlamıştır ki,öyle çıkmıştır yola.Senin önden gidip ödemen hem doğru değil,hem erkeği ezmek gibi birşey.Ama o bu durumdan rahatsız olmamış.Nasıl alıştırırsan öyle gider diye bir laf var.Ne zaman evlilik yoluna girersin o zaman başlarsın nişanlının kesesini düşünmeye.Şu an yaptığın normal değil.Bunun adı fedakarlık olmuyor

Cebinde hiç parası olmadan şehir dışına kız arkadaşının yanına gelemez bir erkek, hatta henüz flört aşaması.. Yenisiniz yani..

Bir arkadaşından borç alabilirdi, maaş yoksa.
Size rezil olmayı göze almış.
Belki de rahat adam, cimri..
Belki..

İkinci görüşmeyi de ayarlayın, bakalım aymı şeyler devam edecek mi? Eğer öyle olursa fazla şans vermeyin bence, kullandırmayın kendinizi

Peki cafede bir çay mı içtiniz yoksa birseyler yediniz mi? Yani parası olmasa sizin ödeyip ödemeyeceğinizi bilmediği için ucuz şeyler yiyip içmiş olabilir. Yada parasına güvenip sipariş vermiştir siz ödemek isteyince oda elini cebine atmamış olabilir. İlk durum makul karşılanabilir ama ikincisi uyanık, paragöz izlenimi veriyor.

Para konusunun nedenini biliyorsun isteyerek yapmamıştır. Birinden borç istemeyede çekinmiştir belki. O yüzden bir şans daha ver. Eğer o zaman da buna benzer şekilde davranırsa kesin kararını verirsin
tekrar maddi durum düzelsin de test edelim bakalım

Back
X