Hesap ödeme mevzuları

Bunun cesitli alternatifleri var
Ya herkes kendi yedigini ictigini oder
Ya gelen hesap kimin yedigine ictigine bakilmaksizin kisi sayisina bolunur herkes esit meblag oder
Eger bu bir dogumgunu daveti ise cogunlukla davet sahibi oder

Biz gittigimiz yer cafe ise yedigimizi içtiğimizi oderiz
Gittigimiz yer meyhane vs ise hesabi esit bolusur oderiz

Aileyle ciktigimizda ise annem oder tum hesaplari 😂

Bizde aile toplantısı yaparız bazen birimiz çocukların içeceklerini öder ama genelde herkes kendi hesabını öder, çoklu arkadaş toplantılarında da herkes kendi öder. Ama diyelim ki şehir dışından misafirim geldi dışarıda kahvaltı yapalım dedik biz öderiz misafirimiz oldukları için. Öyle yani

Kızlar mesela benim eski erkek arkadaşımın maddi durumu çok iyiydi. Çevresi de çok genişti.. ortamlarda sözünün geçmesi vs hoşuna giderdi...belki o yüzdendir . toplu olarak Gittiğimiz bütün aktivitelerde hesabı hep o öderdi .kaç kişi olursa olsun öderdi.. Ama buluşmaya gelen diğer kişilerin de maddi durumu iyi olurdu. Ona rağmen Kızlara da erkeklere de bi kuruş ödetmezdi. İş Ortağı, doktor yeğenleri vs tiplerdi bunlar ..

Organizasyonun durumuna bağlı bir durum.

Mesela bir davetse, davet eden öder.

Mesela eşimin ailesi ile bir yere gitmişsek eşim herkesinkini öder. Annesi babasi ablası ve yeğenlerini ödemelidir ve öder.

Ya da arkadaşim yemeğe gidelim demişti. yemek yemiştik. Eşim herkesinkini ödemişti. Sonra arkadaşım sinema istedi. Onu da arkadasimin eşi ödedi.

Alman usulu en uygunudur. Ama alman usulunun mümkün olmadığı durumlarda bana göre ortamdaki en olgun ve durumu en musait olan ödeyebilir.

Mesela Ankara’da büyük çok meşhur kebapçılar var orda görüyorum. Çoluk çocuk 15 kişi aynı masada bi kişi ödüyo genelde
AnGaralılar hesap ödetmez :) :) dermisimmm
Meşhur kebapcilara gidenler zengindir bacım ondan öle görmüşsündür.
Yoksa bizde arkadaşlarla çıktığımızda herkea kendi öder ..Ama biri davet ettiyse o öder ..doğum gününde dogumgunu bebesi hariç gelenler hesabı. Paylaşır yani ortama göre bencede

Bir de yakın arkadaşlarımla iki kişi bir yere gitmişsek, yüksek bir meblağ değilse birbirimize ısmarlarız. Yeri gelir böleriz, yeri gelir sırayla ısmarlarız.
Atıyorum kahve içtiysek 20 lira hesap geldiyse ben öderim, sonra midye yediysek arkadaşım öder gibi. Midye de güzel giderdi şimdi ya off :kk77:

Kızlar mesela benim eski erkek arkadaşımın maddi durumu çok iyiydi. Çevresi de çok genişti.. ortamlarda sözünün geçmesi vs hoşuna giderdi...belki o yüzdendir . toplu olarak Gittiğimiz bütün aktivitelerde hesabı hep o öderdi .kaç kişi olursa olsun öderdi.. Ama buluşmaya gelen diğer kişilerin de maddi durumu iyi olurdu. Ona rağmen Kızlara da erkeklere de bi kuruş ödetmezdi. İş Ortağı, doktor yeğenleri vs tiplerdi bunlar ..

Hesap odeyerek cevre edinmeye calisma durumu başka bir olay yalniz 😁😁😁

Arkadaşlar selam 👋.. bi şeyi merak ediyorum hani bir takım toplu buluşmalar düzenleniyor ya.. herkesin kafasına göre yiyip içtiği ..örneğin mekanda Doğum günü kutlaması, beş on kişinin kızlı erkekli çift veya değil akşam takılmaya çıkması, ya da aile arasında Kp, Kv , damat , gelin, görümce, kayın , çoluk çocuk vs kalabalıkça yemeğe çıkılması yani kısacası bu tarz toplu yenilen içilen durumlarda hesabı kim neden öder.? Bu konu kafamı kurcalıyor. Pek toplu organizasyon tecrübem olmadı şimdiye kadar
Ortam kalabalıksa hesap muhtemelen kabarık gelir ve bu hesabın bir yada iki kişiye yüklenilmesi doğru olmaz. Mesela diyelim ki 300 lira tuttu ve 5 kişisiniz ya hesap beşe bölünür yada herkes yediği kadarını öder. Kişilerin gelirleri ne kadar olursa olsun kendi yediği yemeği ödeyecek yaşa gelen kişilerin hesaba katkı yapması gerekiyor diye düşünüyorum.

Çevresi zaten vardı

Cevre edinmek, var olan cevreyi yaninda tutmak, cevreye iyi olmak, gorunmek... Artik adina ne dersen de bunun.
Yani belki de siz bilmiyorsunuz, sizin olmadiginiz zamanlarda da baskalari karsiliyor ve ya ödeşiyor da olabilirler bilmiyorum ama gercekten koca arkadas grubunda hesabi hep bir kişi ödüyorsa ve digerlerinden ses cikmiyorsa normal bir durum degil bu, parasinin cok olmasiyla da alakasi yok mevzunun zaten yanindakiler de o hesabi karsilayamaycak insanlar degiller anladigim.

En son gorustugum arkadaş tum hesabi ödedi ve bu benim aklimda bir dahaki sefer kesinlikle ben ödeyecegim rahat edemem, ikimizde maddi durumu olmayan insanlar degiliz, ödedigi 2-3 hesapla batmaz kimse yani.

Ben devamli hesabimi baskasinin odemesini kabul edemem maddi durumu benden iyi olmuş olsa bile, normali bu gibi geliyor ama tabi ki siz ne yapmak isterseniz dogrusu o olur haliyle.

Back
X