Hesap ödeme…

Ben onu size yazmadım konu sahibine yazdım. Sizin ilişkinizi bilmem nick benzerliği mesajınızı konu sahibi yazdı sanmışım. Niye bu kadar alındınız onu çözemedim ama. Eski konularımı açabilirsin hiç sıkıntı yok. Ayrılacağımız için ucuz hediye almış. Eski sevgilime inanılmaz benziyor konu sahibinin sevgilisi de 🤷‍♀️
Ben yazmadim yegenim yazdi diyorsun yani

Bir kaç kere ödediyseniz bence sıkıntı yok. Sürekli size ödetiyorsa bende istemezdim

Söylemek istediğim ihtiyaç sahibi biri değil. Zaten Türkiye de benim kazancım da yüksek. Ben mutlu bir yuva işin gideceğim. İşimi bırakacağım üstelik. Ufak bir detay olsa da bozuldum açıkçası. Bugün ben ödeyebiliyorum yarın ödeyemezsem nasıl davranır diye düşündüm.

Şimdi ablacığım Alman kültürü düzdür, bunu ben ödeyeyim dersen gerçekten ödemek istiyorsun sanırlar Türkiyedeki gibi lolo yoktur yani :KK45: Ben ödeyeyim diyince adam da gerçekten istiyorsun sanmış. Sen teklif etmeyince adam ödüyormuş işte, adam sana pamuk eller cebe bunu da sen öde dememiş ki.:KK51: Çoğu Alman kadın da zaten yediğini ödetmek istemez kendi yediğini öder o yüzden kadınların da masaya para koyması Almanyada gayet normaldir. Sen de işsiz güçsüz değilsin ki, kazancın var , muhtaç değilsin adam neden Euro hesabı yapsın :KK51:Adam cimri değil ki, normal sen her şeyden fazla anlam çıkarmaya çalışıyorsun.Çok da dert ediniyorsan teklif etme hesabı adam ödesin bitsin gitsin dertsiz başına dert arıyorsun.

Ben özellikle ilişki yeniyse veya flört dönemiyse erkeğin ödemesini şıklık olarak görürüm. Daha ilk buluşmadan bunun hesabını yapan insanı da istemem. İlişki oturduktan sonra tabii ki siz yemeği ödersiniz o içeceği veya başka şeyleri öder sorun yok ama en başında bence erkekler daha fazla inisiyatif almalı. Siz bence gözlemlemeye devam edin baktınız bir,iki kere daha oldu ona göre yol verirsiniz. Cimri insan diğer konularda da cimri oluyor

Açıkçası hiç ödemeyen biri gibi algılanmasın. Ödemeyi ben teklif ettim o da neden ödeyeceksin ki dedi. Ben de olsun ben öderim dedim. Tamam dedi. Sanırım ben ödetmem falan demesini bekledim. Daha önce hesap ödemişliği de çok ama bazen ben de ufak şeylere takılabiliyorum. Biraz ben de kolay bi insan değilim. Dürüstçe biraz da kendimi eleştireyim.

Eeee tamam işte adam ne gerek var demiş sen odeme demis, sen öderim diye üsteleyince adam da uzatmayıp tamam demiş. ne desin? ben kadınımı çalıştırmam gerekirse dağları delerim sonra da saçından sürükleyip mağarama götürür rahatça yaşatırım mı desin:olamaz:

Son düzenleme:
Şimdi ablacığım Alman kültürü düzdür, bunu ben ödeyeyim dersen gerçekten ödemek istiyorsun sanırlar Türkiyedeki gibi lolo yoktur yani :KK45: Ben ödeyeyim diyince adam da gerçekten istiyorsun sanmış. Sen teklif etmeyince adam ödüyormuş işte, adam sana pamuk eller cebe bunu da sen öde dememiş ki.:KK51: Çoğu Alman kadın da zaten yediğini ödetmek istemez kendi yediğini öder o yüzden kadınların da masaya para koyması Almanyada gayet normaldir. Sen de işsiz güçsüz değilsin ki, kazancın var , muhtaç değilsin adam neden Euro hesabı yapsın :KK51:Adam cimri değil ki, normal sen her şeyden fazla anlam çıkarmaya çalışıyorsun.Çok da dert ediniyorsan teklif etme hesabı adam ödesin bitsin gitsin dertsiz başına dert arıyorsun.
Evet haklısın. İhtiyaçtan değil de birden Türk kodlarım devreye girdi. Acaba bana değer vermiyor mu gibi. Onu kaybetmek istemiyorum. Ama benim kaygılı hallerim bitmek bilmiyorum.

Ben özellikle ilişki yeniyse veya flört dönemiyse erkeğin ödemesini şıklık olarak görürüm. Daha ilk buluşmadan bunun hesabını yapan insanı da istemem. İlişki oturduktan sonra tabii ki siz yemeği ödersiniz o içeceği veya başka şeyleri öder sorun yok ama en başında bence erkekler daha fazla inisiyatif almalı. Siz bence gözlemlemeye devam edin baktınız bir,iki kere daha oldu ona göre yol verirsiniz. Cimri insan diğer konularda da cimri oluyor
Yok ödüyor zaten ama o gün ben ödeyeyim deyince ısrar etmedi. Ona takıldım.

Yok ödüyor zaten ama o gün ben ödeyeyim deyince ısrar etmedi. Ona takıldım.
Eee genel olarak o daha çok ödüyorsa bence o kadar takılmayın. Ben Türkiye'de yaşayan erkeklerle görüştüğümde de belli bir süre sonra yemeği öderim. Onlar yemeği ödediyse içecek veya tatlıyı ben alırım böylesi içime daha çok siner. Genel olarak erkek daha çok ödüyorsa arada kadının ödemesinde bence sorun yok. Sonuç olarak hep bir taraf ödeyemez. Siz açıkça yüz yüze konuşun. Orada söyleyin dil öğrenme sürecinde maddi destek olmak sorun olmayacak mı? Tek başına maddi olarak idare edebilecek mi? bunları konuşun

Evet haklısın. İhtiyaçtan değil de birden Türk kodlarım devreye girdi. Acaba bana değer vermiyor mu gibi. Onu kaybetmek istemiyorum. Ama benim kaygılı hallerim bitmek bilmiyorum.

Ablacığım adam değer vermese niye oralardan kalkıp gelsin, niye nikah işlerine vize işlerine uğraşmaya razı olsun ... BUlur bir Alman nikahsız yaşardı niye uğraşsın ülkelerarası ilişkiyle?

Ee hesabı daha çok adam ödemiş daha ne istiyorsunuz ? İstiyorsunuz ki ilişki Türk gibi olsun ama Avrupalı davransın, adam ne yapsın madem ''yok hayır ödeme'' demesini beklediniz hiç ağzınızı açmayacaktınız.
Ayrıca bunun kariyerini bırakmakla ne ilgisi var konunuzu okumadım ama adam kafanıza silah mı dayıyor gel Avrupa'ya diye ? Bu kararlar kişiseldir, karşıyı suçlamayın ileride de böyle.

Ablacığım adam değer vermese niye oralardan kalkıp gelsin, niye nikah işlerine vize işlerine uğraşmaya razı olsun ... BUlur bir Alman nikahsız yaşardı niye uğraşsın ülkelerarası ilişkiyle?

Ya hiç söyleme Cherry, varsa yoksa Ortadoğu kafası. Adam o kadar yol gelmiş neden hesabın tamamını ödemedi diye dert ediniliyor, adam da belki bir jest görmek istedi karşıdan ?

Yani Almanya nin geneli, ( okudum yazılara gore)
Rahat gecim icin, İki kişinin çalışmasına göre planlanmış bir ülke. Sizin çalışmanızı her türlü bekleyecek.

Aynı ülkeden mi bahsediyoruz, belli bir yaşın üstünde (genelde 35) erkeklerin zaten geliri ev geçindirmeye yetiyor. Öyle para para diyen aile erkeği Alman tanımıyorum, çalışmayan Alman kadın çok, yarım gün çalışan kadın sayısı da oldukça fazla. Konudaki adamın da geliri iyiymiş, konu sahibesinin yakasına para para diye yapışacağını sanmıyorum. Kimse yanlış anlamasın ben işime kariyerime çok bağlıyım ama para para diye yakama yapışan bir erkekle de asla olmam...Para para diyen erkekler genelde Asya göçmenleri Türk, İranlı, Hint .... kadın hem çalışıp para getirsin hem ev işi yapsın ölesiye çalışsın pestilini çıkarayım diyenler bariz Türk erkekleri. Git para getir diyen ortayaşlı Alman erkek tanımıyorum.

Ben ödetmem ne demek? Asıl bunu söyleyen erkekten uzak durun. Yurt dışında büyümüş yetişmiş adamdan sizinle aynı düşünmesini beklemeyin. Bizde böyle o halde sen de böyle olacaksın diyemezsiniz. Adam niye diye sormuş siz de ben öderim demişsiniz, bu kadar basit. Siz de karşınızdakine dürüst değilsiniz kabul edin. Risk varsa siz de gönüllüsünüz o riski almaya, kimse zorlamıyor. Ben onun için kariyerimi her şeyimi bırakıp gidicem diyerek hareket etmeyin. Ya da açık açık bunu söyleyin. Ben aynı kariyeri orada yapamazsam benim arkamda duracak mısın beni destekleyecek misin diye sorun.

Adam yine yerinde yurdunda mekanında olacak. İşi düzeni evi maaşı gezmesi tozması vs değişmeyecek, sadece medeni durumu evli yazacak o kadar. Ama sizin soy isminizden tutun eviniz çevreniz mekanınız işiniz kariyeriniz her şeyiniz değişecek. Olur da yürümezse her şeyi adama yıkmayı düşünmeyin, kendi hür iradenizle gidip evleneceksiniz veya vaz geçeceksiniz.
Akli basinda insanin hali bambaska elinize saglik

Ablacığım çok yanlış yoldasın, ne güzel sevgili yaptın keyfini çıkarmak yerine o mu bu mu dersen bu kaygılı hallerinle bu işi batırırsın açık söyleyeyim :KK51: Bu kafayla gidersne bu işi batıracaksın kendine acilen çeki düzen ver olmazsa bir terapiste görün.

Ya hiç söyleme Cherry, varsa yoksa Ortadoğu kafası. Adam o kadar yol gelmiş neden hesabın tamamını ödemedi diye dert ediniliyor, adam da belki bir jest görmek istedi karşıdan ?

50 yaşına gelmiş neredeyse konu sahibi mi gitsin yani.
Kadın Kariyerini bırakacak siz adamın Almanya'dan gelmesini fedakarlık olarak görüyorsunuz. Bilemedim umarım pişman olmaz.

Back
X