Hesap ödeme…

Artık para mevzuları baya önemli sanırım, konu sahibi de rahatsız olmuş. Haklı payı var bence.
Para mevzuları önemsiz demiyorum kimse cimri adam istemez sevmez ben cimri kadından da haz etmem arkadaş bile olmam ama biri kalkıp ülke değiştirip beni görmeye gelmişse hesap da ödetmem bilmiyorum bana göre bu doğru

Merhaba arkadaşlar daha önce üstteki konuyu açmıştım. Bu kişi ile görüşmeye devam ediyorum. 1 hafta önce Türkiye ye beni ziyarete geldi. Ancak belki size saçma gelebilir ama kafama takılan bir konu oldu. Haliyle bir yerlerde oturduk yemek yedik vs. Birkaç kez o ödese de ben de ödedim ona yük olmamak için. Dün son kez buluştuk ve bir şeyler yedik. Ödemeyi kendim yapmayı teklif ettim ve kabul etti ödedim. Yalnız bu durum benim aklıma şöyle bir şeyi getirdi. Ben onun için bu kadar fedakarlık yapmaya hazırlanırken onun çok da jest yapmaması düşündürdü. Doğrusu kimseye yük olma gibi bir niyetim yok. Ancak şu an ayrı ülkelerde olduğumuz için 2-3 ayda bir ancak görüşebiliyoruz. Onda da bu davranışı doğru mu sizce. Üstelik Euro kazanan birisi. Sizce ufak şeylere mi takılıyorum. Acaba evlenip ülke değiştirdiğimde iş bulamasam bana sıkıntı yaratır mı gibi soruları aklıma getirdi.Mesele benim ödemem değil umarım anlatabilmişimdir ancak biraz irrite oldum😔
sen öderim desen de ondan yok olur mu oyle sey ben odemek istiyorum demesini bekledin galiba ama onlarda bu kultur pek yok sanirim bi ben bi o diye dusunuyor olabilir sadece bu konudan kisisel analiz cikaramayiz oyle dusunme bence

Iyyy en haz etmediğim şey cimri ve kadından beklentisi olan erkek 😝
Erkek dediğin cömert olur, karşısındaki kadına centilmen olur. Tabi ilişki ilerledikçe giderler paylaşılmalı da, sürekli asalak gibi erkeğin herseyi karşılamasını beklememeli.

Problem sizde. İsrarla ''ben ödeyeyim'' demişsiniz adamda en son kabul etmiş.
Bu arada yorumları okudum da bazıları ''türk erkeği hesap ödetmez'' gibi şeyler yazmış. Onlar eskidendi arkadaşlar şimdi çoğu daha hesap gelmeden nasıl bölelim diye düşünüyorlar...

3 senelik ilişkimde hesapları ortak ödüyorduk çünkü karşı taraf öğrenciydi o yemek/aktivite vs gibi şeyleri ödüyorsa ben de kahve ısmarlardım ya da canımız lüks mekana gitmek istiyorsa ortak öderdik. Ama iş sahibi kariyerli bir adam olsaydı hesabı ödemek istemezdim lakin siz israrla ödemek istediğinizi dile getirmişsiniz

Flört aşamasında erkek ödemeli ama sevgili olunduktan sonra birlikte ödenebilir yada kadın ödeyeyim diyebilir bunda sorun yok. Bence böyle olmalı ama bazı erkekler baya prenses olmuş bu devirde cidden bu hesap işleri de sıkıntı.
Görüştüğünüz kişi de madem euro kazanıyor tr de onun ödemesi daha mantıklı olurdu bence.

Flört aşamasında erkek ödemeli ama sevgili olunduktan sonra birlikte ödenebilir yada kadın ödeyeyim diyebilir bunda sorun yok. Bence böyle olmalı ama bazı erkekler baya prenses olmuş bu devirde cidden bu hesap işleri de sıkıntı.
Görüştüğünüz kişi de madem euro kazanıyor tr de onun ödemesi daha mantıklı olurdu bence.
Euro kazaniyor o ödemeli puahahahahah

Almancı mı bahsi geçen bey yoksa Alman mı? Bu çok şeyi değiştirir. Almancılar artık kaçıncı jenerasyon, o kültürden de bir şeyler almışlar ama özleri aynı, yani bilir sana ödetmemesi gerektiğini. Orada bir sakatlık vardır. Sen onun alman gibi göründüğüne falan asla kanma, ailesi çok çok çok önemli ayrıca. Bizim bildiğimizden çok farklı hayatlar yaşanıyor onlarda. Yok atadan anadan almansa, onlar öyle yetiştiriliyor, o zaman normali o ki bu bile can sıkıcı, evlensen her şeyi yarı yarıya yaparlar.

Back
X