• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hey gidi Avrupa kadn hey..

Ben erkeğin hödüklüğünü cimriliğini iyiliğini güzelliğini saygısını saygısızlığını yaşadığı ülkeyle alakalı görmüyorum....
Her milletin iyisi kötüsü vardır deriz ama sonra biri bize dil uzattımı da sen de şöylesin böylesin diye saydırmaya başlarız...

ınsanlar hep kötüyü hatırlar, bu herkes için geçerlidir... Her zzaman için kötü örnekler dikkat çeker...
O arkadaşınız, komşunuz ya da tanıdığınız bu cümleleri sarfetmekte haklı çünkü Türk kadınlarının yaşadığı olumsuzluklar herzaman için daha fazladır...
Tamam o arkadaşınız da eşi tarafından kötü muameleye uğramış olabilir ama Avrupa'da bu oran çok çok düşüktür...
O yüzden türk kadınları Avrupa kadınları diye ayırmak yerşne erkek egolarına kurban giden kadınlar diye genellemek ve destek olmak gerekir...
Brileri Türk kadınları eziliyoer dedi diye aman onlar da eziliyor, yk aile düzenleri yok yok duş almıyolar falan gibi karşı ataklara geçmenin bir mantığı yok...
Evet Türk kadınları eziliyor, bu bir gerçek. Bunu neden inkar ediyorsunuz yada görmezden geliyorsunuz anlamıyorum... Siz ben o bu ezilmiyor olabilir ama genele bakarsak türk kadını eziliyor..
BU foruda bile kocasından dayak yediği kocası tarafından aldatıldığı türlü hakaretlere aşşağıamalara maruz kaldığı halde boşanmayan, boşanamayan, gidecek yeri olmadığı için adına evlilik denen işkenceye katlanmaya devam eden... Çocukklarm madur olması şu bu bahanelerle oturur kocası nı çeker.. Neden maddi manevi kendi ayakları üzerinde duramıyordur, yada cesareti kırılmıştır kendine güvenini kaybetmiştir falan filan....

Gerçeklere gözümüzü kapatıp başkalarına karşı saldırıda bulunmanın hiçbir anlamı yok....

sepetteki bir çürük elmanın hepsini de etkilemesi gibi ..türklere karşıda böyle bir önyargı var
her gördükleri erkeği veya kadını aynı zannediyorlar ...onlara göre erkekler baskıcı ve yobaz..
kadınlarda ezik ve kendi ayakları üstünde duramayan kişiler..
bizde de aynı durum var belkide nasıl ki avrupalı erkekler çok nazik ve kibar olarak biliriz ama okuduğum örneklerde de olduğu gibi bi çoğu cimriymiş mesela...malesef
her yerin iyiside var kötüsüde önemli olan herkesi aynı kefeye koymamak.

evet sözde türklere laf ederler ama birtürkerkeği gördüklerı zamanda bizi alsa götürse türkıyeye deketen kendılerını alamıyolar oyuzden hepsı kendılerını bırılerıne yamamaya çalışıyoo eşişantıyecıolan yada yurt dışında yasayan bir çok kişi bılır türklerle evlenmek için neler yaptıklarını....
bide türklerı beğenmezler....

Ben erkeğin hödüklüğünü cimriliğini iyiliğini güzelliğini saygısını saygısızlığını yaşadığı ülkeyle alakalı görmüyorum....
Her milletin iyisi kötüsü vardır deriz ama sonra biri bize dil uzattımı da sen de şöylesin böylesin diye saydırmaya başlarız...

İnsanlar hep kötüyü hatırlar, bu herkes için geçerlidir... Her zzaman için kötü örnekler dikkat çeker...
O arkadaşınız, komşunuz ya da tanıdığınız bu cümleleri sarfetmekte haklı çünkü Türk kadınlarının yaşadığı olumsuzluklar herzaman için daha fazladır...
Tamam o arkadaşınız da eşi tarafından kötü muameleye uğramış olabilir ama Avrupa'da bu oran çok çok düşüktür...
O yüzden türk kadınları Avrupa kadınları diye ayırmak yerşne erkek egolarına kurban giden kadınlar diye genellemek ve destek olmak gerekir...
Brileri Türk kadınları eziliyoer dedi diye aman onlar da eziliyor, yk aile düzenleri yok yok duş almıyolar falan gibi karşı ataklara geçmenin bir mantığı yok...
Evet Türk kadınları eziliyor, bu bir gerçek. Bunu neden inkar ediyorsunuz yada görmezden geliyorsunuz anlamıyorum... Siz ben o bu ezilmiyor olabilir ama genele bakarsak türk kadını eziliyor..
BU foruda bile kocasından dayak yediği kocası tarafından aldatıldığı türlü hakaretlere aşşağıamalara maruz kaldığı halde boşanmayan, boşanamayan, gidecek yeri olmadığı için adına evlilik denen işkenceye katlanmaya devam eden... Çocukklarm madur olması şu bu bahanelerle oturur kocası nı çeker.. Neden maddi manevi kendi ayakları üzerinde duramıyordur, yada cesareti kırılmıştır kendine güvenini kaybetmiştir falan filan....

Gerçeklere gözümüzü kapatıp başkalarına karşı saldırıda bulunmanın hiçbir anlamı yok....

aslinda birazda arkadas türklere karsi cok önyargililar demek istemis bence elbette türk kadini eziliyor ama eziliyor olmasindaki sebeb sadece erkekler degil bizim genlerimiz farkli bunu kabul edelim biz onlar gibi degiliz bizde onlar gibi canla basla calisiyor olsaydik bizdeki kadinlarda ezilmezdi türk kadini kendini ezdirmeye müsait cünki icinde hep bastirilmis duygulari var vs vs türk kadini önce bir evlat annesine baabasina karsi sorumlu türk kadini esine karsi sorumlu türk kadini anne cocuklarina karsi sorumlu türk kadini en basitinden komsularina topluma karsi sorumlu türk kadini kendini asmasi cokda basit degil fazla vergi ödemeyelim diye evlenmiyor ciftler burada böyle birsey türk toplumu icin nasil olurdu sizce yani bizim o ezilmeyen kadinlardan olabilmemiz icin asilamayan tabularimizi yikmamiz lazimki oda bence önümüzdeki 100 yil gözükmüyor

bence müslümanlığın tam anlamıyla yaşandığı bi evde kadın çok daha saygın bi durumda kapalılara ezik diye bakan bi mantığa şaşırıyorum bu insanların kendi tercihleridir.. ayrıca Türk toplumunda aile kavramı çok önemli ve biz Türkler ailelerimizi herşeyin üstünde tutuyoruz..

ayrıca Türk kadınlarının çoğunun da ezildiğini düşünmüyorum ya benim çevremdeki herkes eşine ve ailesine çok iyi davranıyo ya da ben böyle bi azınlığın içinde yaşıyorum.. eğer böyle bi azınlığın içinde yaşıyorsam da çok mutluyum..:)

Gülsümcügüm ne yazikki böyle bir önyargi var bu yabancilarda bizlere karsi.
benim kizimin sinifinda gecenlerde Makedinyali bir kiz oryantal hakkinda kompozisyon hazirlamis.
oryantal digdemin fotografini göstermis örnek olarak.
ögretmen ben anlamiyorum bir kesim heryerini kapatiyor bir kesimde yari ciplak dolasiyor demis.
heleki o kapali kadinlar kesin ailesinin, esinin zoru ile kapaniyorlar kendi istekleri ile kapanmiyorlardir kesin demis daha birsürü sey birde isvicrede tamda minare gerginligi oldugu haftaydi.
kizim zaten cok acik sözlüdür hemen söz hakki istemis kesinlikle hicbir kadin zoraki kapanmiyor herkes kendi istegi ile kapaniyorlar bu kisilerin kendi secimleri, sizlerde her pazar kiliseye gitmeniz gerekiyor ama kac kisi gidiyor demis.
anlattigin olaya benzer olaylari bizlerde yasiyoruz anlatmaya calisiyoruz yavas yavas onlarda görüyorlar anliyorlar...

İnsanlar hep kötüyü hatırlar, bu herkes için geçerlidir... Her zzaman için kötü örnekler dikkat çeker...

Kim kime saldirmis kim kime dil uzatmiski güzelim?:delphin:

Sadece beni kinayacagina önce bir kendine bak demek lazim.....Kimse bizim erkeklerimiz cok iyi, bizim kadinlarimiz ezilmiyor diye birsey söylemedi, ve gayet tabi bunu görüyor ve duyuyoruz ama biz bu gercekleri kabul edecek kadarda olgun bir toplumuz, kendimizi sürekli herkezlerden üstün bir toplum olarak göstermek gibi bir niyetimiz yok....:kahve:

Lakin alman toplumun geneli cok modern, cok ileri görüslü, cok cagdas gibi görünsede ön yargilarla dolu bir toplumdur.....kendilerine bakmadan baska insanlari cok basit ve kolay bir sekilde elestirebilen yargilayabilen bir toplum.....Onlardan kat kat üstünde olsan türk ve özellikle müslümansan onlar icin daima ikinci sinif insan olarak kaliyorsun....

Ayrica Dayak yiyip kocasindan bosanmayanda sadece türk kadinlari degil, almanlardada bol bol var emin ol....hatta onlarinki dahada üzücü, hadi türk kadinin gidecegi yer yok, siginacagi kimse yok, ehh almanlarin oldugu halde cekenler var......
Bu dayak olayinida sadece türklükle bagdastirmamak lazim.:delphin:

Gülsümcügüm ne yazikki böyle bir önyargi var bu yabancilarda bizlere karsi.
benim kizimin sinifinda gecenlerde Makedinyali bir kiz oryantal hakkinda kompozisyon hazirlamis.
oryantal digdemin fotografini göstermis örnek olarak.
ögretmen ben anlamiyorum bir kesim heryerini kapatiyor bir kesimde yari ciplak dolasiyor demis.
heleki o kapali kadinlar kesin ailesinin, esinin zoru ile kapaniyorlar kendi istekleri ile kapanmiyorlardir kesin demis daha birsürü sey birde isvicrede tamda minare gerginligi oldugu haftaydi.
kizim zaten cok acik sözlüdür hemen söz hakki istemis kesinlikle hicbir kadin zoraki kapanmiyor herkes kendi istegi ile kapaniyorlar bu kisilerin kendi secimleri, sizlerde her pazar kiliseye gitmeniz gerekiyor ama kac kisi gidiyor demis.
anlattigin olaya benzer olaylari bizlerde yasiyoruz anlatmaya calisiyoruz yavas yavas onlarda görüyorlar anliyorlar...

Canim en kötüsüde bu ya iste, anlatsanda anlamiyorlar!

Bir kadinin dini geregi kapanmasina inanamiyorlar bir türlü.....cünkü bircogu malesef o kadar manevi degerlerini kaybetmiski bir Yaradanin oldugna bile inanmiyorlar....

Ehh gelde bu düsüncede olan birine bunu anlatmaya calis, anlayamazki!!

Yine tekrarliyorum, ben cok irktan dinden insanlarla karsilastim, italyani, polonyalisi, rusu, almani.....ama alman toplumu kadar baska insanlarin deger yargilarini, inancini elestiren dalga gecen alay konusu yapan bir toplum görmedim.....Saygi, Cagdaslik, Modernlik bizde diye övündükleri gibi yasamiyorlar....

Ha biz toplum olarak yasiyormuyuz? Hayir....ama hic olmazsa övünmüyoruz!

Canim en kötüsüde bu ya iste, anlatsanda anlamiyorlar!

Bir kadinin dini geregi kapanmasina inanamiyorlar bir türlü.....cünkü bircogu malesef o kadar manevi degerlerini kaybetmiski bir Yaradanin oldugna bile inanmiyorlar....

Ehh gelde bu düsüncede olan birine bunu anlatmaya calis, anlayamazki!!

Yine tekrarliyorum, ben cok irktan dinden insanlarla karsilastim, italyani, polonyalisi, rusu, almani.....ama alman toplumu kadar baska insanlarin deger yargilarini, inancini elestiren dalga gecen alay konusu yapan bir toplum görmedim.....Saygi, Cagdaslik, Modernlik bizde diye övündükleri gibi yasamiyorlar....

Ha biz toplum olarak yasiyormuyuz? Hayir....ama hic olmazsa övünmüyoruz!
canim almanlarin arasina isvicrelileride kat onlarda öyleler ne yazikki ama distan fazla belli etmezler sinsi sinsi yaparlar.
ben portekiz ve italyanlarla birlikte calistim onlarin daha farkli bir kisilikleri var hele italyanlar sanki bize daha yakinlar onlardan hicbir zaman böyle önyargili bir söz haraket görmedim duymadim yada ben iyleriyle karsilastim.

ama calistigim yerde almanlarda vardi dedigin gibi almanlar ve isvicreliler cok elestirci önyargililar.
ama kendileri dinden bihaberler kendileri dinlerini yasamadiklari icin bu konuda anlayislarida yok aralarinda istisnalarda var tabiki.

Gülsümcüm ben sana bişey demiyorum ki hayatım... Sen yaşadığın bir olayı anlatmışsın, ama sonrasında yapılan yorumlara ne demeli.
Yok bütün avrupa kadınları türk erkeklerine yiycek gibi bakıyor, Yok avrupalı erkekler karılarını kıskanmıyor karıları erkeklere bakarken umursamıyor, yok türk insanındaki vicdan gurur haysiyet başka ülke insanlarında yoktur, yok avrupalı anne babalar çocuklarını 18 yaşına gelince evden kovarmış, yok avruğalı erkekler karılarının bacaklarını açıp benim karımın bacakları çok güzel derlermiş, yok başka dinlerle dalga geçerlermiş, yok tuvalet terbiyeleri yokmuş, duş almazlarmış, sokakları pislik içindeymiş, yok arabalrına karılarından daha çok önem verirlermiş, yok gelinimize altın talkalım falan demezlermiş herşey ortak alınırmış...
Tüm bunları söyleyenler buraya yorum yapan arkadaşlar... Şimdi bu yorumları yapanların senin o komşundan ne farkı var????
Biri bize kötü bi laf söyledi, hurra hadi biz de ne kadar kötü tarafını biliyosak sayalım mantığını bırakmalıyız... Ve bu bizi eleştiriyor ama onlar da böyle dediğimiz herşey bizim toplumumuzda da var...
Arupalı 18 yaşına gelince ya kendi evine çık yada bana kira öde mi diyor, ne garip dimi, hele ki bizim aile bağlarımızla karşılaştırınxca... Peki neden oğlunu evinden ayırmak istemeyen bizle oturun kşra da vermeyin diyen kaynanalara kızıyoruz...Neden kocalarımızı anasına çok düşkün bıktım artık diye şikayet ediyoruz??? Evet Avrupalı aileler çocuklarının düğün masraflarına fazla karışmıyor onlara altın takmıyoor, ama sonra bizim Türk aileleri gibi düğünden 1 saat sonra verin altınları düğünün borçlarına vericez diye ellerinden almıyorlar...
Avrupalılar duş almazmış diye garipseyen arkadaşa soruyorum acaba neden yazın ıETT otobüslerinde ter kokusundan duramıyoruz... Bz türkler olarak hepimz hergün duş aldığımız için i burnumuzun direği sızlıyor.... HAni karısının bacağını açıp karımın bacakları çok güzel diyen avrupalı adam varmış ya..Benim de eski işyerimde bakın bebeğimin doğum videosuna diye kadın erkek tüm iş arkadşlarına karısının tüm doğm sancılarının başladığından doğurana kadar ki videosunu izlettiren türk bir erkek iş arkadaşım vardı.....

Tüm bunları ne kendimizi kötülemek ne de Avrupayı üstün görmek için söylemiyorum...
Şunu göstermeye çalışıyorum... Biz hepimiz aslında aynıyız...
O komşu Türk kadınına acırken, kendi acınacak halini görmezden geliyor.. Türk kadınları da Avrupalı biri türk kadınına acıdı diye kendi acınacak kalini bi kenara bırakıp yok onlar bizden daha acınacak halde diye ıspat için saydılar da saydılar... Ama sizin Avrupalıların acınacak halleri dediğiniz şeyler bizde de var...
Bunlar Avrupalıların yada türklerin acınacak halleri değil, insanlığın acınacak halleri demek daha doğru diye düşünüyorum....
Her öilletin iyisi kötüsü var, kötüyü gören kötü bilir iyiyi gören iyi bilir....

Atladigin bir nokta var ama.....biz toplum olarak yanlislarimizi ört bas etmeye calismiyoruz,

Kadinlarimiz eziliyor, evet....
Ataerkil bir toplumuz, evet,
Cogu yerde hala erkegin sözü geciyor, kadin esitligi diye birsey yok, evet....
Egitim sartlarimiz yeterli degil, evet....
Aileyi, kadini korumak adina yeterli bir sistemimiz yok, evet....
Saglik ve sosyal haklar bakimindan avrupa standartlarinin cok altindayiz, bunada evet....

Biz toplum olarak bunlarin bilincindeyiz, öz elestiri yapmayi o kadar iyi ögrendikki, diger toplumlarin bizi kötülemesine gerek yok, biz kendimiz artik cok güzel bir sekilde bunu yapiyoruz.....

Fakat kendilerini o kadar cok bizlerden ve diger toplumlardan üstün görüyorlarki, kendileri esleri tarafindan dayak yeseler, ezilseler, asalansalar bile yanlarindan gecen bas örtülü türk kadinina aciyorlar, ah yazik kimbilir ne adi kocasi vardir, hergün dövüyordur, o bas örtüsünüde mecbur takiyordur, yoksa hic takarmi, vah vah vah.....

Benimde demek istedigim bu, sen o kadina niye aciyorsun? Kendine bak, kendine aci!
Senin acidigin o kadinla, ezildigni düsündügün o kadinla arandaki tek fark o basörtü....baska hicbirsey degil.
Alman erkekgi siddet uyguladigi zaman piskolojik problemli oluyor, türk erkegi yaptigi zaman ehhh....iste türk ne beklersin deniliyor....:delphin:

Benim kizdigim tek nokta bu....cifte standart.....

Madem bizlerden cok modern, cok ileri görüslü bir toplumsunuz, o zaman bilmelisinizki iki üc insanin yaptigi ile tüm bir toplumu ayni kefeye koymak kadar cahilce birsey olamaz.

Gülsümcüm, ben gene bişey söyliycem sanki sırf sana muhalefet olsun diye söylemiş gibi algılanabilir ama gerçekten değil. Bu benim samimi görüşüm...
Sen o komşunun yaptığını genellemiş olmuyormusun?? Yani herkes mi türkleri aşağılıyor..
Demek istediğim şu Ben Avrupada 1 yıl yaşadım... 8 ay ıtalya'da 4 Ay da Hollanda'da... Ama hiç kimse türkleri aşağoılamak yada burada diğer arkadaşların belirttiği gibi değildi...
Özet ıyi gören iyi düşünüyor kötü gören kötü düşünüyor.. O yüzden genelleme yapmamak gerekiyor...
Ben senin komşun gibi kişilerle hiç karşılaşadıım için bana söyledklerin çok garip geldi mesela ve inanamadım, (inanmadım değil sadece şaşırdım nası yani dedim) Benim komşuluk ettiğim çalıştığım Avrupalı grubu beim kültürümle çok ilgilenen, dinime saygı duyan, Ramazanda ıtayadaydım ve benim yanımda asla ama asla bişey yiyip içmemeye çok özen gösterdiler... Çoğu beni akşam yemeğine davet etti, orucumu ev yemekleriyle açayım diye... Aaa sen müslman mısın, biz bütün müslümanları kapalı sanıyoduk, kadınların çalışamadığını evden çıkamadıklarını sanıyorduk dediler ama bu önyargıdan değil bilmemekten kaynaklanıyordu...
Bilmyorum benim karşılaştığım Avrupa profili farklıydı belkide, şanslıymışım ki gerçekten modern akıllı ve saygılı nsanlarla karşılaşmışım...

Atladigin bir nokta var ama.....biz toplum olarak yanlislarimizi ört bas etmeye calismiyoruz,

Kadinlarimiz eziliyor, evet....
Ataerkil bir toplumuz, evet,
Cogu yerde hala erkegin sözü geciyor, kadin esitligi diye birsey yok, evet....
Egitim sartlarimiz yeterli degil, evet....
Aileyi, kadini korumak adina yeterli bir sistemimiz yok, evet....
Saglik ve sosyal haklar bakimindan avrupa standartlarinin cok altindayiz, bunada evet....

Biz toplum olarak bunlarin bilincindeyiz, öz elestiri yapmayi o kadar iyi ögrendikki, diger toplumlarin bizi kötülemesine gerek yok, biz kendimiz artik cok güzel bir sekilde bunu yapiyoruz.....

Fakat kendilerini o kadar cok bizlerden ve diger toplumlardan üstün görüyorlarki, kendileri esleri tarafindan dayak yeseler, ezilseler, asalansalar bile yanlarindan gecen bas örtülü türk kadinina aciyorlar, ah yazik kimbilir ne adi kocasi vardir, hergün dövüyordur, o bas örtüsünüde mecbur takiyordur, yoksa hic takarmi, vah vah vah.....

Benimde demek istedigim bu, sen o kadina niye aciyorsun? Kendine bak, kendine aci!
Senin acidigin o kadinla, ezildigni düsündügün o kadinla arandaki tek fark o basörtü....baska hicbirsey degil.
Alman erkekgi siddet uyguladigi zaman piskolojik problemli oluyor, türk erkegi yaptigi zaman ehhh....iste türk ne beklersin deniliyor....:delphin:

Benim kizdigim tek nokta bu....cifte standart.....

Madem bizlerden cok modern, cok ileri görüslü bir toplumsunuz, o zaman bilmelisinizki iki üc insanin yaptigi ile tüm bir toplumu ayni kefeye koymak kadar cahilce birsey olamaz.

Gülsümcügüm öyle güzel ifade etmissinki her kelimesine katiliyorumvereliniortak
kesinlikle haklisin canima.s.

Gülsümcüm, ben gene bişey söyliycem sanki sırf sana muhalefet olsun diye söylemiş gibi algılanabilir ama gerçekten değil. Bu benim samimi görüşüm...
Sen o komşunun yaptığını genellemiş olmuyormusun?? Yani herkes mi türkleri aşağılıyor..
Demek istediğim şu Ben Avrupada 1 yıl yaşadım... 8 ay İtalya'da 4 Ay da Hollanda'da... Ama hiç kimse türkleri aşağoılamak yada burada diğer arkadaşların belirttiği gibi değildi...
Özet İyi gören iyi düşünüyor kötü gören kötü düşünüyor.. O yüzden genelleme yapmamak gerekiyor...
Ben senin komşun gibi kişilerle hiç karşılaşadıım için bana söyledklerin çok garip geldi mesela ve inanamadım, (inanmadım değil sadece şaşırdım nası yani dedim) Benim komşuluk ettiğim çalıştığım Avrupalı grubu beim kültürümle çok ilgilenen, dinime saygı duyan, Ramazanda İtayadaydım ve benim yanımda asla ama asla bişey yiyip içmemeye çok özen gösterdiler... Çoğu beni akşam yemeğine davet etti, orucumu ev yemekleriyle açayım diye... Aaa sen müslman mısın, biz bütün müslümanları kapalı sanıyoduk, kadınların çalışamadığını evden çıkamadıklarını sanıyorduk dediler ama bu önyargıdan değil bilmemekten kaynaklanıyordu...
Bilmyorum benim karşılaştığım Avrupa profili farklıydı belkide, şanslıymışım ki gerçekten modern akıllı ve saygılı nsanlarla karşılaşmışım...

Kusura bakma güzelim ama 1 yil ile bir ömürü kiyaslamak ne kadar dogru bilemem....ben 30 yildir almanyadayim.....yabanci düsmanligi ne demek cok iyi biliyorum, dazlaklarin ellerinde basebol sopalari ile türk avina ciktignida gördüm, dinim ile dalga gecilmesinede sahit oldum, türklügümle yargilanmamlada.....ama hicbir zaman tüm almanlara bunu mal etmedim.....yinede bircok alman arkadaslarimda var, ilkokuldan beri görüstügüm dostlarimda....ön yargili olsaydim genellemis olsaydim almanlarin hepsi ayni deyip hicbiri ile görüsmezdim öyle degilmi?

Genellemeyi yapan onlar....bir türkle negatif olumsuz birsey yasasinlar direkt tüm toplumu kötülüyorlar.....Ist türk ne beklersin gibilerinden.....:hulya:

Ayrica kac sene evvel avrupadaydin bilmiyorum ama bu 11. eylül olaylarindan sonra özellikle müslümanlara karsi asiri derecede bir antipati var.....Islam kelimesini duyduklari an terör ile esdeger görüyorlar....benimde demek istedigim bu, madem bizlerden o kadar ilei görüslü insanlarsiniz, birkac insanin yaptigini tüm bir topluma mal etmemeniz gerekiyor. Teröre kilif olarak Islami kullananlari iste gercek Müslümanlik bu demekle en cahil toplum onlar olmuyormu?benneyaptımki

Gülsümcüm, ben de belirttim zaten bunu ben 1 yıl kaldım, ve belki de şanslıymışım ki hep modern akıllı ve saygılı insanlarla karşılaşmışım dedim.....
Senin yaşadıklarınla kendi yaşadıklarımı karşılaştırmadım zaten....
Zaten benim tüm söylediklerim de sana söylenmiş değil.. Senin yazının üzerine yorum yapanlara kızdım biraz da....
KArşı tarafı önyargılı olmakla suçlayanlar yok İngilizler duş almıyor yok Almanlar karılarını kıskanmıyorlar..
Bişeyden şikayet ediyorsan o şikayet ettiğimiz şeyi biz de ypmamalıyız.. Ne diyorlar sana yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkasına yapma....
Bize önyargıyla yaklaşmalarını istemiyoruz ama biz de onlara önyaargıyla yaklaşıyoruz...

Bu sözlerim sana değil tatlım, sen sanki sana söylüyormuşum gibi alılayıp tepki gösterip cevap yazıyorsun ama ben senin ne ilk yazına ne de sonraki yazılarına takılmadım, benim takıldığım hem önyarıya kızıp hem de daha fazla önyargıyı dilegetirenlereydi....

Sana da genellemiş olmuyormusun diye de senin "Hey gidi Avrupa kadını heyy" diye başlık atmandan yani bir komşunun yada etrafındaki çoğunluğun tavrını tüm Avrupa insanına maletmenden yola çıkarak sordum.... Ki sende diyorsun ki kendini bilen saygılı bilinçli insanlar da var arkadaşlarının arasında demekk ki Tüm Avrupalılar aynı değil... Nasıl ki bütün Türkler aynı değilse bütün Almanlar yada bütün Avrupalılar da aynı değil...

Benim yazılarımda tepki gösterdiğim şey şu:
Sen komşunun önyargısını ve daha sonra da kendi yaşadığı kötü olayı anlatmış ve beni bilmeden bana acıyacağına kendi haline acısın demişsin... Evet çok doğru...
Ama senin yazından sonra yorum yapanlar biraz kantarın topuzun kaçırdılar gibi geliyor, türklere önyargıyla yaklaşanlar şöyle böyle diye aynı önyargıyı karşı tarafa uygulamanın ne mantığı var ben bunu eleştiriyorum....

Back
X