Canım merhaba bende 26 yaşındayım evliyim uzun zamandırda çocuk için uğraşıyoruz bizde.
Öncelikle kendini ben adet görmüyorum görmeicem diye kodlama çünkü biz kadınlar farklı yaratılmışız yani bugün olmasan yarın adet olacaksın mecburen yani bedenin onu birgün dışarıya atacak …
neden böyle yazdığımıda söyleyim bende polikistik overliyim adet nerdeyse göremiyordum doğum kontrol veriyorlardı o bile adetimi sökmüyordu..şimdi gelelim yaşadığın sıkıntılara eğer bu sıkıntı ya kiloda eşlik ediyorsa ilk önce kilo vermelisin ben ilaçla bile adet göremeyen ben 10 kilo verdikten sonra adetim düzene oturdu

çok şükür diyorum çünkü polikistik over de kilo okadar önemli ki ben yaşadığım da anladım bunu. Doktorlar söyledi arkadaşlar söyledi yok be kiloyla ne alaka dedim malesef demeli polikistik over farklı bir durum ve etkiliyormuş. Tabi ki her polikistikli kilolu değildir..
Ben bu süreçte sağlıklı beslendim paket gıdayı bıraktım , Akdeniz usulü beslendim su içmeyi çoğalttım.. ve en önemlisi de İnositol canım ben bu takviyeyi kullandım kullanalı düzenli adet olmaya başladım ilaçlar beni sökmezken bir vitaminin bukadar yumurtalıkları uyaracağını aklımın ucundan bile geçmezdi Araştır inositolu Trendyolda İlunga -F yaz çıkar bu benim kullandığım ama inositol diye de arattırabilirsin
İnositol :
1.adet düzenler
2. Yumurtlama yaptırır
3. Yumurta kaliteleştirir
4.saç dökülmesine yardım eder
5. Kırılan tırnaklara iyi gelir
6. Hormonları dengede tutar
7. Gebeliği kolaylaştırır..
Ve daha fazlası say say bitmez polikistik overde 2 şey çok önemli kilo (insülin direnci) ve Tiroid değerleri bunlar aşırı etkileyen faktörler.. ayrıca 6 ay duphaston tedavisi gördüm doktoruna danışabilirsin adet düzene oturunca kesersin ilacı ama dediğim takviyeyi araştırmanda fayda var