hiç aranmıyorum :(

elchiin

OLANA KDAR OLMAYANA KADER
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
152
2
46
40
İstanbul
arkadaşlar günaydın... uzun zamandır düşünüyorum aslında bu konuyu yazmak konusunda.. hamileyim altı aylık ama eşimin ailesi benimle hiç ilgilenmiyor aramıyo sormuyolar evlerimizde o kadar yakın aslında. belkide ben biraz abartıyorum duygularım çok yoğun zünük ama biraz iligilenilmek istiyorum en azından hakkım olduğunu düşünüyorum. diğer kızıda hamile ve küçük bi kanama geçindi onn yanına gidiyo ama iste bana kimse ne haldesin diyer yok. dün aksam bu konyu eşimle konuşmak istedim beni hiç aramıyolar sonuçta ende hamileyim bi işin varmı diye sorsnlar dedim sen dedi benim annem hakkında konuşuşyosun boş boşboş laf ediyosun dedi daha bi sürü bişeyler iste annesi hakkında kötü konuştğmum düşünüyo iste ne bileyim bi türlü bu konuyu aşamadık iyi yada kötü ailesi hakkında konşturmuyo beni bende her seferinde bu hataya düşüşorum bilmiyorm iste sinirlerim çok bozuk gece çok ağladım şimdide karnım çok ağrıyo :(

Hamileliğin sebebiyle böyle yoğun duygular içerisindesiniz anlıyorum ama takmayın kafanıza, görümcenizi arıyor, gidiyorlarmış sanırım? Herkese kendi ailesinden fayda var, sizin anneniz yanınızda, arıyor, soruyor, ilgileniyor mu? Gerisini hiiiç düşünmeyin.

Son düzenleme:
cnm inan böylesi daha iyi..
hamileliğinle ilgili bi sıkıntın olsaydı ararlardı gelirlerdi..
inan günde 3 kere olur olmaz yer ve zaman da çalan telefon ve zil kadar rahatsız eden bişey yok hamile kadını

arkadaşım beklenti içine girmesene...yapacak olan adam kendiliğinden yapar teklif eder.....ne kadar çok beklenti okadar çok mutsuzluk bunu sakın unutma....eşine de söyleyip durma....onlar başka taraflarından anlarlar lafı konu anneleri oldu mu....
benim kayınvalidem diyor güya temizlik yapayım işin oldu mu çağır diye tamam sağolsun ,ama ben diyemem ki şugün gelip yapıverrmsn bir zahmet mi diyeceğim....onun kendiliğinden kızım hadi bugün yarın neyse geleyim de birşeyler yapalım diye demesi lazım....ki ben kimseden birşey beklemiyorum...karşılıklıya dönüşüyor ondan sonra....biz elkızıyız ne kadar seviyor görünseler de....bekleme.... kendinden başkasından fayda yok....

Son düzenleme:
Arkadaşın yorumuna katılıyorum. Biz sonuçta el kızıyız onlar için. Görümcen ile daha fazla ilgilenmesine hamilelik nedeniyle kirilabilirsin hassassin şu dönemde. Ama düşününce kendi kiziyla daha çok ilgilenmesi çok abes bi durum değil.
Bir de emin ol bunaltacak kadar ilgilenmesindense böylesi daha iyi.

O onların görgüsüzlüğü, merhametsizliği.
Boşverin.
Her hamileye aynı şeyi söylüyorum ben.
Hiçbirşey ama hiçbirşey sizi üzmesin.
Düşünsenize içinizde bir can var.
Muhteşem bişey bu.
Sıradan, haketmeyen insanlar bu kadar değerli olmasın canınızı sıkamasın.
Eşinizle de paylaşmayın.
Tarafı olmak zorunda kaldıklarını hissediyorlar bu durumlarda.
Hayırlı doğumunuz olsun inşallah.

aslında beklenti içine girmek birilerinden bişey beklemek gibi bi huyum yoktur benim dışarıdan çok güçlü görünürüm zaten herşeyi tek başıma halledebildiğim için bu duruma geliyorum ben nasıl olsa yapıyor diye pek sallanmıyorum açıkcası . ama eşime çok kırılıyorum çünkü her söylediğim şeyi iyi yada kötü her şekilde kötü anlıyor açıklamasını yapmamamda iin vermiyo maalesef. onnula oturup konuşamamak derdimi sıkınımı paylaşamak çok kötü bi duygu inanın bana sanki herkes kendi dünyasında yaşıyor ibizim evde çok yalnız hissediyorum kendimi..:43:

aslında beklenti içine girmek birilerinden bişey beklemek gibi bi huyum yoktur benim dışarıdan çok güçlü görünürüm zaten herşeyi tek başıma halledebildiğim için bu duruma geliyorum ben nasıl olsa yapıyor diye pek sallanmıyorum açıkcası . ama eşime çok kırılıyorum çünkü her söylediğim şeyi iyi yada kötü her şekilde kötü anlıyor açıklamasını yapmamamda iin vermiyo maalesef. onnula oturup konuşamamak derdimi sıkınımı paylaşamak çok kötü bi duygu inanın bana sanki herkes kendi dünyasında yaşıyor ibizim evde çok yalnız hissediyorum kendimi..:43:

evet canım konuşturmaz onlar...biz birbirimizi yedik durduk uzunnca bir süre....her sinir olduğum şeyi söyleye söyleye adamı kendimden uzaklaştıracaktım elimden gelse...kıymete biniyor evlenince....oyüzden üzme kendini...hemen hemen hepsi aynı....iyi de desen kötü de desen kötü anlıyorlar...bilhassa olumsuzları deyince küfür gibi anlıyorlar...

Benimkinin ailesi de öyle. Hamile değilim ama hiç bir günde arayıp kızım napıosun bir şeye ihtiyacın var mı dediğini bilmem. Bir şey isteyeceğimden de değil hani nezaketen insan bekliyor ama yok gerçi kendi çocuklarına bile bir şey yapmazlar ki beni düşünsünler ve bende ne zaman onlar için ufacık bir eleştiri yapmaya kalksam eşim hemen savunmaya geçer ben de hiç birşeyleri ile ilgilenmeme kararı aldım valla böylesi daha iyi başına gelip de seni sıkmasındansa uzat ayaklarını bak keyfine şekerim şımart kendini ne istiyorsan da kocan dan iste keyfini çıkar

Allah'ın sana bağışladığı mucizeyi düşün bence kv'den yerine...

Ayrıca hassas dönemde bu kadar takıntılı olmanız normal ama sen onlara göre el'sin bunu unutma..

Ve yalnız kalmak bence daha iyi sürekli zırp pırt çalan telefon ve kapı yerine...

Bebeğin için kitaplar okuyup kendin için bol bol hobi yapabilirsin.:31:

arkadaşlar günaydın... uzun zamandır düşünüyorum aslında bu konuyu yazmak konusunda.. hamileyim altı aylık ama eşimin ailesi benimle hiç ilgilenmiyor aramıyo sormuyolar evlerimizde o kadar yakın aslında. belkide ben biraz abartıyorum duygularım çok yoğun zünük ama biraz iligilenilmek istiyorum en azından hakkım olduğunu düşünüyorum. diğer kızıda hamile ve küçük bi kanama geçindi onn yanına gidiyo ama iste bana kimse ne haldesin diyer yok. dün aksam bu konyu eşimle konuşmak istedim beni hiç aramıyolar sonuçta ende hamileyim bi işin varmı diye sorsnlar dedim sen dedi benim annem hakkında konuşuşyosun boş boşboş laf ediyosun dedi daha bi sürü bişeyler iste annesi hakkında kötü konuştğmum düşünüyo iste ne bileyim bi türlü bu konuyu aşamadık iyi yada kötü ailesi hakkında konşturmuyo beni bende her seferinde bu hataya düşüşorum bilmiyorm iste sinirlerim çok bozuk gece çok ağladım şimdide karnım çok ağrıyo :(

sen neden öz kızı ile kendini bir tutuyosun ki, her gün arasalar sürekli gelseler gitseler daha mı iyi benide arayan yok eşimle selam gönderirler o kadar sen gelip iş yapsınlar istiyosun anladığım kadarıyla, tırnağın varsa başını kaşı demişler arkadaşım beklentilerin o kadar yüksek olmasın ben de hamileyim, dünya üzerinde biçok kadın şu an hamile çok doğal bişey yani

emin o böylesi daha iyi:31:
sürekli gelse gitse daha çok canın sıkılır
hamilelik hastalık değil sonuçta,iyi kötü kendi işini görebiliyosundur
bunun için eşinle aranı bozmaya değmez,boşver:34:

Son düzenleme:
Habersiz dangul dungul gideni bıktıranı da var hiç arayıp sormayanı da
Makbul olan ortası ama onu başarabilen çok az zaten

Bıktıranlardansa , hiç arayıp sormayanını tercih ederim şahsen
Kızı ile bir olamazsın zaten, boşuna kıyaslama yapma
Senin annen de sana gelsin çok yalnızlık çekiyosan

Ne güzel Allah evlat nasip etmiş
Patik başla :6: minik eşyaları ile heyecanını katla :emir_bebek:

o onların kızı sen gelinisin bunu unutma.

bende hamileyim beni de arayan soran yok çok da umrumda değil anne-babam dışında kimseden böyle bi beklentimde yok.

amaan boşversene canım sürekli gelip arayıp seni rahatsız etseler daha mı iyi, her yerden karışan oldu mu daha da bayar seni.

Ne güzel işte rahatsız etseler daha mı iyi. çocuk doğunca bol bol görüşürsünüz canım sonuçta babannesi filan, birbirinizle de iletişiminiz gayet iyi olur

hizmet beklemiyşorum bişeyde istemiyorm onlardan sonuçta gerçekten seviyorum kvdemi annem gibi görüyorum bana bu zaman kadar bi kötülüğü olmadıki hiç görmedim ama şunu diyorum bi arasınlar yalandanda olsa sorsunlar diyorum yarın obür gün doğum yapacam sadece çoçcuk sevmeyemi gelecekler bana benim çocuğumsa onlarında oğlunun çocuğu sonuçta

hizmet beklemiyşorum bişeyde istemiyorm onlardan sonuçta gerçekten seviyorum kvdemi annem gibi görüyorum bana bu zaman kadar bi kötülüğü olmadıki hiç görmedim ama şunu diyorum bi arasınlar yalandanda olsa sorsunlar diyorum yarın obür gün doğum yapacam sadece çoçcuk sevmeyemi gelecekler bana benim çocuğumsa onlarında oğlunun çocuğu sonuçta

hamilelik öncesi belli bi konuşma rutininiz var mıydı, yoksa sen hamile kalınca aramayı mı bıraktılar anlamadım ben, ben mesela telefonda konuşmayı sevmem o yüzden aramam etmem kayınvalidemde huyumu bildiğinden aramaz, o yüzden şimdide aramaması ya da benim aramamam sorun olmuyo

arkadaşlarında dedigi gibi
kimseden bişey bekleme
aramazda yeri gelince lafını söyler rahatlarsın
eşin de tabiki ailesi hakkından laf söylemene müsade etmez
buna müsade eden erkek yoktur
sen bidakine cümle hayatım ben anneni çok seviyorum beni aramamasına üzülüyorum diyerek başla:34:

Eşin bence iyi yapmış.. Ne yani senin lafınla annesini mi sıkıştırıcak? Zorla yaptırılan bişeyin ne derece değeri olur ki? Kusura bakma canım yaptığın biraz dolduruşa giriyor.

Gelinlerin düştüğü en büyük hatalardan biri, kendilerini görümceleriyle bir tutmaları.. kayınvaliden seni de seviyordur ama o kız onun evladı, sen oğlunun karısısın.. Sen annen ile kayınvalideni aynı oranda sevebilir misin? mutlaka annen bir adım önde olur.. Bu açıdan düşün kıyas yaparken..

Kayınvaliden arar aramaz o onun insanlığına kalmış bişey. Beklentilerini ne denli az tutarsan, okadar mutlu olursun.

Hamilesin, böyle düşüncelerle kendini üzmek yerine, optimistik düşün biraz.. Herşeye iyi yönünden bakmaya çalış..Ya kayınvaliden durmadan gelse illallah ettirse? Herşeye karışsa? Gelip te hiç bir yardımı olmadığı gibi bir de senden hizmet beklese?

Boşver, şimdi en azından ayaklarını rahatça uzatıp istediğin an istediğini yapabiliyorsun..

Back
X