Hiç bir kadın böyle bir evliliği haketmez !

Umarim buraya bosandiginizi da yazarsiniz biz de burdan sizin ve cocugunuzun kurtuldugunu anlariz,kolay gelsin allah iyilerle karsilastirsin hakeden herkesi,sizi de tabii ki

sizin yapacağınız en güzel şey istanbulda yeni bir hayat kuracaksınız kızınızla birlikte, eşiniz gelmek isterse yeni hayatınıza katılacak hayır ailemi bırakmam derse güle güle deyip bitireceksiniz...
siz eşinizden ayrılacaksınız bu durumda kızınız babasından ayrılmayacak...

Hata yapmışsınız.....
Bir hata yapmışsınız ve bence bunu kabullenip bu benim bir hatamdı diyip kabullenin. Ailenizin sözünü dinlemediğiniz İstanbul gibi bir yerde rahat bişekilde büyüyüp ,Üniversitede güzel bir bölüm bitirip,Gidip doğuda bir köyde sırf birine aşık olduğnuz diye ömür boyu yaşayabileceğinizi düşündüğünüz ve hiç bir şeyin hesabını yapmadan bu işe atladığnıız için hatalısınız.Onlar bahsettiğiniz gibi olmasa çok iyi insanlarda olsa siz orada yapamazdınız orda..Aslında eşinizinde çok kötü bir insan olmadığnı düşünüyorum.Sizin sorununuz o köyle siz orada annesi babası olmasada yapamazsınız..O yüzden bunu kabullenip eşinize net olun..Ben yapamıyorum orada diyin. Yoksa o insanla şöyle komşular böyle.. annen baban kaynım görümcem böyle demeyin. Bütün köy ahalisimi kötü allah aşkına..
Ben orada yaşayamam. bu benim doğama ,mizacıma ,yetiştirilme tarzıma uygun değilmiş,yapamıyorum beceremiyorum deyin eşinizede ve hayatanıza ona göre bir yön verin bence...

Benimde anlamadıgım ailen seni üniversiteye bir adamın kapatması ol diyemi gönderiyor.sizinki bile bile lades olmuş köyde kaynanayla nasıl bir hayat geçiriceginizi zannetmiştiniz
eger tekrar esinizin ailesinin yanına dönecekseniz vay halinize
bence direk mahkemeye gidin daha iyi

Son düzenleme:
bazen okuduğum hikayelere inanamyorum.
bu hikaye de onlardan biri
üniversite mezunu bir kız köye gelin gidiyor
akıl almaz işkencelere maruz kalıyor
şakaysa gereksiz
gerçekse çok acı

Cidden nasıl bir hayat bu
istanbuldan geri dönme
eşin çok sveiyorsa gelsin tutsun bir ev yaşayın
yoksa bak ekonomik özgürlüğünde var çalış kızınla gül gibi geçin
bu ne ya böleee
rezil heriffff
sen aileni memlketini yaşam tarzını değiştirip onun için köye gelin geliyosun
o sana tapacagına yaşadıklarına bak
kusura bakma ama
bu sevgi diil

Aileniz sizi ne kadar masum yetiştirmiş ama insan en büyük kötülüğü yine insanın kendi yapar bazı ön bilgilerin olması gerekirdi illada yaşamaya gerek yok ki birde üni mezunusun yani diyeceğim hayatını sen çöpe atmışsın yine sen oradan çıkmayı becereceksin fazlada zaman harcama,görünen köy kılavuz istemez

sizin yapacağınız en güzel şey istanbulda yeni bir hayat kuracaksınız kızınızla birlikte, eşiniz gelmek isterse yeni hayatınıza katılacak hayır ailemi bırakmam derse güle güle deyip bitireceksiniz...
siz eşinizden ayrılacaksınız bu durumda kızınız babasından ayrılmayacak...

aynen katılıyorum.Tek yapmanız gereken İstanbulda kendinize bir hayat kurmak.Eşiniz ailesinin yanında etkileniyor bence.Yoksa bu insanlar asla değişmez,eşinizi de doldurur.Siz tunceliye taşınsanız sizi yalnız bırakacaklarını sanmıyorum,onlar da gelir yanınıza.

ee Alevilkle bu yaşadıklarınızın alakası ney?
ne die Alevi olduklarını belirtme gereği duydunuz ki?
artı ilk kez büyü yaptıran kapılara domuz yağı süren Alevilerin olduğunu duyuyorum..
bide Alevi kayınbabalar ve kaynanalar gelinlerine oğullarına verdiklerinden çok daha fazla değer verirler..
eğer anlattıklarınız doğru ise çok üzüldüm kötü insanlara denk gelmişsiniz ama bunların Alevilikle alakası gerçekten yok..
malesef yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdin..

Son düzenleme:
1. Ben aleviyim. Konuyu mezhep ayrımına getirmeyin demene rağmen sen getirmişsin.:45:
Yazını okuduğumda üniversite bitirmene rağmen en az gelin gittiğin yerdekiler kadar cahil olduğunu gördüm.
Bir de çocuk yapmışsın tebrikler o çocuğa mutlu ve huzurlu bir yuva sağladığın için.

karşı tarafın mezhebinin ne olduğunun önemi yok. insan olamadıktan sonra. ha bu arada aleviler böyle diye birşeyde yok...bunu vurgulamanızı da ayrıca anlamadım....

sen üniversite okumuşsun. akıllı insansın, hayattan neyi nasıl seçeceğini mutlaka biliyorsundur. hiç mi merak etmedin. bu insanlar nerede yaşıyor ne yiyor ne içiyor. evini küçümsemeler. yaşadığı köyü küçümsemeler bu aşamadan sonra saçma.

ayrıca kayınvaliden ve kayınpederinin yaptığı da çok büyük ayıp, günah. Allah ıslah etsin. kocana da diyecek sözüm yok...

Türkiyenin en ucra köşesi kadınların genel durumu kötüyse zaten sizde dahilsiniz bu gerçeğe
çok gözü kapalı kabul etmişsiniz ama şu gerçekte var büyük şehirde yaşayan milyonca kadınlarımızında durumu iç açıcı değil her gün kadın öldürülüyor demek ki kadınlar erkekleri yanlış yetiştiriyor , diyeceğim ordan ayrılman gerekecek ,ben bir aile para pula zenginliğe bakman kadına sevgi,saygı varmı bumna bakarım gerisi hikaye , birde bu çocuk senin ilk aşkınmıydı bu kadar gözü kapalı herşeyi kabul ettin?

Ayrimciligi siz yapmissiniz ki yazinin basindan sonuna kadar Tunceli ve Alevi kelimesi geciyor.
Empati yapmayi deneyin, ben böyle bir konu acsam ve konunun her yerinde Trakya ve Sunni kelimesini kullansam ne olurdu acaba?
Ben cevap vereyim, tüm kadinlar beni topa tutar konum kapanir hatta üyeligim iptal edilirdi.
Ben aleviyim ve Tunceliliyim, dediginiz gibi her insanin, toplumun iyisi kötüsü var.
Büyü olayi ne bir mezhepe ne de bir memlekete baglanamaz, cahillik her yerde var, buda oraya özgü bir sey degil.
Kimse dört dörtlük degil, insanlik ölcümü ne mezheple ne de dogdugu sehirle yapilmaz.
Yasadiklarinizi tabi ki hic bir sekilde haketmiyorsunuz, hicbir kadin, hicbir anne haketmez.
Size kötü bir aile denk gelmis, gercekten sizin ve kizinizin adina cok üzüldüm, kücük bir bebegin gelecegi söz konusu sonucta.
Bizim ailede cok gelinimiz vardir alevi olmayan, hepsi aile tarafindan cok sevilir, biz toplum olarak zaten ayrimciligin ne demek oldugu cok iyi bildigimiz bu konuda cok hassas oldugumuz icin baskalarina kadar ayrimcilik yapmamaya calisiriz.
Ama tekrarliyorum, herkes bir degil, böyle olmayanimizda var.
Eminim yasadiklarinizdan dolayi yazarken hic dikkat etmediniz.
Dilerim hakkinizda hayirlisi ne ise o olsun, Allah yardimciniz olsun.

Evet not yazdım çünkü saçmalayanlar oldu.alevilik yazdım çnkü alevi olmadığım için bu saçmalıklara maruz kaldım.köyde yaşamaya cesaret ettim çünkü yaşayacaklarımı önceden bilemezdim.Benimde hayallerim vardı.sevdiğim adam vardı.Bu adamın adam olamayacağıni bende biliyorum zaten.bakın yazdığım notu beğenmişsiniz ama sizde aynısını yaptınız.din ırk mezhep mesajı vermişsiniz.emin olun ben bunların hepsinin bilincindeyim.benim kızımın babası alevi.tesekkur ediyorum yorumunz için.

sizin alevi olmamanız bu insanlar için sorun olsaydı inanın zaten sizi gelin olarak almazlardı..
madem oğullarına Tuncelide yaşayın dediklerinde oğulları anne babasını dinleye biliyosa evlenemezsin mezheplerimiz farklı olmaz dediklerindede oğulları inananın anne babasını dinlerdi..
yani anlayacağınız beni istemedilerde ondan yazdım gibi şeylerin arkasına sığınmayın istemeselerdi en başta beni istemediler karşı çıktılar zor bela evlendik çok çaba harcadık emek verdik bunları es geçmeden anlatırdınız zaten...
bide şöyle bir durum söz konusu alevi aileleri kız çocuklarına inanaılmaz değerverirler kız çocuğu doğurdu die gelinini hor görmezler..

Ayrimciligi siz yapmissiniz ki yazinin basindan sonuna kadar Tunceli ve Alevi kelimesi geciyor.
Empati yapmayi deneyin, ben böyle bir konu acsam ve konunun her yerinde Trakya ve Sunni kelimesini kullansam ne olurdu acaba?
Ben cevap vereyim, tüm kadinlar beni topa tutar konum kapanir hatta üyeligim iptal edilirdi.
Ben aleviyim ve Tunceliliyim, dediginiz gibi her insanin, toplumun iyisi kötüsü var.
Büyü olayi ne bir mezhepe ne de bir memlekete baglanamaz, cahillik her yerde var, buda oraya özgü bir sey degil.
Kimse dört dörtlük degil, insanlik ölcümü ne mezheple ne de dogdugu sehirle yapilmaz.
Yasadiklarinizi tabi ki hic bir sekilde haketmiyorsunuz, hicbir kadin, hicbir anne haketmez.
Size kötü bir aile denk gelmis, gercekten sizin ve kizinizin adina cok üzüldüm, kücük bir bebegin gelecegi söz konusu sonucta.
Bizim ailede cok gelinimiz vardir alevi olmayan, hepsi aile tarafindan cok sevilir, biz toplum olarak zaten ayrimciligin ne demek oldugu cok iyi bildigimiz bu konuda cok hassas oldugumuz icin baskalarina kadar ayrimcilik yapmamaya calisiriz.
Ama tekrarliyorum, herkes bir degil, böyle olmayanimizda var.
Eminim yasadiklarinizdan dolayi yazarken hic dikkat etmediniz.
Dilerim hakkinizda hayirlisi ne ise o olsun, Allah yardimciniz olsun.

Aynen katiliyorum.
Bende alevi ve tunceliliyim.
Konuya genel olarak bakilmali.
Neyse herkes ne oldugunu biliyor.
Sunni gelin alip onlarin tarafindan kocasi bolca laf isitirken gelinimizi el üstünde tuttuk.
Her istegi yerine getirildi.
Konu sahibi hem tuncelili kelimesini kac defa yazmissin vs hemde not düsmüssün yok carpitmayin diye.

allah sabır versn cnm .. durumuna cok uzuldum. sakın kocana uyup da tuncelıye gidim deme yoksa gene cok çekersin.. calıs kımseye muhtac olma.. cunku calısıyorken kendıne guven geleıcek .. ama sakın ama sakın kocanı dınleyıp tuncelıye gıtme. orda kızınında psıkolojisini bozarlar..

çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun inşallah..istanbulda çalışın ailenizin yanında kalın kızınızı büyütün o adamdan da bir an önce boşanın..ne güzel aileniz size kucak açmış..o kadar olay da yaşamışsınız bile bile lades demeyin artık...

bu bana canan tan ın kitap özeti gibi geldi eğer gerçekse lütfen sahici olalım ; üniversite oku köye git gelin ol çalışma evlendiğin insan başkalaşım yaşasın tamamen kötü bir insana dönüşsün kusura bakmada eşimin ailesi beni yaksa küfür etse eşimden soğurdum nefret ederdim..kaldı ki baban abinler var bu insanlar seni hiç mi düşünmüyor aramıyor sormuyor ben annemle babamla 10 dk mesafedeyim yine de hep ararlar sorarlar gün içinde mutlaka birbirimizin sesini duyarız,yani yaşadıkların doğruysa senin adına üzüldüm ama bir o kadar da şaşırdım , alevilik tunceli olaylarına girmiyorum olayı tamamen ayrıntılı anlatmak için belirtmişsin ki evet istanbuldan tunceliye gitmek fedakarlıktır ama sen kendini hiç mi düşünmedin neden okudun üniversiteyi çalışmayacaksan ? ayrıca ben doğma büyüme istanbul olan insanların baska sehirlerde yasamalarını anlayamıyorum bu kadar güzel bi şehir bırakıp gidilir mi cahilce kör aşık bir evlilik yapmışsın hakkında hayırlısı olsun arkadaşım !

Bence konusahibinede fazla yüklenmeyin üzüntüsünden herşeyi açık açık yazmış zaten çok ayrıntılı düşünceli olsa bu duruma düşmezdi birde kızcağızın siz üstüne gelmeyin belkide depresyonda ,çok zor günler yaşamış

Back
X