• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç bir şey anlamadım vallahi , açıklayacak aranıyor

Yani sanki kendince oğlunu eksik gördüğü için açığımı kolluyor gibi.Oradan fark kapatmaya çalışıyor gibi bir hali var

aynen öyle..

sen çözmüşsün zaten

allah sabır versin

kompleksli insanla uğraşmak çok zor

Evet yani emin değildim sadece emin olmuş oluyorum sizlerde yazınca :) Çok teşekkürler ama bakalım bakalım hep böyle gidecek değil benim damarıma da basmaz inşallah :kk77:
 
bence onun her çektiği yere gitme.hamam konusunda da kına gecesi öncesi kız kız gideceğiz arkadaşla gibi şeyler söylemeliydin.kendine bir taktik belirle yoksa bunlarla baş edemezsin

Ya annem bile vardı eskilerde öyle gelin kızı görürler dedi bir , hani kötü niyetle düşünmedim ben.Yani görmek deyince sadece görmek geliyor insanın aklına.Temelli soymaya çalışıp birde laf sokacağı değil hahah :) Ama bundan sonra gitmem zaten haklısınız :KK50:
 
oğlundan daha yüksek olman ( ki bu onun düşüncesi senin için farkeden birşey yok belli ki ) onu biraz rencide etmiş senin açığını arıyor aklınca :) boşver takma canım... :)
 
eskiden olsa agzının payını verır cekılırdım koşeye derdim..
lakin bu türden çok var piyasada en ıyısı gormemezlıkten gelıp dedıklerıne sırıtıp guluceksın ıyıce salaklasıyorlar :KK45:

Yani ben zaten sadece gülüyorum ama sanki oğlunu değilde kocasını elinden alıyormuşum gibi biraz töbe yarabbim :KK53:İnşallah öyle olur ya :KK49:
 
Ya bizim sevgilimle aramızda hiçbir sorun olmadığı için ona yansır diye çekindim biraz.Birde çok görüşmeyeceğiz zaten diye teselli ediyordum hep.Ama ailem o kadar çok seviyorlar ki damatlarını arada bir diyorum hani laf sokmak yerine nasihat veren biri olaydı keşke karşımda diye :) Dediğiniz gibi huyuna gitmeyi de denemek lazım bi , bakalım ya kafam karışık cidden:KK64:
insanları anlamak çok zor...evlendikten sonra kayınvalidesi ,sen benim hayalimdeki gelin değildin aslında oğlum istedi diye kabullendim diyen çok kişi duydum....böyle saçma sapan cümlelerle karşılaşmayın...az görüşsenizde ömür boyu görüşmeniz gereken biri...tamam önemli olan eşiniz ama evlenince onun ailesiylede otomatik olarak akaraba oluyorsunuz...evet dediğiniz anda onu sulalesiyle beraber kabul ediyorsunuz...ufak şeyler önemlidir... şeytan ayrıntıda gizlidir...
 
Öncelikle vakit ayırıp okuyacak , yorum yapacak herkese şimdiden çok teşekkürler.24 yaşındayım ve bir kaç aylık nişanlıyım.Benim derdim sevgilimin annesi.Yaza düğün düşündüğümüz içinde kısa bir süre sonra müstakbel kayınvalidem yani...Şöyle ki ailede vs. çok dobra , düşündüğünü saklamayan biri olarak biliniyor.Bu yüzden bende önceleri iğnelemelerine hiç takılmaz üstünde durmazdım.Ama nişandan sonra olayların rengi değişti maalesef.En kısa haliyle anlatmaya çalışayım.
Ben üniversite mezunuyum ki mezun olalı üç sene oluyor.Lisansım yeni bitti ve aynı zamanda çalışıyorum tabii.Sevgilimse lise mezunu.Ama kendini çok geliştirmiş bir insan ve benden daha iyi şartlarda çalışıyor desem abartmış olmam.Ki ilkokul mezunu olsa da benim içim farketmezdi fakat buna rağmen annesinin içine dert olmuş durumda bu olay.En ufak bir konu geçiyor yemektir , hastalıktır hiç farketmez bildiği bir şeyi söylüyor ''Mimar Sinanda öğretmiyorlar bunları di mi'' diyerek bir kahkaha patlatıyor.Her konuşmamızda mutlaka iş güç maaş konusu açıyor ve sonrada bak okumakla olsaydı senin nerelerde olman lazımdıya falan getiriyor lafı.Hani boşa okumuşsuna geliyor ucu hep.Bu sadece ilk ve en önemli basamağı daha bu olayların...Bir gün kız iyice erimişsin yok olacaksın kaç kilosun sen falan dedi.46 kiloyum dememle gözlerini devirerek süzdü.Ben en fazla 25 bekliyordum falan dedi.Sen nasıl çocuk doğuracaksın ki hem yazık vitaminsiz kalır o çocuk falan dedi.Sonra şaka şaka deyip gülüyor hemen.Böyle o kadar çok örnek var ki.En son bana bizde hamama gidilir gelinle falan gibi bir muhabbet açtılar.Ne yalan söyleyim ben anlamam bu gelenek görenek işlerinden pek.Zaten on yaşına kadar Türkiyede değildim yani.Ki bu konuda da laf sokmaya bayılıyor.Kötü bir şey varmış gibi ortada sanki hey allahım.Her neyse bende nolacak eğleniriz diyerek tamam dedim biz gittik hamama.Ama eğlenmeyi bırakın diken üstünde geçti bütün günüm.Hayır bakmanın süzmeninde bir adabı vardır herhalde değil mi?Resmen oturdu sevgili kayınvalideciğim(!) süzüyor eğiliyor yanındakine bir şey söylüyor böyle çaktırmadan havluyu falan çekiştirmeler.Hayır ben zaten annemden bile çekinen insanım bir soymadıkları kaldı orada.Bi ara bizzat amman hiç g.t göbek yok dediklerini duydum yani.Hayır en son oğlun çok beğendi vallahi ablacım şimdi sen düşün diyecektim ama tuttum kendimi :KK45:Yani sanki kendince oğlunu eksik gördüğü için açığımı kolluyor gibi.Oradan fark kapatmaya çalışıyor gibi bir hali var.Ki bunun niceleri niceleeeeri var.Dediğim gibi ben bu işlerden pek anlamam o açıdan fikir almak istedim.Sizce ben mi abartıyorum , gözden kaçırdığım bir şey olabilir mi?Ya da ne yapmalıyım?Tavsiyelerinizi bekliyorum :)
aşağılık kompleksinde kaçak siteleri diziyor ardarda..müstakbel nişanlıda aynı kompleksle sizi aşağılama yolunu seçiyorsa vay seni vay vay vay vay şarkısını izninizle tutturuyorum ben bu topikte:KK14:
 
Hamam mi ya bu hamam işi hala varmı ?

Kaynanani boyle kabul edicen yapicak bir şey yok sorun edersen bi sure sonra iyiden sorunlar çıkar mutsuz olan sen ve sevdigin olur.lakirti bos laflar onun ki

Umarım öyle çıkar da ilerde bir sorun olmaz :) Bakalım artık teşekkürler :)
 
Dobralık başka,patavatsızlık başka şey.
Kayınvalideniz oğlunu yüceltmek için sizi alçaltmaya çalışıyor.
Yeri geldiğinde gereken ayarı verirseniz sizin için daha hayırlı olur.

Oğluna yansıtmayacağını bilsem o ayarı çoktan verirdim ama bu kadar kişi de yanılıyor olamaz , alttan alttan cevabı yapıştırmak lazım demek ki :) Önce biraz huyuna giderim baktım aynı tas aynı hamam mesafe koyarım artık :)
 
Bunun dobralıkla hiçbir alakası yok.Resmen oğlunun açığını kapatmak için çabalıyor.Okumakla alınan maaşın ne alakası var? Çok patavatsız konuşuyor.Gelin kaynana arasında kıskançlık olur ya oğlunu paylaşamıyor gibi.Bence siz de biraz sesinizi çıkartın.Yoksa bu böyle devam eder.

Kesinlikle öyle sanırım biraz ev araba ile ölçüyor insanları...Huyuna gideceğim biraz ama sonuç değişmezse yapıştırıcam bende artık cevabı, aklından neler geçiyor insanın o an ama olmuyor işte :) Teşekkürler :)
 
İlla kendisinde çok iyi gördüğü birşeyler vardır, anneliği üstünden dediklerine karşılık verin biraz, oğlunu övüyorsa gıcık olmak, ya ben neyim be teyze demek normal olan :) oğlum çok çalışkan denmesine, annesi neyse çocuğu da öyle olur demek win/win. Ay ben hiç çalışkan değilim diyemez nasılsa, dobralık kendini bir şey sanmakla yakından alakalı olduğu için. Gönlünü hoş tutmak, söylediklerinden etkilenmemek arasındaki dengeyi oğluyla siz kurarsınız ilerde.

Kurarsak tadından yenmez :) Ama güzel cevap yani en azından laf sokamayacağı bir alan kendisi :D
 
Yav bosver bunlari nisanlin sana yan ciziyor mu ona bak aeaniz iyiyse sorun yok.yazik aslinda kendi eksiklerini sende kusur bulmaya calisiyor.bazi arkadaslarimin dedigi gibi araya mesafeni koy.adamla iyi gecin sen bakma k.validenin soylediklerine.cok mutlu olursun insallah once k.validene sonra seni sizi cekemeyen herkese karsi.canim uzme kendini mutlu ol...

Çok teşekkürleer :KK50: Nişanlım yan çizmiyor sağolsun kaale alma diyor sadece , tabii çok detaylı anlatmadım ama.Genel olarak arkamda yani.Mesafeyi koymak farz olmuş :)
 
Her fırsatta size laf atan bir kadının, hamama ne amaçla götürdüğü çok bariz aslında. Kendinizi böyle durumlara sokmayın, onun dediklerine de gülün geçin. Hiç sinirlenmeyip cevap vermeye tenezzül bile etmediğinizi görmek asıl ona dokunur; hem de siz ağırlığınızı korumuş olursunuz.

Ya aslında gelinle hamamın amacı genelde barizmişte ben pek haberdar değilim.Hani çalıp oynama kısmını biliyordum :KK49:Ama tutup böyle laf sokulmuyordur herhalde.Ya da ben düşünemedim bilemiyorum ki :) Adetten bile bir iğneleyecek sonuç çıkarttı ya helal olsun demek lazım :) Haklısınız ama bakalım ne kadar cevap vermeyip huyuna gidebileceğim çünkü eğer yine çözüm olmazsa inceden bir cevap gerekecek.Teşekkürler :)
 
oğlundan daha yüksek olman ( ki bu onun düşüncesi senin için farkeden birşey yok belli ki ) onu biraz rencide etmiş senin açığını arıyor aklınca :) boşver takma canım... :)

Kesinlikle farketmiyor tabii ki bir arkadaşta yazmış insanlık diplomayla verilmiyor ki :KK12:Takmamak kolay olmuyor ama olabildiğince gülüp geçiyorum :)
 
insanları anlamak çok zor...evlendikten sonra kayınvalidesi ,sen benim hayalimdeki gelin değildin aslında oğlum istedi diye kabullendim diyen çok kişi duydum....böyle saçma sapan cümlelerle karşılaşmayın...az görüşsenizde ömür boyu görüşmeniz gereken biri...tamam önemli olan eşiniz ama evlenince onun ailesiylede otomatik olarak akaraba oluyorsunuz...evet dediğiniz anda onu sulalesiyle beraber kabul ediyorsunuz...ufak şeyler önemlidir... şeytan ayrıntıda gizlidir...

Açıkçası ailesi de çok iyi insanlar.Kardeşi olsun kuzenleri olsun arkadaş gibiyiz hepsiyle.Kayınpederim de kızımı üzme diyor kendi oğluna yani o kadar iyi aramız :) Ama işte anneye gelince iş farklı oldu biraz o yüzden de şaşırdım bayaa :)
 
aşağılık kompleksinde kaçak siteleri diziyor ardarda..müstakbel nişanlıda aynı kompleksle sizi aşağılama yolunu seçiyorsa vay seni vay vay vay vay şarkısını izninizle tutturuyorum ben bu topikte:KK14:

Haha izin her zaman sizin lütfen :D Nişanlım öyle değil neyse ki hatta tam tersi o çok övünür yaptıklarımla.En ufak bir iş bağlayayım en çok o kutlar o sevinir.Şarkıyı da söylüyorum içimden istemsiz hahah teşekkürler bu arada :)
 
Back
X