Her insan sevmek sevilmek ister ve bosanmak da zor bir süreç ancak yasayan bilir. Ben henüz evli degilim o sebeple tam manasiyla empati kuramam belki ama olaya diğer acidan yaklasmak istiyorum.
8 senedir yalniz yasiyorum memurum. Evim.arabam yok ki araba yıllardır hedefim, hevesim, cok istedigim bir sey. Ama gun gectikce zorlaşıyor her sey. Tek basina olmama rağmen geçinememe endisesi de tasiyorum maalesef arabami alamadim hala.
Ayrica pandemide 1.5 sene tek basina evde hapis hayatı yasadim (kronik hastalığım var kimseyle muhatap olmadim o sebeple).
Ben de bazen biri olsun diyorum hayatımda, insan "kadın " oldugunu da hissetmek istiyor, ne bileyim birinin omzuna basimi huzurla yaslayayim diyorum. Insaniz ve duygusal olarak da fiziksel olarak da tatmin olmak isteriz. Bu gayet doğal ve kabul edilebilir bir istek.
Ama olmuyor diye karalar baglamak da yanlış.
Kendi adıma ne mutlu sağlıklıyım nefes alıyorum, keyifle cayimi kahvemi içiyorum, evimde güvendeyim diyerek kendimi telkin ettim. Hatta işten rahatsiz edilmeden biraz rahat birakilsaydim eminim cok daha fazla keyif alirdim çünkü yapmak isteyip de is stres ve yükünden kafami toplayamadigim icin yapmadigim cok sey oldu pandemide.
Evdeyken de yapacak cok sey bulabiliyorum çünkü.
Sizin bahsettiginiz o güçlü insan benim :) ama bazen güçlü olmak da yorabiliyor insanı. Bu dünyada tek degiliz, sosyallik de bir ihtiyaç.
Siz hatta bana gore daha da sanslisiniz sadece icinde bulunduğunuz durumun farkinda değilsiniz. Eviniz arabaniz varmış keyfini cikarin, hatta atlayin arabaya bir sahil kenarina gidin (varsa yakininizda) ya da bir kafeye. Benim için de gezin

Evinizde yapmak istediginiz dekorasyon varsa ona kafa yorun, maddi durumunuz el veriyorsa birkac ekleme de yapabilirsiniz. Ne bileyim tablo/biblo almak gibi ya da kendinize birkaç minder alip keyif köşesi oluşturun ☺
Bosanmissiniz, bunda bile bana nazaran avantajiniz şu, evliliği yasadiniz biliyorsunuz. Şu an duygusal olarak kırgın da olsaniz, hic kimse bosanmak icin evlenmedigine göre, bir zamanlar o sevgiyi karsilikli olarak tattınız. Ve o sevgiyi paylasmak için evlendiniz. Sonu istediginiz gibi bitmese de bu da bir deneyim aslında. En azindan yanlış bir evliliğin sebeplerini, sonuclarini biliyorsunuz. Bundan sonra ne yapmaniz lazim, nasil bir kişi olursa daha mutlu bir evlilik yasarsiniz bunlarin farkindaligina vardınız.
Sağlığınız eminim benden kat be kat iyidir. Inanin nefes almak, rahat hareket edebilmek, istediğini yemek icmek bile büyük nimet. Kıymetini bilin

Kitap okuyun, müzik dinleyin, tatile çıkın, arabaniza atlayip turlayin, evinize dokunuşlar yapın; el isi öğrenin yapin, ahsap boyama, amigurumi örme, yemek yapma gibi aktiviteleri deneyin. Hayat o kadar güzel ki, yeter ki ayaga kalkın. Gerisi gelecektir.
Yazdiklarim hem sizi motive etmek icin hem de kendimde gördüğüm eksikliklerin sizde olduğunu görünce elinizdekinin farkına varın diyedir.
Umarim kısa sürede istediğiniz mutluluk sizi bulur

Sevgiler...