- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.562
- 598
- 35
- Konu Sahibi GeyikliGece
-
Nasil ya pazarda mı bu fiyatlar yazın en iyi fasulyeyi 3 liraya alırız yayladan gelir son bir ay o da 4 lira istanbuldamisiniz yahu ne bu pahalilikBeyaz esyalarimiz a++
Ama faturalar az gelmiyor sanirim. Yani 100 su 120 elektrik. Her gun camasir makinasi aciliyor. Bebegin kiyafetleri bizim uniformalar... bazen gunde 2 kez hatta.
Yazin meyve alsam cilek 7 kiraz 8 seftali 6 tlden ucuza gecen yaz hic alamadik. Siz alabildiniz mi? Belki semtten farkediyordur. Soda ve ayran icyoruz Kola pek icmeyiz zaten ama taze fasulyenin 6 tl olani iyi cikmadi. 8 tl ye de alip dondurucuya koymadim. Suan 4 tl ye pirasa aliyorum daha karli mesela.
Acaba cok mu yiyoruz?
İstanbul Avrupa kötü bir yerde değil oturduğum yer marketten hiç almıyorum sebze meyve ben anlamadım iki üç çeşit sebze üç çeşit meyve ve salata malzemesi 20 tl gerçekten, geçen hafta pazı kereviz karnıbhar roka elma mandalina portakal yarım kilo havuç bu parayı verdim. Pazarla üç tl olan karnabahar markette beş lira idi. Neyse benim haftalık pazar alışverişim bu kadar tutuyor
Valla burda marul 3 lira bir marul bikaç yeşillik iki de limon alsak gitti 20 liranın yarısı. Geri kalan yarısıyla da bi kilo sebze falan ancak alırız.
Nasil ya pazarda mı bu fiyatlar yazın en iyi fasulyeyi 3 liraya alırız yayladan gelir son bir ay o da 4 lira istanbuldamisiniz yahu ne bu pahalilik
Şİmdi hanımlar 20 tl pazar alışverişim
Evde üç kişiyiz her aldığımdan on kilo alınmıyor sonuçta bir kilo yetiyor artıyor
İki çeşit sebze ile üç dört gün kurtuluyor yanına ek yaparsan. Meyveyi çok alınca ne oluyor hepsi haftasını görmeden çöp üç çeşitten birer kilo alırsan bir dahaki pazara kadar yetiyor ben pazardan soğanı bile bir kilo alırım patates almam çünk hemen filizleniyor haftada 20 tl bence ideal bu sadece sebze ve meyve başka hiç birşey yok içinde ne et ne balık ne yumurta ne bakliyat vs.
Kadıköydeyim haftada 2 kez pazar var salı ve cuma . Salı cuma günü marketlerde halk günü yapıyo . Cuma günleri kumaş almaya giderim pazara gitmeden markette sebze meyve fiyatlarına bakıyorum pazarla aynı hatta bazı şeyler daha ucuz . Pazarda sadece yeşillik ucuz oda markette 2,5 pazarda 2 lira maydanoz vs
Yani patates soğan aldık diyelim birde yeşillik limon hadi bide bi çeşit meyve 20 lira yapar
Ben pazardan hiç sebze vs almam aynı çünki
Mesela almıyorum mevsiminde olmayanı hatta netten hangi ayda ne olur onu indirdim ona göre alıyorum :)18 ve 16 liraydı taze fasulye bugün :)
Yazın 2-3-4-5 oluyo ama kışın canımıza okuyolar
Mesela almıyorum mevsiminde olmayanı hatta netten hangi ayda ne olur onu indirdim ona göre alıyorum :)
Kendinizden memnun musunuz?Eşimle ikimizin maaşı 4300 civarı.
1 oğlum var. İlkokul A gidiyor.
Ev kredisi ödüyorduk gecen ay kapattık çok şükür.
Geçen aylardaki masrafımız şöyleydi
1080 ev kredisi
220 doğalgaz
85 elektrik
30 su
40 tl telefon
200 tl oğlum un servis i
1000 tl mutfak market ve dışarda yemek (ayda 3 4 kere)
Ayda 3 4 kere pazar masrafı ortalama 200
Extra gezme sinema Vs da çıkarsa 200 de oraya diyelim.
Ortalama masrafımız 3000...
Eşim in mesaileri gecikiyor. O yüzden kuru maaşımız 2 mizin 3700 civarı.her ay net elimize geçen.
Sigara Vs yok 2mizde de...
Yol yemek işyerine ait servislerimiz var.
Yine de aylık ortalama 700 civarı elime kalıyor.
Artık ev kredisi de yokhamdolsun.
Makyaj hiç yapmıyorum desem yeridir.
Kıyafet canım isterse alıyorum.
Siz 5000 le mutlaka birikim yapmalısınız.
Ben olsam 2000 kenara koyardım sanırım
Dolabımı görseniz öyle çok kıyafet im var kiKendinizden memnun musunuz?
Sırf harcama olmasın diye, aynı kıyafeti yeniden yeniden giymekten, kuaföre anca kesime gitmekten?
Ya benim içim daralıyor böyle konu okuyunca
Sanki evlilik kendime dair herşeyden vazgeçip, ortak olana çalışmak, zevklerimin bekarlıkta kalması, bekar hayatını deli gibi özlemek...
Çok zor ya
AnladımDolabımı görseniz öyle çok kıyafet im var ki
Daha geçen ay bir elbise bir etek aldım
Bu ay iç çamaşırım lazımdı onları aldım
Kuaförü oldum olası sevmiyorum
Hani yokluktan değil anlatabildim mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?