Hiç bişey planladığım gibi gitmiyor.:(

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.933
119.041
598
35
merhaba kızlar...
hiç bişey planladığım gibi gitmiyor..
1 kilo veremiyorumm... ne kadar uğraşsam olmuyor.
2 buzdolabim bozuldu hemde bayram gününde motoru arzialandi.. şimdilik paldur püldür çalışıyor:KK43:
3 bulaşık makinem de bozuldu... içinde birikmiş su kaliyor hep... güzel yıkanamiyor....
4 eylül ayindan itibaren ev araba sigortalar başliycak. peşin ödesek ödüycez inş.
5 evimi temiz tutamiyorum çalıştığım için ordan oraya. şunu yapcam dediğim an unutup yapamiyorum..:KK43:

olmuyor hiç bişey istediğim gibi gitmiyor...hep bir aksilik çikiyo başimda... yapamiyorum...
sinirlerim bozuk...
ne yapıcam ben.. gerçekten huzursuz mutsuzum... gelecekte işik göremiyorum hiç bişey...:KK43:

Hayatınızdaki her şey, şu anlattıklarınızdan ibaret olmadığına göre, hiçbir şeyin yolunda gitmemesi sadece sizin karamsar bakış açınız bence. Hepimizin evinde bir şeyler bozuluyor, tamirci gelip hallediyor. Bu sene içinde bulaşık makinamız hurdaya çıktı, buzdolabının parçası değişti, elektrik süpürgesinin hortumu kırıldı, kombi cörtledi... Daha saymadığım bir sürü ıvır zıvır. Bunlar insanın sinirini bozabilir ama mutsuz etmesi, gelecekte ışık bırakmaması biraz abartı. =)

Temizlik işini eşinizle bölüşün, her yerin her zaman mis gibi olmasını beklemeyin, beklentilerinizi azaltın. Ben de bazı şeyleri unuturum, o yüzden buzdolabı kapağındaki post-it'lere aklıma geldiği an yazarım. Böyle çözersiniz mesela bu işi, dert bile değil.

Kilo vermek için diyetisyene gittiniz mi? Bir arkadaşım yıllarca uğraştı, veremedi. Meğer şeker direnci varmış. Doktora gidince ortaya çıktı, ona uygun bir diyetle mis gibi kilo verdi.

Hayatınızdaki her şey, şu anlattıklarınızdan ibaret olmadığına göre, hiçbir şeyin yolunda gitmemesi sadece sizin karamsar bakış açınız bence. Hepimizin evinde bir şeyler bozuluyor, tamirci gelip hallediyor. Bu sene içinde bulaşık makinamız hurdaya çıktı, buzdolabının parçası değişti, elektrik süpürgesinin hortumu kırıldı, kombi cörtledi... Daha saymadığım bir sürü ıvır zıvır. Bunlar insanın sinirini bozabilir ama mutsuz etmesi, gelecekte ışık bırakmaması biraz abartı. =)

Temizlik işini eşinizle bölüşün, her yerin her zaman mis gibi olmasını beklemeyin, beklentilerinizi azaltın. Ben de bazı şeyleri unuturum, o yüzden buzdolabı kapağındaki post-it'lere aklıma geldiği an yazarım. Böyle çözersiniz mesela bu işi, dert bile değil.

Kilo vermek için diyetisyene gittiniz mi? Bir arkadaşım yıllarca uğraştı, veremedi. Meğer şeker direnci varmış. Doktora gidince ortaya çıktı, ona uygun bir diyetle mis gibi kilo verdi.
daha 4 sene oldu evleneli..
yeni bide eşyalar..
bi anda bozuldu... millet çok şaşirdi senin 4 yıl oldu dediler. kimi 15-20 yıl bozulmuyormuş güya...
termotsati bozuldu buzdolabin motoru yanarsa çok sıkıntılı..
bulaşık makinem de evliliğim 2. senesinde bozulmaya başladi kaç kere eşim tamir etti.. ayni..:( bide bana kızıyo tabaklari temiz koy diye. temiz koyuyorum hep değişen bişey yok. sorada eşim anladi beni. sıkıntı olduğu
ben yıllardir kendim bildiğim bileli hep kiloluydum en son 18 yaşimda zayiftim. dahiliyeye gidicem bakalim bende demir eksikliği kansizlik vardi. o yüzden veremiyordum.
emzirmeyi biraktim kızım 18 aylık ...
şimdilik bol bol domates kırmızı biber yiyorum.
çok uğraştim az yiyorum... gitmiyo:(

yeni bide eşyalar..
bi anda bozuldu... millet çok şaşirdi senin 4 yıl oldu dediler. kimi 15-20 yıl bozulmuyormuş güya...
bulaşık makinem de evliliğim 2. senesinde bozulmaya başladi kaç kere eşim tamir etti.. ayni..:KK43: bide bana kızıyo tabaklari temiz koy diye. temiz koyuyorum hep değişen bişey yok. sorada eşim anladi beni. sıkıntı olduğu
ben yıllardir kendim bildiğim bileli hep kiloluydum en son 18 yaşimda zayiftim. dahiliyeye gidicem bakalim bende demir eksikliği kansizlik vardi. o yüzden veremiyordum.
çok uğraştim az yiyorum... gitmiyo:KK43:
İşte az yemeyle verilmiyor bazen kilolar, belki basit ama müdahale edilmesi gereken bir sorun vardır. Umutsuzluğa kapılmak yerine bir doktora gidip, ne neymiş öğrenin. Bir de evde azıcık sporla desteklerseniz, elinizden kurtulamaz kilo filan. Halam 50'sine merdiven dayamış, son 10 yılını 100 kilo üstünde geçirmiş bir kadındı, o bile azmetti 1 yılda, 35 kilo verdi diyetisyenle. Siz mi yapamayacaksınız? Yapamadım değil, yapacağım deyin.

Valla son yıllarda üretilen ev eşyaları genelde feci tırt, bozulsun, insanlara masraf çıksın, yenisini alsınlar diye yapılıyorlar sanki. O eskisi gibi 20 yıl kullanılan eşyalar tarihe gömüldü. Bazen de talihsiz oluyor hakikaten insan. Yine de bunu sanki bütün hayatınız tepetaklak gidiyormuş gibi genele yaymayın bence. İnsanın modunu en iyi kendi düşürüyor zira. Azıcık pozitif şeylere odaklanmak lazım.

Bunlar ufak çözülebilecek Şeyler. Tamirci çağırırsınız ya da eşiniz tamir eder evi de temizlersiniz. Isterseniz kilo da verirsiniz.

Dert ettiğinize değmez.

yeni bide eşyalar..
bulaşık makinem de evliliğim 2. senesinde bozulmaya başladi kaç kere eşim tamir etti.. ayni..:KK43: bide bana kızıyo tabaklari temiz koy diye. temiz koyuyorum hep değişen bişey yok. sorada eşim anladi beni. sıkıntı olduğu
Insan yaşarken u bize ufak gelen sıkıntıları büyütebiliyor demekki.
Kilo vermek için kendinize uygun diyeti bulun bence.Ben mesela dukan diyetiyle 3 ayda 14 kilo verip 36 bedene düştüm .Bu bir seçenek ama bir suru diyet yöntemi var eminim birisi size uygundur.
Çalışan kadının evi ev hanımlarıyla aynı temizlikte olmaz.Mumkun değil.Annem memurdu.Evimiz hep pırıl pırıldı ama gece biz yatınca temizlik yapar,sabah işe gitmeden toz alırdı. Evet herkes ah ne temiz kadın falan dedi ama madalya takan olmadı,yılın annesi seçilmedi .Kendinizi kasmayın .
13 senelik evliyim 3.camasir makinem benimde.Gecen bi şimşek çaktı ne modem kaldı ne elektironik eşya .Cana geleceğine dedik ne yapalım.
Kendinizi herşey için kasmayın .Her yere her şeye yetişmeye çalışmayın. Nasibinizden çıkmış bozulan eşyalar bir tamire bakar niye bu kadar üzülüyorsunuz .Kendinize zarar vermeyin.

1 kilo veremiyorumm... ne kadar uğraşsam olmuyor.
2 buzdolabim bozuldu hemde bayram gününde motoru arzialandi.. şimdilik paldur püldür çalışıyor:KK43:
3 bulaşık makinem de bozuldu... içinde birikmiş su kaliyor hep... güzel yıkanamiyor....
4 eylül ayindan itibaren ev araba sigortalar başliycak. peşin ödesek ödüycez inş.
5 evimi temiz tutamiyorum çalıştığım için ordan oraya. şunu yapcam dediğim an unutup yapamiyorum.
Reglim tutunca ben!:olamaz:

Insan yaşarken u bize ufak gelen sıkıntıları büyütebiliyor demekki.
Kilo vermek için kendinize uygun diyeti bulun bence.Ben mesela dukan diyetiyle 3 ayda 14 kilo verip 36 bedene düştüm .Bu bir seçenek ama bir suru diyet yöntemi var eminim birisi size uygundur.
Çalışan kadının evi ev hanımlarıyla aynı temizlikte olmaz.Mumkun değil.Annem memurdu.Evimiz hep pırıl pırıldı ama gece biz yatınca temizlik yapar,sabah işe gitmeden toz alırdı. Evet herkes ah ne temiz kadın falan dedi ama madalya takan olmadı,yılın annesi seçilmedi .Kendinizi kasmayın .
13 senelik evliyim 3.camasir makinem benimde.Gecen bi şimşek çaktı ne modem kaldı ne elektironik eşya .Cana geleceğine dedik ne yapalım.
Kendinizi herşey için kasmayın .Her yere her şeye yetişmeye çalışmayın. Nasibinizden çıkmış bozulan eşyalar bir tamire bakar niye bu kadar üzülüyorsunuz .Kendinize zarar vermeyin.
annen gibi olamadim:) benim evim affedersin leş gibi :D
yeni alinacak parada yok. bi aksilik çikiyo. hepsi..
sanirim herşeyle kafa bozdum galiba :KK53:

annen gibi olamadim:) benim evim affedersin leş gibi :KK70:
yeni alinacak parada yok. bi aksilik çikiyo. hepsi..
sanirim herşeyle kafa bozdum galiba :KK53:
Uzulme bende annem gibi olamadim:KK70:Eşime de diyorum ıyiki sevgiliydik görücü evlenmedik yoksa anasına bakıp kızını alırdın Sonra şok :KK70:Herşey yavaş yavaş düzelir sabırlı olun.Bizde zaten devreleri yanmış makinenin tamiri yenisinden fazla tuttu diye değiştirdik :KK70:Kendini kasma canım benim erken yaşlanırsın .Herşey girer yoluna.

Bazen bütün evren toplanıp üstüne gelir insanız. Siz sanırım o dönemdesiniz.

eski beyaz eşyalara gore yenı eşyalar çok ozellıklı ve modellı olduğu için bır yerden su koyverıyor.ya parayı bayılıp en ıyısı yada daha az ozellıklı olanı tercıh etmek lazım.kılo sızın ıradenzıle ılgılı..kendınıze temızlık gunu belırleyın plan yapın yada sabah erken kalkın bıraz ve eveı toprlayın yada akşam yatarken.yemeği bır gun onceden kafanızda belırleyın kı eve gıder gtmez yapasanız.

Çünkü en çok o zaman çekilmez oluyorum gerçekten!!ayy:kızgın:
Uzulme bende annem gibi olamadim:KK70:Eşime de diyorum ıyiki sevgiliydik görücü evlenmedik yoksa anasına bakıp kızını alırdın Sonra şok :KK70:Herşey yavaş yavaş düzelir sabırlı olun.Bizde zaten devreleri yanmış makinenin tamiri yenisinden fazla tuttu diye değiştirdik :KK70:Kendini kasma canım benim erken yaşlanırsın .Herşey girer yoluna.
bulaşık makine çalışmayinca elimle yıkıyorum. makime arasi dünya farki görüyorum:KK70:
karbonat etkisi galiba temiz oluyo.
bulaşık makine hiç iyi yıkanmadi. ne sirke attim nede karbonat.. bi defasi karbonat sirke attim da o zaman bozuldu.
akla karayı seçtim..
buzdolabinda zeminden beri su doluyordu alti... eşim onu düzeltti babasiyla.
kontrol etti hepsini nette var anlatiyolar ordan bakti.
düzeldi gibi de eh işte..
eve gelirsek hergün mutfagi süpürüyorum.
gerçekten hiç temiz olunmuyor. hergün sil temizle inanki biktm:)
bak hergün koşturmaca geçsede kilo gitmiyo.. çok yavaş.. ben tıkaniyorum yoruluyorum...
bide borca giriyorum her yıl... sigortalar vergiler... zar zor bitti derken düğünler başliyo.. :) hiç bitmiyo ki dert sanirim hepimiz aynı muzrabiz

Bence hepsinden önce psikoloğa gidin. Bu bakış açısını değiştirmeyi öğrenin. Normal düşünebilseydiniz insanların ‘rutin’ olarak yaşadığı şeyleri böyle büyütmezdiniz kafanızda. Depresyondayken kilo durumu etkileniyordur belki. Bakın ödemelerimiz var ödeyeceğiz diyorsunuz. Şuan ülkenin yarısından fazlası borcunu ödeyemiyor. Makineler bozulur, çalışmaları kadar bozulmalarıda normaldir. Bu kadar olağan durumları büyütüp geleceğinizi kararttığını düşünmeniz normal bir bakış açısı değil bence.

Kilo vermek icin yag yakici seyler ic
1 maydanoz limon suyu (blendirdan gecirmen lazim)sabahlari ac karnina ic
Karaciger yaglanmasi icin birebir dolayisiyla karin yaglarin normalde yesen eriycektir

Altinotu +kusburnu+kis ihlamuru kaynatip iç buda bolgesel yaglarin icin basendi sirtti eritir

Hicbirsey yapamiyorsan bir bardak suya limon sık cok ac degilken ic ama mide problemin yoksa ac karnina daha hizli eritir

Ekmekgi yeme ya da 1 dilim ye bol protein yeşillik
Bak nasil zayifliyorsun

Kilo vermek icin yag yakici seyler ic
1 maydanoz limon suyu (blendirdan gecirmen lazim)sabahlari ac karnina ic
Karaciger yaglanmasi icin birebir dolayisiyla karin yaglarin normalde yesen eriycektir

Altinotu +kusburnu+kis ihlamuru kaynatip iç buda bolgesel yaglarin icin basendi sirtti eritir

Hicbirsey yapamiyorsan bir bardak suya limon sık cok ac degilken ic ama mide problemin yoksa ac karnina daha hizli eritir

Ekmekgi yeme ya da 1 dilim ye bol protein yeşillik
Bak nasil zayifliyorsun
ben limon suyu 1 hafta içmişim bu sürçte 5 kilo vermişim.
sorada pes ettim hep böle nasıl iradeli olabilirim ..
kendime kızıyorum devam edemiyorum diye.
maydanozu çok severim. her sabah yiyordum.
az yiyom ama gitmiyo

yeni bide eşyalar..
Eğer sağlık sorununuz yoksa kilo vermek tamamen disiplin işidir. Doğru yiyecekleri de yemek önemli tabi. Domates biberle olmaz bu iş. Yumurtaö et, süt, yoğurt, sebze, meyve her şeyi yiyeceksin ama kararında ve doğru zamanlarda yiyeceksin. yağlı, tuzlu ve şekerli yiyeceklerden uzak duracaksın. Günde 1 saat yürüyüş yapıp 2.5 litre su içmeye özen göstereceksin. Bak o zaman nasıl da kilo veriyorsun. İnstagram'dan diyet yapanları takip et. Hem motivasyon olur hem de neyi nasıl yapman gerektiğini öğrenmiş olursun. 29 kilo vermiş biri olarak bunları söylüyorum. Hadi sana kolay gelsin

Back
X